- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Mondj 2 számításigényes és 2 perifériaterhelő alkalmazást, amit nap mint nap egyszerre kell futtatnod.
Ha tényleg többfelhasználóssá lehetne tenni a gépet, akkor azt mondom oké, van benne ráció, de könyörgöm, ki futtat egyszerre bechmarkot, vírusírtót, játékot és setit ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Nem látom értelmét a 2 magnak sem, mint olyan, lehet én nem vagyok elég power user. 4 processzoros gépet meg ki a jóistennek a ...sza használ egy ilyen oprendszerrel, ahol még azt sem lehet megmondani rendesen, hogy 3. processzor 13-as prioritás. Linux alatt látom értelmét ill kiszolgálóként, de otthonra már 1 ről 2 processzora sem érdemes szerintem, csak azért hogy jobban pörögjön a rendszer. Tudom most ez a csúcstechnika, de az intel árszabását tekintve nem hiszem hogy sznobizmuson, illetve teljes mértékű kihasználáson kívül bárki ilyet venne a gépébe 1.5-2x drágábban. Egyszerűen az otthoni user ráér kivárni 1 órát mig bekódolódik a film, vagy vesz bikább vga-t ha szaggat a játék. Netezésre meg egy 1 gigás duron is bőven jó.
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Jaj, hájpertríding
Szerencsétlen winxp összefossa magát 2 logikai procival is nemhogy 2 fizikaival meg *2 logikaival...
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
Na, felhozom a topikot.
Manapság egyre több hír jelenik meg a Dual-core procikról. És ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy a játékok nem támogatják a HTT-t.
És beindult a fentáziám:
A játékok miért nem támogatják a HyperThreading-et?
Mennyivel lennének gyorsabbak tőle?
Ha a játékok nem támogatják, akkor a dual-core procikat hogyan fogják kihasználni?
Mennyire körülményes erre felkészíteni őket? -
Sikoly
tag
1 perce írtam egy másik topicba és mivel türelmetlen ember vagyok
gondoltam beírom ide is (csak a linket), mert eddigi elképzeléseim szerint a problémámhoz nagy részben hozzájárul a HT funkció!
Bővebben: link -
Esmein
nagyúr
Jó, nem vitázok, hiszek a szememnek meg a benchmarkoknak. Amit én használok, az hyper-threading mellett mással futtatva _érezhetően_ és _kimutathatóan_ is lassítja a rendszerem, míg kikapcsolt hyper-threadinggel mérhetően gyorsabb. A buta winxp nem jól kezeli a prioritásokat ht mellett és be sem állítható neki, hogy jól használja. Minek raroljak és játsszak egyszerre ? Nem vagyok én nő, hogy egyszerre kétfele figyeljek és a processzorom is figyeljen egyvalamire, de arra tényleg.
-
vlaci79
senior tag
udv!
Amit a HT-rol tudni szeretnel..
Bővebben: link
teszt...
Bővebben: link -
heihachi
addikt
Minek? Szinte már minden elhangzott, amit tudni érdemes, ami meg nem hangzott el, arról meg dobtak linket
De mivel kérdezted, és nem akarok a levegőbe beszélni:
Olyan mintha két processzor lenne? Meg kétszer gyorsabb? Még optimális esetben sem lehet kétszer gyorsabb, mert nincs két processzormag két memóricsatorna, két vezérlő északi híd, két wincseszter két külön csatornán. Hatékonyabb belső erőforrás kihasználás. Ennyi.
A prioritásokat ezesetben nyilván másként kell kezelni, mert mi értelme sorba állítani őket, ha úgysem sorban hajtódnak végre? De mondom, minden ott van a linkeken. Én sem vagyok Intel mérnök... -
heihachi
addikt
Tök mókás ez a topic. Vicces, hogy hányan vannak, akiknek foggalma nincs, hogy mi az a HT és hogy működik, mégis hozzászólnak és okoskodnak. Aki meg okosat ír, arra nem hallgat senki. Csak így tovább.
-
moonman
titán
nem keverem és nem is mondtam, hogy 100%-nak kéne lennie
csak megjegyeztem, hogy ez teljesen normális. optimális esetben igenis kétszeres lehet a gyorsulás, ha a két szál tökéletesen fut párhuzamosan. de ez kb olyan elméleti lehetőség, mint hogy esőben elcikázok a cseppek között és szárazon érek haza
-
zfarkas
senior tag
-
zfarkas
senior tag
Én csak annyit szólnék hozzá, hogy Linux-ot használok egy HT-s (2,6-os) procin. A kernel 1 szál használatával 148s alatt fordul le, 2 szál használatával pedig 123s alatt. Ez nekem kb. 17%-os gyorsulás úgy, hogy közben ogg-t hallhgatok, és fut még 1-2 program (Mozilla, X, ...).
-
Atesz01
csendes tag
Azt tapasztaltam, hogy vannak alkalmazások amik HT
n esetben 50-60 %-ot használnak(pl CCE). AMD-vel ez 100 % volt. Az egy másik dolog, hogy 2x olyan gyors még így is az enkódolás, mint 1600+-szal, de ha elindítok még egy CCE-t akkor jön ki, hogy mi is a jó benne. A procihaszn 85-95 % és a két CCE Majdnem uolyan sebességgel kódol mintha 1 menne. pl:1 film:1óra-----2film:1.5 óra. És mellette még tudok filmet nézni nem úgy mint AMD-vel.
-
Pukii
senior tag
Az illegális Xp témát azért hoztam fel mert az egyik másik gyereknek se jo az Sp1.Ezzle nem azt álitom hogy neki se eredeti csak lehet hogy ez a megoldás a bajára és meg akartam kimélni a felesleges probálkozásoktol.Johir viszont hogy az Sp2 jo lesz a nem eredetiXp ken is.
[Szerkesztve] -
Pukii
senior tag
Tudom hogy senki se fog segieni és nem is kell....
-
Pukii
senior tag
De mégse lehet használni Sp1 et hozá.Kiirja hogy nem eredeti lépjek kapcsolatba a Microsoftal stb..
-
Pukii
senior tag
Másolt Xp
-
Pukii
senior tag
Az SP1 nem megy nem eredeti windows Xp-n.És ez tapasztalatbol tudom...
-
Flashy
veterán
de annyiban igazuk van, hogy muszáj hogy a hatása kimutatható legyen bencsmarkkal is, az hogy ''én úgy érzem gyorsabb'' nem bizonyíték, mégiscsak műszaki emberek vagyunk. csak általában rossz bencsmarkra hivatkoznak.
kicsit hasonló a dolog mint a cache. irok olyan programot, ami maximálisan kihasználja a cache tulajdonságait, és ugyanezen program nagyon kis változtatása (néhány integer csak) agyonvágja és teljesen kiküszöböli a hatásait, mintha ott se lenne. most akkor a cache jó vagy nem? minden dolog csak annyira hasznos amennyire (ki)használják...
[Szerkesztve] -
moonman
titán
Flashy: LOL
esküszöm nem értem. hagyjátok már a francba a kib. benchmarkokat, nem értitek, hogy egy nyamvadt ponttal sem fog többet hozni?? nem ez a lényege! belinkeltem cikket is, nem tudtok olvasni vagy mi van? intel-től: Bővebben: link
ez kb olyan, minthogy visszaviszem a porschémet a kereskedőhöz, mert vízbe tettem és elmerült... -
Sanya
nagyúr
van külön usb2 topic. ez hyper-threading topic, nem? ne keverjük a szezont a fazonnal
-
Godspeed
tag
SP1 alt-ban felmegy, ha netrol frissited, es a frissites elotti ellenorzesnel ki kell torolni a frissitesi listabol az a SP1-es csomagot, amely kb. 1.9MB, tehat ha eddig nem frissitettel semmit, kb. 52-1.9MB-t kell frissitened, term. ''www.nagyonkicsipuha.com-''rol
vagy ez vmi egyedi krekverzio? (eddig csak tegnap lattam egyet, az is egy ritka emberke tette ra egy Asus D1-re, es tenyleg nem tudtam azzal mit kezdeni, mer frissites utani reset kovetoen XP bejenlentkezesnel megall, es mondja h nem kompatibilis a nagyonkicsipuha termeke a nagyonkicsipuha termekevel, lol, keri h install CD-rol ujra telepitsem az egeszet, ekko jott megint a reset es F8, latest version ...) -
Esmein
nagyúr
Dunno, most nincsen fent sandra és 1 óra múlva megyek el 1 hétre. Viszont a Metabench jobb lett, a superpi ugyanannyi / 1 kósza seccel jobb, 3dmark jobb. Seti is bepörgött. 420 mflop vs 485 mflop.
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok. Végigolvastam a topikot és érdekes. Sztem az sp1 mindenképp kell az usb2.0 hoz. Azt nem értem miért olyan bonyolult feltelepíteni mikor nekem olyan xp-m van amin rajta van az sp1.(a telepítőn) A HT ről meg annyit hogy nekem is volt vele gondom , de megoldottam. A Dazzle DVC II nek a gyári digitalizáloja nem megy ht vel. Erre más progival digizek és mással vágom ki a reklámokat( ha vannak). Viszont egyszerre digitalizálok, dvd kódolok,dvd-t írok,közben nyomtatok egy szines képet, és nektek iírom ezt a hozzászólást. Én nem kapcsolnám ki a HT-t. Nekem a prime 95 csak 50% ot mutat a tortuta alatt. Nem elképzelhető hogy ezek a terhelések fars értékeket közölnek velünk.
-
Esmein
nagyúr
válasz
J.J. András #136 üzenetére
Dolgozik a géped, unitokat számol. Egy rádioteleszkóp adatait szétbontják és a neten csomóan felajánlják a szabad kapacitásukat erre.
-
Esmein
nagyúr
válasz
J.J. András #134 üzenetére
Bővebben: link
Na. Ez itten. Számolja az ufókat. Segít a ph!-nak hogy ráverjen a csúf gonosz H*S* teamra -
Esmein
nagyúr
válasz
duhoskutya #132 üzenetére
De nem hagyja, hogy 2 legyen egyszerre elindítva. Hogyan lehe tmegadni valaminek paraméteresen, hogy menjen valamelyik cpu-ra ? Mert az affinitást be tudom pipálni, attól még nem indul el a második processzoron ugyanaz.
-
duhoskutya
csendes tag
2x inditsd el a Seti-t!!!! meglatod a kulonbseget... A 2 szal 30%al gyorsabban szamolja mint egy szal a 2 unitot...Elojon a dolog de rendesen, hidd el...Utana meg Task Managerben allitsd at a 2 szalat, hogy mindketto 1 procin fusson!Az egyiknek adhatsz nagyobb prioritast, 1GB rammal dualon, ha nem renderelsz, eszre se veszed a windows alatt hogy fut a Seti...Tapasztalat...
-
moonman
titán
őszintén szólva még nem láttam olyat, hogy valaki egy mindenki által elismert és használt technológiával szívjon eképpen
-
Esmein
nagyúr
Most nézem fent van a service pack.
Innentől HT mondjon le.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
az sp1-re talán jó hasonlat, hogy léket kapott a csónak, de ahelyett, hogy betapasztaná a lyukat, fogja a vödröt és meregeti a vizet...
-
Esmein
nagyúr
Milyen kár, hogy nincsen óccsó 800-as fsb-s HT nélküli p4. Az kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest