Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
jófejsrác
üzenetére
Én állítottam be pár automatizációt, de az a gondom vele, hogy nem minden parancsot hajlandó automatikusan végrehajtani (ahogy kellene), hanem neked kell a majd a zárol képernyőn futtatni az aktuális parancsot egy gombnyomással. Így mi értelme van?
Pl. olyat állítottam be, hogyha hazaérek, akkor kapcsolódjon rá a wifire, ha elmegyek, akkor kapcsolódjon le stb. -
jófejsrác
senior tag
Használ valaki Shortcut parancsokat? Szeretnék pár automatizációt készíteni, de nem tudok rájönni, hogyan kell kimondatni szöveget a telefonnal.
Tetszik amit a srác beállított
-
bigdady
nagyúr
Kosz
Más:
Biztonsagi kamerához a mail appot állítottam be mert egyből betölti a képeket. De nem jelez csak random, hiába pushra van állítva csak mikor belépek akkor van tele emailekkel...
Tudtok olyan e-mail appot ami szinten betölti a képeket megnyitásra és rendesen jelez is? Az sem vaj ha fizetős
-
válasz
bigdady
üzenetére
csak tipp a 1passwordhöz, ha regisztráltok, .eu-s címre érdemes szerintem, mert akkor német szerveren lesznek az adataid.
-ha át akartok menni amcsiról, akkor a support át tud migrálni, úgy emlékszem.
-az amcsi (.com) oldalon van 100 dolláros gift card 125 helyett, így nyertek 25 dolcsit - ezt is át tudják konvertálni nektek euróra a supportnál.
-családi csomagban olcsóbb a 1password, ha be tudtok húzni pár ismerőst, családtagot, máris jobb
-revolut kártyával kisebb az előfizun áfa, mintha magyarral regelnél. -
bigdady
nagyúr
Prohardver app nincs? Régen volt
-
Syl
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
> keepass sem különb mint a 1Password
A KeePass OpenSource, az 1Password nem.
A KeePass helyi fájlban tárolja az adatokat, az 1Password pedig egy webes oldalon (havi ~ezresért)De befejeztem az offolást. Nem akarok senkit meggyőzni semmiről, csak válaszoltam a kollégának.
-
Remus389
nagyúr
Sziasztok, nyelvet tanulok (francia), tudtok-e valami jó szótárprogramot ájfónra? Ami kiír sok mindent pl hímnem, nőnem, van benne kiejtés is, hogy kell kell kiejteni (hangszóró gomb). Nyelvtanulásra alkalmas app.
Melyik a legjobb? Lehet fizetős is.
Nyílván mindenki angolt/németet tanul, de ha abban jó a progi, akkor biztos a franciában is. -
Syl
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha a kulcskarika számomra nem megfelelő (mert például mindenhol firefoxot használok), akkor nem fogom 3rd cégre bízni a jelszavaimat. Főleg nem olyan(ok)ra, akiknek a weboldalát rendszeresen törik. (nem, a böngészőbe se mentem le a jelszavakat)
-
Syl
nagyúr
válasz
moleculez
üzenetére
Ezért használom a KeePass-t.
Desktopokon platformfüggetlen a KeePassXC, minden böngészőhöz van plugin. A kulcsot kézzel másoltam minden eszközömre, az adatbázist dropbox-szal.
iOS-en KeePass Touch, dropboxból automatán szinkronizál (nem igényli a dropoxot app telepítését), touch/face id megy vele. És ami a legjobb, iOS13-ban már be lehet rendszerszinten állítani a jelszókezelőt. -
Ance
őstag
Nebo Professional note-taking éppen 1090 forint az app store-ban (3500 helyett).
Szerintem az egyik legjobb pencillel jegyzetelő alkalmazás éppen. Tökéletesen ültet át írást magyar nyelven is gépelt szöveggé, annyira nem is kell szépen írni hozzá. Nálam a mindennapi jegyzetelésre a Notes Plus-t váltotta. -
válasz
üzenetére
Nálunk nem tábláztak, hanem fekvőrendőröket húztak fel, mégis arra megy a forgalom. Van olyan utca, ahol korábban behajtani tilos tábla volt, de mivel az volt az egyik "menekülő útvonal" simán lesz@rta mindenki és arra ment.
Nem a navigációs alkalmazások hibája ez, hanem a megnövekedett forgalomé. Ezt pedig adminisztratív eszközökkel nem lehet orvosolni (és fizikaiakkal sem mindig). -
Noxy
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
-
Mela Kehes
addikt
Köszi mindkettőtöknek. Waze mindig apró kis utcákba elvisz Pesten és nem mindig gondolom úgy, hogy ténylegesen arra a gyorsabb.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Pár hete kb tudja mindazt amit Waze csak meg kevesen tudják használják így kevés a jelentés.
Waze jobb -
MasterMark
titán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Működik a gyári is egyébként.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Gmaps akkor már
-
Mela Kehes
addikt
A gyári térkép is jó navigálásra vagy akkor mát inkább google?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Most hogy mondod tényleg mert reggel azzal is kinlódtam,remek frissítés lett akkor ez is

-
MasterMark
titán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A QR kód olvasás is elromlott ha közvetlen azzal indítom nem csinál semmit miután beolvasta a kódot. Megint rá kell nyomni, már az alkalmazáson belül a QR olvasásra.
-
Kicsirics77
veterán
Mi lett az otp smartbank appal?valamelyik nap frissített és azóta nem jelenik meg a főképernyőn az aktuális egyenleg csak egy üres mező.
-
banditos91
tag
Srácok, a Google megvette a Waze-t. Jelenleg az történik, hogy a Waze fasza funcióit szépen elkezdték átemelni a Maps-be. Amint ezzel megvannak, a Waze-nak annyi lesz, szépen ki lesz vezetve. Ha tetszik, ha nem.
-
moleculez
veterán
1: Használ valaki Firefox Lockwise-t ?(pw manager app lenne) Mennyire használható? Nem akarom fölöslegesen belakni.
2: Fun: YouTube app múltkor lefagyott, 10 percig szólt a háttérben (nincs előfizum)
ez bug, vagy feature?
-
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
Én anno a Sygic-re kattantam rá. Akkor még nem volt EU-s rooaming. Az iGo meg egy túlárazott app amit csak hébe hóba frissítenek + 2-3 évenként új app-t adnak ki.
Azt nem mondom hogy a Sygic tokéletes, közben vannak hibái, de hibátlant nem fogsz 1sem találni.
Most már használhatnák online navit is de az évek alatt ki ismertem, így mindig ezt indítom az online navik helyett. (Ja meg ebben van mentve az adatbázisom) -
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
A TomTom-ot is kipróbálom,
Én is kipróbáltam, de csak addig amíg nem kellet előfizetést választani. El sem indítottam, mert nem akarok az ingyenes napok után, még a lemondással is szórakozni. Marhára nem éri meg az alkalmi használat miatt még az előfizetéssel is szórakozni. -
nord_
veterán
Akkor úgy látom, én vagyok az egyetlen, aki rühelli a Waze-t.
Az indulásuktól kezdődően éveken keresztül használtam, de megszokhatatlan és felháborító az a bénázásuk, hogy képtelenek kijavítani az 1-2 másodperces késést. Sűrű utcahálózatos idegen városokban baromi nagy áldás ez... Plusz imádnivaló a felugró reklám is...Az esetek 99%-ában TomTom navit használok az iPhone-on, néha pedig Google Mapset.
A TomTom halálpontosan mutatja a helyzetet, a dugóinformációja cseppet se rosszabb a Waze-hez képest, és legalább nincs reklám. És óriási pirospont, hogy ezerszer jobban és gyorsabban látható, értelmezhető a grafikája. Látszik na, hogy olyan cég csinálja, aki ebben évek óta profi. -
bigdady
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
A waze-t használják többen és így ott több a közösségi infó trafi stb.
A gmaps egy hete tud ilyet még senki nem használja próbáltam, alig van értesítés még.
De nyilván az a cél hogy ide tereljék a népet -
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát én a live map-en sehol nem látom, hogy google maps-et használna. A térképszerkesztőn be lehet kapcsolni (mint plusz réteget) a szerkesztéshez, de konkrétan a térkép nem google.
Legal notice: https://www.waze.com/legal/notices - itt sincs feltüntetve, mint forrás. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem, waze közösségi térképet használ, ami jobb/rosszabb a gmaps-nál (függően az adott terület támogatottságától). Magyarországon kifejezetten jó ez a támogatottság a waze esetében. Itt a térképszerkesztő: [link]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Keresek egy megoldást az alábbi témában:
Adott egy iPhone készülék amelyre fel kellene varázsolnom a céges telefonszámokat, illetve a saját ismerőseim telefonszámait is. Valahogy el lehet különíteni a kettőt? Pl.: úgy hogy, alapjáraton a saját telefonszámaim látszanak, de ha kellenek a cégesek, akkor azt is elérem valahogyan.Köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest