Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog

válasz freeapro #31 üzenetére

Igen. Alapvetően az adta az ötletet az összefoglaláshoz, hogy ne legyen ennyi helyen szétszórva az információ. A neten mindenre külön rá kell keresni, akkor is ilyen adatbázisszerűen ömlesztve a sok adat. Elég sok árlistám megmaradt. Megvan az összes korabeli játékmagazinom is.
    Olyan lehet, hogy nem teljesen sorban vannak a játékok. Próbáltam kategorizálni őket, nem ismételni magam 1-2 játékkal később.
    (ettől függetlenül sorban dolgoztam fel, időrendben)

Egyébként nekem pont az jött le így egyben látva, hogy régen is pontosan ugyanaz volt a helyzet mint most.
    Jelenleg sincs mindenkinek RTX 4060 kártyája, mégis azt követelik meg a játékok vagy inkább jobbat. Próbálnak kényszeríteni a fejlesztésre.

1994-ben nem volt elterjedt a 486-os, a programok mégis egyre inkább azt követelték. (ahogy írtam, ekkor már Pentium is volt)
    A legagresszívebben az Origin játékok léptek fel. Lásd pl. Wing Commander 3, amihez egy gyors 486-os is kevés volt 1994-ben.
    Nem mentek csődbe, vagyis gondolom így is nagyon sok példányt értékesítettek a játékból.

A 386-os gépek 1993 végére kifulladtak. Egy "TFX" vagy "Stike Commander" teljes halált jelentett volna neki, a "Doom" már csak szenvedett rajta.
    Nekem speciel ekkor még mindig a 286-om volt.

Arról az időről is írtam összefoglalást: :)
    https://logout.hu/bejegyzes/1992_mivel_jatszottunk_pc-n.html

• Lord Myn

senior tag

válasz freeapro #31 üzenetére

Valóban nem, de azért a tehetősebbnek már 486SLC/DLC volt (a még tehetősebbnek 486DX). Nekem '94-ben 386DX-40 volt 387 FPU-val és 4MB memóriával, 250MB HDD-vel, mindkét típusú floppyval (5.25 és 3.5) és dupla sebességű CD-ROM-mal, a hangkártya GUS MAX volt fél mega RAM-mal, SVGA kártya + monitor, szerintem ez az akkori PC átlag felett volt egy kicsivel.

Új hozzászólás Aktív témák