- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
darál0w #45799 üzenetére
Én se...a tippünk az, hogy az előző tulaj vmit baszott kifizetni illetve az ottani önkormányzat baszott el és zárolást adtak ki a kocsira, holott már új tulaj van.
Egyebet nemtok...de hogy ez így ebben a formába felháborító és várlázító az tuti...még jó hogy nem történt baleset illetve van epostám...akkor még vagy 1-2 hétig nem derült volna ki, hogy gond van. -
Chaser
legenda
válasz
Gorneck #45791 üzenetére
1x kaptam idézést Pestre. Bemegyek a helyi szervhez - nem Pest -, ők nem adnak felvilágosítást. Ok, akkor adja már meg a pesti szerv telefonját. Felhívom, telefonon nem adhatnak felvilágosítást...
Leutaztam 140km-t, de nem felejtett el a bíró sztem azóta se
Ügyintézős lányokat meg nem bántjuk -
-
Gorneck
legenda
Kivonták a kocsim a forgalomból...
Írja a biztosítóm...mondom mivan? Tuti hülék...felhívom ismit...és nem hülék. Mondom akko ki az a nyomorék faszjankó aki kivonta és mijjé...háááát a szájonvert köcsög okmányos iroda...felhívom őket...nem mondhatják meg miért vonták ki a forgalomból a kocsi, menjek be. Nahh ekko már eléggé nagy volt a pumpa...itt már elég emelt hangon kérdeztem a hüle picsát, hogy mégis hogy képzeli ez a tetves iroda, hogy minden előzetes infóközlés nélkül kivonja forgalomból a kocsim, oszt még nekem kell nyomoznom, hogy a vérvörös fasz van? A csaj már majdnem bőgött a telóba...
Kíváncsi vagyok mi a picsa van...
-
zoltanz
nagyúr
Eladó notiról írják: nehezen indul, de működik.
Be kell tolni? -
lipi67
nagyúr
válasz
shteer #45708 üzenetére
Szép napot!
Mind 2 talált amúgy. Most várom az ügyészség nyígását s a tárgyalásra a meghívót. Fac kivan..
A fiam tele van megint tumorral, ma ment Debrecenbe, nincs valami jó kedvem. Ki se merek lépni a kéróból, nehogy rontsak a helyztemen. Inkább elolvasom azt a 200hszt amit összehoztatok eddig. -
zoltanz
nagyúr
Miért kellene elfelejteni a P4-et, én most pl a tartalék P3-al elvagyok, igaz van még mellé egy Droidos teló is. (amíg nincs másik noti). Játékok is vannak rajta.
-
shteer
titán
van ám itt komédia
-
Chaser
legenda
-
F34R
nagyúr
válasz
Gyuri27 #45771 üzenetére
igy van ki vannak tiltva a keymapbol.
(#45769) Gyuri27
nekem nem volt es nem is igen lesz notim tobb okbol sem. Attol hogy nincs ekezet meg magyarul van irva, gondolom akkor nem vitaznak mar vagy fel oraja. Megy ott AMD-nek is nem csak Intelnek es NV-nak. Annak idelyen mikor felajanlottak nekik hogy lepjenek be ok is a HSA-ba meg sem tettek ha minden honnan csak a penzt szipolyoznak ki akkor ezen is kaptak volna. Konzolokkal most ugy is megugrik a kereslet, sot egyre tobb mobil vonalon is jelen vannak a pirosak.
-
Gyuri27
félisten
Lol. Intelre meg nv re megy a lé. Az amd-t fikázzuk. Oszt nem tudunk magyarul írni? LoooooooooooooooooL
Miért nem intelt és nv-t használsz (ez az otthoni vagy munkahelyi vas)?
Lol. Nv driver. Remek. Beszéljünk arról a driverről amit ha letöltöttél meghalt a vga-d? Vagy ami manupilált ezt, azt, hogy több fps-t kapj. Beszéljünk a szerencsétlen notisokról akik szopták a brét nv vga-l. Milyen jó fej volt az nv, hogy nem csinált egy teljes visszahívást. Csak azokkal kezdtek valamit amik a gari időn belül romlottak el.
-
F34R
nagyúr
válasz
Gyuri27 #45767 üzenetére
majd akkor hasznalok ekezeteket ha veszel nekem egy magyar billentyuzetet.
persze
Opteron 6128 , ati firepro v5800Kernel es eszkoz forgatasra.
akkor is gpu-t hasznal csak epp igp neven : integrated graphic processors.
Konkretan mi van ugy megirva ? opencl-t tud hasznalni mas gpu is nem csak amd, mantle-t meg persze hogy csak ok, es raadasul csak is GCN azokbol is csak a felso kategorias kartyak kamatoztatnak valamit. Es rohej hogy probaljak eladni a Kaverit + 45% beharangozassal melette meg ott virit a r9 290x. Egy jateknal tudod hasznalni, az erosebb cpu-knal semmit sem er mert azok maximalisan kihajtjak ezt a kartyat. Ugye azt is tudod hogy visszaveszi az orajelet a driver hogy a Mantle-t be lehessen kapcsolni. En nem is csodalkozok ha blue screen of death , random errort kap mindenki, mert az mese habbal hogy fele annyi orajelen akar 45% teljesitmeny javulas legyen.
Az egy dolog hogy NV adott penzt hogy egyes jatekokban (pl borderlands/borderlands 2 a physix miatt szebbek voltak es olyan effektek voltak engedelyzve ami AMD-n nem) Ez nem jelentett teljesitmeny romlast sot a sajat kartyaikon is kevesebb fsp-el mentek cserebe csilli-villi volt minden. Ott is rosszabul teljesitettek pedig nem voltak hatranyban, sot azt mondtak a GCN megelozte a korat, modern felepitesu kartya es van benne potencial hogy kiusse a zoldeket. En meg toled nem halottam olyat hogy AMD-n kivul mast is vedtel volna. En egyiket sem vedem mert Intelnek is van egy alattomos uzletpoitikaja ( mint ahogy minden cegnek)
650 vagy 7790 nem kerdeses hogy en is utobbit vennem mert erosebb. A driver temara meg jo hogy annyira szajkozod mert legacy drivereket mindig jobbra csinaljak mint az aktualis whql-t mar a 5xxx szeria is regen bekerult oda. -
Gyuri27
félisten
Ember hol írtam, hogy a gpu fog magában számolni?
Az amd ezt hol írta? Besegít a procinak ha a progi, játék jól meg van írva.
Mint látjuk müködik (bf).Annó az nv támogatott nem kevés játék fejlesztőt. Hol itt a hiba?
5830 is remek kártya volt remek árral. 6850 szintén.
Az új r széria meg egyes esetekben veri vagy 10%-n belül van 30-50k-l drágább nv vga-hoz képest. z valóban szar. Köszönjük emese.Szóval mi a konfigod és mire használod?
Mert szépen kitértél a kérdés elöl.Ha megkérnélek használnál ékezetet? Embertelen a sok fals dolog mellett mellett még az ékezetek hiányával is küzdeni.
-
F34R
nagyúr
válasz
Gyuri27 #45764 üzenetére
En nem olvasok utanna ? te rosszul vagy ember. Mikor fogja szamitasban atvenni egy gpu a cpu szerepet : megmondom soha. Mikor fogsz csak szimplan gpu-val kernelt forditani : elkovetkezo 10 evben biztos nem.
Mikor fog egy GPU minden szamitasi feladatot levenni szerverszinten ? : soka. Es hogy miert ? mert hibazik rengeteget, hiaba tud tobb Gbfops-t ha egyszeruen tobb a hibazasi faktora mint Cpu-nak. Probalj mar egesz nap egy kartyaval forditani ugy hogy nem szarja ossze magat a renszer legalabb haromszor. Es fel lehetne hozni meg megannyi ervet foleg renderelesnel is. 3850 jo volt 4850 is , Otos szeria annyira nem nagy durranas talan a 5870 ami jol sikerult. 6-os az sem , Hetes megint jol sikerult , az uj R szeria megint rossz.
Mantle egy vicc, tobbet ront mint javit. Azt felejtsd mar el hogy egy gyarto kitalal valami faszsagot es a tobb ev ota jol mukodo hardveresen nem teljesen homogen (de legalabb stabilan mukodik) valaki csettintesre levaltja. Nem volt es nem is lesz olyan jatekfejleszto aki nem fog DX-re fejleszteni , meg melle meg megtanul uj algoritmus programozni mert a kedves AMD sponsoralja a BF-t a Gaming Evolved-el. (Raadasul ok sem terveztek a Mantle-t csak legyen mit kotni hozza kiadtak egy patchet ami nem is mukodik , egy felkesz drivert hogy befogjak az kartya hasznalok pofajat.) Olvasgass bele az AMD r290 topikba hanyan adtak fel remenyeiket azert mert szart csinalt kedves piroska. Ezt te sosem erted meg mert verfan vagy. -
Gyuri27
félisten
[link] tessék.
Azért 30k-t nem adnék ezért a különbségért.
A jobb driver támogatás miben jelentkezik?
Mint látjuk a 780-tól a sima 290 sincs messze. Amit már kapni 135k-t is. Az meg testvérek között is 45k difi.
Végülis az a 6-7% simán megér 45k-t. Hiszen jobb a driver (bár nem tudom miben).Miért ne lennék el egy 4 magos procival meg egy (most már) 5770-l? Diabló, hs, wot szépen fut.
Ha néha tolok egy kis cod waw-t vagy mw4-t azok is szépen futnak. Újabbakkal nem játszom mert nincs semmi új bennük. Na ez szomorít el, hogy egy névről 20 bőrt lehúznak.Amúgy elárulod neked milyen konfigod van és mire használod?
-
Gyuri27
félisten
Az utolsó ati fejlesztés a HD1xxx széria volt. Amiben voltak jó darabok. Azonban összességében nem volt átütő. A HD2xxx szériát az ati kezdte el. Az amd fejezte be. Ez se volt valami combos. Utána jött az igazi amd korszak 3xxx, 4xxx. Ezek már csúnyán aláztak (teljesitményben árban egyaránt). Itt rogyott meg az nv. Jó néhány gyártó elpártolt tőlük. vagy teljesen átállt vagy elkezdtek amd vga-t gyártani.
Az amd mint látjuk sima proci erőben nem fogja megverni az intelt. Az okokat tudjuk.
Viszont ott az apuban rejlő erő. A vga. Hiszen azok nyers számításban verik a procikat. Logikus lépés tehát, hogy a vga segitsen a cpu-nak számolni.
Itt jön a képbe a mantle. Mint látjuk ha a fejlesztők jól írják a programot, játékot (bf pl) máris jobb a teljesítmény.Itt be is fejeztem a veled való kommunikációt. Mert sajna nem vagy képben.
Írod ugyanazokat a hülyeségeket. Ahelyett, hogy picit utána olvasnál bárminek is. -
F34R
nagyúr
válasz
Gyuri27 #45762 üzenetére
En a referencia kartyarol beszelek.
290x nem a titan parja hanem a 780 ti-e. Eygikbol a ref 150k masikbol meg 180k az durva 30 ezer forint foleg hogy a Ti erosebb is meg a jobb a driver tamogatasa. ugyan azt a szar hutest kapta mint a 7970 melegszik oly mertekben hogy huteni csak masik bordaval vagy vizzel lehet rendesen. Tobbek kozott ezert is tertek at joparan 780-ra (nem ti ). Pedig hidd el, nem mindegy hogy jatszogatsz vagy kapsz egy fps droppot ami miatt ugy belaggolsz hogy inkabb sirni volna kedved. Maga a kartya jo, a hutes viszont nem , sem a driver (nehol a betak sokkal jobban teljesitenek es stabilabbak mint a whql ) Elhiszem hogy te megvagy a 4770-el meg az amd cpu-val, de jelenleg elszomorit ami folyik a piacon , remenykedtem hatha hoz valami eredmenyeset de nem.
Azt felejtsuk mar el nem csak ebbe a topikba de masikba is a bitcoint nem lehet banyaszni asztali gpu-val.
tobb szaz wattot megeszik cserebe nem kaparsz ki 1000 ft erteku coint sem egesz nap. Erre vannak par wattos kutyuk aranyaron amik ekesznap mennek 5-6w fogyasztva is tobbet termelnek ki. -
Gyuri27
félisten
Persze persze. Az új 290 is pont félárban volt mint az aktuális rivális nv. Meg picit gyorsabb is volt (290x 153k, gtx titan 288k). Nézzünk mást. Gtx 760 64k, r9 270x 53k.
Tényleg igazad van. Arról nem is beszélve, hogy ezekből a kártyákból csúnya hiányvan (a coinosok veszik mint a cukrot).
Az, hogy a gyártók milyen hűtést raknak a kártyára mióta az amd hibája?
Lássuk. A sapphire gyárt vapor, toxic, tri-x, dual-x kivitelt. Msi rak rá twin forzt. Az asus rak rájuk directcu-t.
Gigából van windforce, windforce 3x. Hisből van iceq. Még az xfx is rak rá normális hűtöt. Powercolor, club3d szintén rak rá egyedi hűtést.A driverek biztos szarok. Bár én nem tapasztaltam. Van itt néhány ati vga kártya a topik lakóknál. Nem nagyon láttam őket panaszkodni. De majd mindjárt leírják ha van valami gondjuk vele.
Az ati nem húz ki senkit a szarból. Az amd vette meg a csődközeli atit. Már ezért se. Másrészt az ati annó nem gyártott aput. Az amd találmány. Egyébként mint írtam volt ott leépítés, kirugás. Azaz az ati gárdából nem sokan vannak már ott.
-
F34R
nagyúr
válasz
Gyuri27 #45750 üzenetére
Te neked valami bajod van, en nem olvasgatom ezt a forumot viszont mas tobb tucat oldalt igen.
Nos nezzuk is csak miota van olyan termeke az AMD-nek ami tukrozi az arban ledolgozott teljesitmenyet is .
mert ha mondjuk 20%-al olcsobb akkor 20%-al gyengebbnek is kellene lenni. Sajnos mar ott tartunk hogy kozel azonos aron 40-50%-al alatta van a teljesitmeny. Fogadjunk te azok koze tartozol aki nem tudja felfogni es megerteni hogy az AMD driverei pocsekok minden plattformon. Nvidiaban is van hiaba, de a drivereket legalabb jol megirjak. Aztan elozgetik egymast a csucskartyak, semmi gond nem volna veluk csak miert nem birjak megirni azt a rohadt drivert is. Es a masik elcsepelt dolog regebben tudtak normalis hutest tenni a kartyakra lasd Vapor X most pedig olyan kinait hasznalnak amitol szet megy a fejed es cserebe olyan hofokon marad amit nem lehet csak vizzel lehuteni. Itt kellene szetnezni nem azon hogy olcsobban adom es meg ennek fejeben mennyivel szarabb is. Kiadhatnak korrekt kartyat is visszafogott teljesitmennyel. Abban tevedsz hogy szaladok megvenni az aktualis Intel es Nvidia csucs szepsegeket, nem nem eri meg, sajnalatos modon meg egy ev mulva is annyira fogjak tartani az arukat es nem azert mert meg akarnak szabadulni toluk.Llano +10 % cpu + 15% gpu << Trinity +10 % cpu + 5 % gpu << Richland -5 % cpu + 8% gpu << Kaveri +2 % cpu + 4 % gpu
Csak a GPU reszleget fejlesztik, akkor meg veletlenul sem az ATI huzza ki a szarbol ?
-
kulerr
őstag
válasz
Gyuri27 #45758 üzenetére
Nálam nem sok.
egy kicsit magas vérnyomás, a család egyébként ok.
Időm majdnem 0 mindenre.
Ugyanaz a gépem ami már kb 2 éve van i7+asus deszka 18 giga rammal támogatva meg meg amit Gorni "rám tukmált" 6870-es VGA.. ..(ne jó komolyra fordítva persze hogy én akartam, azóta is teszi a dolgát rendesen kosz Gorni. )
Chaser
a verda? Megvan még, de nem mostanában indítottam. A szín egyébként stimmel.
Az áttekintés ok, csináljátok csak. Remélem mindig így itt lesztek. -
kulerr
őstag
Üdv az Uraknak!
Régen jártam erre. Ennyi hsz-t nem olvasnék most vissza, ezért kérdem mi van veletek?
Mindenki rendben?Azt látom, hogy a szokásos oltás még megy Gyuri felé
-
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45748 üzenetére
"nem egyszer lettél innen kirakva/moderálva/bannolva"
Sorry, de ez sem jött be. Már megint olyanról beszélsz amiről fingod sincsen. De legyen leírom a kedvedért. Egyetlen felhasználói fiókomat rakták ki 4 azaz négy évvel ezelőtt mert cigányoztam. És? Jogos volt. Soha nem is firtattam. Egy hónapra rá amikor visszaregeltem nem sunnyogtam lapos kúszásban mint sokan mások hanem a legelső kommentjeim egyikében leírtam, hogy ki vagyok. Ezt látva valamelyik modi (talán Racecam) mindenféle kérdés/kérés nélkül rám írt, hogy üdvözöl újra itt és maradhatok ha betartom az alapelveket. Nos ennyi a történet. Az összes többi acc. vagy azért ment a levesbe mert dupla volt vagy azért mert én magam kértem a likvidálását felhasználóváltás miatt. Egyik sem a viselkedésem miatt lett végleg kiherélve...
-
Gyuri27
félisten
Mikor volt szempont a clock to clock?
Nem is lehet érdekes. Hiszen nem nagyon hasonlít a két gyár terméke.Nem veregetek semmit semmire. Hiszen ez csak amd. Ők meg nem tettek le semmit az asztalra. Nem megbízhatók. Meg az ati húzta ki őket a szarból.
Nem ártana néha olvasni ezt a fórumot amire irogatsz.
A mantléról meg az jött le, hogy az alsóházban (nyilván ez neked nem érdekes, mert erős, intelt és erős nv-t veszel) hozni fog a konyhára.
-
F34R
nagyúr
de kedves vagy hogy ketszer is megszolitasz
en mindig is tudatos vasarlo voltam, sosem estem tulzasokba legalabbis hardver teren.
mutass egy 4 magos clock to clock cpu-t ami azonos teljesitmeny ugyan azon aron. nincs.veregesd te is a mantle-re mert az is AMD ujitas
-
Gyuri27
félisten
Akinek nem inge nem veszi magára. Ha meg magára veszi mert magára ismer ne reklamáljon.
Normális hangnemben a kritikával nincs baj. Én is leírtam.
Egyébként meg ha tanácsot akarok/fogok kérni valakitől az nem Te leszel.
Lévén már nem egyszer lettél innen kirakva/moderálva/bannolva.Halkan mondom nekem is volt p4-m. Én is megettem.
-
Gyuri27
félisten
Tisztázzunk valamit. Mert látom hozzáértés konvergál a 0-hoz.
Az ati nem húzta ki az amd-t semmiből. Nem is lettek össze olvasztva.
Az amd megvette a csődközeli (nem kevés tartozást felhalmozó) atit.
Aztán nem kevés pénzből (meg néhány hülye kirugásával) talpra állította.
Ha nem így lett volna most is vehetnéd az aktuális 9800gt-t átnevezve. -
Gyuri27
félisten
Nem? Miért most ki gyárt x86-t? Sorold légyszives.
Többet tesz le az asztalra? Nem nehéz, mivel tízszer (érted tízszer akkora cég). Mondjuk p4 idejében is tízszer akkora cég volt. Amúgy meg az átlagembereknek tökmindegy milyen proci van a gépben.
Mert ugyanazért a pénzért kb ugyanazt a teljesitményt kapod. Ez kb középkategóriáig igaz.
Azt is halkan mondom, hogy 100-ból aki i7-t vesz 99 nem használja ki a prociját.
Szóval lehetne itt beszélgetni a tudatos vásárlásról. Viszont halál felesleges.
Mert jössz te. Aztán dobálózol a hülyeségeddel. Megbizhatóság, többet tett le az asztalra.
Int mem vezérlő, int északi híd, apu, valódi több magas procik. Ezekből amiket most használunk. Egyet se az intel tett le az asztalra.Apropó nv mebizhatóság. Az nv néhány éve szépen leszopatta a notisokat. Ott aztán kiderült mi az nv minőség és gerinc. Meg ugye a driver buherálás is jól megy azoknak is.
8th: csinálj jobbat. Ennyi. Nem megy? Hmmm
Ha valami nem tetszik ballagj tovább. -
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45739 üzenetére
Milyen magyar mentalitás? Már megint felsültek oszt ennyi, nincs mit ezen ragozni. Ha kimoderálnak érte ha nem aki ezért most kiad 53k-t az egyszerűen hülye. Ennyi és pont. Már megint P4-ről hadoválsz össze vissza, hát gratulálok.
#45742: megint kezded túlzásba vinni...
-
F34R
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
Csinálj jobbat. Szép vagy, meg okos is. Tessék céget alapítani és procit, vga-t gyártani.
Ha ez nem megy lehet csöndbe maradni. Mert kicsit hülyén néz ki, hogy a 10x kisebb céget fikázzuk.Az intel a p4 időszakot meg se érezte. Mert te meg a sok birka vette. Mert intel.
Meg az utána lévő drótozott d-s szart. Ott volt a lehetőség, hogy az amd felzárkózzon.
Nem történt meg. Mert a piac (tudod birka fikázós parasztok) továbbra is intelt vettek.
Szóval örülj, hogy így is van amd. Mert ha nem lenne még mindig p4-t vennél.shteer: dugd föl.
Hugomnak is volt 462-s sempije. Nem kevés ideig. Az se döglött meg. Szóval az is minőség.
-
F34R
nagyúr
Engem nem erdekel eggyik sem, csak Nv es Intel tesz le minoseget, sajnos az arukkal baj van de nem tul veszes. a10 7850k 50k ? inkabb dobok meg hozza egy kicsit es veszek i5 3570k -t es maris vidamabb leszek.
-
F34R
nagyúr
nah ugy latom nem valtozott semmi, AMD meg mindig szar az uj evben is .
-
zoltanz
nagyúr
Mai gépek elgegendőek már, amire érdemes feleszteni 1080p vagy jobb led monitortv, blu-ray író, ssd, gép passzívá alakítása, zajcsökkentés.
-
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45719 üzenetére
Bal lábbal tetszett felkelni? Ácsi ácsi. Senki sem mondta ebben a topikban, hogy i7-et kell venni. Sőt látatlanban megelőlegezem, hogy nettó pénzkidobásnak tartja itt mindenki. Felesleges lenne bármihez is i7-et venni mert ha megnézed a Kaveri tesztet a 30k-s i3-4330 cpu-ban gyakorlatilag mindenhol leveri az ~53k-s A10-7850K-t. Az AMD új üdvöskéje egyedül a Adobe Premier Proban és a Sony Vegasban tudott hangyafasszal az i3 előtt végezni. Akkor miről is beszélünk? Miért is kéne hasra esni a Kaveritől? Be kell látni ez pont ugyanakkora bukta lett mint a FAILdozer. Már megint belendült az AMD-s marketing gépezet a csapból is a nagyképű marketing maszlaguk folyt aztán jött a pofára esés menetrend szerint. Még a dual graphics-ot sem tud(t)ják rendesen összeszögellni...
Majd a következő... by AMD.
-
zoltanz
nagyúr
A legtöbb alkalmazás amúgy is gyorsan fut, sztem amit gépigényes még, és sokan használnak az a képszerkesztés, (Photoshop tud OpenGL-en keresztül dolgozni, ehhez elvileg jó mindegyik gyártó GPU-ja), valamint a videó encode-olás h.264-be (HandBrake-el megy az OpenCL+DXVA, igaz csak az AMD driver-ei elég hatékonyak)
-
Gyuri27
félisten
-
Gorneck
legenda
válasz
Gyuri27 #45694 üzenetére
Az AMD A64 óta nem bírt kiadni egy értelmes procit...az meg, hogy milyen ktgvetéssel dolgozik kit érdekel, mikor az AMD azt fejleszti amit majd egyszer 10 év múlva vki talán használni fog...ergo olyan dolgokra verik el a pénzt amire nem kéne.
Mikor kijön az ember egy termékkel azt akkor kell eladni és nem 15 év múlva... -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
na a sok értesítésből már láttam, hogy amd-intel vita vagy lipi cigányt vert hozzászolások lesznek...az első bejött.
-
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45699 üzenetére
Nem kell, köszi. Van egy otthon. DDR1-el, AGP-vel, IDE vinyóval.
Hohóóó... Soha ismétlem soha nem könyörögtem senkinek semmiért az életben. Nem az a fajta vagyok aki nekiáll kuncsorogni bármiért is! Ha nem engedtek volna vissza tudomásul vettem volna és pont. Szóval ez nem jött be. -
Gyuri27
félisten
válasz
shteer #45697 üzenetére
Nem intel. Ha ez segít.
Ha arra gondolsz, hogy miért nem újabb. Akkor azért ez van mert erre volt pénzem.
Elmondta itt barátunk mi a belépő szint. Meg mit hogyan kell csinálni. Viszont sokan vannak itt akiknek nincs pénzük. Vagy alkalmi játékosok, vagy olyan játékokkal játszanak amihez nem kell sok vga.
Ezek az apuk már szépen viszik szerintem a diot, hst, scII-t stb-stb.
Nyilván nem ezen fog a nép fps-t tolni 1000-l.
Az új apu szerintem valahol az én vga-m kürül teljesit.
Meg még vagyunk páran akiknek gyengébb a vga-ja. Azoknak egy apu csere talán még hozna is valamit.
Aztán meg ha van lé dual cf.
Nyilván itt a baj az, hogy ez a cucc most még drága. Kérdés miért? 30-35k körül ez nem lenne buta választás a fent leírtak szerint. Másrészt még a driverek se az igaziak. Pedig azon lehet nyerni némi extra erőt.
Szóval maga a gondolat nem lenne rossz. Értelmes apu ahol a vga besegít a procinak ha kell. Ahol ha nem játszik az ember a dvga kikapcsol. ha játszik meg ott a cf.
Igen sajna nem úgy megy a dolog, ahogyan kéne. Nyilván az a buksza nem végtelen mint intelnél.
Remélhetőleg lesz valami okosság mantléra. Meg remélhetőleg sok konzol fogy.
Ha meg lesz pénz a kutatás is jobban megy, megy a gyártás is finomodik.Valaki vegyen Andrisnak egy p4 konfigod. Legyen mire élvezzen.
Andris: egen. Viszont van aki tud viselkedni. Meg akit állandóan kibasznak a ph-ról és állandóan vissza könyörgi magát.
-
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45694 üzenetére
"Viszont az intel is küzd az igp-l mint ló a hátúszással. Még sincsenek sehol." Ostobaság. Ha majd egyszer valamikor elterjednek azok az alkalmazások amelyek kiaknázzák a gpu-ban szunnyadó lehetőségeket akkor majd lépnek ők is. Addig meg minek fejlesszenak valamit ami semmire sem jó? Multimédiára így is tökéletesen megfelel játszani pedig ha tetszik ha nem továbbra is dedikált videokártyával kell. Persze a fanatikus képregényrajongóknak egy APU/IGP is megfelel(het) de komoly ember nem bohóckodik ezekkel a vackokkal. Normális játékhoz /értsd.: nem alacsony felbontás + lebutítás = 40fps/ minimum egy HD7790 a belépő szint.
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk azért az vicc amit művel az Amd Cpu téren, az Intel meg Gpu-ban.
A NV meg ül a babérjain, az OpenCL meghajtóik meg nagyon gyengék. -
Gyuri27
félisten
válasz
shteer #45692 üzenetére
Akkor is. Meg mielőtt megvette az atit az amd. Meg ugye kicsit utána is.
Gorneck23: yep. 10x kisebb cég. Viszont az intel is küzd az igp-l mint ló a hátúszással. Még sincsenek sehol.
Pedig pénz lenne a fejlesztésre. Mióta is szenvednek? Ja igen. Mióta megvette az amd az atit.
Azóta nincs egy valamirevaló "vga"-juk. -
zoltanz
nagyúr
Matle API-val nem lesz rossz (45% is lehet a gyorsulás is lehet, mondjuk Kaveri -vel 14%-ot ír.), Nemsokára akár 3x sebességnövekedés is elérhető lesz. Valamint ezzel az API-val egyes általános számítási feladatok is gyorsulhatnak. (aki nemcsak szórakozik azoknak is hasznos)
-
Gyuri27
félisten
Lol.
Arany áron volt a szar évekig. Meg az utána következő d-s fos. Felölel 5-6 évet.
Aztán nem a fejlesztésre ment a lé. Nem ám. Jó a parasztnak p4 cerka 30k-t. Remek idők voltak.
A lé meg ment a boltosok, gyártók és a szak sajtó megkenésére.
Aztán a remek int vga-k. Istenem be jók is voltak. Tudott 800x600 (vagy még annyit se).A 7750 nem is fog vele működni. Nem tetszett olvasni mivel megy a a dual cf?
-
8th
addikt
válasz
shteer #45678 üzenetére
Lófaszt. CPU-ban semmi extra sincs fogyasztás sem lett kisebb és van amiben még lassabb is a kamu négy magjával a LIano (valós)négy magjánál. GPU-ban ugyan van némi előrelépés de attól sem kell senkinek bokán fosnia magát. A dual graphics-ra is, hogy recskáztak már a kiscsávók. Mennyi komment volt, hogy majd mellé teszek egy gigamegaultra 7750-et és aaazztaqrvaistenitmilyenvérgémergépemleszóccsóé! Természetesen az sem működik rendesen. Ciki.
Mikor tanulják már meg a pistikék, hogy játékhoz két dolog kell. Egy jó proci (lehetőleg Intel
) és egy normális vga. De nem ám ilyen prociba integrált fosszutyok ami szarrá húzva éppen csak, hogy hozza egy egy 6670 szintjét arany áron. De ez "tudja egy ddr3-as 7750 szintjét". Azzal aztán kurvára lehet játszani barátom! LOL LOL LOL
Mulan.: jó akkor az az átmatricázott 7750. Így már megfelel?
-
Gyuri27
félisten
válasz
shteer #45673 üzenetére
Picit. A pontosság kedvéért.
Ráadásul alapon a két proci kb ugyanazt a teljesítményt hozta.
Meg az is, hogy a kolléga is meg a világ nagy része zabálta a p4-t, meg a d-s vackokat. Mint pufi a szart.
Szóval aki ilyen procit vett az nagyon legyen csendben. Illetve szövegelhet, csak halál hiteltelen. -
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45660 üzenetére
P4 korszakot a Conroe architektúra követte. Nekem nem úgy rémlik mint ha az egy összedrótozott kétmagos szar lett volna. Még a legkiheréltebb kis kétmagos E1200 cerkának sem volt szégyenkezni valója miről beszélsz?
Én az dobozos E2140-em 13.500 forintért vettem boltból számlával garanciával. Akkoriban az X2 3800+ ennél drágább volt ami a magasabb órajele ellenére elmaradt a Pentiumtól. És alapórajelről van szó! Ha tuningolni kezdted esélye nem volt a nagyobb X2 Athlonoknak sem.
-
shteer
titán
alapos teszt, el lehetett volna tölteni kellemesebben is a megírására szánt időt
látom mindenki elégedett
a kérdés jogos
na de majd a mantle elhozza a satisfactiont
-
8th
addikt
Megérkezett a régen várt AMD Kaveri teszt. néhány éjjemdí fanboynak legörbül majd a kicsi szája mire a teszt végéhez ér.
-
shteer
titán
-
8th
addikt
Megy nagyban a vallási vita erre benyomnak egy ilyen képet.
-
8th
addikt
-
8th
addikt
válasz
Gyuri27 #45643 üzenetére
Jó persze nem kell tőle hasra esni én sem úgy nézek rá mint valami világmegváltó kütyüre de nekem ennél nem kell több. Agyaltam még G1610-en is mert az is elég lenne de az "sokat fogyaszt" és ahhoz kéne egy passzív hűtés ami 6k alsó hangon az apróról, na meg akkor már tápot is moddingolni kéne valami jóféle ventivel, hogy az is halk legyen de még akkor is ott a magasabb fogyasztás és a hőtermelés amivel nem tudnék mit kezdeni. Ezzel szemben egy J1800-al szerelt cucc külső táppal, ssd-vel, külső vinyóval gyakorlatilag mozgó alkatrész nélkül emberi áron megvan. Netezni filmet nézni elég engem más meg nem érdekel. És nem AMD!
-
zoltanz
nagyúr
Videózáshoz gyenge, minimum C2D olyan 2x2500 Mhz. Brazos nem próbáltam még, túlhajtva talán jó lehet.
-
Gyuri27
félisten
"Remélem nyárra esik az ára még jó 15%-ot."
Akkor is drágább lesz mint az az amd aktuális cucca. Az igp meg csak a brazoshoz képest valami.
Sírós, hogy egy ekkora cég igp-ben még mindig csak kullog egy 10x kisebb cég mögött.
Nyilván nincs lé fejlesztésre. Hiszen megy a lé. Kenőpénzek, hájp, vezetők prémiuma. -
8th
addikt
válasz
zoltanz #45641 üzenetére
Egyesek szerint (ha igaz) cpu erőben az az azonos órajelen ketyegő C2D processzorokhoz lehet leginkább hasonlítani. A Gen7+ IGP-ről ezt írtja a PH!.:
"Ahogy az elején is jeleztük, hogy az IGP esett át a legnagyobb változáson. A szimplán HD Graphics névre keresztelt grafikus vezérlő a legtöbb szempont alapján az Ivy Bridge-ben található Gen7 architektúrához hasonlít. A Gen7+ jelzés azonban indokolt, ugyanis az eredeti architektúra kiegészült az OpenGL ES 3.0-s API kezelésével, azaz technikailag támogatja az ETC textúratömörítést, illetve ennek az ETC2 és az EAC kiegészítéseit. Persze fontos szempont, hogy mobil lapkáról van szó, így csupán négy darab Execution Unit, azaz feldolgozó található benne, ami negyede az Ivy Bridge legerősebb konfigurációjának, de muszáj volt spórolni a hellyel. A gyorsítótárak méretéről sajnos még nincs adat, viszont az nyilvános, hogy az új IGP a Bay Trail-T platformokban maximum 667 MHz-es turbó órajelen üzemelhet, az alapórajel pedig 310 MHz. A D-s megoldások esetében némi előny, hogy a turbó órajel 688 MHz lehet. Az új HD Graphics IGP egyébként nagyjából olyan teljesítményt képes felmutatni, ami megközelíti a 2011-es esztendő elején megjelent AMD Brazos platform grafikus vezérlőjének tempóját."Nem rossz cucc ez. Tehát nagyjából azt tudja mint egy Brazos ám cpu tekintetében köröket ver rá alacsonyabb fogyasztás és passzív kialakítás mellett. És a lényeg az, hogy már a gagyi IGP-t sem lehet felróni a Zinntelnek. Remélem nyárra esik az ára még jó 15%-ot.
-
8th
addikt
Amúgy már a leghokibb kétmagos cerka igp-je is tökéletesen megfelel multimédiára. FullHD tartalmakat simán viszi mind az meg, hogy játékok nem futnak rajtuk... hát annyi baj legyen. Sem időm sem kedvem nincs játszogatni manapság. Nem lenne problémám a brazossal sem de egyszerűen gyenge.
(#45632) Gyuri27: AMD vs Intel. Sosem voltam jó matekos de nekem valahogy nem jön ki a dupla ár.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #45627 üzenetére
Hát franc se tudja. Sok gyártó maga faragja a drivert (mer nem jó az amd). Aztán lesz ami van.
Mondjuk itt konkrétan valami egybe-itx cuccról van szó.
Viszont ezért nem adnék 30k körüli összeget (lap+proci).
A 350 jó filmezni, fel/le tölteni.
Mint írtam 12k körül a cucc az apróban (inteles fost kapni 5-6k-t is). Hozzá pici ház (az se drága az apróban, akár táppal). Kb 25 körül hdd nélkül meg is áll az egész. -
8th
addikt
válasz
shteer #45623 üzenetére
Net, office, torrent, film. Erre gondolom csak elég lenne. Cpu-t tekintve nincsenek nagy elvárásaim de azért legalább egy Pentium E21xx szintet hozzon és azt nagyjából tudja is töredék fogyasztással. IGP pedig adjon képet és vigye a hd tartalmakat 'oszt' jónapot más nem kell.
-
8th
addikt
Nyár környékén szeretnék összerakni egy Win 8.1 kompatibilis kis fogyasztású halk gépet. Brazos sajnos nem játszik mert ótvar gyenge viszont erre a cerkára mindenhol azt mondják, hogy már elég erős. Ki is néztem egy lapot. 19k bruttó itthoni webshopban. Egy asztali gépet vajon le lehet váltani ezzel? Kevés usb nekem nem gond a két sata már necces ugyan de egyelőre elég lenne az is. Vélemény?
off: Ezek vajon, hogy a faxomba szállnak le erős oldalszélben?
-
zoltanz
nagyúr
Facebook, csaj menőzik, kiírja jelenleg itt van: Olaszország Bali. Nembaj ám, hogy 5 perce láttam az utcán.
-
shteer
titán
-
8th
addikt
-
8th
addikt
-
shteer
titán
-
zoltanz
nagyúr
Még annyi a laptopban lévő Mini PCI-E Wifi kártya csinált olyat, hogy kb 1-2 óránként a sebesség lesett nagyon kicsire. Pár naponta meg olyan volt, hogy le-fel kellett kapcsolódni annyira meghatotta valami.
-
zoltanz
nagyúr
Fővezér, nincs olyan átalakító vagy valami pl 2 microsim kártyát berakni egy adapterbe, (és valamilyen szoftverrel megtámogatva) működésre bírni 1 kártyás telóban? (igaz még ki kéne cserélni ilyenre a Sim-jeimet is.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gyuri27 #45602 üzenetére
Ülnék én, csak most lehet, hogy máshova fognak ültetni. (Sándornak van egy háza)
(#45603) 8th : Akkor innen is kikapják..Se rá fütty!
[ezt nem is néztétek? Pedig nem vicc, halál komoi! an kérdezte a pali..
]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Sweet.tv - internetes TV
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest