- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Akkor a hiba az én készülékemben van, ugyanis a seti 0.3% helyett 30%-al fogja vissza a rendszeremet, attól függetlenül, hogy hyper threading be van kapcsolva és alacsony prioritáson jár. Köszönöm ebből nem kérek. HT OFF és jééé, megjavult a prioritás, aida nem 3800 hanem 5300 megát olvas stbstb.
-
moonman
titán
Egy szál ugyanolyan gyorsan fut le, ami természetes, ám két párhuzamos szál futási ideje jelentősen kisebb, mint kikapcsolt HT esetén. A különbség körülbelül 50%. Tehát ha HT-es processzorunk van, és két feladatot szeretnénk végrehajtani, akkor célszerű párhuzamosan, mivel a vezérlő ténylegesen képes egyszerre használni több erőforrást, például az egyik szál az egyik ALU egységet, a másik szál pedig az egyik FPU egységet használja. Erre egy HT-vel nem rendelkező processzor nem lenne képes (abban az esetben, ha a szál egy feladata belül nem párhuzamosítható). Több, azaz 4, 8 stb. szál párhuzamos futtatásánál ugyanúgy érvényesülnek a HT előnyei, de 4 szál pontosan kétszer annyi idő alatt fut le, mint 2, két logikai processzor nem hozhat további gyorsulást, azaz ha >1 szál fut párhuzamosan, akkor maximálisan 50%-os gyorsulást várhatunk.
A HT sebességnövelő hatása tehát igaz, és valóban a párhuzamos feldolgozáson alapszik, a ''hardveres multitaszk'' pedig nem segíti elő a gyorsulást. Minket meggyőzött arról, hogy van létjogosultsága, megfelelően megírva a programokat jelentős gyorsulás érhető el, főleg ahhoz képest, hogy milyen kevés plusz tranzisztorral, magméret növekedéssel érték el mindezt az Intel mérnökei. Kíváncsian várjuk az első többszálú programokat.
Bővebben: link
az sp1-gyel kapcsolatban fatális tévedésben élnek itt némelyek. -
Esmein
nagyúr
Majd ha telepítek service pack1-et akkor jelentkezem újra
-
zzzzzz
csendes tag
Ha egy taskban fút a teszt programod miért várod el ,hogy gyorsabb legyen ?! A HT lényege a párhuzamositás. CSináljunk egyidőben több feladatot.
Rosszúl megirt programok pedig vannak lásd amit használsz. Nálam jobb teljesítményt hozott ki a HT vel szerelt CPU. Ha pedig e-mail irok akkor pedig tök mindegy még egy P3 is über jó !!!!! -
Esmein
nagyúr
Hát a seti mindent használ csak a vinyót nem. Procit meg elvileg csak a fennmaradó üresjáratban szabadna használnia, de ehelyett 30%-ot lassít. Ezek szerint én olyan módon használom a gépem, hogy HT nélkül gyorsabb.
-
zzzzzz
csendes tag
Többféle HT -s procit volt módonban kiprobálni. Mindegyik gyors volt. Az AMD Barton széria mögötte kullogott. (Nem AMD64) . Az SP1 nek fennt kell lenne. Az USB 2.0 hibátlanul csak SP1 -el élvezhető. Különben ha egy eszköz gyártó a termékéhez ad hozzá szoftvert akkor nem kell SP1 általában. (csak ritka az ilyen madár)
Ha az NT (XP) -t megnézed rengeteg párhuzamosan futó processt látsz (úgyan egymás útán futtnak...) a független processzeket a HT -s CPU képes egyidöben végrehajtani. pl. Két taszkot nyitsz az egyikben tömöritesz a másikban word-be gépelsz akkor nem veszel észre érdemi lassúlást. Azonban ha mindkét taszkba ATA winchestert érintő mületett fútattsz pl fájlok másolása akkor a géped eszeveszett módon lelassúl (akadályoztatás).
A HT elönye csak az egymást nem akadályozó feladatok végrehajtása közben jönn ki. kb 30% dob rajta. (AMD is volt és tudom ezt ,mert tapasztaltam).
Ha az fájl rendszeren SCSI -n van akkor nem veszed észre a lassúlást ,mert az másképp van szervezve és jobb mint a ATA (csak drágább) [Hát igen serverekben nem véletlenül van SCSI].
Ha meg egy taskban dolgozol általában az ATA gyorsabb ,de több taskban a SCSI lazán rá ver az ATA SATA HDD-re... -
Esmein
nagyúr
Viszont SP1 nélkül néha rosszul kezeli a prioritásokat. Seti esetében mindig.
-
Sanya
nagyúr
ami több processzorra (jelen esetünkben HT-re) van optimalizálva, az gyorsabb lesz, de a winamp, a office, egyes játékok nincsennek felkészítve rá, és ezek az alkalmazások lassabbak lesznek (lehetnek)
más alkalmazások meg gyorsabbak lehetnek:
seti, tmpgencoder, sőt encoderek, oprendszerek(xp, 2000, 2003!!,az összes linux stb)
de a lassulás és gyorsulás mértéke kb +/-5%
teszt:
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
pont most találtam meg énis az Inteles leírást
Each logical processor maintains a complete set of the architecture state. The architecture state consists of registers including the general-purpose registers, the control registers, the advanced programmable interrupt controller (APIC) registers, and some machine state registers. From a software perspective, once the architecture state is duplicated, the processor appears to be two processors. The number of transistors to store the architecture state is an extremely small fraction of the total. Logical processors share nearly all other resources on the physical processor, such as caches, execution units, branch predictors, control logic, and buses.
na. most már világos. csak a környezetleírók és az általános célú regiszterek vannak duplázva. viszont multiprogramozott oprendszer ha rendesen használja a HT-t, nemá hogy lassabb lesz mint kikapcsolva... -
Sanya
nagyúr
az meg már duplaproci lenne, közös cache-sel, ez meg csak hiperthreading.
csak megosztottak a végrehajtó egységek, nem pedig duplázottak. 1 fizikai processzorból 2 logikai processzort látsz.
Bővebben: link -
Flashy
veterán
én úgy olvastam hogy a prociban meg van duplázva minden végrehajtóegység és a hozzájuk tartozó állapotregiszterek és általános célú regiszterek, és a 2 egységen a 2 thread párhuzamosan fut. az igazi dual processzortól a közös memória és cache kezelés és az utasítás prefetch különbözteti meg. ebből mi az igaz?
-
Sanya
nagyúr
hyperthreadingnek nem az a lényege, hogy 2 seti egyszerre gyorsabban fut, mint 2 seti egymás után. csak 1 processzorod van, és csak az oprendszer látja 2-nek.
a hyperthreading arar való, ha 2 különböző dolgot futtatnál egymás mellett, és az egyik megszakítást használ, pl az én cd olvasóm, mikor lemezt pakolok bele, megállítja a gépet vagy 5 mp-re. na ez nem fordul elő hyperthreading-gel. vagy floppí formászás közben nem szaggat az egér, videó tömörítés közben játszhatsz rendesen, stb... -
Flashy
veterán
de ha SP1 nélküli XP tényleg nem kezeli rendesen akkor fölösleges az egész vita, Esmein meg fölöslegesen blamálja magát
-
Flashy
veterán
eh, kár beléd a zokszigén
az Intel csinál neked egy dual magos procit, a mai megfizethető csúcstechnika csodáját, te meg lefikázod és nem akarod használni... 386ra kéne kényszeríteni az ilyet, majd ott megtanulná tisztelni a technológiát
más: próbálja már ki valaki rendes oprendszer alatt hogy hogy teljesít! vagy legalább SP1-es XP alatt. Novell Netware alatt is 2 teljes processzornak látszik és ''stop processors 1'' paranccsal ki tudom kapcsolni a másodikatgondolom akkor nem ütemez rá.
szerintem az nyilvánvaló hogy egy 1threades benchmark rosszabb memóriaelérést fog adni, pont azért mert a 2 thread verseng a memóriáért és a cacheért. ez a HT bottleneckje. de cserébe kapsz 2 teljesen párhuzamosan futó szálat. -
Esmein
nagyúr
válasz
J.J. András #63 üzenetére
HT enabled volt telepítésnél, most kapcsoltam ki, és azt kell mondjam amíg ilyen szépen megy nélküle, így marad.
-
J.J. András
őstag
te figyusz tesó, engedélyezted a BIOSban a HTt a WinXP telepítésekor ?
-ha a válaszod igen, akkor ajánlom keresd meg X-COMot, hogy találkozott-e már ilyen bábeli zűrzavarral a Microsoft Magyarországi Képviselete, és ha van esetleg még valami hibajavítás hozzá, akkor telepítsd fel azt is..... -
Esmein
nagyúr
Bekapcsolt HT mellett nem érdekli a prioritás. Pl seti visszafogja a gépet. Nekem az nem kell h le legyen terhelve a gépem a seti miatt folyamatosan. Kikapcsolt HT-vel viszont úgy működik, ahogy kell neki.
-
Esmein
nagyúr
3dmark2001: 3050->3063. Hajszállal gyorsabb csak.
Seti 425 Mflop/s -> 438 Mflop/sec
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Metabench ht/ht off: 3220->3290
Aida olvasás seti nélkül/setivel : 5277->5188
Hyper threadinggel 52xx-> 3800. -
Esmein
nagyúr
Eredmény: Hyper-Threading On vs Off 0:1
-
moonman
titán
az itt leírtak alapján tudsz olyan kulcsot adni, amivel felmegy az sp1. teljesen tiszta módszer, de kulcsról neked kell gondoskodnod -
moonman
titán
leszeded és elindítod -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #50 üzenetére
No igen. Nehéz az embernek gondolkodni 15 secenként másfele figyelni meg állítgatni a gépét. Most nem telepítek SP1-et hacsak nem valaki elmeséli nekem 1 mailben hogyan kellene.
-
Tithian
őstag
Én például szinte állandóan zenét hallgatok (Jetaudio), netezek (Opera), közben szoktam játszani. Elvileg itt segít a HT.
Tömörítéskor érezhetően, jó látni. -
moonman
titán
''Ha kikapcsolod a HT-t akkor szerintem az történik, hogy a 1xx millió tranyó nem két processzorként működik, hanem 1-ként''
jajjj
olvasgass: Bővebben: link
''Ht nélkül 1 nagy process gyorsabban fut''
téves - illetve csak extrém esetekben
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #38 üzenetére
Remélem nem kell pelenkázni a windowst ha kikapcsolom a HT-t. Akkor viszont dobok teszteredményeket.
-
Frigo
őstag
Tényleg nekem a PC-Cillin néha gondol egyet és a legvéresebb UT2004 meccs közben titokban elindul és vadul scanneli a vinyómat ,de én szinte meg se érzem csak ha kilépek akkor látom ,hogy fut a viruskereső ,és már a fél vinyót átpásztázta
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #33 üzenetére
Eleg ritka szerintem, hogy vki direkt igy csinalja, hacsak nem eppen magatol indul el...de pl egy atlag rendszerben az egyetlen HDD ugysem tud rendesen egyszerre ketfele dolgozni, mert annak nem kettozodik meg az olvaso feje HTT szeruen...
hobizoli
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #33 üzenetére
Nehogymár az aláírásom legyen a megoldás
Bár azt mondják a benchmarkok gyorsabban ht nélkül.
-
Flashy
veterán
ha HT-t kikapcsolom akkor az egyik félproci teljesen inaktív? gondolom igen, mert mit tudna mást csinálni. ez esetben viszont ha az oprendszer támogatja akkor érdemes bekapcsolni. a memóriaelérésben lesz lassabb és a cache-et 2 ügyetlen thread agyoncsaphatja, de attól függ mi fut éppen.
-
ByB
addikt
Én most installáltam újra gépet és SP1 segített HT-n, ugyan hangkártyával akad a cucc, meg Asus VGA driverrel is, de azért szeressük nagyon...!
Illetve személy szerint én **űlölöm és elég érdekesnek tartom, hogy az Ad-aware az SP1-hez telepített Internet Explorer-ben bug-ot talált, ami gyári bug... Nahát, ha pedig eltávolítom, omlik össze néha net... Ha pedig marad, akkor valszeg áramlik ki info...
suxxx oszt kész... -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
Igen. Ezért nem víruskeresőzöm játék közben. Sőt, Víruskeresőm sincsen
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Nem futtatok prime 95-öt és dosboxot egyszerre. A seti meg alacsony prioritáson fut, azaz órajel''tolvaj'' program. Ha lát egy kis pihit a procinál beugrik és csinálja amit akar. De nálam lefogja a fél procit.
-
Tithian
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #22 üzenetére
Kivéve a játékokat, benchmarkokat...
Érdekes lenne az UT2K4 50%-on... -
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #22 üzenetére
Akkor kikapcsolom a HT-t, hogy 1 szál gyorsabb legyen. Athlon alatt is el tudtam viselni hogy csak 1 szál van
-
Esmein
nagyúr
Szal akkor a HT problémát elvileg megoldja az SP1 ? Mert akkor felteszem.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #16 üzenetére
Sp1 mentes vindózra nincs ilyen valami amit beleraktak sp1-be ? Vagy nem akar valaki küldeni nekem egy emailt ?
-
Esmein
nagyúr
-
Frigo
őstag
SP1 fent van?Én úgy tudom HT csak SP1-el müxik normálisan
-
Esmein
nagyúr
Csak azért csinálhatok bármi mást is mert 3 gigán jár a proci. Elvileg seti nem szabadna hogy erőforrást használjon ha bármi más program a procihoz nyúl. Mert nagyon alacson prioron van a progik meg normal-on. Ezzel szemben ő pl szarik az everestre, metabenchre, mp3lejátszóra, 3dmarkra-> játékokra !.
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #8 üzenetére
Megy a hyper threading, 2 proci van, de nagyon hülyén kezeli. Bármi ami 1 számításigényes task, 50%-os terhelésként jelenik meg. Nem lehet hogy jobban járnék HT nélkül ?
-
Esmein
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Bios defaultbol be volt kapcsolva és új deszka új windóz elvet követve fel is nyomtam az új xpt izibe. Mindjárt rakok screent.
Ha csak a speedfan fut akkor is aida olvasás 5200->3800
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Akkor felrántom ezt a témát, mégiscsak általánosabb neve van. Baj van a HT-vel a gépemben, mégpedig az, hogy az alacsony prioritású taskok 50%-os terhelés mellett maximális prioritással mennek. -> seti 50% terhelés, géplassítás. Speedfan 50%-os terhelés géplassítás.
-
LukE
veterán
keresőhttp://prohardver.hu/rios2_cikkek.php?what=hyper%20threading&how=OR&sid=&fid=
egyébként ha az alaplap nem támogatja, akkor sux. -
arusz
csendes tag
Hi!
Elmagyarázná nekem valaki ez mit is jelent?---ha van egy procim ami támogatja,de az alaplap nem,akkor mivan?mi nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- BestBuy topik
- Steam Deck
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest