Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
aujjobba
üzenetére
Mi ugyan képet nem használunk, de van egy megosztott emlékeztető, aki mindketten tudunk szerkeszteni, és kiikszelni ami megvan. Mondjuk nálunk a crossplatform nem volt feltétel, mivel mind Apple cuccokat használunk, de azt akartam ezzel mondani, hogy pl nem erre van kitalálva ez az app, de szépen teszi a dolgát így is.
-
aujjobba
addikt
#37295 Oldman2
#37296 (ex)CatRendben, koszi a tippeket!

Egyebkent igen, mindig csak egy kis aprosag teszi szamomra kevesbe hasznalhatova a gyakran emlegetett lista appokat, de szerencsere az Anylist jonak tunik. -
válasz
aujjobba
üzenetére
Nem cseszegetésként írtam amit írtam.
Sajnos én is szenvedek az alkalmazások nagy részének nem kellő átgondoltságától (maradva az eredeti témánál) a Bring! -ben pl. van Kategória szerinti termék rendezés, ami jó lenne, ha a Kategóriákat lehetne bővíteni, de nem lehet.
Így cseszhetem a rendezési lehetőséget, ha az nem felel meg az általam látogatott boltok kategória sorrendjének.
Nálunk a legnagyobb szűrő egy alkalmazás esetén az, hogy legyen benne magyar nyelv támogatás.
A Bring! emiatt jött képbe, bár az elmúlt napok tapasztalata alapján a nejem nehezen szokik rá...
Felírja papírra, hogy mi kell, majd bekattintja az alkalmazásban a termékeket és végül a boltban a papír alapján bolyong.

-
(ex)Cat
senior tag
válasz
aujjobba
üzenetére
Egyébként az a bevásárlólista elég szubjektív dolog. Én k.sokat megnéztem, mire végül ennél ragadtam le. Ez szinte teljesen azt nyújtja, amit én elvártam tőle - külön jó a recept hozzáadási lehetőség, igaz, magyar oldalt nem találtam, ahol működött volna, kézzel meg nem mindig van kedvem szórakozni vele - egyetlen dolog van csak, ami idegesít benne, hogy ha felvittem egy terméket, azt nem tudom törölni. Mármint nem a napi listából, hanem úgy egyáltalán. Szóval ha véletlenül valamit elütöttem, és beraktam a listába, akkor azt a terméket onnantól nem tudom eltűntetni. Se törölni, se átírni, marad ahogy van. :-/
Régebben még az iPhone4 időkben
valami mást használtam, de az istennek se jut eszembe mi volt, viszont annak az volt a hátránya, hogy csak ezen a platformon létezett, így mivel a család vegyes fogyasztó oprendszer terén, ez nem volt tovább alternatíva, pedig ott külön tetszett, hogy lehetett importálni/exportálni a terméklistát, így akár a PC-n fel tudtam vinni egyből a szükséges dolgok 80-90%-át. De hát ez van. Én amúgy nem rugóztam az igényeiden, mert tudom, hogy sokszor egy apróság miatt lesz valami pont jó, vagy épp ellenkezőleg. Főleg egy olyan dolognál, amit nagyából napi szinten használ az ember.
-
aujjobba
addikt
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Ez lesz a jo, koszonom!
Van kepes lista, nem kell mindket platformra megvennem, szuper.
Nem kifejezetten neked szol, de nem ertem miert kell az igenyeimen rugozni.
Normalisan leirtam mik az elvarasaim, szerintem nem valosagtol elrugaszkodott dolgok, amint latszik van is olyan app ami ezeknek megfelel.Megegyszer koszonom a tippeket mindenkinek!
-
-
-
aujjobba
addikt
válasz
Oldman2
üzenetére
Valami ilyesmi kellene mint a képen, Messenger-en kapok termék fotókat alá írva kiegészítő info, hány darab kell stb.
Így hamarabb megtalálom a boltban a cuccokat, ha a képeket látom előbb, de úgy tűnik a bring is csak külön kérésre adja elő a termék képet.Vagy ilyen mint az IKEA listája, kép és mellette szöveg, darabszám:
Catroot:
A keep-pel az a bajom, hogy a lista csak szöveget tartalmazhat. -
zzola
titán
Sziasztok!
Whatsapp 2-3 órája nem kapcsolódik fel a szerverre, más is találkozott ezzel a problémával?
KösziKözben magtaláltam!
"Leállt a Facebook, az Instagram és a Messenger is" -
catroot
veterán
válasz
aujjobba
üzenetére
Google Keep szerintem erre tök jó megoldás lehet.
-
aujjobba
addikt
Crossplatform bevásárló lista appot keresek, amit lehetőleg nem kell kétszer kifizetni (almára és droidra).
Sima egyszerű lista kell, kép hozzáadási lehetőséggel.
Jelenleg messengeren küldi az asszony a képeket mit vegyek a boltban, idegbajt kapok már ettől.
Nem kell egészséges recept funkció meg semmi egyéb, csak egy szöveges/képes lista. -
Szteff2
csendes tag
Olyan ingyenes alkalmazást keresek, ami tud zenét lejátszani a Files mappából, akár egy bedugott pendrive ról is. Lehessen lejátszás közben a sorrendet módosítani, beletekerni, hangerőt állítani a képernyőn (fade), esetleg valami auto fade is jó lenne. Állítani, hogy egy szám végén kezdje a következőt, vagy álljon meg.
Élő hangosításhoz kellene, amikor “hozzák” a zenét az előadók, műsorok szereplői. Leginkább a dj alkalmazások állnak legközelebb ehhez. -
törölt tag
Játszik valaki a Wild Rift-tel? iOS 15 telepítése óta nem tudok mobilhálózatról játszani. Az alkalmazás elindul, de meccsbe nem tudok csatlakozni.. hotspottal próbáltam Wi-Fin keresztül iPaden, szintén sikertelenül.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
PDF / Word DOC Dokumentum / PowerPoint PPT nézegetésre ( tanulás) milyen alkalmazást ajánlotok ami jó és használható is ?Köszönöm
Gergő
iPhone 12 mini
-
Whynot?
aktív tag
Én Gödöllőn jártam úgy, hogy tilos irányból bementem egy parkolóba a gps miatt, de az én figyelmetlenségem és a rosszul elhelyezett tábla volt az igazi ludas, nem hibáztatható érte a gépasszonyt

A térképek is érdekesen tervez. Munkahelyemre főúton megyek végig, majd az utolsó körforgalomból egy üzemi útra megyek ki a harmadik kijáraton. A térképek mindig egy körforgalommal hamarabb akar levinni és utána mindenféle rissz-rossz úton kanyarogva akar rávinni az üzemi útra. Ha nem megyek le, akkor az utolsó körforgalomban, ahol csak ki kellene mennem a 3.-on a munkahelyem felé, egyszerűen visszafordít az előző körforgalomhoz, és elküld a kanyargós részre megint. Waze, Gmaps, IGO jó helyen visz le.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én is, nemegyszer miatta sikerült elkerülni egy baleset miatt kialakult dugót, mert időben dobta az új útvonalat.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mutatja a Térképek is, igaz messze nem olyan szinten, mint a Waze.
Egy dolog még, ami hiányzik nekem a Térképekből, és a Waze tudja, hogy lehetne appon belül állítani a hangnavigáció hangerejét. Én úgy érzem, hogy a Térképek nekem túl hangosan mondja. Viszont most már a Térképeken belül is az alkalmazásból lehet állítani, hogy csak a figyelmeztetéseket mondja be, vagy a teljes navit, ezért a korábbi verziókban el kellett "navigálni"
a beállításokba. -
GreenGoblin
őstag
Ha már térképek, nálam az Apple Maps és a Waze is cserben hagyott nem egyszer. Google Maps még sosem. Apple Maps malmai is lassan őrörlnek. Hónapok óta nem képesek betenni azt az utat amit jelentettem és képet is csatoltam róla nem egyszer. Viszont a leg naprakészebb térképek az openstreet mapsok. Na oda egyből felkerül minden azonnal.
-
moleculez
veterán
UK-ben is szépen működik a sebesség határ. Sajnos egyik map sem megbízható, mindegyiknél észnél kell lenni. Ezért nem is kifogás, ha csekket kapsz hogy hát erre hozott a teló.
Maps tömegközlekedés során is nagyon jól működik itt: mutatja a buszmegállókat, és ha rányomok egyre rögtön a menetrendet. Valamint számomra átláthatóbb a UI. De ez szubjektív. -
válasz
BigBlackDog
üzenetére
A jelentések és az aktuális sebességhatár kijelzése még valóban hiányzik valamennyire a napi használatban. Viszont azt vettem észre hogy a Térképek használata óta jobban figyelek az útra és a vezetésre.
-
catroot
veterán
válasz
jófejsrác
üzenetére
Na, igen. Az órás navi nagy királyság!
Ráadásul más ütemben rezeg, ha balra, vagy jobbra kell fordulni
Városban tök jó, mivel felesleges mindig a kijelzőt bámulni, hogy merre, már "érzésből" megy a dolog.Próbáltam órával navigálni a Google Térképpel. Nem tudom, hogy azóta változott-e a dolog, de amikor kijött ez a feature az valami iszonyat esetlenre sikeredett.
-
jófejsrác
senior tag
Az apple térképét 4 éve használom, engem még sosem hagyott cserben. Ellenben a Waze-el ami miatt én már pesten kaptam egy 50 ezer ft-os csekkett (átmentem egy behajtani tilos táblán ami ki volt takarva fával - és mivel először jártam ott nem tudtam, ahogy az előttem és mögöttem lévők sem). Továbbá az apple maps-nak ha beütöm, hogy xy utca 14. akkor tuti, hogy a 14 előtt rak le, nem pedig 20-30 m arrébb.
Egyedüli bánatom az apple térképpel kapcsolatban, hogy nem tudok névre keresni minden esetben + (állatkert, kórház ilyesmi) nem ismer valóban minden helyett még cím alapján sem. Ilyenkor a Sygic jön szóba.
Összeségében viszont kárpótol a pontosság mikor lehetséges és az órával összekötött gps. Telefont meg sem kell néznem, az óra kocogtatja a csuklómat, ha irányt kell váltani és mutatja is.
Valami keynote-os videóban láttam, hogy amerikában mutatja a sebességhatárt is a térkép, nyilván ez ide nagyon soká vagy egyáltalán nem fog jönni.
-
catroot
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Viszont ami továbbra is nagy előny szvsz a Waze/Google esetében, hogy elég naprakész a térkép.
Pont a munkahelyemnél lett kialakítva egy körforgalom pár hónapja, a Waze-ben volt a leghamarabb változás (sokszor még az épülő főutak nyomvonala is benne van, persze nem tervez rá
), az Apple térképénél máig semmi.Ráadásul az utca, ahol dolgozom 2014-ben nevet kapott. Kb. tavaly már jelentettem az Apple felé a Térképek alkalmazásban, de azóta sincs változás.
-
válasz
Whynot?
üzenetére
Én vettem egy nagy levegőt az elmúlt hétben és átálltam Waze-ről Térképekre. Mivel jellemzően betartom a sebességhatárokat, a traffipaxok jelzése nem hiányzik. Azt vettem észre, hogy a Térképek használatával sokkal kevesebbet kell rápillantani a telefon kijelzőjére, sokkal jobban rá tudok hagyatkozni a hangutasításokra, mint a Waze esetében. Egyelőre eléggé tetszik ahogy a Térképek működik.
-
Whynot?
aktív tag
válasz
lugosi
üzenetére
Igen, 2-szer nyaltam be az elmúlt hónapban ezt a zegzugos utcákban kavargást. Prágában és Pesten is és valójában nem is lett idő nyereség, mert a szűk kis utcákban kanyargás közben mindig elsőbbséget adsz, vagy valaki molyol előtted és már el is buktad azt a pár percet. Már csak a trafi előrejelzés miatt és a sebességhatár jelzés miatt használom a wazet...
-
Mela Kehes
addikt
Arc, rendszám kitakarására youtube-on kívül használ valaki normális programot? Nem is feltétlen telefonra gondolnék, mert azon lehet túl kicsik a méretek. (iPad, Mac?)
-
GreenGoblin
őstag
Elkezdtem nézegetni a Safari extension-öket és meg kell mondjam ugyanaz a baj itt is mint a Mac extension-öknél.
1. Az értelmesebbek fizetősek
2. Hiába van odaírva az Appstore-ba Data is not collected mikor meg felugrik az ablak az aktiváláskor hogy gyakorlatilag az app látja amit csinálsz és amikor elolvasom a policyt benne van hogy adat gyűjtés van folyamatban ha használom.
Egy értelmes van az ingyenesek közt amit mindenkinek ajánlok az a PiPifier. -
Reverting
őstag
Hi. Safarin belul, a bovitmenyeket hogy lehet eltavolitani? Az megvan, hogy ki tudom kapcsolni amit hozza adtam, de torolni hol kell? Tartalomblokolorol van szo… Koszonom
-
moleculez
veterán
Nekem tetszik ez az iOS15, sok kis apróság változott. Amiktől csak jobb/könnyebb/egyértelműbb használni, legalábbis számomra. Itt Angliában a Maps: minden tömegközlekedési megálló (vonat, busz, metró) jelölve -> rányomok, konkrétan kinis írja a menetrendeket. Szívesebben használom, mint a Gmapsot.
iMessageben a megosztott tartalmak szépen kategorizálva, a beszélgetésben szépen berakva a képek.
De hogy még mindig képtelen szinkronizálni rendesen az nevetséges. -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom próbálta e esetleg valaki, de iOS 15-ön másnál sem működik a Motivation - Daily Quotes nevű App?
Az értesítéseket küldi, de magát az appot megnyitni nem igazán lehet, 2 eszközön is fekete képernyő fogad.
Valaki letudja ezt tesztelni?
-
Imy
veterán
Rendes trelefonhívásra kellene.
-
Ilyen call recording van iOS-re:
- VOIP alapú
- Call Center (konferenciabeszélgetés)
- BT recording headset
- kábeles hangrögzítő
(nincs ingyenes megoldás, legfeljebb, ha a konferenciabszélgetéses call-centert össze nem tudod dobni és nincs hozzá használható számod, vagy VOIP fiókod) -
Imy
veterán
iPhonera mi az az ingyenes hívásrögzítő ami bevált?
Pár ember hívását felvenném, mert jó ha vissza tudom hallgatni céges ügyben. -
col
addikt
Vajon miért nem megy az ITunes-nál a WIFI csatlakozás? Mindent engedélyeztem az ITunes-ban és mégis csak kábellel csatlakozik, WIFI-n nem

-
istvan170
aktív tag
Adguardot használ valaki iPad-en? Van előfizetésem a Pro-ra, ami a telefonomon (iPhone 11) teljesen jól működik évek óta, de a napokban szembesültem vele, hogy az iPaden (AIR 2) nem. Leszedtem, visszatettem, állítgattam, minden ugyanazt mutatjam mint a telón, de nem blokkol. Ipadre mit ajánlotok, ami jó?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
köszönöm szépen! Az AirDrop-ot véletlen ismertem
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Van olyan fájlkezelő (lehet az alap is tudja), amivel wifin keresztül mozgathatòk a fájlok?
-
nylontacsko
senior tag
válasz
nylontacsko
üzenetére
Update:
Úgyfest, megoldódott a frissítés.
Nem volt elég tárhely
Bár ezt semmi nem jelezte
-
mouzrr
őstag
Safari bovitmenykent hasznal valaki adblockert? Melyik valt be nektek?
-
nylontacsko
senior tag
A lányomnak van egy iPad 2020-a.
Frissítést indítottam volna rajta (15-re)
Jelenleg 14.7.1-van rajta.
Elvileg elkezdte a 14.8-as frissítést, aztán az eltűnt mint frissítési opció és azóta csak a 15-öt dobja fel mint lehetőség.
Arra viszont nem frissít.
Telepítés most -
Hiba történt a telepítés közben (ios15)-
Próbálja újra
Természetesen újraindítás megvolt.
Mi legyen. Teljes törlés és visszaállítás?
vagy várjak, vagy mi legyen?
Minden egyéb eszközre simán ment a frissítés.... -
trobi28
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
CarPlay-en nekem sincs reklám, csak ha közvetlenül mobilon használom
-
válasz
Whynot?
üzenetére
A Waze-t használom én is, de nálam mostanra nagyon megkopott a fénye.
Nagyon bután tervez időnként, 2 perc nyereségért képes eltervezni Kukutyinba és vissza, zegzugos mini utcákon a 4 sáv helyett. Pár napja olvastam utána, mert nem találtam a beállításokban sehol, hogy hol lehet átállítani az útvonaltervezést, és kiderült hogy kikerült az opciók közül, már csak a leggyorsabb módon tervez és nem állítható egyáltalán.
Ha a gyári Térképek tudná az események és navik jelzését, semmi sem tartana a Waze mellett. -
SharpSA
veterán
válasz
trobi28
üzenetére
Na ilyennel még nem találkoztam sem androidon meg ios-on sem. Bár utóbbi esetén leginkább carplay-en használom. Hülyeséget sem nagyon csinált, na meg azért a tervezett utat általában átnézem.
Szívesen használnék mást, de sajnos - vagy nem - csak a Waze tudja a megyei pálya matricákat és még a sebességet, valamint a szerinte aktuális korlátokat is kiírja. A gmaps ezeket nem tudja és a tervezett útvonal színe is kissé beleolvad a térképbe, nagyon oda kell rá figyelni. Pont tegnap tapasztaltam ezt, mert egy megbeszélt helyet azon kaptam meg és addig azt használtam. -
válasz
Oldman2
üzenetére
Megnéztem a jetAudio-t tüzetesebben...
A magyarság kissé túlzás, erősen kevert a nyelve (Hunglish).
Ami feltűnt (és szerintem hiba), hogy ha valamit "Mappa módban" másolok fel (böngészőn keresztül), akkor ezek a fájlok, függetlenül attól, hogy rendelkeznek szabályos ID3 tag-ekkel, nem jelennek meg a többi (Előadók, Albumok, Dalok, Műfajok) között. Csak a Mappanézetben.

De hálásan köszönöm, hogy egy megnézendő tippet adtál!

-
trobi28
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Amikor megállsz, mondjuk egy piros lámpánál, akkor tolja a reklámokat
-
BigBlackDog
veterán
válasz
GreenGoblin
üzenetére
"Ráadásul gyűlölöm a reklámokat benne."
Milyen reklámok?
-
domerator
veterán
válasz
GreenGoblin
üzenetére
Waze-t én se használom navira, nagy baromságokat csinált 1-2 alkalommal. Gmaps-ot használok, de valaki írta, hogy egész jó lett az apple maps úgyhogy asszem kipróbálom.
-
-
-
flesh
aktív tag
válasz
Oldman2
üzenetére
[jetAudio] Tud magyarul, reklámbanner van alul (free),
de ha reklámmentesre akarod akkor egyszeri 1490 ft.
Ezeket tudja:
Előadók
Albumok
Dalok
Mappa
Lejátszási listák
Album előadó
Műfajok
Válogatások
Podcastok
Network -
CrAzY88
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Élő forgalmi adatokat azt tudom hogy tudja az alma térképek, azt viszont nem tudom hogy tud-e menet közben újratervezni hirtelen felmerülő forgalmi akadály esetén.
Viszont hogy tarts jobbra, balra, maradj x sávban, jobban tudja mint a kugli térképe (ésszerűbben adja elő, egyszerű halandó is megérti). -
Tegnap kipróbáltam az Apple Térkép-et.
A kissé fura magyar szövegen és gépies hangzáson felül (forduljon balra az Ötvös utca utcára...) engem meggyőzött!
A sávasszisztens pl. fenomenális, pl:
Maradjon a középső 2 sávban, miközben jelzi a 4 sávot.
Vagy húzodjon a jobb oldali sávba.Ami jelenleg egyértelműen hiányzott, az a sebességhatárok jelzése.

-
válasz
üzenetére
Te (meg én is ezt természetesnek veszed), a nejemet ez a legkevésbé sem érdekli...
Ő egy mappába ömlesztve bepakol mindenféle (nem "szabályos" IF3-Tag-ű) mp3-at és azt csak meg akarja őket hallgatni...
Közben megnéztem, a 3utools-sal felmásolt zenék mappanézetben nem érhetőek el.
Lezárva a témát, találtam egy Player-t, ami tudja a Folder View-t (Mappanézet), a neve "APlayer - Alook Player"

Sajna jelenleg nem magyar nyelvű, de írok a fejlesztőnek, hátha nyitott a lokalizációra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), az Apple térképénél máig semmi.
Kb 25 éve nem hordok karórát és az Apple semmi olyat nem mutatott ami hatására ezen szokásomon változtatnék.