Hirdetés
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Kellemes Ünnepeket.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltnyiri
tag
Az első kérdés viszont nem eldöntendő volt, csak nem fogalmaztam egyértelműen
a kérdés az, hogy én konvertáljam-e át currency converterrel manuálisan a TBSZ-en a forintot aztán vegyek ETF-et, vagy Forintból megtudom venni és azzal úgyis konvertálja? Feltételezem hülye kérdés és az előbbi, de inkább megkérdezem. -
ath
senior tag
jelenleg az a gomb felirata, hogy "Transfer all assets from this TBSZ to your Individual account.", de miután ráböksz, kiválasztódik a 2024-es.
lehet ez a felirat megtévesztő és a mi speciális esetünk miatt a globális felületet nem módosították a globális felületet, de én nyugodtan meg szoktam nézni általában a menüpontokat, úgyis meg kell erősíteni ha valami változtatást akarok. -
Ixion77
addikt
Ez nekem is eszembe jutott, de nemesfémek esetén nem látok ilyen contract rollover veszteséget. Pl. ha összevetem az XAUUSD-t (forex) a GLD-vel (ETF) 2007-től máig, akkor az előbbi +307%, az utóbbi +281% jelenleg. Gondolom, az ETF működési költségei miatt.
Amit nem tudok az az, hogy az IB (vagy valamely más érintett forex piaci szereplő) számol-e esetleg bármilyen speciális költséget amiatt mert valaki XAUUSD-t tart a számláján. -
Ixion77
addikt
Engem igazán most a technikai háttér érdekelne. Tehát hogy mit veszek valójában amikor az IB-n mondjuk XAGUSD-t veszek.
A tippem az, hogy ez Forex befektetés, azaz "digitális érték", olyan mintha kriptót vennék, vagy bármely fiat pénznemet és azt tárolnám a számlán.Viszont ennek ellentmond #640 User_2 megjegyzése, mely szerint ennek tárolási díja van.
(A bejegyzése másik két sorát nem is tudom értelmezni.)Azt látom, hogy annyiból jobbnak tűnik az ezüst ETF vételnél hogy heti 5 nap 24 órában kereskedhető, és hogy nagyon-nagyon szűk a spread.
Olvastam olyat is hogy alapértelmezetten 1:10 tőkeáttellel működik, aminek viszont semmi nyomát nem látom az IE felületén, és nem is szeretnék tőkeáttételt. Főleg nem ilyen nagyot. De állítási lehetőséget sem látok. -
avl
senior tag
kb. 25 TBSZ-em van, ha az egyszerre fordulók összegeit vetem össze, akkor is van 2.7 : 1.0-hoz arány; szerintem kiszamithatatlan, hogy mit hoznak az evek (1-2 esetleg, de 10-20-30 ?)
az elköltés az hülyeség, azt bárki tudja, az nem kihívás, nem feladat; megkeresni, "fialtatni" az az igen! (és nem is csak humor)
-
kovaax
őstag
-
DarkByte
addikt
Hogyan lehet MÁK-ból IB-be direkt forintot utalni? Ezt leírnád lécci hogyan csináltad?

Eddig MÁK -> Wise (belföldi HUF számlaazonosítót vettem fel a MÁK-nak) -> IBKR (a beépített Wise integrációval) utalási útvonalon csináltam, de úgy hogy február 1.-től rámegy plusz extra 0.45% tranzakciós illeték a Wise-ról kiutalásra, ezt a feles lépést tök jó lenne ha ki tudom venni ezek szerint.
-
SzGee
aktív tag
Igen, mintha a Raiffeisenes számot nem "figyelnék?" annyira...
Mondjuk ez egy ekkora cégnél eléggé überpara, nem tudom mennyi lenne egy scriptet írni, ami figyeli a bejövő tételeket, és ha formailag jó (közlemény rendesen van kitöltve), akkor automatikusan mehetne a jóváírás
Szerintem most manuálisan könyvelik a tételeket
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
a kérdés az, hogy én konvertáljam-e át currency converterrel manuálisan a TBSZ-en a forintot aztán vegyek ETF-et, vagy Forintból megtudom venni és azzal úgyis konvertálja? Feltételezem hülye kérdés és az előbbi, de inkább megkérdezem.
Nekem eddig gond nélkül kiment MÁK-ból revora és wise-ra is minden.
Mondjuk ez egy ekkora cégnél eléggé überpara, nem tudom mennyi lenne egy scriptet írni, ami figyeli a bejövő tételeket, és ha formailag jó (közlemény rendesen van kitöltve), akkor automatikusan mehetne a jóváírás