Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Lehet...Bár ezt szerintem DDR3-al lehet egyáltalán megpróbálni(néhány hete/hónapja van belőle 8GB-os modul bejelentve, mert DDR2-ből szerintem nincs is 8-as so-dimm modul.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
Sajnos, nekem csak normál 90W-os, meg egy slim combo 90W-os töltőm van jelenleg. (T60, X61 tablet)
Ja, meg az X41 tablethez is két 90W-os van, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ringman
nagyúr
előkészítés = van antenna a kijelző mögött (mint a wifi 3db antennája? mert a vájat (antenna helye) megvan minden rollcage-en.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
stifi
senior tag
hát wattmérőm nincs, van erre valami program?
fut a háttérben egy nvidia alkalmazás, amiben alkalmazásra le lehet bontani hogy milyen estekben kapcsolja be/ki a GPU-t, ezt egy kicsit konfigolgattam hogy a VLC ne nyúljon hozzá, de nagyon nem másztam bele, nagyjából mindig ki van kapcsolva...maximum battery life profillal minimum fényerővel 90% memory loaddal 20% processzor loaddal 3 órát ír most, BT bekapcsolva, GPU offline
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Fifi
őstag
arra is figyelj, hogy 7mm-es hdd megy csak bele. nemtom ez a 410s-nél is így van-e.
Ezen fórum 5. hozzászólása szerint is így van, de ez az összehasonlítás még mindig a t410s felé csábít.
Mivel itthon esélytelen egy ilyet újonnan megvenni ránéztem ebay-en, bár eddig még soha nem használtam. Találtam is számomra megfelelőt, csak a WWAN hiányzik belőle, de azt kiszedem a gyerek X201-éből
Azt nem tudom, hogy a garancia erre mennyi ideig van még, illetve egy USA-ból történő behozatal esetén milyen járulékos költségeim lesznek (VÁM, ÁFA stb.)Ki tud behozni nekem minél jobb áron egy ilyen szerkezetet és hol találom meg őt?
Rajta srácok jöhetnek az ajánlatok! -
stifi
senior tag
ezt valamikor megcsinálom neked (megtaláltam), de már a startupnál is egy rahedli program indul el, az SSD miatt nem zavar mert nagyon gyors a startup, viszont ezeket nem tudom mindet lelőni majd, de két ugyanolyan konfigból csak a gpu-t ki-be kapcsolva megírom az értékeket!
most egyébként normál használat mellett (böngésző, BT, feles fényerő, max battery life profil, outlook, 10 tab chrome, 10 tab explorer, msn, számlázó, thundermail, winamp - 30% processzor 90% memory load alatt 11-14W a fogyasztás, változó.. 3 óra üzemidőt ígér!
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
nagyúr
-
Fifi
őstag
Lehet, hogy elgondolkodom az x220 + ExpressCard slotban lévő hidden eSATA kártya kombináción és nagy részt a DELL U2410 összekötve használnám.
Nem is tudtam, hogy Neked is van x220, azt hittem csak az x200s a "thinkpad".
Mi a type numbere annak, amit használsz? Mi a tapasztalatod vele? Linux alól működik minden rendesen?
Lehet, nincs is x220-ad csak ezen hozzászólásod értelmeztem félreMás:
Gondwana jóvoltából rátaláltam erre a t410s-re. Igaz nem új, de talán kiállított darabként teljesen újszerű. RAM, WWAN upgrade és HDD az ultrabay-be után szerintem egész korrekt darab lenne.
Ehhez kellene még segítő válasz:
1. Milyen Kingston RAM-mal jár az ember jobban, ha 8GB-ra bővítem: 2x4GB 1066MHz CL7 vagy 2x4GB 1333MHz CL9 ?
2. Ebben a gépben MultiTouch kijelző van, ami nem hiányzik nekem sőt a thinkwiki -n azt írják, hogy linuxhoz nem ajánlott, de nem írják miért. Milyen hátránnyal jár ez a kijelző főleg linux esetén?[ Szerkesztve ]
-
-
sghc_toma
senior tag
nekem viszonylag sokszor kell vboxot hasznalnom; bsd-t hasznalok, az kenyelmes, arra vagyok berendezkedve, de fejleszteshez, exploit-irashoz sokszor kell a windows..
egy par szo az x220 vedelmeben: nem sokat hasznaltam meg, de egy USB-s vinyorol futtatott freebsd installerrel neztem fogyasztast.. a "gyari" beallitasokkal kb ugyanannyit evett, mint a rendesen bekonfolt x200s-em.. a 7200RPM-es vinyoja iszonyat hangos, ezert a venti zajkibocsatasat nem tudtam megitelni.. hetvegen rakok bele ssd-t, es hallgatozom
a felbontastol feltem, de igy is kifer ra kb. 45 sornyi forraskod, most viszonylag keves hasznalat utan azt mondom ez eleg, eddig nem bantam meg a dolgot..
azt mondjuk sajnalom, hogy nem lehet hozza touchpad nelkuli palmrestet venni..in asm we trust
-
sghc_toma
senior tag
"a vbox témában: ez az exploit-írós dolog és xp kicsit úgy hangzott, mint mikor valaki a pincében szexrabszolgát tart, és néha "megdolgozza feszítővasakkal meg hegesztőpisztollyal"."
lol"elég necces, mert az új xen privát felegünket én sem érem el valami vpn bohóckodás miatt, szóval lehet, hogy nekem is a vbox xp lesz a megváltás míg rá nem jövök."
tenyleg, van meg egy dolog, ami miatt kell a windows: a fajlszerverunket smbclient-tel latom, de mount-olni mar nem tudom.. fel eve nem sikerul rajonnom, hogy miert, pedig mar felturtam az egesz samba forrast.."az x200s-re vevő vagyok háromezeré'."
x200s marad, egyreszt nincs tul szep allapotban, masreszt meg szerintem az asztali gepet fogja kivaltani"cat /proc/acpi/battery/BAT0/state és present rate, vagy powertop (ebből már van 2.0 béta is)? mondjuk ötletem sincs, hogy ezek vajon vannak-e freebsd-n..."
nincsenek, de gondolom ezek is a SMAPI-bol olvassak ki az adatokat, arra meg van megoldas itt is.. ha belaktam a gepet, irok adatokat, de itt az energia-menedzsment kisse gyerekcipoben jar mas rendszerekhez kepest, nem lesznek olyan jo eredmenyek, mint linuxon..
ket unnep kozott lesz idom, ha erdekel, kiprobalhatom valami linux disztroval is..in asm we trust
-
sghc_toma
senior tag
okes, BSD-s adatokat mindenkeppen irok meg a hetvegen.. meg amikor tudok ra idot szakitani, feldobok egy ubuntu-t, megnezem azzal is (eleg, ha a powertop-os tippeket beallitom, vagy van esetleg valami speci recepted thinkpadekhez?)
SBS-t (Smart Battery System) akartam irni, SMAPI sikerult az Embedded Controlleren keresztul lehet lekerdezni mindenfele josagot, tobbek kozott az SBS-hez is az ad interfeszt, abbol ki lehet olvasni ezeket a dolgokat..
in asm we trust
-
Ringman
nagyúr
t61-nél én toltam a gap padra pasztát, kicsit jobb lett a hőfok, de nem csak ezen múlhatott, mert kitakarítottam a gépet + kicsit meg is hajtogattam a hűtőt, hogy jobban ráfeszüljön a gpu-ra.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
polip
addikt
-
Chaser
legenda
Pedig volt róla szó, de kinti fórumokon is rá lehet keresni. Lehet az enyém is eleve már törött vagy repedt volt, de az biztos hogy a kezemben maradt. Elsőre nem is tudtam mi az, mert nagyon vékonyka azon a részen a váz.
Némahoz képest minden hangos az oké, de nem kell túlzásokba esni IPS-hez képest egész biztos a T400/T500 panelja is hányadék, nekem nem tetszik, nem is veszem meg. De nem mindig azt szajkózom "ugye hogy igazunk volt!"...beteges...salieri.: Részvétem, én is hasonlóan voltam a T61p-vel, no ott nem csak az a kis rész tört ki, gép is megkaphatta a magáét. De éli tovább életét új vázzal, új házzal Szóval megoldható, de pénzes lesz meg át kell szerelni. Szervizt sztem felejtsd el, 30-35k-ra saccolok így hasra ütve. Majd megkérdem a srácot ahova a T61p került tud-e neked segíteni, vele biztos jól járnál és sztem rá fog harapni a kijelző miatt a dologra már csak kíváncsiságból is
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bwoay
nagyúr
-
N.GÁBOR
aktív tag
lapa: elvileg minden okés, nem tudom mi lehet ez. Remélem nem a vga-val vagy a géppel van vmi. Talán csak vmi programütközés vagy nem tudom, nem értek hozzá.
Chaser:Ejha, köszönöm a részletes instrukciókat. Hétvégén ha lesz kis időm, akkor még olvasgatok utána, aztán belevetem magam. Közben akkora sikere lett a T60-nak a családban, hogy úgy néz ki szükség lesz mégegyre
May the force be with you!
-
sghc_toma
senior tag
fotokat csinalok.
az a helyzet, hogy az x200s full terhelesen is eleg halk, tehat ha kicsit tobbet, meg gyorsabban kellene porognie a ventinek az x220-ban, az meg mindig halkabb lenne, mint az eredeti venti..
amugy azt vettem eszre, hogy ha csak a CPU-t terhelem, nem porog fel a hutes, abszolut kussban van a gep (8 peldanyban futtatott john-nal probaltam Arch linux-on), de ha valami GPU-intenziv program fut, akkor rogton nekiall hangoskodni.. pl. mar KDE-ben az OpenGL-es desktop effektektol is rakapcsol..
in asm we trust
-
sghc_toma
senior tag
jogos, megnezem a fogyasztas-ertekeket terheles alatt.. a tdp amugy teny, hogy a duplaja, de itt ugye a grafikus gyorsito is resze a procinak, szoval az is hozzadob a tdp-hez.. viszont ha nem hasznalok GPU-intenziv cuccokat, akkor a grafikaert felelos reszek pihennek a prociban, nem fogyasztanak tul sokat..
legfrisebb BIOS van.. amugy szerintem siman az i915 driver bena energiagazdalkodasa a ludas.. persze ez is csak tipp..
bubi nem latta sem a wifi-kartyamat, sem a drotos lan kartyat, pedig mindket modul be volt toltve.. en is arra tippeltem, hogy tul ujak a cuccok..
in asm we trust
-
mcroberto
tag
Megnézzük. Köszönöm. Így is gányolós már a gép, nem fog kilógni a sorból (T400 házban R400 alaplap)
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
MrSealRD
veterán
Előtte...még nincs zsírom, csak holnap vagy holnap után lesz...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
A bios-ig el sem jutok mert addigra kisípol, és kapom a fan error-t. De indításkori kurblizást kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest