- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Szólánc.
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
de annyiban igazuk van, hogy muszáj hogy a hatása kimutatható legyen bencsmarkkal is, az hogy ''én úgy érzem gyorsabb'' nem bizonyíték, mégiscsak műszaki emberek vagyunk. csak általában rossz bencsmarkra hivatkoznak.
kicsit hasonló a dolog mint a cache. irok olyan programot, ami maximálisan kihasználja a cache tulajdonságait, és ugyanezen program nagyon kis változtatása (néhány integer csak) agyonvágja és teljesen kiküszöböli a hatásait, mintha ott se lenne. most akkor a cache jó vagy nem? minden dolog csak annyira hasznos amennyire (ki)használják...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
pont most találtam meg énis az Inteles leírást
Each logical processor maintains a complete set of the architecture state. The architecture state consists of registers including the general-purpose registers, the control registers, the advanced programmable interrupt controller (APIC) registers, and some machine state registers. From a software perspective, once the architecture state is duplicated, the processor appears to be two processors. The number of transistors to store the architecture state is an extremely small fraction of the total. Logical processors share nearly all other resources on the physical processor, such as caches, execution units, branch predictors, control logic, and buses.
na. most már világos. csak a környezetleírók és az általános célú regiszterek vannak duplázva. viszont multiprogramozott oprendszer ha rendesen használja a HT-t, nemá hogy lassabb lesz mint kikapcsolva... -
Flashy
veterán
én úgy olvastam hogy a prociban meg van duplázva minden végrehajtóegység és a hozzájuk tartozó állapotregiszterek és általános célú regiszterek, és a 2 egységen a 2 thread párhuzamosan fut. az igazi dual processzortól a közös memória és cache kezelés és az utasítás prefetch különbözteti meg. ebből mi az igaz?
-
Flashy
veterán
de ha SP1 nélküli XP tényleg nem kezeli rendesen akkor fölösleges az egész vita, Esmein meg fölöslegesen blamálja magát
-
Flashy
veterán
eh, kár beléd a zokszigén
az Intel csinál neked egy dual magos procit, a mai megfizethető csúcstechnika csodáját, te meg lefikázod és nem akarod használni... 386ra kéne kényszeríteni az ilyet, majd ott megtanulná tisztelni a technológiát
más: próbálja már ki valaki rendes oprendszer alatt hogy hogy teljesít! vagy legalább SP1-es XP alatt. Novell Netware alatt is 2 teljes processzornak látszik és ''stop processors 1'' paranccsal ki tudom kapcsolni a másodikatgondolom akkor nem ütemez rá.
szerintem az nyilvánvaló hogy egy 1threades benchmark rosszabb memóriaelérést fog adni, pont azért mert a 2 thread verseng a memóriáért és a cacheért. ez a HT bottleneckje. de cserébe kapsz 2 teljesen párhuzamosan futó szálat. -
Flashy
veterán
ha HT-t kikapcsolom akkor az egyik félproci teljesen inaktív? gondolom igen, mert mit tudna mást csinálni. ez esetben viszont ha az oprendszer támogatja akkor érdemes bekapcsolni. a memóriaelérésben lesz lassabb és a cache-et 2 ügyetlen thread agyoncsaphatja, de attól függ mi fut éppen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest