Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  iPod topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1751) Brainwashed2 válasza commanDOS (#1750) üzenetére


Brainwashed2
tag

Aha, az az átkozott touchwheel, mi? :) Egy időben én is így voltam, de szerencsére sikerült lebeszéltetni magam erről.

Iriver? Tudtommal a legjob minőségű a hangjuk, vagyis azt mondják.

Esetleg még Samsung...

De azért jól nézz körül. Kb. 2-3 hétig élvezed a formáját.

(#1752) Gabriel Dawn


Gabriel Dawn
tag

Hi mindnekinek!

Lenne egy problémám. Bele is kezdek van nekem egy iPod Shuffle 512mb, egyszer nem tudom hogyan lehet rosszul távolítottam el a gépből vagy valami szar anyag került rá (pen drive ként is hazsnáltam) azóta 1szerűen ha bedugom a gépbe majdhogynem lefagy a gép. nem tudom megnyitni a sajétgépet sem, nem hogy a meghajtóját, ha kiveszem akkor minden ok. A zenéket sem játsza le amik rajta voltak. Formázáson gondolkoztam de így h a gép (nem csak ez sok gépen probáltam) így reagál nem tudom. ISmerőseim szerint tönkre ment a memóriája dobható ki. Csak azért ez többe került annál, hogy így feladjam. Ötleteiteket, válaszaitokat előre is köszönöm.

üdv.: GabrielD

(#1753) commanDOS válasza Brainwashed2 (#1751) üzenetére


commanDOS
senior tag

Tudod.. a birtoklási vágy. Valamit nagyon tudnak ezek az almások :D
Még ha nem is a legtutibb lejátszó, mégis annyira dizájnos, annyira minőségi az egész, h gyakorlatilag mindegy mi van belül. Az amcsikról tudvalévő, hogy szépen csomagolva eltudják adni még a szart is jó pénzért. Szerintem azért az apple korántsem szar, csupán túl árazott (mint monjuk a sony cuccok).
Egyszerűen nem bízom ezekben az újonnan előjött "csúcs"márkákban, iaudio, iriver, meizu vagy muizu vagy mijarák :D Lehet rossz hozzáállás, de ha megfogom és azt érzem, hogy a külseje gagyi, onnantól engem idegesít, (bár úgytudom, hogy az iriver-ben philips hangproci dolgozik), ráadásul nekem ez a csiricsáré távol-keleti desing a halálom. Talán pont ezért is tetszik az apple.
Samsung...a hangjuk nem tetszik, hallottam már párat, a samunak nem sok köze van az audio cuccokhoz. Egyedül még a creative ZEN, ami külsőleg is tetszik, jó áron is van, és talán a creative név miatt a hangzása sem rossz, bár egy teszt jó lenne.

Fel kéne hozni pár érvet/ellenérvet és úgy dönteni. (nem városi legendákat és én így meg úgy hallottam sztorikat) :D

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1754) lumiukko válasza commanDOS (#1753) üzenetére


lumiukko
tag

Szia!
Én 2 ellenérvet tudok mondani tapasztalat alapján:
1) Drága
2) A clickwheel néha(eddig 3-4szer talán) meghülyül, folyamatosan változtatja a hangerőt, esetleg ha hozzáérsz fel/leugraik a hangerő. Szerencsére ez orvosolható a Hold gomb oda-vissza csúsztatásával.
Ezek ellenére én most is a nanot választanám.

[ Szerkesztve ]

(#1755) Brainwashed2 válasza commanDOS (#1753) üzenetére


Brainwashed2
tag

ZEN teszt...

Nem olvastam el. Még1 érv: nics drag and drop (vagy van? én még itt tartok), valami progit kell felrakni h felpakold a zenét. meg még1: közepes a hangminősége a piacon.

"Egyszerűen nem bízom ezekben az újonnan előjött "csúcs"márkákban, iaudio, iriver, meizu vagy muizu vagy mijarák :D Lehet rossz hozzáállás, de..."

Igen, rossz hozzáállás. Mert ténleg ők a csúcsok. Az Ipodnak varázsa még mindig él, de csupán azért mert ők hozták be mp3asokat.... Olyan mint a windows. (még1 érv)

[ Szerkesztve ]

(#1756) commanDOS válasza Brainwashed2 (#1755) üzenetére


commanDOS
senior tag

A normál ZEN-re gondoltam. A fekete színűre. Az még bejövős.
iPod nano:

-Usb-s töltő
-külön szoftver a zene másolgatáshoz
-drága
-drága kiegészítők (hálózati töltő, miegymás)

+design
+videó
+tetszetős menürendszer, semmi csicsa
+ és mert tetszik :)

Ha ez az US-ből rendelés bejönne, akkor reális áron érdekelne a dolog.
Viszont..tényleg drága? mármint 40k egy 4gigás, minőségi, pofás kis cuccért.
Mi mást kapok ennyi pénzért? Ez nem költői kérdés, próbálom az árakat realizálni. :)

[ Szerkesztve ]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1757) commanDOS


commanDOS
senior tag

ZEN

Bocs, lejárt az időlimit :B

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1758) ATish0 válasza commanDOS (#1750) üzenetére


ATish0
tag

Meg lehet próbálni külföldről beszerezni, pl. ebay-ről rendelve, de persze a legegyszerűbb, ha tudsz hozatni egy ismerőssel. Külföldi papírokkal vannak pozitív, és negatív tapasztalatok is, a lényeg, hogy elvileg el kell fogadniuk. (Nem mintha annyira szükség lenne a garira. Ha meg földhöz vágod, az meg nem garis probléma :D , persze tönkremehet magától is, de, ahogy írtad minőségi termékről van szó.) Korrekt fülesekkel jó hangminőséget érhetsz el.

Ha az iAudio-ban csalódtál, Sony nem tetszik, akkor még az irivert tudnám javasolni. Jó cuccaik vannak, az egyetlen gond az, hogy nagyon lassan érnek el hozzánk, és irreálisan magas árakon (pont mint az iPodok :D).

(#1759) ATish0 válasza ATish0 (#1758) üzenetére


ATish0
tag

Közben végigolvastam, mert az hittem vagy 5posttal a vége előtt, hogy már nincs több. :B :DDD

A touch wheelről annyit, hogy nekem eddig tökéletesen működött, és szerintem az eddigi egyik legjobbaneltalált kezelőszerv.

Az iTunes-t nem fogom fel negatív dolognak, jól végzi a dolgát, és nagyon jól lehet benne rendezgetni a zenéket. Persze nem lenne rossz, ha meglenne a lehtőség a drag and drop-ra, de ne ez legyen az ok, amiért nem a nano-t választod. A rendezett zenék, coverekkel stb. nagyon ütősen néznek ki, és sokat dobnak az élményen.

(#1760) commanDOS válasza ATish0 (#1758) üzenetére


commanDOS
senior tag

Elvileg ez iPod totyik, úgyhogy nem akarom rombolni az összes többi lejátszó dolgainak a túrkálásával, majd mp3 playeres topicban :D

Csak még annyit, hogy az összes távol-keleti csoda mp3/mp4 masina el van szállva az árral..
Egy sz@ros iaudio/iriver,meizu/mpio-ért is képesek annyit elkérni, amit gondolkodás nélkül megfejelnék egy ötezressel, hogy ipod-ot vegyek :D
Erre jön még a számomra zavaró negynennyolc és öttized féle szníben pompázó oled kijelző, krómszínű műanyag, undorító gombok és kész is vagyok :D
Nem is lenne ezzel baj, ha olcsón adnák...
De erről ennyit, nem OFF-olok. :R

[ Szerkesztve ]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1761) Brainwashed2 válasza commanDOS (#1760) üzenetére


Brainwashed2
tag

Csakhogy egy sz@ros iaudio "öttized féle szníben pompázó oled kijelző, krómszínű műanyag, undorító gombok" féle többet tud mint az Ipod.

Mésrészt, nem tudom ki mondta nektek, h az Ipod olyan minőségi termék. Azért mert kihoztak mellé egy ipodos óvszert, ipodos hamburgert, meg ipodos traktort az még nem azt jelenti, h olyan jó az az ájpod. Azt csak az apple próbája belétek sulykolni, h hú de jó a termékem, s úgy látom sikerült nekik. Annak idején mikor kijött az 1. genes nano még az volt a piac csúcsterméke. De már a 3. gennél tartunk (vagy 4.?), s beérték az egyéb cégek. Egy Iaudio, vagy egy Iriver is simán van azon a szinten. Annyi az egész, h nem kell földhöz vágni, meg vigyázni kell a firmware frissítésnél. Az esetek nagy részénél mikor bekrepál egy iaudio féle lejátszó az használója a hibás, mert nem tudja használni. Velem is előfordult egyből mikor megérkezett az U3-am 2 hétig nem tudtam használni, mert hülye voltam, nem néztem meg milyen fw van rajta. Azt hittem a legelső, aztán elkezdtem 1.21-re felfrissíteni. Aztá kész, jóhogy nem működött. Aztán mikor megjött a szervízből, bekapcsoltam, csak akkor néztem meg, h 1.26-os volt rajta alapból.

Nem tudom ki mondta h az iaudio, iriver és a meizu szar, de nagyot tévedett.

Amúgy meg te lejátszód lesz, te döntöd el. Én még mindig azt mondom neked, h várj egy kicsit ezzel, s ne vedd meg azt a nanot!

(#1762) ATish0


ATish0
tag

Az iAudio, iriver, Sony pont nem a gagyi részleghez sorolható, nem véletlenül kérik meg az árukat.

De nem akarlak lebeszélni az iPodról, én sem véletlenül döntöttem az Apple terméke mellett, és nem bántam meg. A hiányosságai/hátrányai ellenére (ami szeritnem nem sok van), én szeretem, és még mindig az egyik legjobb lejátszónak tartom a piacon. Nálunk kicsit túlárazott, de ez van. A minőséget meg kell fizetni, ezt láthatjuka fent említett márkáknál is.

[ Szerkesztve ]

(#1763) commanDOS válasza Brainwashed2 (#1761) üzenetére


commanDOS
senior tag

Az én szememben ezek akkor sem márkák. Persze, hogy többet tudnak, ez alapvető. Amióta a kínaiak, koreaiak, taiwaniak elkezdték koppintani főleg a japán cuccokat (ennek már vagy 15 éve) a hiányzó minőséget mindig szolgáltatások tömkelegével pótolták. Ez így van műszaki cuccok, autók esetében is. De mint mondtam ezzel nem lenne akkora baj ha annyiba kerülnének, mint az összes többi hasonló szintű mp3-as cucc, amiket a hipermarketekben kapni. Egy ilyen akármi áráért érdekes mód simán kapni philips cuccokat, és még ha nem is esel hasra a minőségétől, azért annyit elismer az ember, hogy nekik van már vagy 50-60 év tapasztalat a hátuk mögött.

No mind1, nem vitának szántam és valóban az én lejátszóm lesz, ízlések és pofonok.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1764) hdcsaba87


hdcsaba87
aktív tag

Ipod nanohoz van van valamit csítelés, hogy szebb mélyebb basszust tudjon kiadni?
Mert vettem egy sennheiser cx-300-as fülest és nem szép a mély :( ,de ha ugyanazt a zenét hallgatom laptopon ugyanezzel a cx-300al akkor sokkal szebb a mély.
PLS HELP!

Jah és ha a hangszínszabályzót mélyre állítom akkor röcsög a zene!

(#1765) Brainwashed2 válasza hdcsaba87 (#1764) üzenetére


Brainwashed2
tag

na erről beszéltem eddig...

(#1766) hdcsaba87 válasza Brainwashed2 (#1765) üzenetére


hdcsaba87
aktív tag

A megoldásról? Vagy a problémáról? :D
Meizu M3-nak sokkal szebb mélye van!!

(#1767) Brainwashed2 válasza hdcsaba87 (#1766) üzenetére


Brainwashed2
tag

Hogy az Ipod hangminőségét messze felül múlja egy Iaudio, egy Iriver-ről nem is beszélve. Lehet nem acélvázas kiszerelésbe vannak, s nem lehet focizni velük, de azért eléggé strapabíró kütyük. Csak ez az előítélet a keleti piaccal szemben...

(#1768) commanDOS


commanDOS
senior tag

Nem értem minek sz@rakodni az eq-val meg az összes többi hangtorzító szarsággal. Ki kell kapcsolni mindent, rádugni egy f@sza fülest és ennyi. Ha úgy nem szól jól, akkor sehogy sem fog.
A másik meg, hogy amit a stúdióban már egyszer mondhatni tökéletesre kikevertek, abba minek belepiszkálni? Nyilván egy keverés sem tökéletes, de maradjunk annyiban, hogy egy hangmérnök talán jobban ért ezekhez a dolgokhoz.

[ Szerkesztve ]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1769) commanDOS


commanDOS
senior tag

Nem a reklám helye, de érdekel, hogy jól látok-e...
ITT a 8gigás nano bruttó 38500 pénz. Ez, hogy a viharba? A cég webáruházában is annyi. Elírás lenne?

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1770) Brainwashed2 válasza commanDOS (#1768) üzenetére


Brainwashed2
tag

Nem értek egyet veled, de befejeztem a véleménycserét veled errőla témakörről.

[ Szerkesztve ]

(#1771) hdcsaba87 válasza commanDOS (#1768) üzenetére


hdcsaba87
aktív tag

De nem érted mit akarok mondani, nincs mély basszus az ipodon!!! Profi fülessel se! Ezért kértem tanácsot, hogy van-e valami megoldás a problémámra.

(#1772) commanDOS válasza Brainwashed2 (#1770) üzenetére


commanDOS
senior tag

Ok, nem sértődtem meg, más a véleményed aztán ennyi.
peace.

hdcsaba87: ezt most nem is konkrétan rád értettem, csupán ez jutott eszembe azzal kapcsolatban, amit mondtál. Ettől szerintem még igaz.
Nekem egyébként az iaudio csinált ilyet újkorától... gyenge volt a füles, úghogy kapott egy minimális bass kiemelést, v.mivel tűrhetőbb lett, de néha egész egyszerűen teljesen elveszett a basszus, nem lecsökkent vagy lejebb ment a kiemelés érteke, hanem nem volt, még flat eq-val sem. Rá egy hétre rendbe jött, aztán megint elszaródott, szinte már megszoktam, miután tönkre ment az egész. nesze 30 ropi, egy 512-es lejátszóért, mi még nem is jó, hát kössz, ennyi :)

[ Szerkesztve ]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1773) commanDOS válasza hdcsaba87 (#1771) üzenetére


commanDOS
senior tag

Laptopon ki van kapcsolva minden hangszín bizgeráló? mert ha nincs, akkor egyértelmű, hogy több mélyhang jön ki belőle. Nemtudom milyen hangerőnél torzít ha emeled a mélyet, de egy bizonyos szint felett ez természetes, mivel túlvezérled vele a cucc erősítőjét.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1774) hdcsaba87 válasza commanDOS (#1773) üzenetére


hdcsaba87
aktív tag

Igen ki van minden kapcsolva.
Tudom. hogy tirzítani fog de nálam elég alacsony hangerőnél. :(:(

(#1775) P@trick


P@trick
tag

Érdekel valakit a kicsike? :))

semmi

(#1776) e-zoli


e-zoli
tag

Beleolvastam a topikba egy kicsit.
Most vettem IPod Touch-ot ami ügye mp3-videó-lejátszó böngésző :)

nekem bejött a cucc

DE

aki legjobb mp3 lejátszót keresi –úgy értem hangzásban- az ne ezt válassza mert:
- folyamatos alapzaja van, még a gyári fülessel is, ami mint tudjuk kis jóindulattal is csak közepes minőségűnek nevezhető
- ha teszel rá normális fülest (jelesül nekem Sennheiser CX300 am van) normálisabban szól, de az alapzaj felerősödik, és itt már nagyon zavaró, szerintem

Szó volt itt IAudio meg egyéb kínai cuccokról, ezzel kapcsolatban:
- az IAudio U3 –am hangzásban messze szebben szól, mint a taccsom értsd: ÉG és FÖLD
- hetekig nem akartam elhinni, hogy ilyen kis cucc ekkorát szól, döbbenet még ma is
- zéró alapzaj bármilyen hangerőn
- plusz szerintem könnyebben kezelhető, mozgás közben, a joystick miatt : )
- és nem kell használni iTunes-t, még nem szoktam meg :)

Szóval, ha csak a zene van, akkor az Ipod Touch elég közepes. A többi Ipod cuccról nem tudok mit mondani másom nem volt.

Persze a kezelhetőség, kijelző, méret, internet, e-mail, Google map feledteti a közepes hifi-t.

Bár nem biztos, hogy ezekre mindenkinek szüksége van.

Olyan emberek véleményére lennék kiváncsi még, akik szintén próbáltak mind a két végletet. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1777) rumos14 válasza e-zoli (#1776) üzenetére


rumos14
nagyúr

köszönjük az őszinte beszámolót, reméljük sokaknak tanulságos.

(#1778) commanDOS


commanDOS
senior tag

Az alapzaj nyilván minden szempontból zavaró és rossz pont. Viszont a hangzás megítélése egy szubjektív dolog szerintem. Én személy szerint utálom ha dübörög meg csörömpöl össze vissza aztán hú micsoda hangzááás. Legyen naturális a hangja, h minden zene kitudjon bontakozni. Lehetne itt beszélni részletező képességről vagy esetleg szétkenésről és még sorolhatnám, de egy mp3 lejátszónál ez mind felesleges, örüljön az ember ha megüt valamilyen szintet (valszeg egy relatíve jó discman szintjét nem...)
Halottam olyan véleményt is, hogy igen is jó hngja van az ipodoknak, sőt nem színezi a hangképet annyira, mint ezek a kínai csodák, ahol alap a mélykiemelés és csiribiri társai (értsd: kikapcsolhatatlan). Más szerint nem jó, mint mondtam szubjektív. De mivel még nem hallottam, így konkrét véleményt majd mond más. Elképzelhető, h nem szól annyira jól, mint azt az ára mutatja, de egyelőre kételkedek ezekben a nagy lehúzásokban.

[ Szerkesztve ]

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1779) e-zoli válasza commanDOS (#1778) üzenetére


e-zoli
tag

Én nem szerettem volna lehúzni a taccsot, van sok nagyon jó, jelenleg egyedüli tulajdonsága. Azonban ha kiemeljük, a sok jó közül a hangzást az bizony nem tükrözi az érte fizetett összeget.
Nem rossz, nem gyenge, hanem átlagos.

A kínai vacak gondolkozás pedig mára szerintem nem biztos, hogy megállja a helyét. Sok sza@t csinálnak nekünk, de nem minden az ami ott készül.
pl. az Ipod hátulján is ez virít:
designed by Apple in California
Assembled in China

Ki tudja ki hibázott? :DD

Persze ez is csak nálunk igaz, ha nem egy átlag havi keresetbe kerülne, hanem két napi béredből megvehetnéd, aztán töltögethetnél fillérekért zenét, szebb képet mutatna a dolog.

A zene minősége nem teljesen szubjektív, egy bizonyos szintig biztos nem.
Meg kell hallgatni több cuccot és mindjárt van összehasonlítási alap.
Nekem volt erre lehetőségem.

Javaslom mindenkinek próbáljon mielőtt vásárol.

[ Szerkesztve ]

(#1780) commanDOS válasza e-zoli (#1779) üzenetére


commanDOS
senior tag

Így van, de én már csak a saját fülemnek hiszek.
Végeredményként, mindig az árazásnál lyukadunk ki, hiszen talán ez a legnagyobb gond az apple cuccokkal. Simán érthető, hogy ott ez egy marha jó alternatíva, hiszen olcsó, designos, és még amerikai is. Itt viszont eleve, ~50-al drágább, +még a fizetések is durván a 10-20%-át teszik ki az amcsi fizetéseknek.
A kínai sz@r kifejezést és azokra a cuccokra értem, amiket Távol-keleten találtak ki és ott szerelték össze. Süt róluk a bóvli dizájn, a műkróm a millió féle színű villogó ledek. megm inden, ami szerintük ízléses. Attól, h v.mit még ott raknak össze még nem feltétlen szar, hiszen a műszaki cuccok majd 90%-át ott gyártják. A minőséget pedig előírja az anyacég, a selejt meg megy a hulladékba. Ne legyen közük a tervezéshez és már megmenekültünk egy újabb sorscsapástól :D

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#1781) Asador


Asador
tag

Hello!

Van egy 6. gen. 80 gb-os ipod-om. Másodjára hülyül meg: nem reagál a gombokra, azt jelzi hogy be van kapcsolva a billentyűzár. Elsőre szerencsém volt mert bekapcsolt képernyőnél merevedett le így hamar lemerült az aksi és magához tért. Most zenehallgatás közben zizzent meg lejárt az album ki is kapcsolt szépen; mire így lemerül az vagy 1 év :)
Nem lehet ezeket a masinákat valahogy "resetelni"? Vagy marad a szerviz /már nem garis/

(#1782) JxOxExY


JxOxExY
tag

:DD

tel :06 20 269 2704

(#1783) TuTa86 válasza Asador (#1781) üzenetére


TuTa86
tag

szia
A középső és a menü gombot nyomd 5-8mp-ig egyszerre és akkor reseteled a masinát.
Egyébként meg szerintem vidd el szervízbe, mert nem törvényszerű, hogy fagyogasson.
üdv

Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!

(#1784) Jarod1


Jarod1
addikt

mi most javítottunk egyet, a gombok nem működtek valamiért nem volt rendesen a helyén

(#1785) Asador válasza TuTa86 (#1783) üzenetére


Asador
tag

ÁÁÁ, bejött! Örök hála!
:R :R :R

(#1786) TuTa86 válasza Asador (#1785) üzenetére


TuTa86
tag

örülök, hogy segíthettem :DDD

Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!

(#1787) Marty8


Marty8
tag

Üdv! Rég írtam, megvan még a kicsi Nano.
...útközben kaptam egy panasonic zajszűrős fülest a Nőmtől.
Olyat amit tőlem kapott, és bejött nekem :)

teszt

És vettem egy ilyet:

[link]
elég jó cucc, mindenki ámul, amikor bekapcsolom "ez a is sz*r, ilyen mély és :Y :R :C
a S.K. Apple boltban a lóversenypályás plázában kipróbáltam az apple által preferáltakat, és nem ilyen jók! Annyi van, hogy régebbi típus, és a nano nem ismeri fel videó eszközként, de van videó kimenete

M a t y a s

(#1788) TuTa86 válasza Marty8 (#1787) üzenetére


TuTa86
tag

Impozáns ez a Pana füles.Sennheiser CX300-hoz képest jobb-rosszabb?Az ára kedvezőbbnek tűnik.

Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!

(#1789) Marty8 válasza TuTa86 (#1788) üzenetére


Marty8
tag

sajnos, nincs összehasonlítási alapom, nekem tetszik.

M a t y a s

(#1790) Mathias-2120


Mathias-2120
tag

Sziasztok,

Úgy adódott, hogy újra kell telepítenem a vindózt a gépemen, de az iTunes-ban elrendezgetett zenéimet, meg artworköket meg mindent nem akarom veszni hagyni, gondolom érthető módon. Szóval mivel tudom a beállításokat, playlisteket meg egyebeket (artwork) kimenteni? Egyszerűen Export és az az *.xml fájl az mindent garantáltan visszaállít?

A választ előre is köszi,

Üdv!

[ Szerkesztve ]

Segíts magadon, Isten is megsegít!

(#1791) péter007 válasza Gabriel Dawn (#1752) üzenetére


péter007
senior tag

hy

Nemtom fenn áll-e még a probléma, de látam nem sokan reagáltak...
Nekem is ilyen kütyüm van több mint 3 éve és szinte minden nap használom :D
Egyszer nekem azt játszotta hogy nem ment a zene és nem lehetett megnyitni pendriveként (fagyás nem volt).
Leszedtem az itunest és a gyári cdről újraraktam, persze az ipod be volt dugva. Emlékeim szerint rákérdezett hogy frissítse a firmware-t? Igenre mentem, szarozott vele vagy 5 percig és utána minden jó lett, persze ami zene és adat rajta volt, törlődött.
Ezután leszedtem a netről a legfrissebb firmware-t és azót azzal megy tökéletesen(kb 1.5 éve).
Ha fontos adatok vannak rajta, először próbálj meg egy nod32 ellenőrzést és ha nem jársz sikerrel akkor is próbálj neroval bizt. mentést csinálni.

Remélem tudtam segíteni, üdv. péter!

(#1792) need


need
addikt

sziasztok..

nem igazán ismerem az ipod termékeket nem ismerem a generációkat sem..

érdekellne engem 2/4 gigás változat és ami még érdekell hogy mennyi ezekenek az aksiknak az üzem idejük..?
cserélhető-e az aksi benne...??
zene hallgatásra akarom használni!

tud nekem valaki ajánlani valami jó kis ipodot...?

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#1793) TuTa86 válasza need (#1792) üzenetére


TuTa86
tag

szia
[itt minden kérdésedre találsz választ]
Az akksi házilag is cserélhető, de elég macera.[Youtube] -on találsz szerintem videót róla.Én egy 4gb-os Nano-t ajánlanék, mert jó azért ha van kijelző és + 2gb sem hátrány. :K

Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!

(#1794) need válasza TuTa86 (#1793) üzenetére


need
addikt

találtam videot a battery cseréröl..de az aksi időt nem találtam rolla..vagy még vak lehetek:)

ha arra szóra keresek hogy ipod nano akkor ezt dobja [link]

de nano néven találtam 1 ilyet is..
[link]

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#1795) péter007 válasza need (#1794) üzenetére


péter007
senior tag

apple szerint 24 óra zenehallgatás vagy 5 óra videó
lehet hogy kicsit kerekítenek(természetesen felfelé), de én hiszek nekik mert az 512-es shuffle-mra is 12-őt mondtak és hozta is hogy kellett (arról nem is beszélve hogy most 3 évesen is hoz min 10 órát pedig hallgatom rendesen)

pont arról beszéltem ami az utsó linkeden van, ilyet kapsz ha legújabb nano-t veszed

[ Szerkesztve ]

(#1796) TuTa86 válasza need (#1794) üzenetére


TuTa86
tag

A második linkedben van a legújabb az-az 3. generációs Nano.Ha újban gondolkozol akkor már csak ilyet fogsz kapni nagy valószínűséggel. Viszont használtan szerintem csak a 2.generációsat érdemes venni, mert az teljesen alumíniumból van, ezért nem karcolódik annyira.A 3.rd. gen. Nano való igaz kb. 24(gyári adat) órát simán elmegy 1 tőltéssel ha nem 100%-on van a kijelző fényereje és nem nyomogatod állandóan.
Vagy esetleg még választhatod a shuffle-t aminek ugyan nincs kijelzője és csak 2gb-os, de viszont iszonyat kicsi és könnyű, ez 12(gyári adat) órát üzemel egy feltőltéssel.

Jótündér, a kívánság az kívánság! Hajolj csak szépen előre!

(#1797) skoos


skoos
őstag

Alapvetően lehetne egy új Ipod Classicot sima usb driveként használni?

Egy Pinaccle Video Transferrel szeretnék videót pakolni rá...számítógép nélkül. Nem kell, hogy lejátssza, elég, ha tárolni tudja amíg lementem. A pinaccle gépe csak FAT os lemezeket tud olvasni, az Ipodok milyen filerendszerűek?

Gépek között tudnék atatokat cipelni egy ilyen Ipoddal?

(#1798) Badb0y


Badb0y
addikt

Mindennemű ipod video javítást felújítást vállalok. Privben érdeklődj, ha vmi tönkrement.

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1799) sgergi válasza skoos (#1797) üzenetére


sgergi
veterán

Persze, lehet pendrive-ként is használni. A legújabbat nem tudom, de az én classicom FAT-es, gondolom az újak is.

(#1800) skoos válasza sgergi (#1799) üzenetére


skoos
őstag

Köszi, szerintem is!!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  iPod topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.