Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
S.I
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Annak, hogy megkérdezem, házi módszerrel érdemes-e egyáltalán ennek nekiállni bohóckodni, mi köze van pl. egy nem forrasztott cpu-s géphez? Csavar, csavar, kipattint, kábel leszed, kipucol, pasztáz... összerak. Szimpla droid munka, 3 tál rizsért megcsinálták Kínában anno. Semmi különösebb hozzáértés nem kell hozzá, csak egy videó, meg némi türelem.
Értem én, hogy adott esetben ezt képes vagy nagy etvászként előadni egy kuncsaftnak, aki életében nem látott ilyet, de felesleges pózőrködnöd. -
S.I
csendes tag
Most, hogy rendberaktam összesen 3 db t60-at, gondoltam, szivatom magam tovább és elővettem a jó kis régi hurcolászós 4:3 x61-em a szekrény mélyéről (már használtan vettem) amit kb. 1,5 év után le is váltottam anno egy szintén használt dell e4300-ra. Azóta nem is voltak thinkpadjaim (nem is hiányoztak, maradtam a dell vonalon)
Szétbontottam, mert amúgy is zörgött a hűtő, kapott pucevát, wd40-et. És van a fiók mélyén egy t7700 (meg van egy t7500 is, jó régen vettem darabját az ebayről 300 ft-ért pár másikkal), ami 400 hz-el gyorsabb mint a gyári. Csak egy pákám van, azzal vajon le tudom szedni a gyári forrasztást? A széleken látok 3 pöttyös forrasztásokat a lapra. De amiket találtam módszerek, mind hőfúvósak. Az annyira nem zavar, ha a proci nem éli túl.
Plusz ha még a bios microkódokkal is szívni kell, nem elég egy bios frissítés, akkor tényleg inkább hagyom, annyit nem ér, majd megpróbálom családban, baráti körben így elajándékozni. (amúgy mennyi érhet, 4 giga rammal? lelakva nincs, de a hdd fedelet nem találom :D )
Éééés van még egy z61t is :D. Szerintem abban lesz akkor proci csere, ha összeraktam az x61-et. Ezt egyszer már majdnem elpasszoltam, de nem jó akksit küldtek a vásárlás során, aztán polcon maradt. -
S.I
csendes tag
Teljesen véletlenül kiderült az ellenszere. Menet közben beraktam készenlét/kikapcsolás nélkül az akkut, úgy, hogy az a gép akku nélkül töltőn volt és futott közben a win. Egyébként volt akkuval is elindítva, meg töltőn is volt akkuval. Úgy nem kapta össze magát, csak így.
És ezt el kellett játszani oda-vissza mindkét hdd-vel mindkét gépben külön-külön is. -
S.I
csendes tag
Nem töltő. Kisebb és nagyobb is van, tökmindegy neki. Egy csomó ilyen problémát találtam mindenfele, de ezekkel eddig annyi a végeredmény, hogy megy full-on onnantól ossztjóvan.
Egyébként cpugenie-vel szépen megy full órajelen, ki is lett tesztelve, hűtés is rendben, csak annyi gond, hogy így nem lehet cserélgetni a vinyókat egymás közt, mert a prog leresetel.
(amúgy tényleg fullkettyós, hadd ne soroljam fel az izmusait és istáit) -
S.I
csendes tag
Van esetleg valakinek emléke özönvíz előtti t60-as laptopokról? Egyben cseréltem cpu-t is, a másikban csak kitisztítottam a hűtést, újrapasztáztam, erre be van ragadva alapra mindkettőn az órajel.
Se 7 se 10 alatt új telepítés alatt se működik.
Az intelppm kikapcsolása után full órajelen megy.
Bios-ban állítgatás nem segít. Annyi, ha full performance-ba rakom a cpu-t, akkor win10 alatt fullon megy, de win7 alatt még úgyse.
intelppm kikapcsolás nélkül throttlestoppal fel lehet tornászni, meg a régi jó öreg cpugenie-vel is, ott ráadásul működőképes a speedstep.
De azért csak jobb lenne ha alapból menne.
Én legszívesebben a szemétbe dobálnám őket, de kettyós családtagnak a 4:3 15" kell, meg a thinkpad bill. A vas maga meg elég, arra amit csinál rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia - Akció!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest