Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkiky01
senior tag
Én olyan appot keresek fájl szefként működik. Melyiket javasoljátok?
-
bigdady
nagyúr
Hali
Tudtok olyan appot ami eltüntet egy másikat (ikonját)? Nem baj ha fizetős. Létezik ilyen? -
törölt tag
Azt honnan tudom, melyik jatek tamogatja a kontrollert?
A leirasokban sehol sem lattam feltuntetve. -
moleculez
veterán
Little Orpheus dejó game lett!
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Apple TV-s kérdést melyik fórumban tudnám feltenni?
Az a problémám, hogy már egy ideje az Apple TV HD (1080p)-n a Youtube nagyon alacsony felbontást használ. Youtube appon belül nincs felbontás állítási lehetőség. Be lehet valahol állítani a Youtube felbontást?
KÖszi!
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"Én nem írtam ilyet."
Izé azzal kezdted "az apple úgy fogalmaz hogy családtag és barát. Ezt konkrétan így is gondolja?" amire ketten is válaszoltunk, hogy nem tudjuk ezt te hol olvastad, de a linkelt Apple feltételek alapján nincs ilyen kikötés, tehát kérdéses megválaszolva...
"Az imessage pénzküldésről is most hallok először."
Hát pedig a saját linked amit elvileg olvastál azzal kezdődik: When you set up Apple Cash, you can send and receive money in the Messages app...
"Itt most pontosan nem tudom mire gondoltál"Mivel kérdezted csak családtagnak, barátnak lehet-e küldeni, belinkeltem a feltételeket mi kell hozzá USA-ban, amiben nem szerepel semmilyen családtag feltétel...
Hogy reklámszövegben hangsúlyozzák küldj egyszerűen pénzt családtagodnak, barátodnak az reklámszöveg, nem azt jelenti csak nekik lehet. Ez egy a Paypal Venmo apphoz hasonló szolgáltatás. (a Venmo is US only)Szerintem elég világosan fogalmaztam minden esetben, nem szeretek felesleges köröket futni... a lényeg nem mostanában várható Mo-on az Apple Card és Apple Cash, így nincs semmi teendőd.
-
moleculez
veterán
Az iMessage penzkuldes UK bank + acc melett sem működik.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
WWDC-t figyeld, ha bővül az országok köre, ott elmondják. Tekintve Apple Card tavaly nyár óta nem lett egyik másik angolszász vagy nagy piac országban sem... kétlem Mo-ra eljut ez mostanában. Apple Cash szintén. Hiszen még Apple Pay sem támogatott minden hazai banknál.
iMessage pénzküldésnél nincs családtag, barát kikötés, akárhol hol olvastad ezt, az téves információ. Ennyi kell hozzá USA-ban. -
KicsiRegő
tag
válasz
üzenetére
A család és a barátoknál csak az a lényeg, hogy a kontaktlistádon legyen az illető, honnan tudná az Apple, hogy a szomszéd Józsi, vagy a német Jürgen a barátod vagy sem.
Maga a pénzküldés és hitelkártya nem hiszem, hogy egyhamar várható, főleg, hogy csak USA only, előbb úgyis a nagyobb európai országokban lesz elérhető.
A netes vásárlásnál nem kell megadni, mert már elmentetted a kártyáid a Walletbe, de ez is csak Safariból elérhető, és nem igazán láttam magyar webshop-ot, ami támogatná.
Alapesetben nem számol fel díjat, de ez a bankodtól függ, mivel még most is vannak olyan számlacsomagok, amelyben kártyás fizetésnek díja van, így az ApplePaynek is lesz, mivel a kártyád digitalizált változatával fizetsz
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Apple Cash és Apple Card csak USA-ban érhető el. Még a sima Apple Pay-t sem támogatja minden magyar bank.
-
col
addikt
válasz
üzenetére
Bizony az vagy, hiszen sokan nem törődnek ezzel. Nekik ez fontos egészségmegőrzési lehetőség is. Ha már szomja vagy amúgy és ezt veszed jelzésnek, az már egyébként "késő". Az orvosok szerint nem szabad megvárni, amíg szomjúságot érzel, folyamatosan kell inni, hogy ilyen érzésed ne legyen.
(Csak kicsit feldühített, hogy annyival elintézted ezt a dolgot, hogy milyen "beteg" már.) -
col
addikt
válasz
üzenetére
Pedig nem "beteg". Ugyanis nem egy app létezik, amivel be tudod állítani a neked megfelelő mennyiségű (testsúly, magasság, nem, stb. alapján szímított) napi folyadék mennyiségét és azt elosztja az adott napra a program, és ennek megfelelően figyelmeztet, mikor kell innod ismét. Nagyon sok problémát okozhat amúgy, ha nem iszol elég folyadékot vérnyomás, kiszáradás, stb. Szóval csak óvatosan az ilyen "beteg" kategóriával.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Tier 1 nem elég? Tier 3 extra adatok valószínűleg úgysem elérhetők Mo-on, ha itt élsz. Ők sem ingyen szerzik az adatokat, ha órára pontosan tudni akarsz minden esőcseppről, folyamatos üzemeltetéshez folyamatos bevétel kell.
A Dark Sky úgy látom egyszeri vásárlás, ott a location engedély miért is probléma? Megvette az appot az Apple. Magadnak csinálsz már problémát.
(Ennél jobban nem ástam bele magam a témába, nekem minden telefonomon elég volt a gyári időjárás, azt se nézegetem sokat, Mo. klímán én nem is érzem szükségét órára pontos adatoknak. Hét elején megnézem, egész hétre felhős idő várható időnként esővel, pólós hőmérséklet kész.)
(#34737) LiVeGa:
YT: ne az appot használd, hanem Safariból dobd ki home screenre a youtube.com ikonját és Safarihoz tegyél fel reklámszűrőt pl. ingyen Adguard for iOS, vagy egyszeri 700 forintos Wipr stb.
VPN: nekem nincsen, még élek, egyáltalán nem létszükséglet
Zene: Spotify van ingyenes reklámos módban is és szoktak küldeni évente többször 5 euró/3 hónap prémium ajánlatot, az Apple Music először 3 hónapig ingyenes, akinek fontos a zene úgyis fizeti a prémiumot
Ha fontos a zene és a reklámmentes YT, akkor a YT Music pont erre van kitalálva egy havidíjért zene is és reklámmentes videók is.
(új készülékhez egy év ingyen Apple tv+ is jár)
A többihez: az egyszer fizetsz modell fenntarthatatlan, ha folyamatos szolgáltatásról van szó. Mégis mit szeretnél, egyszeri vásárlással megvenni zene, film, időjárás stb. appokat és aztán ingyen kapni az új és új tartalmakat hozzá?
A fos reklámokkal finanszírozás sem jó megoldás, sem az állandó in-app-purchase nyaggatás, ezért is lett játékoknál az Apple Arcade havidíj. Egyszerűbb, tisztább.Igaz sok kicsi sokra megy, akkor kell átgondolni melyik előfizetés fontos neked és nem mindenfélére költeni. Létszükséglet az időjárás app legdrágább Tier 3 csomagja, hogy minden esőcseppről tudni akarsz?
Létszükséglet a repülőfigyelő radar app extra funkciói?
Most vagy költ minden bizbaszra az ember és akkor ne panaszkodjon, vagy egyszerűsíteni kell, ha sajnálja rá a pénzt. Redditen is bírom amikor mindenki akkora vezérigazgató, hogy a beépített email és naptár túl fapados nekik, az ingyenes Outlook se megfelelő, viszont a Fantastical milyen jó ám miért fizetős?

Nálam elég spártai a helyzet: wifi miatt csak 3 GB mobilnet, mobiljáték hidegen hagy, icloud 300 Ft 50 GB csomag elég, és a Spotify 5 euró. Ez a három dolog kb. 4 ezer forint havonta.
-
moleculez
veterán
-
törölt tag
válasz
moleculez
üzenetére
Mintha csak a csajom hallanam.

Engem speciel erdekelnek az adatok csak mintha a fogam huznak mikor latom az arakat.
Altalaban mindig azt szoktak mondani ilyenkor, jaj ha volt penzed iPhone-ra akkor itt ne fukarkodjal mar.
Na ja erre mondom:
Ha reklam mentes YouTube-ot akarsz, fizess elo
Zenet akarsz fizess elo
Biztonsagot akarsz, fizess elo VPN-re vagy AdGuard meg a tarsaikra
Akarod nezni a repcsiket es tudni roluk mindent ha erdekel, fizess elo
Idojaras fizess elo
Filmeket szereted, fizess elo
De szeretsz olvasni is, fizess elo
Ja mindezekhez sok net is kell, fizess elo
esatobbi, azt a sok kicsi sokra megy. Ez a tendencia ami nem a legjobb velemenyem szerint, ami regen nem volt igy, ezert is sirom vissza azokat az eveket.
A fent felsoroltak kozul mind erdekel de ha mindre elofizetnek az jocskan beleharapna a penztarcamba. Sajna nem unlimited ami benne van. -
moleculez
veterán
No offense, de mi az az élethelyzet, amikor percre és méterre pontosan kell tudni az időjárás adatokat?
Komokyan kérdem. -
válasz
üzenetére
"Par eve meg volt ingyenes app tele reklammal es volt egy pro verzioja amiert egyszer kellet fizetni, manapsag meg minden havidijas."
Egy időjárás app, ha fizetős modellben gondolkodom mindenképp havidíjas, nem egyszeri díjas. Ha megbízható adatokat akarok folyamatosan fizetnem kell nekem is, ezt akkor tudom üzletileg biztosítani, ha nekem is folyamatosan fizetnek. Én nem örülnék neki, ha ki kéne fizetnem párezer forintot az appra, ami 2 hónap múlva nem tudja frissíteni az adatokat, mert elfogyott az új ügyfélbázis, s nem tud fizetni az adatokért, esetleg ingyenes adatforrásra vált, ami nem olyan megbízható.Egy offline játék már más kérdés, ott egy adott időre szóló "élményt" árulnak, kevésbé jó a havidíjas megoldás, mert a játékot egyszer kijátsszák.
Plusz mindkét fenti esetben ki kell fizetni az appstore megjelenésért a díjat évente.
-
törölt tag
Hihetetlen, hogy nem talalok egy normalis idojaras appot.
DarkSky
Carrot Weather
Hello Weather
Partly Sunny
Windy
Cats &Dogs
Eddig ezeket neztem/probaltam.DarkSky:
Minimalista, pont ahogy szeretem, pontos elorejelzes DE
A radar csak ket dolgot tud mutatni, es az esot is egy orara elore mutatja csak.
De a legnagyobb banatom, hogy a widget nem mukodik location nelkul. En meg egy weather appnak nem engedelyezem. Ezert ez az app buko nalam.
Carrot Weather:
Nagyon frankon nez ki, atlathato, pontosan jelez szinten. Rengeteg adatot kepes mutatni, tetszreszabhato a widgetje DE
Nem eleg, hogy nagyon draga az app de meg elo is kell fizetni es nem keveset ha mindent latni akarok.
Ennyit mar nem er meg.
Hello Weather:
Tok jo, hogy ingyenes, tok jo a widgetje, minimalista, pontosan mutatja az idot, sok adatot kepes mutatni DE
elofizeteses. Megvennem en az egyszeri osszegeset elofizu helyett de nagyon draga es maga az elofizu bar olcsobb mint a Carrot ugy is sokallom.
Partly Sunny:
Fainul nez ki ez is. Dark Sky-ra alapoz igy pontossaggal nincs gond.Design 10-bol tiz. mindent mutat amit en akarok latni, az ara is okes az elofizu ara az eddigiek kozul a legolcsobb. Szoval ugy nez ki eddig klappol minden DE
Total ugy nez ki el van felejtve, mert fel eve egy frissitest nem kapott. Gyanus nekem.
Windy:
Ez csak azert tetszik, mert a sok grafikon latvanyos, rengeteg informaciot le lehet olvasni roluk de nem tudnam elkepzelni, hogy ezt hasznalom default idojaras appkent. Ezert erre elo sem fizetnek.
Cats & Dogs:
Egy szo van ra, cuki. Kb. ennyi. Pontosnak pontos, DarkSky-ra alapoz ez is, de inkabb probal cuki lenni mint professzionalis. Sok mindent nem tud. Ezt csak olyan tamagocsis emlekek miatt hasznalom.
A fene vigye el, hogy ez az elofizetes a divat mindenhol. Par eve meg volt ingyenes app tele reklammal es volt egy pro verzioja amiert egyszer kellet fizetni, manapsag meg minden havidijas.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pethYeti
üzenetére

Vagy reportaproblem.apple.com.
-
törölt tag
Valaki meg tudna mondani mennyi a max ido amig meg vissza lehet kerni a penzt a megvasarolt appert?
-
tboldi
nagyúr
-
Noxy
veterán
válasz
Giovan!
üzenetére
Jól látod, hogy ha megadod a b.kártya számot nem kér semmit, csak fizetsz.
Nincs rá mód az app-ban, hogy akár PIN-t, vagy touch id-t kérjen fizetéskor.
Megoldás az, hogy a banki app-ból intézed a Voda felé a fizetést vagy a feltöltést.
A régi iCsekk app-ban és kért legalább egy PIN kódot fizetés előtt. -
tboldi
nagyúr
válasz
pethYeti
üzenetére
Most próbálgatom én is a kettőt, és ugyanezt tapasztalom AirPods-on és az autóban lévő, szintén AAC-s Tunai Firefly-jal is. Falco Out of the Dark c. dalánál pl. nagyon szembetűnő (vagy fülbetűnő?
) a különbség az Music javára. 
Egyébként én még nem találtam olyan dalt a repertoáromból, ami ne lenne meg egyik platformon sem.
szerk.: Még egy érv az Music mellett - van rendes Watch app, nem csak egy távirányító. Ráadásul a telefontól függetlenül is tud működni, azaz át lehet másolni a zenéket az óra tárhelyére.
-
Giovan!
addikt
válasz
moleculez
üzenetére
Az Arcade only cím, igaz? Gondolkodtam rajta hogy rászánom azt a pár dollárt egy előfizetésre, hogy lássam mennyit fejlődött december óta, de én általában utazás közben játszom mobilon, arra meg mostanában nem nagyon volt alkalmam. De azért örülök neki, hogy fejlődik a kínálat.
Más: A My Vodafone appban nem lehet beállítani valahogy, hogy belépéskor kérje az ujjlenyomatot? A banki appok és a Wallet is kér legalább egy ujjlenyomatot, mielőtt hozzáférést biztosítana a pénzedhez, szóval logikusnak tűnik, hogy a Vodafone appjában is kell lennie ilyen lehetőségnek, de én nem tudtam eddig ráakadni.
-
moleculez
veterán
Oceanhorn2 kapott 60fps módot, meg kiegészítőket. Az irányítás kicsit idegesítő még mindig, de alakul ez. Több ilyen cím kéne az Arcade alá
-
Zozo0525
őstag
mivel tud többet mint pl egy ingyenes?
gondolkodom -
pethYeti
addikt
válasz
Zozo0525
üzenetére
Lehet visszatérítést kérni itt is. Csak meg kell várni a számlát amit emailben küldenek, abban van olyan hogy probléma jelentése azt hiszem és ott simán tudsz visszatérítést kérni.
De egyébként, én kb az összes ilyen appot kipróbáltam és magasan a legjobb, legtöbbet tudó.
-
moleculez
veterán
válasz
üzenetére
én 0.79£ fizetek havonta (!) az 50gb iCloudért. Ami nagyrészt bizt. mentéseknek, meg appoknak van, meg néhány file, de azt se tudom mi. Na ezt ha eljátszák csak 1 millió userrel (nem ennyi van, csak úgy példa képp). Hát ez van. Ha egyszer kipofozzák, akkor lemondom a másik 2-t, de egyelőre nem opció (nekem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Beállítások -> {app amit elrejtenél}-> Siri és keresés

Majd iOS 25-ben
Létszükséglet a repülőfigyelő radar app extra funkciói?

Pedig az Egynek jó megvan.
gondolkodom