Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bghistvan
üzenetére
Amelyiken nincs villám jel:
USB-C 3.2 Gen 1 (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort™ 1.4)
A villám jeles pedig:
Thunderbolt 4 / USB4® 40Gbps (support data transfer, Power Delivery 3.0 and DisplayPort 1.4)
Ha esetleg veszel egy TB4 dokkolót akkor ez utóbbira kell dugni, és egy úttal tölti is a gépet. -
válasz
grabber
üzenetére
Nem fogok linkelni, se neked, se másnak, el kell hinned, hogy nem kútfőből írom az árakat. Bárki számára elérhető ha tudja használni a google-t.
A bővítés, hát igen, de a zenbook-nál csak az ssd cserélhető, a T14-nél legalább van egy ram foglalat még. Én személy szerint a ram-ot nem szoktam már piszkálni, de az ssd, annyira olcsó lett, hogy a legkisebbel rendelem a gépet, és én bővítem.
Az oled tényleg jó dolog, amiről most írok, az is 4k oled, de a 4K ips-nél nem jobb. A 300nit meg otthonra bőven elég, a zenbook oled sem olyan egetrengetően fényesebb a 375nit-el (az összes samsung oled ennyi egyébként, bármit is reklámoz az asus, a beégés miatt korlátozzák).
A garira meg ne legyen szükséged, azt kívánom. Még most teszteld le alaposan, az esetleges 14napos visszaküldés alatt! -
válasz
grabber
üzenetére
Az, hogy az itthoni kereskedők a full alap kijelzős G3-as 6-700-ért árulják, ismert dolog.
Egyébként az az alap 10:9-es kijelző se rossz egyáltalán ami a G3-ban van, a G4-esé pedig még jobb lett.
Most megnéztem, és bármi céges kedvezmény nélkül 400e alatt itthon van egy alap amd-s T14 G4.
A drágább konfigok, 100%-os kijelzőkkel is 500 alatt vannak.
A 3K oled igen az drága, és várni is kell rá, mert nincs polcon, de G3-as 4K-val van, és azt a kijelzőt bármikor szembeállítanám az asus-al. -
-
válasz
Francia91
üzenetére
P51-et vegyél, vagy p53-at, az is megkapod már 200-250 körül!
A P50 4k kijelzője egyébként egy fos, inkább vegyél FHD-t, adok kábelt, meg segítek mit vegyél bele, gari már úgyse lesz rajta, szóval tökmindegy. Ez igaz a többire is.
Egyébként nyugodtan nézheted az ebay-t, legfeljebb mégse olyan visszaküldöd. A kleinanzeigen is jó, de ahhoz kell egy német postacím, meg persze olyan német (vagy török, albán, román) aki postázik ide, és vállal Käuferschutz-ot. A többi hirdetésre rá se nézz, több a csaló mint a valós! -
válasz
z123456789
üzenetére
igen erre gondolok.
Többek között ez a hivatalos Thinkpad szerviz.
Azért ajánlottam őket, mert van online bejelentés, és tapasztalatom is velük. -
válasz
z123456789
üzenetére
Ha garis a gép, akkor az Aloha oldalán csinálj egy hibabejelentést!
Call center csak a premier garis gépekre van, de távgyógyítani ők se fognak. -
válasz
newwave0507
üzenetére
Beteg az a gép, ne szenvedj vele!
-
-
válasz
adika4444
üzenetére
Ugyanolyan a garancia, és a szervizelést is többnyire ugyanazok a cégek végzik.
Igen, dell-nél honosítani kell, Thinkpadnál nem, nincs is ilyen lehetőség. Ha akarod a lenovo fókodba hozzáadhatod a gépet a saját eszközökhöz, de a recovery letöltés és az online hibabejelentésen kívül nem sok plusszt ad ha megteszed. -
Kaptam a Pixelcomputertől specifikációt a P16 G2-ről. 2-3hét múlva teszt is lesz róla. Gyakorlatilag megeggyezik a G1-el, nem változtattak semmit, természetesen a cpu/gpu lesz új, de a kaszni ugyanaz.
-
válasz
donjohnson
üzenetére
A P52-n az se segít. Az egy kazán.
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Már újkorában is erősen ajánlott, azt követően, pedig felhasználás függően kb.évente. Takarításként, a pasztázáson kívül havonta érdemes kifújni a port belőle, természetesen nem 8bar-al hanem kis nyomással.
-
Bejöttem nyalni egy fagyit, gondoltam beolvasok ide, hát mik nem történtek itt
.
Tikakukac kolégának teljesen igaza van abban, hogy ami most üzleti az pár éve a konzumernek hívták. Ami most a Thinkpad P, annak kéne lenni a T-nek is felépítésben merevségben, csak sajnos nem te és nem is én döntök. Az hogy nem veszem meg megoldás lehet, de a többi sem jobb. Ismerem, van L15 és T15, hajlik mint a rosseb, az egyik L megy is szervízbe, gondolom valami alaplapi forrasz engedett benne. Ezért is jogos a kritika.
Viszont el kell fogadni, hogy kialakult egy új nemzedék gyárban döntéshozó, de user szinten is, akik számára más a prioritás.
Egyik oldalon a fillérbaszás, a másik oldalon a legyen könnyű vékony és trendi. Érdemes végigolvasni netes teszteket, hogy a múltban mikbe kötöttek bele a tesztelők és a userek. Ez az igény, vékony könnyű gép, vékony kávával, usb-c és még sorolhatnám.
Ez van, ismétlem, nem mi fogjuk megváltani a világot, csak feleslegesen mérgelődünk a tendenciákat látva.
Béke legyen veletek, én szeretem a Thinkpad P-met!
Na megyek tolom a fűnyírót
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Minden cégnek csak addíg van "filozófiája" míg kicsiben megy a biznisz, utána megy a sutba az egész.
Már százszor olvashattátok ezt tőlem, a számítógép egy vacak termék, nem kell mögé képzelni semmit. Megveszem, jól működjön, legyen támogatás és gari, a többi nem érdekel. -
válasz
Tim82
üzenetére
Egy kicsit erősen fogalmaztam, de számomra ez a gép abszolút a rá se nézek kategória, nem hogy ajánljam valakinek egy Thinkpad topicban. Ennyiből vennék egy T14G3-at sok garanciával, az hogy cserélhető ez-az, már túltárgyaltuk párszor, hogy nagyon szűk rétegigény (na erre írni fog a Tikakukac
).
Amilyen szinten most van a laptop gyártás, gyakorlatilag a garancia végével minden nap egy ajándék. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hja, $1100 plusz szálítás meg az áfa. Abból már szuper Thinkpadot veszek, aminek földi garanciája is van. Hiába trendi a különcség, nekem ez egy szemét.
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem aztán mondhatod. Mint írtam engem az ethernet hidegen hagy, évente 2x megtalálom az adaptert. Ettől még a mai sok szarkupac közöt amit gyártanak ez egy jó gép.
Persze lehet csámcsogni hogy ez ilyen meg olyan, én is meg tudnám mondani, hogy milyet szeretnék, ha lehetne, de nem innen fogjuk megváltoztatni a világot.
A számítástechnika már 20éve ilyen. Nem a user igényeíről szól. -
válasz
MrSealRD
üzenetére
Én már szeptember óta használom.
A dizájn nekem sem tetszett először, de megszoktam, a szürke színt nagyon utálam, de nem koszolódik, mint a fekete.
Egyébként élőben nem csúnya.
A ram/ssd fedél mindegyik P-sen volt, egyébként a valaha volt legkönnyebben szerelhető thinkpad, annyira ki van találva minden, hogy hiba lehetőség szinte nulla, nem törnek pöckök stb...
Brutális hűtése van, normál használatnál szoba hőmérsékletű a gép, és hangja semmi.
A piacon a legerősebb workstation jelenleg, és várom a gen2-t hogy az milyen lesz, remélem visszahozzák a 3-ik m.2 foglalatot, akkor nem fogok tudni belekötni.Az ethernet hiányán nekem is kikerekedett a szemem, de gyakorlatban semmi jelentősége, adtak hozzá usb-c adaptert. Egyébként a hűtés miatt nem fért már bele a csatlakozó, és inkább ez hiányozzon, mint olyan gyatra hűtése legyen mint a Precision-nak vagy a Zbook-nak.
-
válasz
mcdennis
üzenetére
Nem számít milyen kulcs, csak legyen, mondjuk a Home-al nem fog menni a Pro. Viszont azt eddig elfelejtetted említeni, hogy már raktál fel és akkor jó volt, most meg nem.
Ha van időd próbálkozhatsz ilyen olyan verziókkal, de ha biztosra akarsz menni, akkor recovery, vagy windows media creation tool. -
-
válasz
vargas0502
üzenetére
Céges. Még semmi, már késő volt, majd holnap.
Mindenről van mentés, az nem probléma.
Lehet visszarakom azokra is a 10-et, még alszom rá egyet. -
Ma egymás után 2db W11-es gépünk adta be a kulcsot.
Update->telepít->fekete képernyő.
brávó microsoft
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Vagy miért ne lehetne kompatibilis az a rohadt akksi sok generáción keresztül? Általában 2gen-t lefed és annyi.
Szándékosan kevernek. Adott egy akksi, ami 2generációban cikkszámra megeggyezik, kijön az új gen, az akksi ugyanaz, a rögzítő furatok, minden stimmel, DE más a csatlakozó.
A klaviatúra, ugyanez. Van a polcomon, vagy 10db. Tök egyforma, ugyanaz a mechanika, de mindig változtatnak rajta annyit, hogy ne legyen kompatibilis, de még a bill kupakot sem lehet áttenni, mert pár tized milivel eltolják fel vagy lefelé a mechanikát. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Megértem, de én ws-ről írok ezeknél hál istennek ilyen gondok még annyira nincsenek. Mondjuk az nekem sem tetszik, hogy a szénszálas fedlapot felváltották ezzel a kamu-allu fedlapra ami most van a p16-on, de a gumi szegély még megvan így esélye sincs beleérni. De mindegy ez van.
A usb-c-re én is nagyon haragszom évek óta, nem is nagyon szólok hozzá a témához inkább. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egyet értünk.
Volt egy nagy doboz (kb.10-12db) T42/43-asom, mindnek volt valami baja. Egy nagyon szép T42p-t összeraktam, a többi ment egyben a vaterára. Ez volt kb.10-éve, és már akkor is épp csak netezni offiszozni volt elég a vas. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tudom hogy képben vagy, nem ez a gondom, csak ha valaki itt ilyen autóval áthajtásos hülyeségekkel jön akkor feláll a szőr a hátamon.
Van silányulás minden téren ezt én is látom, de ha most vissza kéne ülnöm melózni, a mai szoftverekkel egy nem régi, csak 3-4éves gépre azt hiszem befonnám a hajam. -
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na nehogy te is ezekkel gyere!
A P50/51-essel, meg szarrá lehetne verni bármelyik T-set.
Nem verekedésre és autóval áthajtásra terveznek gépeket, hanem hogy kibírja a 5év ipari körülmények közötti használatot.
És azt kibírja! A hardver úgyis előbb avul el manapság.
Volt sok db T42/43-asom, és nem volt olyan nagy szám mint sokak emlékeiben él.
A másik amit sokan emlegetnek, a HP w7570/7770 mint ami "mindent kibír". Ja lehet a kasztni, de nálunk 3-ból 3 ment tönkre a gari lejárta után, szóval az én emlékeimben meg úgy él mint "szemét". És még sok ilyet tudnék sorolni... -
-
válasz
vicze
üzenetére
Oké, hiszek én neked, de nekem a beleülős dokkolókkal semmi gondom nem volt. Az usb-c-sek közül meg csak a worstation dokk ment hibamentesen, a többi egy fos.
Arról nem is beszélve, hány szinte új állapotú gépen lötyög és kontaktos a usb-c csati, a tölthető gépeknél mindig figyelnem kell az akku ikont, hogy tölt-e vajon, ha nem akkor kell egy kis noszogatás. -
Fél évig használtam a "gyári" w11-et p16-on. Rengeteg időm ment el a hibái miatt, csak az intel 12gen miatt tartottam ilyen sokáig, de a 22H2 frissítés után elegem lett belőle, nem vagyok én a microsoft béta tesztelője, visszamentem vin10-re és lett több szabadidőm.
Ilyen régi gépekre én nem tenném fel, tekintve, hogy jelentős a teljesítmény vesztés. Egyébként szerintem minkettő egy szemét, csak a win10 kevésbé (meg már megszoktam). -
válasz
sbazsi
üzenetére
Volt több db ilyen dokkolóm a P50/51 időkben. Arról volt híres, hogy bármit bárhova dugtam mindig minden úgy működött ahogy kell. Egyszerűen semmi gondom nem volt vele. Nálad valami nagy gebasz lehet. Én a helyedben kezdeném egy gyári recovery telepítéssel, amit felfrissítenék vantage-val (mielőtt a többiek megdobálnának, a franc megy most végig a drivereken).
Ha ettől nem javul meg akkor hardveres a gond, kezdve az alaplap csatijától a dokkolón át végezetül a kábelekkel. -
válasz
vicze
üzenetére
A P16-ban hál isten még S3 van S0 nincs, a múltkor raktam be képernyőképet.
Az alkatrész cseréről nincs infóm, de furcsálom az esetleges összefüggést.
Hát ez a példány konkrétan 3-4 nap alatt le tud merülni pár %-ra elvileg kikapcsolt állapotban. Próbáltam kilőni a kikapcsolt állapotban a felébresztési lehetőséget illetve a wlan készenlétet, meg egyéb hasonló opciót, de az lett a vége hogy megszűnt sleep lenni. Szóval ez számomra nagyon fúrcsa viselkedés volt. -
válasz
vargas0502
üzenetére
A P14s / T14 amd-vel szerintem jó alternatíva de szerintem a kérdező olcsóbb kategóriában keres.
Járt nálam egy inteles T14 g3 a múlt héten, panaszkodott a gazdi, hogy merül kikapcsolt állapotban, na majd én megcsinálom, mondtam. Hát nem tudtam. Semmit. Az energia management egy katasztrófa (szerintem), vagy S0 vagy kék halál
. Szóval vagy én vagyok hülye, vagy ez ilyen mondtam és visszaadtam. Workstation vonalon hál istennek ilyen nincs. -
Azt írtam, hogy elvileg. A modbios fórumon egyébként az x1e g3 g4, P53 és kortarsait fel tudták oldani.
Arra írásodra reflektáltam eredetileg, hogy indíthatatlan lesz a bios jelszavazott gép, ami saját tapasztalat, hogy nem igaz. Most nincs kedvem sztorizni, de volt a kezembe ilyen gép, akárhogy rezetelhettem mindig indítható és telepíthető maradt. -
Az újabb gépeken már nem lehet elem kivétellel, és reset gomb nyomkodással alap helyzetbe állítani a bios-t. Máshogy tárolja a felhasználói beállításokat.
Ha jelszavas a bios, mindent lerezetelsz ujraindításkor ki fog dobni egy három soros hiba üzenetet, hogy rossz a dátum és időbeállítás lépjen f1-el a biosba, vagy esc-el tovább. Nyomsz egy esc-et és gyönyörűen megy tovább a gép, az időbeállításokat meg majd a windows-ból kiolvassa.
Egyébként van egy román cég aki elvileg meg tudja oldani a feloldást, a performance menüt és a overclock funkciókat is be tudják kapcsolni, majd előkeresem és linkelem őket.
Megtaláltam -
válasz
fatpingvin
üzenetére
Ezer éve nem használtam expresscard-ot, de most utánanéztem és van Express-Nvme adapter thinkpadhoz. Ezzel elvileg akár 5db meghajtó is szerelhető P51-be
. Vennem kell megint egyet 
-
válasz
Celithrandi
üzenetére
Az átlag user kb.200nit en használja zárt térben, szóval a minimumot nagyjából tudja. A fő gond ezekkel a 700-as kontraszt és a 45%-os színtér, ami olyan fakó, hogy már 10éve is szégyen volt.
-
válasz
Vladislav
üzenetére
Jó az IrisXE, de az AMD még jobb, én ebben a kategoriában inkább azt választanám (ha talál az ember mert viszik mint a cukrot)
Az L15 G2-nél a legjobb kijelző is csak 300nit 45%, természetesen 100x jobb mint a mostani HD kjelződ. Lehet én vagyok túlzottan kijelző fetisiszta, de szerintem nagyon fontos, azzal kerül az ember leginkább kapcsolatba, na meg a klaviatúrával
-
válasz
Sakab
üzenetére
Sajnos mint előttem is írták, a legjobb a csere.
matt fóliát mondhatnám, de azt nem fogod tudni felrakni magadnak bubimentesen, ha meg gyakorlott emberhez viszed kb. ugyanott leszel költségben.
Egy új panel, és esetleg rá edzett üveg, de az is rohadt drága, nem ér annyit már egy ilyen gép. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete Zalman500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi