- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Mondj 2 számításigényes és 2 perifériaterhelő alkalmazást, amit nap mint nap egyszerre kell futtatnod.
Ha tényleg többfelhasználóssá lehetne tenni a gépet, akkor azt mondom oké, van benne ráció, de könyörgöm, ki futtat egyszerre bechmarkot, vírusírtót, játékot és setit ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Nem látom értelmét a 2 magnak sem, mint olyan, lehet én nem vagyok elég power user. 4 processzoros gépet meg ki a jóistennek a ...sza használ egy ilyen oprendszerrel, ahol még azt sem lehet megmondani rendesen, hogy 3. processzor 13-as prioritás. Linux alatt látom értelmét ill kiszolgálóként, de otthonra már 1 ről 2 processzora sem érdemes szerintem, csak azért hogy jobban pörögjön a rendszer. Tudom most ez a csúcstechnika, de az intel árszabását tekintve nem hiszem hogy sznobizmuson, illetve teljes mértékű kihasználáson kívül bárki ilyet venne a gépébe 1.5-2x drágábban. Egyszerűen az otthoni user ráér kivárni 1 órát mig bekódolódik a film, vagy vesz bikább vga-t ha szaggat a játék. Netezésre meg egy 1 gigás duron is bőven jó.
[Szerkesztve] -
heihachi
addikt
Minek? Szinte már minden elhangzott, amit tudni érdemes, ami meg nem hangzott el, arról meg dobtak linket
De mivel kérdezted, és nem akarok a levegőbe beszélni:
Olyan mintha két processzor lenne? Meg kétszer gyorsabb? Még optimális esetben sem lehet kétszer gyorsabb, mert nincs két processzormag két memóricsatorna, két vezérlő északi híd, két wincseszter két külön csatornán. Hatékonyabb belső erőforrás kihasználás. Ennyi.
A prioritásokat ezesetben nyilván másként kell kezelni, mert mi értelme sorba állítani őket, ha úgysem sorban hajtódnak végre? De mondom, minden ott van a linkeken. Én sem vagyok Intel mérnök... -
zfarkas
senior tag
-
Flashy
veterán
de annyiban igazuk van, hogy muszáj hogy a hatása kimutatható legyen bencsmarkkal is, az hogy ''én úgy érzem gyorsabb'' nem bizonyíték, mégiscsak műszaki emberek vagyunk. csak általában rossz bencsmarkra hivatkoznak.
kicsit hasonló a dolog mint a cache. irok olyan programot, ami maximálisan kihasználja a cache tulajdonságait, és ugyanezen program nagyon kis változtatása (néhány integer csak) agyonvágja és teljesen kiküszöböli a hatásait, mintha ott se lenne. most akkor a cache jó vagy nem? minden dolog csak annyira hasznos amennyire (ki)használják...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PlayStation 5
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest