- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Az Én történetem ez lenne kérem aki tud segítsen sürgősen!
Adott egy általános iskola vezetékes telekomos kapcsolattal itt kiválóan működik minden,be van kötve a ZTE speedport 724 router melyre egy POE adapter van rákötve (átjátszotta az iskolából a netet wifi antennán a könyvtárba kb 20m különbség a sulitól) ez is ment minden rendben volt! Ám jött a parancs a könyvtárba ne legyen net hanem az iskolával szemközti épületben legyen (2. osztályig itt vannak a gyerkőcök ide is kell e-napló).Leszereltük a könyvtárból az antennát az antenna végéről a POE adaptert majd átköltöztettük a szemközti épületbe és egymásra irányítottuk a két wifi antennát + a WRT54GL routert is a szemközti suliba áthoztam,mondván minek vezetékes kapcsolat ha vezeték nélkül is lehet.. Ma bekötésre került a cuccos két antenna egymással szinte szembe van, bekötések stimmelnek, ám ha a szemközti suliban a Linksys WRT54GL internet portját összekötöm a POE adapter lan interfészével NEM ÉSZLEL SEMMIT sem a Linksys és a lan portokba sem sehol! Ki lett próbálva ugyan olyan típusú eszközzel (Linksys WRT54GL) az sem észleli a kábeleket egyik portban sem... de ha más kábelt dugok rá az eszközökre egy másik helyen,például egy asztali PC lan kábelét a speedportos helyről akkor stimmel minden.. A beállítások mint leírtam nem lettek elnyomva át lett hozva csak az antenna meg a router, dhcp be van kapcsolva, vezeték nélküli hálózat bejön de net elérés nincs mert felkiáltójeles!
Azonban ha "direktben" a POE adapter lan portjából a laptopom lan portjába dugom a kábelt úgy van internet... Nem hinném hogy a kábel a probléma mert egyszer valahogyan bejött az internet vezeték nélkül és teszteltem is ,szaladgáltam a laptoppal az épületben,hogy meddig van jel minden felé volt a szemközti épületben wifi elérés és ugye ha direktbe bejön a POE adaptertől akkor a routeren már miért nem jön át vezeték nélkül?
Megoldás?
Címek így vannak beállítva:
Speedport router
ip: 192.168.1.64
maszk:255.255.255.0
átjáró:192.168.1.254Linksys WRT54GL
ip:192.168.2.100
maszk:255.255.255.0
átjáró:192.168.2.1*** UPDATE***
Kicseréltem a POE adapter interfészébe dugott LAN kábelt egy másik UTP kábelre,majd a linksys router internet portjába dugtam a kábel másik végét így érzékeli hogy van bedugva kábel villog az internet felirat alatt a led de nem folyamatosan kb 15másodpercenként villog 4másodpercig! Ha a POE adapter LAN interfészéből egyenesen egy számítógép LAN interfészébe dugom a kábelt ÚGY SINCS MÁR INTERNET felkiáltójeles lett,nincs internetkapcsolat! Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Battlefield 6
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Autós topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Nagyon szép állapot!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- BONTATLAN Steelseries termékek VERHETETLEN ÁRON!
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest