- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
De édesek. Sok kis simba.
-
r3dsnake
nagyúr
A man and his wolf pack
OMG milyen képek. -
overclockerr
tag
Sziasztok!
Most akarnék telefont venni a közeljövőben. Érdemes 5s-ben gondolkodni vagy elég a sima 5 is?
Személy szerint szerintem 80%-ban ugyanaz a két telefon, touchid ötletes, de annyira nem érdekel.
Kamera állítólag jobb, meg ugye gyorsabb valamivel az új készülék.Kíváncsi lennék a véleményeitekre!
-
manchester85
veterán
Szerintem itt most (is) elbeszélünk egymás mellett. Persze, hogy jobban fog emlékezni az, aki magára a tárgyra figyel, nem pedig arra, hogy lefotózza, és ezzel lényegében a személyes élmény minőségét rontja.
"Amikor az emberek a technológiára támaszkodnak, hogy az emlékezzen helyettük – és ebbe beletartozik a fényképezőgép is, amivel fel akarunk venni egy olyan eseményt, amit emiatt nem is élünk át –, az rossz hatással van a saját élményeinkkel kapcsolatos emlékeinkre"
Ezzel teljesen egyetértek, szerintem is így van. De az emlékek folyamatosan kopnak, tehát kit érdekel, hogy aki nem fotózott, az jobban emlékszik magára az eseményre, azoknak részleteire, mint én? Idővel az ő emlékei is kopni fognak, a fénykép viszont mindig azt mutatja majd, amit én megörökítettem.
És itt borul teljesen a cikk:
"Amikor másnap ellenőrizték, ki mire emlékszik, a teszteken jobban teljesítettek azok, akik nem fotóztak"
Szerencsére az élet nem csak másnapig tart, így baromira lényegtelen, hogy másnap ki mire emlékszik, ha én évek múltán szeretném visszanézni a képeket.
Tehát amit linkeltél az irreleváns arra, amit írtam. Én nem a jobb emlékezetre gondoltam, hanem az emlékek rendszerezésére. Hogy egy-egy pillanatra a nem fotózó személy jobban emlékszik másnap, az nem izgat, nem is feltétlenül arra a képre akarok emlékezni, amit lefotóztam, hanem az szolgál mankóként az adott esemény felidézésében. Meg műtárgyak... Kit érdekel egy szaros festmény, meg hogy a képen a nő milyen ruhát viselt, én élményeket szeretek megörökíteni, nem múzeumi giccseket.
-
törölt tag
Jailbreak-nek / tweakeknek van külön topikja?
-
nord_
veterán
válasz
manchester85 #59966 üzenetére
Minél több dolgot posztolsz, fotózol, annál jobban összeáll a kep (szó szerint) az emlékekről
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
manchester85 #59988 üzenetére
Szerintem az esti fő programjuk a fotózgatás lesz tükör előtt pózolgatva...
-
Cyberpunk
félisten
Na vörös riasztás van műszak lelöve. Tipli haza.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
vadászcsiga #59979 üzenetére
Beszélgessünk a csigákról.
-
vadászcsiga
félisten
De unalmas témáról beszélgettek bazmeg oldalakon keresztül. Boa
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
r3dsnake #59976 üzenetére
Jó mind1 hagyjuk, lényeg nekem ez nem jön be mint sok más embernek sem, és csak leírtam a véleményem, ami tudom nem eset jól....
Amúgy ember függő ki hogy viselkedik ott is, én pl nem lájkolok soha semmit (kivéve névnap/születésnap köszöntések), és kb 5 éve nem raktam ki semmi posztot sem...
Amúgy itt jól leírják: Facebook személyiségtípusok
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #59975 üzenetére
Azért van különbség egy baráti FUN kép (volt ott felmosórongy meg minden szar, ÉPP a pózer képek kifigurázására), meg egy csücsörítős feszítős kép között.
Képzeld néha feldobom instagramra azt is, hogy aznap hogyan voltam felöltözve. Érdekes visszanézni a stílus és ízlés alakulását is az évek során.De ha neked menő, és sok lájkot kaptál rá aminek örültél gratulálok, nagyobb ember lettél...
Ez meg milyen szöveg már? Ki mondta, hogy ez nagy dolog lenne vagy hogy annak tartom? Csupán leírtam, hogy számomra van jogosultsága az ilyen képeknek, ha érdekes, és nem tucatfotó.
-
B-L-A-C-K
titán
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
b4zsi- #59963 üzenetére
Mi szilveszterkor is tettünk ki tükörben pózolós, felmosórongyos tökfun képet 4 barátommal, ami egyrészt vicces és népszerű kép lett, másrészt utána rendeltem belőle polaroidot is (printic-ről) így minden résztvevő kapott egy kis ajándékot arról az estéről. Akit zavar, rejtse el a postot vagy engem, nem givelek neki fuckt.
És ahogy manchester is írja, napló szerűként is lehet használni a facebookot. Nagyon érdekes néha végignézni pár évvel ezelőtti bejegyzéseket, hogy mennyi minden változott és milyen voltam akkor.
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #59956 üzenetére
Szerintem van azert ebben ráció. Ezek emlékek, a facebook posztot meg veheted úgy, mint egy naplót. Minél több dolgot posztolsz, fotózol, annál jobban összeáll a kep (szó szerint) az emlékekről, amit jo dolog felidézni. Más kérdés, hogy minden egyes fotó, poszt, stb az élmény es a szórakozás idejéből vesz el, ezáltal kevésbé tudod élvezni magát a bulit. Viszont ha mondjuk egy olyan dolgot örökítesz meg, amire iszonyat jó visszaemlékezni, akkor az ott "elvesztegetett" idő kesobb visszaadja a szép pillanatokat, mikor visszanezed a képeket vagy a posztokat. Szóval van itt pró, kontra egyaránt.
-
b4zsi-
őstag
válasz
Cyberpunk #59959 üzenetére
A múltból említettem a példát már mondtam nem vagyok facebookon. Nyilván ezért van az avatarodnak szeme, hogy személyesebb legyen a beszélgetés.
A kérdésem arra irányult mit kell megosztani/miért a bulival kapcsolatban? Más reakciója érdekel, unatkozol, feltűnés, stb.? -
r3dsnake
nagyúr
Fotós app szifonra férfiállatoknak: manymal
-
b4zsi-
őstag
válasz
icecave #59956 üzenetére
Én több, mint egy éve töröltem magam facebookról pont az ilyen dolgok miatt. Rengeteg emberről tudtam felesleges információkat. Szilveszterkor is volt olyan a társaságba akinek feltétlenül online-nak kelett lennie (gondolom beszélték hol, milyen a buli). Még azt nem gondoltam volna, amikor egyik ismerősöm mesélte, hogy foci edző és félidőben a fiatalok egymásnak irogatták az eredményeket az aktuális fordulóról. Már nem is a sport szeretete hajtja őket. Szerintem valaki már csak azért megy el valahova, hogy legyen poszt facebookra
cyberpunk
Egy buliban történt történetet nem kiírok facebookra, hanem az ismerôseimnek előadom. Sokan azzal nincsenek tisztában, hogy a feltötött képek sok emberig eljutnak és akiről szól nem feltétlen szeretné, hogy azokat lássa más. Persze lehet az hogy nem engedi bejelöltetni magát, de attól még feltöltheti. Őszintén mit kell kiposztolni abban a 10 percben?
- jó a buli (vele Józsi, Pisti, Kati) jó a buli minek posztolsz mért nem élvezed
-berúgtam (nagyon fontos információ minden ismerősödnek)
-mit igyak ma este sört, bort ( legyél már önálló, ne a facebookon kérdezd)
-lefényképezed a piát, beteszel egy idézetet ( ismét egy nagyon fontos poszt, mindenki tudja, hogy nem otthon vagy és kommentálnak hogy tanulniuk kell, vagy másnap mise, disznóvágás ráadásul terhes a kanári)
-meleg vagyok ( gondolom akkora a buli egymás facebookjába irogatnak az emberek)
Jah a legalja amikor az egyik posztol mekkora a buli és a másik aki vele van facebook kommentbe válaszol.
-
icecave
nagyúr
válasz
b4zsi- #59955 üzenetére
Én azon akadok ki, mikor posztolják megát a bulit, képeket, stb-t... nem hogy egymással foglalkoznának, inkább mindegyik nyomkodja a telefont, meg fényképez és rakja ki a facebookra. Mintha más számára olyan baromi fontos volna tudni. Nemhogy élvezné az adott társaságot. Szánalmas. Az meg a másik, mikor lefényképezi az étteremben a kajáját, meg hajjaj, még sorolhatnám. Persze ritkán ez nem is baj, de mikor már egy nap 20 kép kerül fel egy embertől, és épp csak azt nem fényképezi, milyet sz*rt, az már idegesítő és egyben elgondolkodtató is
-
Cyberpunk
félisten
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
manchester85 #59948 üzenetére
Pontosan. Ha unalmas a társaság, nincs közös téma, akkor persze, hogy a telót basztatom. Ha pedig olyanok mellett vagyok, akikkel szívesen töltöm az időm, úgyse fogok elkezdeni chatelgetni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
manchester85 #59945 üzenetére
Yap, szerintem is így van. Attól, hogy facebookon sokat beszélgetek, nem hanyagolom el a személyes találkozókat sem, de legalább jobban tudjuk egymásról, hogy kivel mi történik. Ettől függetlenül személyesen ugyanúgy pörög a beszélgetés, tehát nincs erre sem negatív hatással.
-
icecave
nagyúr
válasz
manchester85 #59945 üzenetére
Egyetértek.
Akik fontosak, azokkal maximum facebookon beszélem meg, mikor találkozunk.
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #59942 üzenetére
Olyan ócska közhely, mikor valaki azt mondja, nálam az emberi kapcsolatok nem a facebook-ról szólnak, hanem találkozom velük. Egyrészt ugye igy sokkal több emberrel lehet kapcsolatba lepni, másrészt a személyes szféráját is könnyebb tiszteletben tartani. Sok ember ugye megírja magáról, mi történik epp vele, szöveg, képek formájában, igy fölösleges közhelyekkel már nem kell másokat zavarni. Akivel meg tenyleg akar találkozni az ember, azzal találkozik is.
-
icecave
nagyúr
válasz
vadászcsiga #59941 üzenetére
Az is egy jó dolog, de nekem azért fontos, van, aki élete érdekel, ott a tesóm, vezeti a mindmegettés blogját, stb, és mivel Angliában él a családjával, így tudok meg sok infót az életükről, nem lehet mindig órákat skype-olni.
-
vadászcsiga
félisten
Én meg nem olvasok facebookot
-
-
Cyberpunk
félisten
Mennyi szart posztolnak ki egyesek a faszbukra.
Az a ketté szakadt ember kiverte a biztosítékot nálam most.
-
B-L-A-C-K
titán
- nem ide...
-
joey04
titán
válasz
vadászcsiga #59911 üzenetére
nem mintha közöd lenne hozzá, de nálam speciel az itt szóltam hozzá részben jelent meg 4-5 témában is egy-egy új hsz kb egyszerre. fura volt, kattintottam, és mindenhol őt láttam. esetemben ennyi a story. szóval lehet több topikot is teleszemetelt, de pont nem néztem utána, szimplán telibe lőtte azokat a témákat, ahol vannak kommentjeim.
-
vadászcsiga
félisten
GALARDO, Joey ti egész nap a PH-t monitorozzátok ilyen kis pöcsök után kutatva?
Számít bármit is amit ezek írnak? -
GALARDO
addikt
-
blokad
senior tag
válasz
vadászcsiga #59896 üzenetére
Köszönöm
(#59901) B-L-A-C-K :
nem hangzik rosszul, lehet ő lesz a befutó!
-
B-L-A-C-K
titán
Nekem ezelőtt Vertex 2 volt, gari lejárta után nem sokkal gondolt egyet, és nem látta a win. A legjobb hogy az ilyen gari utáni dobhatod ki állapot nem csak nálam jelentkezett, szóval szerintem tudatos elavulás van a háttérben ezeknél....
(#59906) Tim82: Nekem is 100/100-as volt végig, de mondom gari lejárta után gondolt egyet és heló szia.
-
Tim82
félisten
válasz
B-L-A-C-K #59903 üzenetére
Valóban, én is teljesen elégedett vagyok egy V+100 96 GB-tal.
Van Sandforce-os Vertex 2-m is, nem mondanám, hogy rossz vétel volt (amikor vettem, akkor messze a legolcsóbb 120 GB-os SSD volt a piacon), de azért az említett időnkénti rövid ideig tartó lelassulások/"lefagyások" nekem előjöttek egy idő után.
Bizonyos Mac-ekbe tudtommal nem is ajánlják őket, vannak inkompatibilitási gondok némelyik SATA vezérlővel.
Gonosz leszek: most már nem tartozik az ajánlottak közé a 320, köszönhetően az 1-2 év után elég sok darabnál előjövő 8 MB bug-nak.
-
B-L-A-C-K
titán
Igen, persze az is ajánlott, kb mind1 melyiket veszed, de a kingston SSD-kre nem jellemző hogy sz@rok azért is ajánlottak belőlük elég sok darab...(HyperX, HyperX 3K, KC300 és a V+200-as, V300-as sorozata (MLC)...).
Az intel 320-as nem tartozik az ajánlottak közé...
-
Tim82
félisten
válasz
B-L-A-C-K #59901 üzenetére
Ugyanúgy a Samsung 840 EVO is...
Ha javítottak a tipikus Sandforce vezérlős SSD-problémákon (random módra előforduló pár másodperces lelassulások pl. jellemzőek voltak Sandforce vezérlős SSD-knél), akkor persze jó a HyperX 3k is.
Nem véletlenül írtam úgy, hogy én óvatos lennék az SF-os cuccokkal. Annak idején a Vertex 2 is ajánlott volt, amikor új termékként kijött, aztán utóbb a használatban mégis voltak/vannak vele ilyesféle gondok.
De említhetném amúgy a szintén minden fórumon ajánlott Intel 320 SSD-ket és az ún. 8 MB bug-ot... Na, ennyit az ajánlásokról.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
blokad #59884 üzenetére
Én majdnem minden hétvégén sütök-főzök....
Ha kezdő vagy én sült csirke combot javasolnám zöldséges rizzsel...Nem nagy tudomány kell elkészíteni, és mindenki szereti...
Elkészítése ahogy én ajánlanám neked.
Hozzávalók: Sütő zacskó, gyors rizs (ilyen), fagyasztott mexikói zöldség, kis olaj, csirkecomb (alsó felsőt javaslom egyben), hozzávaló fűszer (pl ilyen), delikát, és más nem is kell...
Csirke:
Húst megmosod, egy kis edénybe raksz egy kis olajat, beleöntöd a fűszert, elkevered (kis mustárt is adhatsz hozzá) bekened vele a húsokat egy tálcára rakva, úgy hogy a bőrük alá is benyúlsz. Kicsit állni hagyod, beteszed a sütőzacskóba, a zacskót lezárod, majd pár helyen késsel kilyukasztod, majd egy sütő tálba berakod...(a zacskón rajta van hány kilót meddig kell sütni és hány fokon)...Ha az előírt fokon az előírt idő lejárt, fogod kivágod a zacskót beleöntöd a sütő tálba úgy hogy mind felfordítva legyen, majd kicsit nagyobb fokon 10 percet pirítod...
Rizs:
Fazékba vizet forralsz raksz bele egy kis sót, belerakod a rizses tasakokat a dobozán rá van írva meddig kell hogy benne legyen, közbe fagyasztott mexikói zöldséget mikróba kiolvasztod, majd serpenyőbe kis olajjal megsütöd kicsit. Ha kész a rizs kiszeded lecsöpögteted, belerakod egy tálba kivágod a zacsiból, raksz rá egy kis delikátot összekevered, majd mehet bele a mexikó azzal is összekevered, és kész is.
Persze úgy kell csinálni hogy időben kb egyszerre legyen kész a kettő...Majd igényesen tálalod, és hiba nem lehet benne...
Tim82: A HyperX 3K az egyik legajánltabb darab...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Konteó topic
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztrofotózás
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!