Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
Igen van igazság abban amit mondasz!Asszem tényleg az lesz,hogy megvárom a Mugent!Azaz érdekes,hogy van egy gagdet,de a coretemp is idle-be 55-57°-ot mutat,az everest,ezeknél az értékeknél,10°-al kevesebbet,minden esetben!Tehát load-ba az everest 70-75°,addig a CoreTemp,és a gagdetem 80-85°.

Erről beszélek e!

-
DonMedve
addikt
Hát ez a 3,5GHz nem akar összejönni!
3,456 megvan,de a 3,5 nincs.pedig szerintem 1,4V-on már azért hoznia kellene.Többet nem nagyon akarok,de nem akarom szétfeszelni!
A tápra visszatérve,a tápon van kialakitva 2 12V-os ág amit rá lehet nyomni a lapra,tehát avval sem lehet gond,mert akkor megkapja a 2x12Vx18A-t,ami 2x216W,ennek elégnek kellene lennie!
Ja,a VID 1,275V,az fpo-t elfelejtettem,pedig megnéztem valami L7... valami!
-
DonMedve
addikt
F6d bios van fennt.8x430-on nyomatom most a CPU-Z szerint 1,36V(biosba:1,38V),de nem merem jobban mert az AC Extreme valahogy nem bir el vele.Igy is nyaldossa a 80°-ot,kiváncsi leszek a Mugen2-re.Igy elfekszik nekem is 1-1 mag,fagyás meg ilyenek nem nagyon vannak prime alatt,mondom egyik-másik mag elbukik.Mivel az északi hidnak is adtam feszt,1,4-en vitte az előző tulajnál a 3,6-ot,igy gyanittom,hogy a melegedés lehet az oka!
-
DonMedve
addikt
Még nem tudom,csak annyit,hogy g0 ma érkezett meg elvileg,de még haza kell érnem.Az ezelőttit,vissza kellett küldenem a tulajának mert amit küldtem csereprocit benyelte a posta!Így proci vissza,ő meg visszadta a pénzt!
Úgyhogy itt voltam proci nélkül,mig találtam egyet részletre!
Már alig várom hazaérjek azt megnézzem mit tud!Ha Isten is úgy akarja akkor jövő héten meg jön a Mugen2!! 
De valami ilyesmiket pörgött!
Kompresszorral! -
DonMedve
addikt
-
DonMedve
addikt
Na ebben a táblázatban benne van a tápom!650W-14c,jól látom,hogy ez is 52A-ra képes a 12V-s ágon?

-
DonMedve
addikt
Cheiftech 650W-14C modular,ez talán megküzdene vele nem?Bár a 9800GTX is rendesen meg van rángatva,de az mennyit ehet 250W?Meg 3,6 körül már a Q6600 is benyalja a 200W-ot,vagy felette!De szerintem elbírja!Vagy nme?

Ahogy nézem egy Corsair TX 650-ed van,azok is jó tápok,de elvileg akkor ennek is el kell vinnie!
-
-
Seikai
aktív tag
Kösz a választ gondolkoztam egy izmosabb procihűtőben is bár a felületek csiszolása lehet többet hozna
a tj ugye 100C a quadok esetében úgy értem hány foktól lassulnak ill kapcsolnak ki?A szobám elég meleg a házat meg a videókari is rendesen fűti
Tehát 1.5V alatt mehet 7/24-ben ? Neked mekkora a hőd load közben ? -
klambi
addikt
nem tuningolni szeretnék, csak 1 mac g4 es házba megy pc és az elég vékony, de 4 magos procit szeretnék beletenni, annak meg csak kis hely jutna...
ezért kell lapos hűtő.
javasolták a Zalman VF2000, de ez szerintem méretében pici, viszont elég lapos, másik választás a duo orb lett volna, de ha van valami alternatíva akkor arra kíváncsi lennék! -
Th3Ac3
tag
Lehet összetettebb, de legalább lehetséges nagyobb mértékben. A Gigában meg csalódtam, mert azt hittem ezzel a lappal többre lesz képes. De nem. Pedig azért váltottam a P35,DQ6ról, hogy rendesen meg lehessen hajtani. De lehet nem is a lap a baj, viszont ha az ember ugyebár Q9550et akar, ahhoz ez az alaplap kevés. Ne értem miért nem lehetett ezeket az X48akat a legjobb tuningos alaplapoknak csinálni.
-
Th3Ac3
tag
Inkább Asust vennék most már, az eddig 2 Gigabyte lapommal igencsak megszívtam (egyikre nem ment rá a procihűtő, a mostanival nem lehet rendesen tuningolni). Én bíztam bennük, adtam még ezt az utolsó esélyt, de most már vmi mást akarok. A tesóm ASUSa meg igen jó, pedig az csak P35ös aztán az igazi tuningmester lap. Valami jó olcsó ASUS nincs? Például P5Q-E, vagy a gyengébb is jó a P5Q-SE2?
-
Th3Ac3
tag
Igen, rendesen ki volt tesztelve régebben, legalább egy óráig futtattam Prime95-öt, most meg fél percig se bírja.3.5-ön meg már stabil. És X48-as deszkám van ami használná a PCI-E 2.0-át. Most lehet valakivel el kellene cserélnem a P45ösét aki akar CrossFiret? Nem is lenne rossz ötlet.
-
AMD_ok
őstag
Egy kérdés hozzád: olvastam a tápos írásodat, mostmár nekem is egy q6600 van a gépben, és egy FSP Bluestorm II 500W-os táp. Alapfeszen, gyári hűtővel 3,3 GHz-ig jutottam, visszavettem 3,2-re (8*400) - itt stabil - , szted meddig lehetne rángatni? Most egy OCZ Vendetta 2 van már rajta hűtésként, így -10-15 fok hőben..
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
1. Szerintetek érdemes e lecserélni jelenlegi E2140@3Ghz procimat egy Q6600-ra. (GTAIV miatt kezdett érdekelni)
2. Mégér e 35k-t egy G0-ás darab. Húzva nem volt így zsákbamacska.
3. Mekkora az esélye, hogy fog menni 3,4GHz-en léggel?
4. Elég e neki a tápom Enermax 425W egy HD4850 társaságában? -
janos666
nagyúr
Én úgy tudom (persze lehet hogy tévedek), hogy erre az Intelnél is rájöttek, már akkor, mikor kitalálták hogy tokozzunk egybe 2db c2d-t (vagy a microsoftnál jöttek rá erre még korábban? na ez is jó kérdés, de jelen esetben mindegy), és jelenleg egy kétszálú program már ma is automatikusan úgy fut, hogy a két szilikoncsip 1-1 magján, nem pedig a két összetokozott chip közül az egyiknek mindkét magján. A program a 0 és 1 magokra kap rá, de fizikailag két külön szilikoncsip 1-1 magjai kapták ezeket a jelöléseket...
Szóval ezzel a trükkel épp hogy letiltod azt az optimalizációt, amire hivatott lenne.
De mint mondtam, lehet hogy tévedek, csinálhatnál erről egy gyors tesztet.
-
BemAnyó
senior tag
Szerintem nincs is igazán értelme 2-300MHz ért kűzdeni ha csak játszol, nekem semmi sem használta ki hogy felhúztam, még a GTA4 nek is igazán mindegy volt szinte hogy 2.6 on megy vagy 3,2 -n 2-3 FPS... VGA-k nagyon lemaradtak, vagy csak a programozóknak kényelmesebb mindent a GPU -ra terhelni, nem tudom, lényeg hogy egyenlőre ez van és ez a tendencia is, most biztosan sokan lehurrognak majd hogy ez nem ilyen 1xű
de hát erre van a fórum 
-
djyuri
őstag
Szia
Hát itt és pár barátomnál,akinek anno ezeket ajánlottam,azóta is viszik a konfigot...nem egy esetben 4-5 éve. Akkoriban nem volt elérhető áron ekkora teljesítmény.
Ui.: nekem UPS-en keresztül megy a gép már 7 éve...szal
Ok...most jöttem haza...mindjárt ki is próbálom.
igen vízhűtéssel és kint vannak a falon a radiátorok...szal most így ilyen hidegben akár 7ghz-en is járathatnám,ha a teljesítmény négyzetes is volna.
-
djyuri
őstag
A HKC mit jelent? Amúgy biztos nem gagyi,mert nehezebb,mint az átlag és nagyobb is. És a 450W-os enermaxot lenyomta anno,mert az nem tudta elindítani a gépem...ez meg röhög rajta
(Q-tec és már 5 éve) De azóta a 12V-os ventik és egyebek külső tápról mennek,úgyhogy tök terheletlen a cucc.Oké emelek feszt,de csak délután...most mek melózni...PCI-E freki stabilizálva van...eleve így csináltam végig.
ui.: bőven le tudom hűteni.(watercooler
) -
slett27
addikt
Húha, Q6600 retro !

Nálam 3,9GHz-en, egyszerűen akárhogy állítom P45-ben, már Everest FPU teszt alatt restart, Prime egyből restart.
MCH-nak már adtam 1,6V-ot is. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig nekem Xigmatek Red Scorpion hűti egy 3,8cm-es Scythe 2000rpm-es hűtővel itt a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a kupakkal.
Tehát a recept : polír, jó paszta ill. víz ?
-
-
X Factor
addikt
1.48al asszem nekem is ment csak 90-100 perc render után megadta magát, Azért az asus silent knight 2 se egy gyári cooler, persze az általad említettek erősebbek. Általad leírt beállításokat én is végig zongoráztam már, csak mivel a rendernek mennie kell nem votl elég időm kiprobálni őket, így egyelőre hagyom az 1.29es 8*400as beállítást.
-
hülyegyerek
addikt
Az az érdekes eredmény született,hogy a 800-as ventivel csak 2-3C-al melegebbek a magok.1 órás prime után a legforróbb mag 76C,tehát ha nyáron rájön +10,még akkor is 90 alatt fog maradni.(no meg normál használat alatt sohasem lesz 1 teljes óráig 100% loadon.)
Tehát akor megvan a cpu vége.
Igen!Megtaláltam!
-
Bangyee
csendes tag
Ok, kösz.

Nem mellesleg vd1992 kolegának hála végre énis 4magvú klubbtag lettem!
Egy apró bökkenő miatt azonban még nem állok neki tuningolni: a 600-as silverstone táphoz csak 4pines csati volt mellékelve, 8-as nem...
szóval nemtudom így mennyire lehetne egyáltalán feszt vagy órajelet emelni. Lehet boltban kapni egyáltalán ilyen csatit moduláris táphoz?
Vagy lehetséges 2 molexről valami átalakítóval? -
proci985
MODERÁTOR
ez tény, de a TRU, TRUEN, TRUEB, TRUE, IFX ötösfogat kb egymás nyakában lóg 1-3 fokos eltérésekkel. és a használt ventitől is nagyban függenek a különbségek, ld az IFX igazán csak high/ultraflow ventikkel érzi jól magát.
más: és akkor a mai alapórajeles teszt eredménye, avagy win install előtti stabilitás nézés alapórajeleken:
vihihihí, 24 fokos szobahőmérséglet mellett nem is rossz
nomeg a cpu power values különösen örvendetes
-
AtHoS
nagyúr
Kezdem már akkor sejteni, hogy BIOS-ban a Load Line Calibration fölött található Clock Over-Charging Voltage pontban ennek a túllövésnek a maximális értékét lehet megadni, amit 0.7V .... 1.0V között lehet változtatni 0.1-es lépésközzel (alapértéke 0.8V).
Ha BIOS-ban belövöm a feszt, akkor nem képes változtatni, tehát IDLE-ben is ugyanannyi, mint Terhelve. Gondolom ilyenkor valamivel kisebb a feszingadozás és ez a minimális 0.7V-os túllövés kicsit túlzásnak látszik nem?
Van még valami CPU PLL Voltage is a procfesz mellett, amit 1.5V ...... 2.2V között lehet állítani 0.1V-os lépésközzel (alapértéke 1.5V), ami sejtésem sincs mi lehet. Mivel elég magas már az alapértéke is így nem mertem még "bántani", mielőtt utána nem nézek mi a mákostészta lehet.
Azt viszont észrevettem, hogy a Load Line bekapcsolásával a drop csökkent. pl. 1.325V (ez a proci VID-je) mellett 1.28V körül volt terhelve, míg Load Line-nal terhelt állapotban 1.305V. Bár ahogy így visszagondolok a Load Line bekapcsolásakor fixre tettem a proci feszt is ha jól emlékszem, vagy nem? Ehh már nem tudnám megmondani

Mod:
Szóval akkor magasabb órajelek (3.4GHz+) és magas procifesz (1.45V+) esetén illendő a Load Line-t kikapcsolni. Ezalatt maradhat bekapcsolva anélkül, hogy a proci jelentősen megsínylené a működését? -
stratova
veterán
Köszi, nem az utolsó elcsíphető MHz-re utazom, hanem a legmagasabb nyáron is stabilan üzemelő órajel és az ehhez tartozó optimális feszültség a kérdés. Ilyen feltételek mellett 3.6-3.8 GHz-el szerintem már bőven ki lehet békülni. Ha jól látom, akkor a listámon szereplő lapok közül a P5E-V HDMI a leginkább alkalmas a quad alá. Nem tévedek, hogy ez akkor 8 fázisos?
Olyan jó kis chipseteket készített mostanság az AMD pofás IGP-vel (amivel el is lehetne lenni 1 évig), de még az új Phenomok is le vannak maradva Photoshopban sajnos. -
Bagira01
veterán
Szerintem ip35-ön nem is lehetne megoldani a pwm hűtését
Tegnap meg giga lappal szórakáztam, nem jött össze a 3dmark06 4,2Ghz(teljes tesztre, prociteszt lefutott külön akkor 65xx pontot kaptam). Nem akartam loadline calibrationt bekapcsolni, így kva nagyot droppol a lap. Aztán szépen belőttem 1,56v-ra biosból az idle 1,52v volt és mondom ok, felcibáltam a vga-t is, fut a mark(procc load 1,488v-ot kapott) 2. procitesztnél újraindulás na mondom ok, feszemelés, most már az elsőnél is, még egy kis fesz akkor már az első vga tesztnél is, namondom anyád, belőttem 1,42v-ra load 9x450Mhz és kijött egy 9800GTX+ no1-es eredmény. Gyanítom h azért van ez a szarakodás ,mert mikor először futtattam pont a gépre fújt a jéghideg szél utána már nem volt annyira hideg 
-
-
Szipi
aktív tag
Hát ezt elég érdekesnek tartom mert 17C-os szobában 30-34C-körül szoktak lenni a magok coretemp szerint ami Tjmax 100C-ot használ.
Ha 90-el számolok az -10C minden magnál ami azt jelenti hogy 20-24C-osak lennének a magok ami sztem nem túl valószínű(ennyire azért nem jó az XP-120
).Bár jó lenne ha tévednék.

-
tzsolesz
nagyúr
Q6700-ról van szó, ami alapon 2.66Ghz-es, és ami még jó az hogy 10-es szorzó van.

Gyári hűtővel most használja 3.3Ghz-en. 1.45V-on, mert a lapja most eléggé gyengusz(GA P35 DS3L)
Reméljük hogy ekkora feszültséggel a P5Q-ban már 3.6Ghz-et is elérünk stabilan. Az már a békesség jele lenne.
Az az érzésem, hogy a proci tuningos darab. Nálam a P5K SE-ben is ment 3.3-at, viszont fesz emelés nélkül. Nála is elindul gyári fesszel, csak nem stabil.

Amúgy most nem tudom hány fokos terhelve, csak azt hogy alapon 35-36C° körül van.

Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858, 100% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

3,456 megvan,de a 3,5 nincs.pedig szerintem 1,4V-on már azért hoznia kellene.Többet nem nagyon akarok,de nem akarom szétfeszelni!

Már alig várom hazaérjek azt megnézzem mit tud!Ha Isten is úgy akarja akkor jövő héten meg jön a Mugen2!! 
))
Köszi!

Tegnap meg giga lappal szórakáztam, nem jött össze a 3dmark06 4,2Ghz(teljes tesztre, prociteszt lefutott külön akkor 65xx pontot kaptam). Nem akartam loadline calibrationt bekapcsolni, így kva nagyot droppol a lap. Aztán szépen belőttem 1,56v-ra biosból az idle 1,52v volt és mondom ok, felcibáltam a vga-t is, fut a mark(procc load 1,488v-ot kapott) 2. procitesztnél újraindulás na mondom ok, feszemelés, most már az elsőnél is, még egy kis fesz akkor már az első vga tesztnél is, namondom anyád, belőttem 1,42v-ra load 9x450Mhz és kijött egy