- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
-
LOGOUT
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Én történetem ez lenne kérem aki tud segítsen sürgősen!
Adott egy általános iskola vezetékes telekomos kapcsolattal itt kiválóan működik minden,be van kötve a ZTE speedport 724 router melyre egy POE adapter van rákötve (átjátszotta az iskolából a netet wifi antennán a könyvtárba kb 20m különbség a sulitól) ez is ment minden rendben volt! Ám jött a parancs a könyvtárba ne legyen net hanem az iskolával szemközti épületben legyen (2. osztályig itt vannak a gyerkőcök ide is kell e-napló).Leszereltük a könyvtárból az antennát az antenna végéről a POE adaptert majd átköltöztettük a szemközti épületbe és egymásra irányítottuk a két wifi antennát + a WRT54GL routert is a szemközti suliba áthoztam,mondván minek vezetékes kapcsolat ha vezeték nélkül is lehet.. Ma bekötésre került a cuccos két antenna egymással szinte szembe van, bekötések stimmelnek, ám ha a szemközti suliban a Linksys WRT54GL internet portját összekötöm a POE adapter lan interfészével NEM ÉSZLEL SEMMIT sem a Linksys és a lan portokba sem sehol! Ki lett próbálva ugyan olyan típusú eszközzel (Linksys WRT54GL) az sem észleli a kábeleket egyik portban sem... de ha más kábelt dugok rá az eszközökre egy másik helyen,például egy asztali PC lan kábelét a speedportos helyről akkor stimmel minden.. A beállítások mint leírtam nem lettek elnyomva át lett hozva csak az antenna meg a router, dhcp be van kapcsolva, vezeték nélküli hálózat bejön de net elérés nincs mert felkiáltójeles!
Azonban ha "direktben" a POE adapter lan portjából a laptopom lan portjába dugom a kábelt úgy van internet... Nem hinném hogy a kábel a probléma mert egyszer valahogyan bejött az internet vezeték nélkül és teszteltem is ,szaladgáltam a laptoppal az épületben,hogy meddig van jel minden felé volt a szemközti épületben wifi elérés és ugye ha direktbe bejön a POE adaptertől akkor a routeren már miért nem jön át vezeték nélkül?
Megoldás?
Címek így vannak beállítva:
Speedport router
ip: 192.168.1.64
maszk:255.255.255.0
átjáró:192.168.1.254Linksys WRT54GL
ip:192.168.2.100
maszk:255.255.255.0
átjáró:192.168.2.1*** UPDATE***
Kicseréltem a POE adapter interfészébe dugott LAN kábelt egy másik UTP kábelre,majd a linksys router internet portjába dugtam a kábel másik végét így érzékeli hogy van bedugva kábel villog az internet felirat alatt a led de nem folyamatosan kb 15másodpercenként villog 4másodpercig! Ha a POE adapter LAN interfészéből egyenesen egy számítógép LAN interfészébe dugom a kábelt ÚGY SINCS MÁR INTERNET felkiáltójeles lett,nincs internetkapcsolat! Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Yettel topik
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Háztartási gépek
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- Hardcore café
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest