Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
kulfoldi
üzenetére
Nem vagy vele egyedül sajnos (#11184) jozsi252
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
poli27
üzenetére
Az a baj, (es ezt nagyon szemet dolognak tartom) hogy az Invitel arai a weboldalon csak uj szerzodo ugyfeleknek jar, en pedig regi vagyok, igy csak modositani tudtam a regi ADSL szerzodesem. Es a regi ugyfelek szamara elerheto csomagok arai nem publikusak, azt mondtak legalabbis. A no akivel kotottem a szerzodest nezegetett ott egy tablazatot, bele-bele bakizott az arakba es amikor megkertem, hogy passzintsa mar at az en oldalamra a tablazatat mert ossze-vissza beszel, akkor azt mondta, hogy nem teheti mert ez csak belso hasznalatra van. Na ez volt az pont ahol elkerekedett a szemem es majdnem elkuldtem fenebe es ott hagytam oket, de megoriztem a nyugalmam es nagynehezen megtalalta azoknak a csomagoknak az arait amik engem erdekelnek es lejegyzeteltem. Havi 2-4 ezer forint kulonbseg van az uj elofizeteses ugyfelelek es a regi elofizetest modosito ugyfelek kozott, az uj ugyfelek javara. En is most egy olyan csomagot valasztottam, ami az ujaknak 2200-al kevesebb havonta.
Sajnos ahol en lakom itt nincs konkurencia csak Invitel, ezert muszaj voltam maradni. De egyebkent ez jogszeru hogy a szolgaltatonak sehol nem kell feltuntetnie a regi ugyfelek szamara elerheto csomagok arat es egy ossze-vissza beszelo ugyfelszolgalatosra kell hagyatkoznom? Ilyen tenyleg van 2013-ban?
Ja es a lenyeg amiert leirtam ezt, hogy mivel nem tudom a listaarat a csomagomnak, mert en csak egy kocsog regi megbizhato ugyfel vagyok, ezert nem tudom kiszamitani a kedvezmeny merteket sem sajnos. Ilyenkor mi van?
Egyebkent eddig soha semmi bajom nem volt az Invivel, betonstabil a net 25 honap alatt egyszer ment el 4 orara, szoval le a kalappal, de ez most nagyon meglepett es rosszul esett.
-
pjtr
aktív tag
Persze, nem panaszkodok, csak marketing szempontból már nem mondhatja el, hogy neki van a leggyorsabb internete az országban. (most pár utcában elérhető magasabb netet nem veszem figyelembe, pl amit belinkelt Intruder, asszem Nagykanizsán.
25/10 netem van jelenleg, gyakorlatilag mindenre elég, de ha ingyen emelnének, akkor nem fakadnék sírva
-
poli27
veterán
válasz
kulfoldi
üzenetére
a kötbér az a felhasznált kedvezmény mértéke a törvény szerint!Tehát a listaár és a kedvezményes ár különbözete. pl bekötötték neked ami mondjuk 15k ha nincs hűség, de hűséggel ingyen van, listaáron pl 8000ft de hűséggel 5000ft, te felmondod mondjuk 11 hónap múlva akkor 15000ft+11x3000ft a kötbér!
-
kulfoldi
aktív tag
Nem, ezer dolgot megkerdeztem, de ezt sem. Itt a ket evvel ezelotti masnapi par napos bekotesbol indultam ki. Igazabol amiatt kerdeztem itt most meg, hogy lassam elofordul-e az ilyen, vagy ha ennyi ideig nem jelentkeznek az azt jelentheti, hogy valamit elkavartak a rendszerukben es ha en nem csinalok valamit akkor nem lesz belole semmi. De akkor ilyen boven van.
pjtr:
Szerintem is most az emeles ellenere jol all az Invitel, foleg ha a garantaltat nezi az ember. Illetve a minden csomagban sokkal jobb az invitel elmeleti maximuma feltoltest nezve, csak a letoltese gyengebb, de osszesegeben ez meg igy is 3-bol 2 az invitel javara.
-
pjtr
aktív tag
Most, hogy a UPC emelt a netes sebességén, az Invitel nem lép erre semmit?
-
kulfoldi
aktív tag
Azert az kemeny. Jo, igazabol engem nem zavar ha kesobb jonnek idaig eleg jol elvoltam a 10/0.5-el is. Ugyis egy szerencses veletlennek koszonhetem, hogy megtudtam hogy lett a hazban optika es valthatnek, egyebkent ki tudja meddig maradtam volna ADSL-en, elegedett voltam.Koszi.
Ha a kodberes kerdesre is tudna valaki a valaszt azt megkoszonnem. -
kulfoldi
aktív tag
Hello,
Hetfon bementem az Invitelhez, hogy a mostani 10/0.5-os ADSL-emet upgradeljem, es legyen helyette egy 50/20-as optikai kevesebbert. Modositottuk a szerzodest eddig minden oke, de azota nem hivtak hogy idopontot egyeztessenek velem. Emlekszem mikor 2 eve bekottettem az ADSL-t, akkor mar aznap hivtak es masnapra jottek is szerelni.
Nalatok mi volt a tapasztalat, normalis hogy 1 hetig nem hivnak idopont egyeztetes miatt?
Illetve azt nem tudja valaki, hogy ha felmondanam valamikor a szerzodest (2 eves, es egyaltalan nem tervezem, csak ugy erdekel) akkor milyen kotbert kell kifizetnem? Ezt elfelejtettem megkerdezni szerzodes koteskor.
-
jozsi252
veterán
És te telefonon vagy e-mailbe netán személyesen intézted ezt az ügyet a hosszabbításról illetve a kedvezményről?
StLui Hasonlón gondolkozok én is, alternatíva lenne, de ez már elég jól bevált, mondhatni stabil is, ezért nem szívesen váltanék, de ha minden kötél szakad akkor kénytelen leszek.
-
jozsi252
veterán
Októberbe fog lejárni a hűségem invinél. Nem tudjátok véletlenül hogyha lejár a hűség akkor az eddigi havidíj meg fog maradni, vagy változni fog? Mert mintha régen olvastam volna olyat hogy lejárt a hűsége valakinek, és amiért nem hosszabbított tovább, ezért meg emelkedett a havidíja?
Illetve ha ez történne, akkor nem fogok hosszabbítani, mert az új előfizetők 7400 ft-ért kapják meg ugyanazt, amit most én 11-12k környékén. Amivel nincs is semmi gondom mert akkor ennyit írtam alá, hogy ennyibe kerül, el is fogadom. De basszus ha most még a hűség lejárta után drágábban fogom kapni ugyanezt a jelenleginél is akkor lépnem kell, bár nem nagyon szeretnék de lépnem kell.
Amúgy külön lehet inviteles mail címet bérelni? Mert azt viszont sajnálnám ha elveszteném

-
xyzikeee
aktív tag
sziasztok!
Router vásárlás előtt állok, ugyanis nemsokára vásárolok egy okostelefont és kelleni fog hozzá otthonra egy wifi-s router.
Inviteles net van itthon, 10 megás.
Fehér, Huawei SmartAX MT880I modem.Eddig egy Asus routerem volt, de nem wifis.
2 gépet szeretnék megosztani, 1 ps3-at ezeket mind vezetékesen mint eddig is volt.
És ehhez jönne még a telefon amivel wifin keresztül szeretnék kapcsolódni.Milyen wifis routert ajánlotok amivel a gépeket vezetékesen tudom kapcsolni és jó a modemhez?
Mire figyeljek esetleg oda vásárláskor?Köszi
-
bopeti98
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Én anno simán váltottam 10 megás csomagról 5 megás csomagra ráadásul hűségidő alatt. Annyi volt hogy ki kellet fizetni 3000 Ft-ot de 2 hónap alatt megtérült.
-
powerup2
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nálad legalább azt tudja ami a papíron van

-
kabelmania27
félisten
6/1 kábelnet

Intruder2k5:Invitelnél sem lehet lefelé váltani csak listaárra... -
powerup2
addikt
Ez meg a 15-ős invitel

-
cigam
titán
Mire ez a nagy hörgés? A 240 az elméleti maximum. A garantált csak 60/5. Mindezt 8190.-pöngőért.
Ennyi pénzért az Invitel csak 50/20-at ad, de 25/10-et garantál. Nem vagyok torrentbubus, viszont munkámból adódóan rengeteget töltök _fel_ftp-re. Általában több 100MB-os fájlokat, nem ritkán 1-2GB-ot. Vajon melyiket választom?!Plusz 20-30mbit felett mi a difi egy WEBoldal betöltésében, vagy egy online videó megnézésekor?
Lehet öreg vagyok, de már nem érdekel a virtuális sebesség péniszem nagysága.
Most mértem le a 120-as UPC netet. Ez is tudja a 240-es csomag minimumát.

-
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor ez a duplázás csak csalogatás új ügyfeleket akarnak szerezni

-
J.C.G.
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
felfelé is duplázhatna minden csomagban. mikor fogja ezt elérni az upici?
ez szerintem sokkal jobb csomag, mint a 240-es upici.
NET 150
150.00 Mbit/s letöltési sebesség, 60.00 Mbit/s feltöltési sebesség -
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van pár utcába optika meg közel is hozzám de azzal nem vagyok kisegítve van T-kábel csak olyan távol van az oszlop a háztól hogy nem akarták bekötni
kész vicc volt az egész így az adsl maradt . -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
powerup2
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Xd lehet de amúgy a Digi megakadt Gödöllőn ha jól hallottam szóval lehet az sem lesz itt XD UPC van Szadán az is itt van de az sem akar Veresre jönni XD
-
powerup2
addikt
Amúgy tök jó hogy így repkednek a sebességek de lassan jó lenne ha adsl helyett optika lenne az invitel területeken mert az adsl minden csak nem gyors .... én már 3 éve várom az optikát de mindig hitegetik az embert hogy az idén tuti lesz aztán meg áhh az idén már nem majd talán jövőre .
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hagyjuk már ezt, mert a végén majd még sajnálom is a telekommunikációs cégeket!

Nonprofit? És az milyen eljárás, hogy telefonon az ügyfélnek azt mondják, hogy semmiképpen nem válthat lefelé csomagot, csak felfelé?! Mindezt hűség nélküli ügyfél esetén! Te, én úgy jelenteném fel őket mindenhol, ahogy csak kell! De hát nem velem történt! Rohadt gátlástalan pénzhajhász egy banda ez, nem nonprofit!
Na de mindegy, ez már nem ide tartozik!
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A cégnévben nincs nonprofit szó...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Illetőleg a hatalmas médiakampányban, ahol az új dimenzióba lépő UPC internetet hangoztatták hetek óta, elfelejtették megemlíteni azon apró részletet, hogy ez csak az új előfizetőkre, és a csomagot váltani tudókra vonatkozik majd, és semmilyen automatikus sebesség emelés nem lesz! OK, tudom, hogy jogilag semmi baj nincs ezzel, nem vétettek semmit, mert szó szerint semmit sem ígértek, de maradjunk annyiban, hogy jól átbaszták a fél országot, akik várták, hogy majd akkor lesz valami emelés! Helyette meg itt a nagy semmi, van egy-két új csomag, amire jöhetnek az új előfizetők, de a régiek közül sokakat ilyen olyan kifogásokkal nem is engednek váltani az új tempóra!
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, a probléma az hogy a nem minden koaxos területen van d3 és dtv, pl 9990Ft-ért d2 területen 15/3-as net van ahol nincs dtv ott analóg tévével, máshol pedig 50Megabit+dtv.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Lehet, de erre írtam én, hogy a 29-esben meg DSL-t a UPC, és ott biza még 24 sincs, nem 240!
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kimaradt a hsz-ból, hogy csak a kábeles területről van szó. Ex Fibernetes területen kábelnetet ad az Invitel..
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem értem, hogy miért kellene kábelnetnek lennie? Lehet az FTTH optika is! Odaát a UPC-sben TeeJay is erre van nagyon rápörögve, hogy a DIGI-nek miért a LAN szolgáltatását hasonlítják a UPC kábelhez, és miért nem a kábelest? Erre rohadt egyszerű a válasz (csak ő nem bírja felfogni), mert az előfizetők 90%-át ez nem érdekli! Két tényező ami az esetek döntő többségében szerepet játszik a választásnál, ez az ár, és a sebesség! A technológia ami mögötte áll, az egy sokad rangú dolog! Na már most, ha Jóska Pista internetre akar előfizetni, és olyan szerencsés helyzetben van, hogy a lakhelyén több szolgáltató is jelen van, akkor nagyon nagyon jó eséllyel, nem az lesz az első kérdése, hogy optikai kábelt húznak a lakásba, vagy koaxot, vagy éppen UTP-t, hanem hogy milyen sebességet és mennyiért tudnak adni neki, illetőleg ezek mellé milyen egyéb szolgáltatások (TV, telefon, stb...) kérhető! Szóval itt összehasonlítani maximum szolgáltatókat van értelme, és nem tecnológiákat, amennyiben előfizetői szempontból akarsz gondolkodni! Ugyebár a UPC 29-es körzetének ADSL-jével, TeeJay sem sietett összevetni a DIGI kábelnetet!
Így tehát a kérdésed esetleg az lehetne, hogy vajon az Invitelnek mikor lesz 240-es nete, ami nem feltétlenül kell, hogy kábelnet legyen!
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
T-s topicba is linkelték tegnap. Igen, kimaradt a hsz-ból: Szerintetek hány év múlva lesz Invitelnél hasonló ár/érték arányú kábelnet csomag.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
De ez az Invitel topik...
-
kabelmania27
félisten
-
mr.ki
aktív tag
Szevasztok!
Adott egy szituáció. Helyszín Tököl és nem lakótelepi terület. A jelenlegi komfort alap csomagról Invitel L csomagra szeretne váltani az ügyfél, aki egyébként sajnos a szegmens végén tartózkodik és bár a honlap ajánlotta az Invitel L csomagot is (10mbit/s, garantált 5mbit/s), csak 2mbit/s sebességet garantált már az ügyfélszolgálatos hölgy. Az esetleg megoldható, hogy a telefonos csomag megmaradjon, de jobb nettel az IPTV lemondásával? -
cigam
titán
Nálatok nem akadozik? Akárhova kapcsolok ez van. Már tegnap a superTV2-n A da Vinci kód is össze vissza akadozott.
(optika, Veszprém) -
kabelmania27
félisten
válasz
pagonyinhu
üzenetére
Pedig egyszerűbb (és olcsóbb) lenne tévét a UPC-től kérni, külön eszközön (vagy ha analóg broze csomagot rendelsz nincs box) keresztül jön a tévé és külön a net, így ha valami gond van, én a helyedben kerülném az iptvt, vdsl és optikán nagyobb az esély, hogy problémamentesen megy de adsl-nél kisebb a sávszélesség. Ha tudják kezelni a sattvévét, akkor UPC-nél 6ezerFt-ért lenne net tel meg tévé.
-
cigam
titán
válasz
pagonyinhu
üzenetére
Az már lehet necces dolog. pl mind 3 box-on HD adást néznek, az meghajtja a rendszert (minimum 4-5mbit / box). Nekem optika van és csak 2 box, így nemtudom, hogy hol a határ.
-
poli27
veterán
válasz
pagonyinhu
üzenetére
Miért nem a upc vagy a Digi? Mind2 szolgáltató van ott, és mind a kettő jobb szolgáltatást ad mint ott az Invitel.....
-
pagonyinhu
csendes tag
Sziasztok!
Nagyszülők Nagytarcsán élnek és az egyszerűség jegyében valamennyi szolgáltatást (TV, telefon, internet) az Inviteltől vennék igénybe.
Jelenleg műholdról jön nekik a TV egy másik szolgáltatótól. A Családi csomagot néztem ki számukra, a kérdésem pedig az lenne, hogy IPTV esetén az 5 megás neten kívül külön van a TV-hez is sávszélesség biztosítva vagy ezt az 5 megát használja a TV is?
Kicsit kevésnek találnám, ha csak ennyi lenne, ráadásul három TV-hez lenne bekötve.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok, semmi gond, valaki csak van itt akinek van ilyenje:-D
-
menyoronc
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Üdv!
Nekem is csak az rémlik h az egyik beltérit lehet vissza mondani a telefont nem.
Viszont most találtam ezt [link] Sztem lecseréltetem majd erre.
Erről tudsz vmi infót, jól működik? -
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Költözés előtt állunk és mivel van még 1 évünk a hűségidőből át akarom helyeztetni az előfizut. A költözés leghamarabb október közepén lenne. Mennyivel kell előtte szólnom ezügyben?
Most 2 tv-re van kötve de ettől függetlenül nekem úgy rémlik h amikor kötöttem rákérdeztem és azt mondtak h visszamondhatom az egyiket következmény nélkül még a hűség lejárta előtt. Jól emlékezhetek? A telefont is vissza tudom mondani így? Mert arra se lenne már szükségünk. Valamint a hdmi-s beltéri 1 hónapban legalább egyszer lefagy és alig lehet életet lehelni bele illetve rendszeresen visszakapcsol az alap csatorna beallításra bakapcsoláskor és újra be kell kapcsolnom azt a listát amit én válogattam össze. Kicserélik nekem ha ezeket el mondom és kicsit kinyitom a számat? :-)Köszönöm előre is válaszotokat!
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Tudom. Nekem is be van már kötve az optika. A gondnok asszony magyarázta, h invitel, de az kívül van egy kis fehér műanyag doboz.
-
Ghoost
tag
válasz
J.C.G.
üzenetére
Sziasztok!
Szigetszentmiklóson a A Lan-Tel-Ker Kft. húzza folyamatosan az optikát a Telekom megbízásából, legalábbis az összes nagyobb utcában láttam (Petőfi, Rákóczi, Széchenyi stb...). Elvileg a Magyar Telekom partner iroda a szigetszentmiklósi Auchanban fog nyílni szeptemberben. Egy ismerősöm már szórólapot is kapott.
A következő kérdésre pedig válaszolt is a Telekom:
Tisztelt T-Home! Szigetszentmiklósi lakosként értesültem róla, hogy szigetszentmiklósi partner irodájuk nyílik az Auchan áruházban. Érdeklődöm, hogy mikorra várható a T-Home szolgáltatás a szigetszentmiklósi körzetben és milyen szolgáltatások várhatóak. Elsősorban az optikai hálózat érdekelne.Válasz: Köszönjük megkeresését! Ügyfélszolgálatunkhoz érkezett megkeresést műszaki kollégáinknak továbbítottuk. Visszajelzésük alapján a fejlesztés előreláthatólag, 2013. negyedik negyedévre várható.
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Szigetszentmiklós lakótelep.
de ez teljesen új hálózatnak tűnik. vagy mi ez? nem voltam itthon amikor itt dolgoztak. -
jozsi252
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Elvitte igen. De a táp okozhat ilyen hibát hogy a net néha néha megszakad, illetve ilyenkor az internet led kialszik teljesen?
Amúgy csak a modemet cserélte ki, tápot nem. Viszont ahogy írtam azóta np. Illetve az ADSL led egy pillanatra sem aludt ki, tehát maga a modem meg a központ között volt kapcsolat. Itt ugye 2 probléma állhat fent. Vagy a router rossz, vagy a modem. Modem volt úgy néz ki.
Amúgy ha a router lett volna rossz, akkor is kialudt volna az internet led a modemen?
-
jozsi252
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia
Köszi a linkeket, de mondom mielőtt bármink is nekikezdenék, felhívom az ügyfélszolgálatot. Megtörtént, szerelő kijött, modemet kicserélte egy másik fekete 360R modemre, azóta minden jó ( kopp kopp kopp ) remélem maradni is fog.

Szóval a modem volt a gyíkos.
-
J.C.G.
aktív tag
Sziasztok!
most húztak be a lépcsőházunkba valami kábelt, + egy szürke téglalap alakú fém dobozt szereltek be a villanyszekrényen belülre. ebbe megy be a kábel és jön ki. az inviteles kis fehér ott van kívül a szekrény mellett. ez most másik cég hozhatta be, vagy valami kiegészítő kütyü az optikai cuccoshoz? 24-es körzet.
erről a dobozról van szó. valamiért nem akar sikerülni a linkelés.
[url]http://www.kepfeltoltes.hu/130816/P1030469_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]
-
StLui
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a tévé néha nyűgös nálunk is, de az is javulgat elég szépen
viszont picit lassult a net, de nem érdekel úgysem használom ki: sokáig 50 és 40 volt, most épp 38 és 30-at mértem -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Kolléganőmék szintén Gödön, bár a netről nem tudok mit mondani, mert azt viszonylag keveset használják, de az InviTV-re sokat panaszkodnak... Igazából lehet az is központi hiba, vagy tudom is én, szóval konkrétumokat nem tudok, de ezek szerint nem annyira panaszmentes az optika se mindenhol!
-
StLui
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én is Gödön, szintén optikai. éjszaka legtöbbször elmegy egy pillanatra. Egyszer erre azt a magyarázatot kaptam, hogy akkor osztanak új IP címet? Nekem a tőzsdés programom azonnal leáll és újra be kell lépnem ha elmegy egy pillanatra is. Napközben már ritkán tapasztalok ilyet. Más programban nem is veszem észre az ilyen rövid szakadást.
-
SLYM
veterán
sziasztok. mennyire stabil az invitel internete? nem a sebesség érdekel, csak és kizárólag a stabilitás (tehát, hogy van olyan, hogy elmegy a net, akár egy pillanatra is, ha van, akkor kb milyen gyakran?) köszönöm a választ
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
jozsi252
üzenetére
Szia!
A DSL több kapcsolati rétegből épül fel (vonali réteg, csatorna réteg, adat út réteg), a DSL kapcsolat attól még lehet aktív, hogy a PPPoE megszakad!
ADSL, minden amit tudni akartál
A dchard féle fw-vel tudsz diagnosztizálni, és ehhez segítséget is kaphatsz ITT!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Most du 2x is megszakadt a netem. Fekete D-Link DSL-360R modemem van. Ami eddig nagyon is jól működött. Az lenne a kérdésem hogy ezen van DSL led meg Internet led is.
A DSL világít folyamatosan, de amikor a net elment akkor az Internet led nem villogott hanem kialudt teljesen.Nos a DSL led meg Internet led között mi a különbség? Amikor a net elmegy akkor a DSL lednek nem kellene kialudnia?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Lehet, a fene se emlékszik már rá! Vfon, Digitel 2002, Vivendi, Invitel, meg a franc tudja, hány nevük volt még...

-
StLui
veterán
válasz
kopidoo
üzenetére
Én lerakattam a kábelcsövet (azt a gégecső szerűt) a földre, és apránként én ásogatom be a földbe, így nincs károkozás, igaz lassan 1,5 éve "haladok" vele és a kb 40méterből 6métert ástam csak el, a többi nincs túl zavaró helyen, kerítés tövében, bokrok mögött. De nálunk nincs kutya pl aki szétrághatná.
Egy saját dobozukba, 10x10x2cm-be megy bele a falból kijövő optikai kábel, és ez fix bekötésű, onna megy a kábel a következő modem szerűségbe, onnan a tévék, meg a router. -
cigam
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
kabelmania27
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
33 és 88-as körzetben volt Vivendi ha jól emlékszem.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vfon-ként indult, nem?
-
kopidoo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szóval akkor mondhatom, hogy légkábelen hozzák be a padlástérbe.
Ha onnan leviszem a lakórészbe, akkor milyen fali kivezetést tervezzek be hozzá? Sima "vak" szerelvényt és fúrjak rá lyukat az optikai kábelnek? -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kopidoo
üzenetére
Szia!
Emiatt ne aggódj, a szolgáltatónak semmi joga telekhatáron belül ásni, ha Te azt nem akarod! Ezen kívül szerintem nem is fognak ennyi pénzt áldozni egy-egy bekötésre, mert az ásás nyilván sokba kerül, akár kézi, akár gépi munkáról van szó! Lehet el vagyok maradva, de én ilyet most hallottam először, mióta csak a nagy tömegű bekötések voltak felénk is, úgy 16-18 éve, amikor idehozta a telefont az Invitel elődje! Már nem is tudom, akkoriban, hogy hívták, talán Digitel? A lényeg, hogy akkoriban behozták a ház falig mindenkinek, de ilyen egyedi bekötésnél sosem hallottam ilyet még! Mondjuk nálunk az utcán is földkábel megy...
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
Optikai szál bekötésénél földben történő bevezetéssel riogatott az ügyintéző. Nagyon nem szeretném, hogy nálam ássanak. Nem lehet, hogy megoldható lenne sima légkábelen behozni a házba. (Az oszlop a ház előtt van, így kb 6-7m a távolság).
-
Balázs1621
senior tag
Köszi a segítséget, fel fogom hívni őket. Már rég váltottunk volna szolgáltatót, csak az a probléma, hogy itt nincs más az invitelen kívűl.

-
frici69
tag
válasz
Balázs1621
üzenetére
Csodálom,hogy nem hívtak telefonon szerződéshosszabbítás végett. Amikor nekünk lejár a hűségidő, előtte jó egy hónappal mindíg hívnak. Nem szabad rábólintani az első ajánlatra (ha csak nem jobb a mostanainál)! Hivatkozni kell,hogy hűséges előfizető vagy,van jobb ajánlatod stb...Azonnal mondani fognak jobb árat. Például mikor ADSL Komfort 5M csomagunk lejárt ugyanaennyiért akarták adni+1évre.Előadtam a régi előfizető dumát és mindjárt felajánlották ezért a pénzért 10M-et.
Szóval ne hagyd magad!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Saros (PS5)
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Diablo IV
- Linux kezdőknek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X ROG STRIX OC Eladó!
- Thrustmaster t300 Ferrari (21hó garancia)!
- HP EliteBook 650 G9 / i5-1245U / 32GB RAM / 512GB SSD / Garanciás / Hibátlan
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azert az kemeny. Jo, igazabol engem nem zavar ha kesobb jonnek idaig eleg jol elvoltam a 10/0.5-el is. Ugyis egy szerencses veletlennek koszonhetem, hogy megtudtam hogy lett a hazban optika es valthatnek, egyebkent ki tudja meddig maradtam volna ADSL-en, elegedett voltam.
Ha a kodberes kerdesre is tudna valaki a valaszt azt megkoszonnem.