Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
még ezt találtam:
"800-as kingmax ramok általában +0,15-0,2 voltal mennek 1066-on
a bios alapból asszem csak 1,8voltot ad a memóriáknak, nézd meg a speckót, mennyi kell az 1066-hoz és küld meg vele, autó késleltetésekkel."mod: ha a 3850 is úgy gyorsul az órajel emelésével mint a 3870 akkor lehet van értelme a tuningnak. Esetleg nézd meg valami tesztel, hogy mennyit javul a grafikus teljesítmény a 3,2ghz-hez képest, és majd eldöntöd érdemes-e tovább húzni.
sok sikert!

-
emre
veterán
Gigabyte EP35DS4 CPU Support List
E szerint a lapod az F6-os biossal jár a legjobban ha E5200-es procit haználszEgyébként ahogy a képeket nézegetem felesleges biost cserélni, de lehet hogy ezért nincs feles szorzód. Most már csak azt kell eldöntened hogy meddig húzod a cuccot. Én a 4850-hez azt vettem észre, hogy elég a 3,3Ghz, pláne hogy 1280-ba játszok.
Ha jól látom normál fesszel csináltad?
C1e, EIST bekapcsolva?A 12x300-at még kipróbálnám maximum a vid fesz értékig. Szerintem 1,2v körül tudnia kell, de a ramokat vissza kell venned hozzá. Mert vagy 750-en mennek majd, vagy ha adsz a ramoknak egy kis feszt lehet elmennek 900-on. (max 0,1-0,2volt)
Esetleg még lehet adni a MCH-nak (max 0,1volt) ha ez nem használ többet nem kell mert csak melegszik. -
-
emre
veterán
Pci Express Frequency (Mhz): fix 100
System Memory Multiper: egyelőre maradhat auto-n, ha megvan a proci beállítás, utána lehet a ramokat hozzáálítani.
System Voltage Contol: Attól függ milyen a procid vid-jecsdm amikor elküldöd a hozzászólásod a hsz bal felső sarkában vanegy pris szerkeztés feliratú szöveg, erre kattintva 5 percig módosíthatod a hozzászólást.
Ajánlatos használni.
-
emre
veterán
Hidd el tudom hol kel fel a nap

A tied nek is tudnia kell 12,5x266-on 3,3Ghz-t, esetleg a 12x300-al is megpróbálkozhatsz, de ott már kell neki kis feszt is adni.

-
törölt tag
Nekem egy HD4830-asom van és a 17" CRT miatt csak kicsi felbontásom tudom hajtani, 1024x768, ez már procilimites felbontás és én sem vettem változást 3 és 3,6 GHz között. 3-3,3 GHz sok esetben elég.
optimus44: Nem tuningbajnok széria, csak sok belőle az egészen jól tuningolható, bár nekem a 4 GHz-hez BIOS 1,4V kellene, de még azon sem igazán stabil. Pedig AC Freezer 7 Proval hűtöm, jól pasztázva, jól felrakva, de még így is elég meleg tud lenni a plusz fesztől. Alapfeszen tud 3,6-ot az enyém, ennyi elég is.

-
emre
veterán
Esetleg lehet magasabb szorzót beállítani, azonos órajelen ha nem melegszik nagyon.
A gta-hoz nem értek, ez lehet vga korlát, vagy kevés a procc, és E8xxx után könyörög a game. Néha a stalker is csinálja. Ezt a játék topikjában nézd meg.
Nem tudom milyen órajelen mennek a ramok, szvsz nem lenne jelentős különbség. -
emre
veterán
Per pill. 3,3Ghz-n megy a cucc. A 3870-es vga-m nem igényel magasabb órajelet, vzsryl jól mondja lehet feljebb de minek.
A 4Ghz-s (1,232Volt) képeket csak a tuning próba miatt csináltam, viszont a jelenlegi 3,3Ghz-et (12,5x266) alapórajelen viszi a gép.Nálam egy CM GeminiiS hűtő van a gépben, de 4Ghz környékén már 80 fokos volt a procc, hát nem gyilkoltam tovább. Illetve nem adtam neki nagyon magas fesz értékeket.
Az eredeti hűtő tuning mellett nem javasolt. Amit én tapasztaltam az hogy a tuningos példányok fűtenek is rendesen. Viszont az antituningos állatt fesz alatt is hűvös marad.
Már amíg megy
Nem biztos hogy megy feljebb. Volt olyan E8400, és E5200-es procim ami abszolut antituningos volt. egy hegesztőtrafóval sem mentek 3,5Ghz-n és felette.
Dobj egy screent cpuz illetve hőmérséklet adatokról, pl everest
-
vzsryl
nagyúr
start-->minden program--->gigabyte-->easy energy saver-->OFF
E5200@3Ghz+HD3850 egy elég kiegyensúlyozott párosítás, tehát nincs túl nagy szükség további tuningra. Majd a Ram szorzóját felrakhatod 3-ra, aztán adj neki +0,2V-ot, de előtte min fél óra prime95-öt engedj rá a procira, hogy stabil-e.
A 4Ghz-en járatott E5200-kön természetesen nem gyári hűtés volt/van, hanem min. 5k-s léghűtés, ritka esetben vízhűtés. Azok is mennek 1 évnél tovább, ha kevés fesz kell a 4Ghz-hez, pl emre E5200-je 1,2V körül viszi a 4Ghz-et. -
vzsryl
nagyúr
Hali!
A proci órajele a szorzó és az FSB szorzatából jön ki. Az alap E5200 esetében 12,5 a szorzó és 200 az FSB, tehát 12,5x200=2500Mhz=2,5Ghz
A memóriának is van egy szorzója, és azt is az FSB-vel kell megszorozni. E5200 és 800Mhz-es Ram esetében az FSB 200 a Ram szorzó 4, tehát 200x4=800MhzCpu clock ratio (proci szorzó): 10
Fine Cpu clock ratio (feles proci szorzó): 0
Cpu host clock control: Enabled
Cpu host frequency (FSB): 300
PCI express frequency: 100
System memory multiplier (Ram szorzó): Egyelőre minél kisebbre, 2-2,5, de ne rakd 3-ra vagy annál többre, mert akkor valszeg plusz feszt kell adni a Ram-nak is.System voltage control: Manual (Ez nagyon fontos!)
Ez így alapfeszen kell menjen, ha a Ram-okat hagyod 800Mhz alatt vagy környékén. Ennyit még le kell hűtsön a gyári hűtő.
-
vzsryl
nagyúr
A fine CPU clock a feles szorzó, azt kell belönöd még, és 2500-on fog menni.
A System memory multiplie a Ram szorzója. Ezt is az FSB-vel kell szorozni és akkor kijön a memória órajele. Nálad most 4x200=800Mhz.
A piros felkiáltó jellel ne foglalkoz, csak szól, hogy átállítottál valamit.
A 2,5Ghz biztosan hoz néhány plusz fps-t a 2Ghz-hez képest, főleg ha kis felbontásban játszol (1280x1024 és alatta).(#8177) Tombolo: Hát az EP35-DS4-re nem ártana egy F6-os Bios, de azt nem mertem javasolni, hisz még az alap beállítások is nehezen mennek csdm-nek.
-
bolcsodal
addikt
Kérlek olvass már utána annak, amit megveszel!
A konfigod tökéletesen működik, bár neked teljesen felesleges volt a DS4-es lapot megvenned.Ha nincs terhelés alatt a proci, akkor energiamegtakarítás céljából visszaveszi a szórzót, és a magfeszültséget is csökkenti. Ez egy jó dolog. Ha zavar, akkor a BIOS-ban kikapcsolható.
Elsőként az alaplapod kézikönyvét olvasd el!!
-
vzsryl
nagyúr
Az 1200 azért van, mert a C1E és EIST be van kapcsolva, tehát ha nem terheled, akkor visszavesz az órajelből, hogy minél kevesebb legyen a villanyszámla. A 2000 viszont nem tudom miért van. Arra a gyanakszom, hogy az alaplapod nem kezeli rendesen a procit és max 10-es a szorzója. Bios-ban lődd be 12,5x200.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
, sztem felesleges ramot tuningolni.

A konfigod tökéletesen működik, bár neked teljesen felesleges volt a DS4-es lapot megvenned.