Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Apróban elég sűrűn látok quadro140-es gépet bontáson, akár dell, akár TP, mind1.
14-es volt a T42 is, lestrapálva nem volt, zsanérok teljesen masszívak voltak. Viszont a T60-nál ha megnyomkodom alig van "ropogás", a 15-ösnél se, T42-nél több volt. Efölötti gépeket még nem használtam, de ez teljesen korrekt. A 15-ösömnek olyan a zsanérja hogy le kell fogni a palmrestnél, mert különben emeli az egész gépet
Mocsok IBM v lenovo csinálhatott volna 14-esből is ips verziót.
Kb 20-25 perce kapcsoltam be a 15-öst, venti még be se indult, bios szabályzáson van, nem tp control. Persze most nem 40 fok van mint nyáron.
Ha ezzel egyszer valami lenne akkor majd T400-at veszek.szerk: Na most kapcsolt be a venti

-
Chaser
legenda
válasz
Magnat
üzenetére
Nekem T42 volt az első thinkpad pár hete, aztán T60. Maga a design jobban tetszett, de pl bill alátámasztás sokkal jobb a T60-nál és kevésbé "ropog" a gép, szinte sehol. Hűtése halkabb volt, viszont átmelegedett az egész gép alja, a T60-nál nem extra halk, viszont nem is égeti a lábam a gép

szacsee: Jó az, csak arra figyelj 2008 május utáni legyen, az előtte levő gépekben defektes a quadro, ha behal 10-20k a javítás.
-
Chaser
legenda
14-es T60 ati x1400, 1400-es panel, hdd-vel
idle 17W, net 20-22 min fényerő
idle 20W, net 22-26 max fényerőszerk: A kijelzőkereten biztos nem volt lenovo, alja az passz. Az biztos hogy a mostanin a kereten is van lenovo. Sőt az is biztos a dvd IBM volt az elsőnél, ennél már lenovo. Ez egy évvel későbbi gép.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Oldschool a T60, maradjunk annyiban
Kijelző, hw, kaszni....de nekem pont ez tetszik benne. Azt nem tudom lenovo bele nyúlt-e vagy csak nevét adta hozzá, de pl az első T60-amnál még lenovo név se volt. Aki meg szemfüles találhat ezt-azt olcsóbban.
50k-s kategóriára a 14-es gépeket értettem amúgy. Na most viszont mérek, vacsi megvolt
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Ahogy beszélgettem itt több tagal privátban azt mondták hogy a T60 volt talán az utolsó gép amibe a lenovo nem nyúlt bele, vagy csak minimálisan és már az ő nevük is ott virít a gépen. Én maximálisan elégedett vagyok vele. Tényleg nem extrahalk kategória, de tpfancontroll autostart 1-es fokozat ahogy elnéztem terhelve is bőven megállja a helyét. Őszintén szólva remélem minél tovább kiszolgál és nem kell próbálnom eltolt kijelzős verziókat.
"Ezért van ott a T61p 1920x1200-zal, de sima T61 is elérhető 1680x1050-nel, 16:10 teljesen jó, csak olyat kell választani aminek megfelelő a felbontása," Jaja, csak ezek meg nem 50k-s kategóriák
És itt meg fentebb a 14-esről beszéltem, nekem az lenne az igazi ips kijelzővel, mert azért mobilabb mint a 15-ös. De mióta láttam erről nem fogok letenni
1600-as ips kijelző meg még ebayen is húzós, majd ha nagyon bejön az élet akkor fogok venni bele, de csak akkor. Feltéve ha 1általán bele lehet hegeszteni kanócok miatt. 1ébként meg bőven jó ez is. Akinek nem kell extra cpu erő vág bele egy ssd-t mint én és bőven elvan vele. Persze akinek kell sok kraft az már csak T60 felett nézelődhet...sajnos.
Akuideje is elég korrekt a 14-esnek, 9 cellás akuval azért 4 óra felett elkaristol, 6 cellással is 3 felett ha nincs nagy terhelés, de ezeket még annyira nem nézegettem.
Mindent összegezve nekem nagyon bejött mind2 méret. Persze tegyem hozzá mind2 mondhatni újszerű állapotban van, nem mint az első 14-es T60-am volt. -
Chaser
legenda
válasz
szacsee
üzenetére
Az enyém igen erősen elkelni látszik. De egy fogyasztást nézek neked
HW szempontjából jobb a T61, viszont pl az eltolt kijelző nekem nagyon nem jön be. Bill alátámasztásra meg többiek is azt mondták T60-nál a legjobb, utána csak rosszabb lett, ha nem is számottevően. Hangosságáról annyit, hogy fél óráig lazán be se kapcsolja a ventit ha netezel. Ami audi100td-nek volt abban félremér az érzékelő, az enyém is olyan volt az első. Épp amiatt kergeti a ventit, +20-25 fokot érzékel. A mostani 14-esemnél és 15-ösömnél rendben van a szenzor. Persze nem csúcs halk gép, de nem kell félni tőle hogy kikerget a világból
Na mindjárt mérek egyet. 1ébként meg az a kis vga erő itt-ott jól jöhet, nem olyan elmaradott az x1400, idle meg az se sokat eszik.szerk: Meg a 4:3-as kijelző is fontos volt nekem, nem szívesen vennék 16:10-est. T61-ben is van 4:3-as csak épp vadászni kell meg enyhén drágán adják. 1400x1050 vs 1440x900..hát inkább legyen vízszintesen +150 sorom mint függőlegesen +40 és vízszintesen -150.
-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
T60-am van azt elfelejtettem mondani.
Gondwana: Majd akkor meglátom, esetleg ha usb dvd-ről lehet telepíteni azt még meg tudom oldani.
Még valami: a hdd-t ugyanúgy le tudom kapcsolni mint az optikát? Kivenni nem akarom, csak ha épp nincs szükség a rajta levő dolgokra akkor ne zörögjön ha nem muszáj. ssd-n marad W7, xp meg pár régebbi játék kedvéért jó lenne, de még az is lehet hogy ssd-re rakom azt is. Van egy terás 2.5-es külső vinyóm, ahogy számolgattam nem jönnék ki jobban kerettel+hdd-vel sem. -
Chaser
legenda
Szeretnék venni még egy multibay keretet is a gépbe. Arra xp menne. Kérdés ha az eredeti hdd helyén telepítem rá a rendszert áttéve multibaybe is fog-e róla indulni? Xp-t ugye nem lehet pendriveról telepíteni mint W7-et - vagy csak én nem tudom hogy kell- , ezért nem tudom egyből multibayben telepíteni.
A fedlapra meg ezt nézegetem. De van egy ph-s tag is aki saját mintából és formára is készít fedlap matricát. -
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
3.
Az elsőért kaptam a 15-ös T60-at nemrég, meg vettem az első után a 14-es fullos T60-at ami még megvan és felesleges lett a 15-ös miatt. Megtartanám mert hordozni jobb, de annyi lóvé nincs, akkor abba is kéne ssd-t venni
Inkább lesz helyette egy 7"-.os tablet, az tényleg könnyű és kicsi.pigmeus: Várom a megfelelő fényviszonyokat, vakuval nem jó gépet fényképezni.
Tim82: Amit néztem nem ő árulta.
cadeyrn: Azt hittem ez alap ezeknél a gépeknél. Azt nem néztem kapacitív v rezisztív, az 1400-as ips panelnél leragadtam

-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn
üzenetére
Én ilyet vettem kis híján, gondolom tudja a multitouch-ot. Ha nem akkor sincs nagy baj, mert nem vettem meg

audi100td: Most hogy mondod, nekem az első T60-nál kiesett az a kis rész, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, nem sokat merevített. De ugye az 14-es volt.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana
üzenetére
Ha nincs belőle gyári csak 1024-es akkor nem szóltam

pigmeus A 14-es T60 nem sokkal nagyobb egy 12"-os D430-hoz képest, egymásra téve a 2 gépet, majd lefotózom. Persze tömegben biztos nehezebb a T60. És 1400x1050 panel sok mindenre elég, nem mellesleg elég jó betekintési szögei vannak.
Ami még érdekes lehet, de árban más kategória egy x61 tablet. 1400x1050 felbontás ips panellal. Notebook+tablet is egyben. Bitang jó lehet, de 90k+ tétel. Nem is sokat láttam apróban még. -
Chaser
legenda
válasz
pigmeus
üzenetére
A gyártási időre érdemes odafigyelni a fentebbi miatt. Elkéred tőle a type-ot és serialt akkor meg tudod nézni lenovonál. Maga a vga szériahibás, nem a gép, több gyártónál is gond volt/van vele. X60s biztos jó, ha elég a 12", arra figyelj ne 1024-es felbontású legyen lehetőleg.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
pigmeus
üzenetére
Persze hogy érdemes, sokkal inkább egy thinkpad pár évesen, mint egy új konzumer 80-90k-ért. Amíg arról letelik a 2 év gar addig ezek is bírják jó eséllyel, valszeg még tovább is. Meg itt nincs alkatrész beszerzési probléma, ha valami gondod van itt a topik vagy az internyet', mert ezekből nem pár darabot csinálnak aztán fél év múlva kifut. Nem utolsósorban ezeket élmény használni, egy konzumert nem
Hw-esen meg nem sokkal maradnak el a mostani 80-90k-s belépőktől.
Amit a T61-ről itt megtudtam, quadro 140-ből csak olyat érdemes venni ami 2008 május utáni gyártás, az előtte levők szériahibásak, egy idő után meghal a vga, 10-20k-s tétel.
Az enyém se rossz ajánlat sztem, lesd meg
Képeket majd ma csinálok. Van már rá érdeklődő, visszalépés esetén viszont viheted..vagy ha nem is ezt, lesz akkor helyette egy 15-ös modellem spéci IPS panellal..ha nem tudod mi az olvasgass róla
-
Chaser
legenda
A jobb betekintési szögek miatt érdekel engem, TN panelnél sokat számít. Amúgy elvoltam HD-s 15.6-os gépekkel is éppen, csak hát nem szeretem amikor pzicionálni kell a fejem a géphez hogy lássak valamit a kijelzőből. A 14-es T60 1400x1050-nel nagyon korrekt ebből a szempontból - is -
De a D430 12"-on 1280-nal se panaszkodhat. 1440x900 felbontás nagyon szép képet adhat ha nem is ips. -
Chaser
legenda
Nem rossz...
Egy baj van vele..nem az enyém

-
Chaser
legenda
válasz
salieri.
üzenetére
Nekem is "patika" kellene a patika bill mellé

Rájöttem mért nem megy a "kék gomb". Amit letöltöttem thinkvantage productivity centert nem indul el, azt mondja nem kompatibilis OS. Wista/xp/2000 verziót ír rá. Van ott vagy 10 hasonló thinkvantage dolog, de nekem csak az kéne amit indít a "kék gomb". A cikk alapján pedig azt kéne indítania a a gombnak. W7 x86 prof van fenn.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri.
üzenetére
Legegyszerűbb valami r64.sys nevű fájl beiktatása a rendszerbe..de biztos nem ez a neve, T60-ba le van töltve mindjárt bekapcsolom.
Maxi fullos állaporú palmrestem van, csak jó lenne rá egy ujjlenyomatolvasó is
Mért akarod anélküli verzióra cserélni 
szerk: Jah bocs, rmclockra gondoltam

-
Chaser
legenda
Ha "n" wlant tennék a gépbe az működne a régi helyén? Csak 2 antennája van. Ha jól sejtem működne, csak gyengébben mint 3 antennával. Persze valami olyat vennék amit hivatalosan is elfogad.
-
Chaser
legenda
Aprókat nézegetve van ilyen, már csak az a kérdés a csatija hova megy, vagy egyszerűbben: minden 15-ös T60-ban van hozzá csatlakozó, vagy csak ami eleve ujjlenyomatolvasóval jött ki?
-
Chaser
legenda
Aprókat nézegetve van ilyen, már csak az a kérdés a csatija hova megy, vagy egyszerűbben: minden 15-ös T60-ban van hozzá csatlakozó, vagy csak ami eleve ujjlenyomatolvasóval jött ki?
-
-
Chaser
legenda
Tegnap elindítottam valami hw full diagnosztika tesztet..de hogy bill kombóval vagy mással azt nem tudom, azóta se sikerült. Hogy kell elindítani?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Én úgy vagyok vele hogy a kraft elég, ha már több kraft akkor úgyis kevés lenne amit még +100k-ért kapok is, akkor mellé egy desktop ha szükséges, 1ébként meg bőven elég ez. Egymás mellé tettem a 2 gépet, hiába a nagy felbontás a 14-esnél, vízszintesen jók a betekintési szögek, azért messze nem ips, de felülről v alulról nézve ég és föld..színvisszaadásban is. Jó lesz ez nekem amire kell. Lassan megérne már egy cikket is a sok thinkpad ami nálam járt

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Ebben kemény 36 ciklus van és kb 90%-os, ez a 6 cellás. Majd adom a 14-es mellé. A másikban 77 ciklus és az is 90% körüli. Most belepróbáltam, na így már korrektebb az üzemidő
6 cellásra írt kb 2-2.5 órát a win, erre 3.5-4-et. Mind2 panasonic, úh marad a 9-es. A gépben levő x1300 csak 64 bites, de legalább kevesebbet eszik. Ez volt az én nagy szerencsém, mert emiatt cserélte el velem a gazdija az enyémre
Maga a panel egy nagyon picit mozog, de nyitáshoz-csukáshoz min 2x erőt kell kifejteni, mint a jó állapotú 14-es gépemhez képest.
Filmezni leírhatatlan jó vele
Mintha a hangszórók is valamivel jobban szólnának, de lehet ezt csak bebeszélem magamnak
-
Chaser
legenda
Megérkezett az IPS paneles T60-am. Hát mit ne mondjak, elég nehezen tudtam előle elszakadni
Gyönyörű kijelzője van, új magyar bill, zsanérok feszesek. Ez is panasonic cellás akuval jött, csak 6-ös. A panel miatt valszeg többet eszik mint a 14-es verzió, de hát valamit valamiért ahogy az előttem szóló mondta
Ezzel meg is van az a Thinkpad amit felveszek munkatársnak és nem fogadok el felmondást vagy táppénzt
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Venti függő is, meg maga a hűtőborda és hőkivezető nyílások se mind1 hogy vannak. Próbálgattam a d430-at, 6000rpm-et írt és hangosnak nem mondanám. Persze lehet nem pont jól méri az rpm-et.
-
Chaser
legenda
Vagy össze-vissza működik mint nálam
Akukímélő módban felcsűrte a ventit 4000rpm-re, maximum performance-en meg leállította..vicces
Végül beállítottam power source optimized módot managerben, ennek rmclock-kal performance on demandot, gpu-t levettem legkisebb órajelekre, ventiszabályzást meg rábíztam a fancontrollra. Így szépen megy minden összhangban. -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Nagy fordulaton szinte minden venti hangos. 50 fok az bőőőven jó, még 60-70 is korrekt egy notebook cpu-nál. Ha zavar akkor rakd bios szabályzásra, meg mindenekelőtt feszeld alul és rmclockkal olyan órajeleket állíthatsz amilyet akarsz. Legegyszerűbb performance on demand módba rakni, beállítod az összes szorzót és úgy kapcsolgat automatán ahogy szükség van rá. Vagy ha abszolút nem kell kraft akkor beállítasz legkisebb órajelet vagy pár fokozattal fentebbit fixre.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri.
üzenetére
Jaja, ips v pva panel hibásan elveszti a lényegét. Ips-ek meg szeretnek felhősödni ha olyanjuk van. Biztosan szebb a 15-ös ips, majd meglátom. Összehasonlításnak van egy VS pva monitorom, ha hozza azt a szintet vagy akörülit akkor bizony át kell állnom 15"-ra
Képek alapján azért nem olyan sokkal nagyobb. -
Chaser
legenda
válasz
Gondwana
üzenetére
Akkor rossz nem lehet, kíváncsi vagyok nayon, bár erről a 14-esről nem szívesen váltanék már. Nem ips, de a nagy pixelsűrűség miatt egész korrekt.
salieri.: Gyorsan rápislantva több helyen látok felhősödést és van egy foltocska is a képernyő jobb felső negyedében, de nem elemezgettem a képeket, ezt azért személyesen lehet kiszúrni pontosan. Nem arról van szó, hogy jó-e vkinek a szeme, erre én kifejezetten érzékeny vagyok...szerencsére még csak 1 gépem nyelt be panel hibát azt vissza is vittem. Csak 1 folyton világító piros pixel volt de nem tudtam vele kibékülni.
-
Chaser
legenda
válasz
salieri.
üzenetére
Ez alap minden gépnél, nem TP specifikus
Postán jön a gép, szóval otthon nyugodtan tudom tesztelni. Minden gépet kijelzőnél kezdek, aztán zsanérok, venti, kaszni..ramok, hdd - de azokat nem cserélünk - , csatlakozók, bill, touchpad, aztán bios, kódok, meg ugye thinkpadnál hogy gyári cuccok legyenek benne, T42 megtanított hogy erre háklis lehet egy IBM. Na meg az aku, azt is megtanultam ha elsőre jónak tűnik még nem feltétlen az.
Amúgy monitort nem külön programmal szoktam tesztelni, csak a szememmel..nagyon érzékeny vagyok rá ha csak 1 pixel is hibádzik vagy felhősödés van valahol. Válaszidő tesztelésre meg tolok egy kis Q3-at, elég jól be tudom lőni annak alapján mennyi a panel válaszideje. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Céges volt, sztem nem lesz buherálva, de majd megnézem..már tudom thinkpadoknál mire figyeljek
Jah csak type-ot kaptam, de mind1 ha ips. Nem szoktam még hozzá hogy itt 2 kód kell, dellnél csak 1 kellett. Képarány ugyanaz, annyit méregettünk hogy végül kisakkoztuk valszeg maga a lap is ugyanaz és ez a lényeg, akinek az én gépem kell csak a lap fontos. Pár nap múlva ha minden jól megy nálam lesz a gép és beszámolok.salieri.: Vidd vissza vagy kérj pénzt vissza, használt használt az oké, de 3 napon belül azért külön megegyezés nélkül is illik visszavenni bármit ha hw hibája van.
#23083: Adj

-
Chaser
legenda
A táblázatban azt látom, hogy 1400-as panellel 15-ösben nincs felsorolva normál panelok közt T60, csak az ips-nél. Eszerint kizárásos alapon 15" 1400x1050 paneles T60 az ips?
szerk:
#23077: Nicked képtelenség leírni, de

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
A táblázatot már ismerem
Egy 15"-os T60-ról van szó amit cserébe kapok a 14-es T60-ért. Beszélgettünk a gazdival, ő úgy nézem még nem hallott ips-ről, de körülírta, miszerint majdnem 180 fokig belátható, tehát esélyes hogy ips. Nem bánnám, mondtam inkább akkor fizetek rá + zsetont
szerk: csak ennyi van meg a serialból: 2008-V91, nem baj, akkor majd látom élőben
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Meg lehet állapítani serialból, hogy egy adott T60-nak IPS v TN panelja van?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Ehhez reg kell, az nekem nincs ott. Azért kérdem, nem-e a módszertől függ, mert van egy pár. Ennél is odakerül jobb alsó sarokba a "test mode" felirat?
szerk: W7 alatt nekem se volt gond a restart utáni auto indulással, csak xp-nél. És igen, sokat csökken a load fogyasztás és hőmérséklet
Idle nem számottevő, mert üresben ezek nem sokat esznek szinte fesz. függetlenül. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Majd kimérem, igazából azt se tudom hdd-vel mennyi volt, sok az biztos. Év elején volt egy 64GB-osom, azzal még rosszabb is volt az akuidő, de az melegedett is keményen, 50-55fok. Ez 34 most, max 36 volt, kisebb csíkszélességű chipek vannak rajta talán. Az is igaz, hogy belül gap-padot kapott és nehezebb is mint a vinyó volt..na majd meglátjuk.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Persze hogy meg
2 verzió van, vagy registry, vagy startup folder, de nálam egyiknél se indul. De a legszomorúbb az, hogy mindent elfelejt ha külön startup-ba rakom akkor is. De ez minden gépemnél így volt, desktopnál nem törődtem vele, mert ugye biosban adott volt alulfesz, noteszban már érdekesebb a kérdés. De még itt van a 40-es vinyó xp-vel, nekigyürkőzök majd megint.
Leszedtem legújabb gpuz-t, most nézem ez már azt is kiírja mennyi a vram használat a dedikáltból, meg abból amit rendszerből csíp le. Nem is rossz
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
16 sec a boot, onnantól kezdve hogy eltűnik a TP logo. korrekt
Bár nekem ez annyira nem fontos.brd: Még semmilyen gépen nem sikerült az rmclockot restart után előző állapotba tölteni, vagy elindítani. Max ha indítópultba raktam. Ez xp alatt. Van 2 reg fájl a mappában, azokat rendszerbe fésülve restartig megjegyez mindent bezárás után is, de restart után nem. W7-nél igen.
-
Chaser
legenda
Nem bírtam magammal, csak feltoltam egy wint az ssd-re. 7-es lett mert elfelejtettem hogy rmclock xp alatt csak manuálisan indul és elfelejt mindent restart után...na szóval osd ugyanúgy kell: hotkey features, ati driver, power manager sw, végén system update és a manager drivere, ennyi. Első vga driver eldobás is megvolt az előbb, mert bekapcsoltam a powerplayt...ccc-t nem raktam fel, tehát nem az kavar be. Bitang gyors lett a gép, boot kb 15 sec lehet, pontosan még nem mértem. De ami lényegesebb..minden indul pöccre, telepítések is nagyon gyorsak. Még az akuidőre vagyok kíváncsi nő-e érezhetően, de majd kiderül az is.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
1900rpm, most 2800-on megy nálam. Nem extra halk, de nem az a húúúdehangos' kategória, 1900-on egész baráti lehet. Amúgy biztos igazad van a szenzor félremérésében. egyrészt mert a 2. T60-amnál már nincs olyan, másrészt meg a gép abszolút nem forró sehol. t42 igaz halkabb volt de annak néha sütötte az alja a lábam:d ez meg kézmeleg. És még gap-pad sincs beaplikálva, hogy billre is vezessen át valamennyi hőt. Gondolom ez a szenzor félremérés vezetett ahhoz az urban legendhez, hogy ezek milyen melegedős gépek meg hangosak. De ez mindent megmagyaráz. Ahogy a zsanér elgyengülése is, nem mind1 milyen környezetben mennyit volt használva egy gép.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Első körben nem lenne egyszerűbb megpróbálkozni a régebbi bios-szal? Felrakod, ha be lehet lőni 2000 rpm alattira ok, ha nem mehet vissza újabb. Ha pedig ventiszabályzás ok lenne úgy és megnézed minden rendben megy, kb 1 ft-ot se kéne költened az egészre. Ha nem jön be, akkor meg lehet agyalgatni újabb ventin vagy szabályzón. Ami még az én ötletem lett volna, megnézni mit művel mondjuk 5V-on a venti és usb-re rákötni, akár belső megoldással. Lehet kíváncsiságból meg is nézem majd mennyit megy úgy.
szerk: psyho85 : Kellett neked olyan szép cikket írni a T42-ről
Egyből láttam ez valami olyasmi ami nekem kell. Kár hogy a T60-on nem hagyták meg azt a touchpad designt meg vezérlő gombsort, azok jobban bejöttek. Na de hát valamit valamiért, ennyi még belefér. -
Chaser
legenda
válasz
psyho85
üzenetére
Én most felraktam, magától indul és van powerplay, ez xp alatt. W7 alatt ugyanígy, de sűrűn eldobálta a drivert. ami érdekes, az újabb power manager driver előtt még lehetett winben állítani a powerplayt és működött is. Utána már nem volt ez a lehetőség, a driver felülír mindent. Viszont most hogy rátoltam a ccc-t újra működik. Most már hogy kezdem kiismerni a dolgokat nem bánom, hogy nem engedtem magam lebeszélni a T60-ról. Most a régebbiről vagyok amit eladok, ez is teljesen jó, hát még a másik aminél a szenzor jól érzékel és nem akarja egekbe kergetni a ventit, de itt meg rátolom a tp fant és nincs gond. Hihetetlen milyen TP bu_i lettem

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Passzolom a kérdést, mást nem raktam fel. Manager driver volt, igazad van, nem ua. mint maga a sw. mind1 is, működik az a lényeg. Vga-t meg gputoolal úgyis lehet szabályozni, de most már felrakom a ccc-t is, lássuk lesz-e driver eldobálás. Lehet ssd csak holnapra marad.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
Nehogy feladd, meg lehet oldani biztos, csak idő kérdése
Amúgy rohadtul nem értem, egy osd-t minek kell így túlbonyolítani. De ahogy elnézem itt azért nem csak szimplán osd-t takar a dolog, hanem szorosan együttműködik a powermanagerrel. Pl beállítható képernyő kikapcsolás v más funkció, touchpadnál is minden variáció, BT/wifi szintén, szóval megéri vele pöcsölni ha reménytelennek tűnik is. De pl fényerő, hangerő kijelzés, wifi ki/bekapcs azért működhetne hókuszpókusz nélkül is egy egyszerű sw installal.audi100td: Nem tetszik figyelni
System update power manager frissítés után van osd mindenütt. Mindent a lenovotól szedtem, kivéve az audiohoz szükséges MS uac file-t, amit lenovonál nem találtam pedig anélkül az audio driver nem elég. Hotkey magában nem működik, telepít mindent, kipipál, de nem működik. A letöltött fájlok 95%-a indul indítás után nálam, nem kell a kicsomagolt fájlokkal külön vacakolni. Persze nem mindent szedtem le, ahogy elnéztem csak kb 3x annyi cucc van fenn mint ami ténylegesen szükséges. Viszont most nézem, már nem működik a powerplay, csak max órajeleken megy a vga az újabb power manager mellett. Sztem nem tévedek nagyot, hogy a vga driver eldobás szoros összefüggésben van vagy ccc-vel, vagy power managerrel, vagy mind2vel. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Persze hogy fenn, azzal kezdtem. System update feltolt egy frissítést a power managerre és jó lett. Megjegyzem amit felraktam azt is lenovo oldaláról szedtem le. És most mintha lett volna egy vga driver eldobásom is
Érdekes dolgok ezek, de a lényeg most már klappol minden, vga driver gond remélem csak restart miatt volt. Ami még érdekes, itt a power managerben hűtésre nem lehet megadni hogy aktív v passzív legyen, nincs ilyen opció, meg sok minden hiányzik. De ugyanúgy működik, szóval nem gond. -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Annyi kell, nem több

Na és mivel van megint gondom xp alatt, na mivel, az osd-vel megint?
Eddig mindig megszenvedtem vele, most is elvileg minden szükséges driver/sw fenn van de nem működik, most eresztem rá a sytem update-et. Mielőtt ssd-re rakom a rendszert szeretnék minden szükséges alkalmazást begyűjteni, de nem egyszerű
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Meg ami érdekes, gyári drivert felraktam ide is, powerplay megy, viszont nem dobálja el a drivert.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Nekem még előnye is van, 1-2 régebbi játék nem indul el W7 alatt. Az ssd xp alatt is tud trim féleséget, azt nem tudom ahci mód kell-e hozzá. Xp-t ahci-val még nem raktam fel, mindig megbuktam a vezérlő integrálásán. W7-ben kezelőfelület jobban tetszik, meg hogy egér görgő+ctrl-lal lehet az ikonok méretét változtatni, de kb ennyi. Akuról se hiszem hogy továbbmenne W7-tel ha xp normálisan be van állítva. Már több mint 1 órája töltögetek, telepítgetek, még 3.5 óra üzemidőt mond az aida.
-
Chaser
legenda
válasz
psyho85
üzenetére
Ha nem találnál majd kereslek, d430-hoz kaptam a matricát, de valszeg anélkül tovább is adom ha meg tudom oldani. Én magamnak azért se használnám mert zavar ahogy csillog rajta a kis lámpa fénye.
audi100td: Nekem jó úgy ahogy van a mostani bőven
Az előd meg tp fannal állandó szintre belőve is korrekt, de majd esetleg megnézem azt a biost csak most nincs időm rá. Most megnéztem xp-vel a gépet, sokkal jobban hasít mint w7-tel. Az audio driverrel kicsit megszenvedtem de már hozzá szoktam
-
Chaser
legenda
válasz
psyho85
üzenetére
Notebookstore-náll próbálkozz, vagy kérdezz rá alfa156-nál. Nekem ő küldött az egyik gép mellé magyar matricát is, úgy tűnik minden rajta van.
szerk: 1ébként egy idő után teljesen átáll az agyad matricák nélkül is, saját tapasztalat
2-3 éve vettem egy microsoft ms curve-öt, ebből csak angol verzió van, de hamar megszoktam. Nem is szeretem már a magyar ékezetes bill-eket. A 2. T60-am szerencsére full gyári állapotú és nagy enteres angol. -
Chaser
legenda
A 14 és 15"-os T60-okban az alaplap mérete, csatlakozók kiosztása megegyezik? Magyarul gond nélkül át lehet tenni egyik lapot a másik gépbe?
-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
Köszönet, én más supportokat láttam eddig, de lehet csak azért met főled desktophoz kerestem

A T7xxx kavart be, mert van abból 667 és 800mhz is, monddom de jó lenne egy T7400, mert pl T7100 jó bele
brd: "Urasítani" akartam a gépet ennyi, mert úgy megszeretem
T7600 most is baromi drága, szóval kimarad a dolog. T7200 alig lenne gyorsabb mint a T5200, 64 bit nem érdekes. Ddr2 drága, ha chipset enne 2x4GB ramot akkor se vennék. SSD-ért holnap megyek, 7főn rendeltem, de csak holnap megyek a városba ahol a bolt van. Kingston v100+ 96GB...kíváncsi vagyok rá
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Köszi, így már értem
HSDPA részt akkor értsem úgy, ha nincs antenna elkészítés buktam is a dolgot?Novics: Trackpoint..magyar elterjedés "pöcökegér"
Funkcióját tekintve mint egy touchpad, csak ezen nem mászkál az ujjad, hanem az erőkifejtésre reagál. Nagyon hasznos tud lenni ha nincs külső egér. -
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Egy nyílás van a palmrest bal oldalán, abban van mind2? EC úgy rémlik ilyen kihúzható fiók szerűség, de passz
nekem úgy is jó ha eladom a dellt és veszek tp-t, gondolom árban ugyanott mozognak.audi100td: A lényeg: tehát T60-ba is mehet az EC foglalatos kártya. Nemrég volt fenn apróban 5k-ért ilyen usb3 megoldás, de most nem találtam egyet sem. Antenna kivezetés úgy rémlik nincs a gépben. Azt meg lehet oldani vagy felejtsem el?
-
Chaser
legenda
Használ valaki usb3 vezérlőt a picimaci lsotban? Ezekben nagyon nem vagyok otthon, van ahol azt írják expresscard, van ahol picimaci, meg látom több méret és verzió létezik belőlük, T60-ban melyik van?
Eszembe jutott, hogy az üres minipcie helyre rakhatnék hsdpa modemet, elvileg arra van kitalálva thinkwiki szerint. Kérdés, hogy a dellben levő modem menne gond nélkül, vagy ugyanaz lenne mint a T42 nem ibm fru-s wlanjával? -
Chaser
legenda
Eddig csak infrás tunerjeim voltak, azokkal nem volt gond. Tudom hogy lehetne venni vevőt, 1-2k-ért, de hát ha a notijét fel tudnám használni az lenne a legjobb. USB-s vevője van, de nem külső, hanem belső tüskesor, ráadásul teljesen új cucc, egy mx31 ház tartozéka. Lehet visszaviszem számolják be az ssd-be, aztán majd veszek egy külön távot a kell.
-
Chaser
legenda
Ha jól rémlik van a T60-ban infra, de lehet a T42-vel keverem. Vettem egy itx házat távval, de az infrás usb egység sehogy nem akar elindulni, kód 10-zel áll, elvileg driver se kéne külön neki. A lap infráját rá lehet venni hogy együttműködjön a távval?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- iPhone 13 mini emelt kapacitású 2520mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Bontatlan iPhone 17 (256 GB) (rendelhető)
- Eladó Redmi A3 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Mocsok IBM v lenovo csinálhatott volna 14-esből is ips verziót.
1600-as ips kijelző meg még ebayen is húzós, majd ha nagyon bejön az élet akkor fogok venni bele, de csak akkor. Feltéve ha 1általán bele lehet hegeszteni kanócok miatt. 1ébként meg bőven jó ez is. Akinek nem kell extra cpu erő vág bele egy ssd-t mint én és bőven elvan vele. Persze akinek kell sok kraft az már csak T60 felett nézelődhet...sajnos.

1ébként az enyém is fullos külsőre is, csak a fedlapon vannak kisebb "hibák", de az úgy látom mindegyiknél kopik. Egy alu TP logo-t viszont illene hozzá szerezni.

, másik gépen fenn is volt. Ezt még szerettem volna fenn tudni, a többi vacak nem érdekel.

Mintha a hangszórók is valamivel jobban szólnának, de lehet ezt csak bebeszélem magamnak
frissebb power manager driver. Hogy mit rakott fel nem tudom, de azóta van osd és nincs powerplay.
System update power manager frissítés után van osd mindenütt. Mindent a lenovotól szedtem, kivéve az audiohoz szükséges MS uac file-t, amit lenovonál nem találtam pedig anélkül az audio driver nem elég. Hotkey magában nem működik, telepít mindent, kipipál, de nem működik. A letöltött fájlok 95%-a indul indítás után nálam, nem kell a kicsomagolt fájlokkal külön vacakolni. Persze nem mindent szedtem le, ahogy elnéztem csak kb 3x annyi cucc van fenn mint ami ténylegesen szükséges. Viszont most nézem, már nem működik a powerplay, csak max órajeleken megy a vga az újabb power manager mellett. Sztem nem tévedek nagyot, hogy a vga driver eldobás szoros összefüggésben van vagy ccc-vel, vagy power managerrel, vagy mind2vel.