Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Polacheck
üzenetére
Nincsenek hozzászokva ekkora ellenálláshoz. Elkényelmesedtek...
Yutani:
Miért kell a feketéket belekeverni???
Láttad a tévében (nem mintha az sokat jelentene), h. csak négerek voltak???
faster:
A szökőár után voltak olyan hírek, h. a segélyszállítmányokat nem hagyták eljutni a ''címzetthez''...
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
badbrother
üzenetére
A tsunami után mégsem lehetett olyan híreket hallani, hogy rálőttek volna a mentőalakulatokra.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
Nagyon durva lesz, amit mondok:
Hagyják, hadd gyilkolják egymást a feketék (bár gyanítom, az áldozatok között több fehér van, mint színesbőrű), és amikor az ottaniak közül az értékesebb emberek elmenekülnek, a maradék csürhére ráeresztik majd a fegyverek haragját.
Bár ez abszolút fikció, biztosan nem így van /lesz. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
A hatóságok által a New Orleans Convention Centerben elszállásolt, magukból kivetkőzött emberek már az első éjszaka nők és gyerekek százait erőszakolták meg, a segélyhívásokra kiérkezett 88 (nyolcvannyolc) fős rendőri egységet dorongokkal és hosszú botokkal percek alatt kiverték a sportcsarnokból és folytatódtak az erőszakoskodások.
Mondjuk milyen rendőrosztag az, amelyiket botokkal, meg dorongokkal elkergetnek? Nem ilyen esetekre találták ki a gumilövedéket, meg a könnygázt, és hasonlókat? -
badbrother
aktív tag
Aztán azt is el kell ismerni, hogy a büünbandáknak minden országban van modern fegyverük, ott is ahol tilos ilyet tartani. Ez van.
-
jagada
addikt
gondolják ha másnak lehet, ők mér ne húzzanak ki egy kis hasznot a dologból..
hazaviszik aszajrét, aztán visszamenek dógozni, oszt űzgélik a többi fosztogatót..
a rendőrök is emberek, korrupció is jelen van elég keményen náluk, még ''békeidőben'' is, pedig az sem éppen törvényes..... -
-
jagada
addikt
szvsz ilyen esetben ha van pukija az embereknek, ha nincs a fosztogatás elkerülhetetlen, legfeljebb az áldozatok száma lenne kevesebb.....
-
DaSilva
senior tag
Bővebben: link
a filmet kicsit erőltetettnek találtam, de azt nem csodálom, hogy az amerikai kísérletben elszabadultak az indulatok. 'enyhén' mások voltak ott a körülmények. -
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Mondjuk az tényleg érdekes, hogy mit csinál most a rendőrség?
-
GombócArtúr
senior tag
Nem meglepő! Az emberek szívében a gyűlölet az úr többnyire, ha ez nem is látszik elsőre. A rendszer ezt kordában tartja erőszakkal (rendőrség, ilyenek) de ha ez megszűnik világos a következmény.
Egyébként az a nagyfokú gyűlölet ami az emberekben él jórészt a politika hibája is, és az egész társadalmi rendszeré amelyben élünk, amelybe gyerekkorunktól kezdve belekényszeritettek és hozzászoktattak, és ami nélkül nem tudnánk elképzelni az életet. A hatalomorientált világ, a pénzéhség és az emberi butaság szüleménye ez... szerintem. -
DaSilva
senior tag
a filmet kicsit erőltetettnek találtam, de azt nem csodálom, hogy az amerikai kísérletben elszabadultak az indulatok. 'enyhén' mások voltak ott a körülmények. -
badbrother
aktív tag
Nyilván, hogy vannak fosztogatások, meg más erööszakos dolgok. Gyanítom az árvíz elöött is voltak ott büünbandák akik rablásból éltek. Nem hinném, hogy elsööként jelentkeztek volna a kitelepítésnél. Nekik ez most maga a kánaán. Nincs központi hatalom, azaz, most nem számít semmi más, csak a személyes eröö, a fegyverek, és a durvaság. Akinek ebbööl sok van az boldogul, akinek kevés azt kirabolják.
Nincs mit csodálkozni a rendöörökön sem. Erööszakszervezet. Gyanítom ott is vannak bunkó, paraszt, korrupt rendöörök ezek most ott segítenek magukon, ahol tudnak. -
cskamacska
addikt
Nem értem miért nem hívják be a hadsereget. Nyilván való hogy a Nemzeti Gárda egyedül nem tud megbírkózni a feladattal.
Szüneteltetik a légimentést néhány géppisztolyos állat miatt? Felfegyverzett helikoptert a szállítók védelmére!
Porosodik a csilivili technika a közeli katonai bázisokon, a katonák ritmusra vakarják a töküket, a fene nagy katonai logisztikai rendszert tejeskávé küldözgetésére használják főtisztek számára, New Orleansban pedig kitör az anarchia, és több ember hal meg a másik keze által, mint a természeti pusztítás miatt???

-
Boyfish
senior tag
már lőhetnek -
faster
nagyúr
Sajnos ez ilyenkor előfordul, mármint a fosztogatás. És megint oda lyukadunk ki, hogy ez nem ölthetett volna ilyen méreteket, ha nem minden sarki trafikban lehetne puskát, meg mindenféle más lőfegyvert várárolni... Szerintem most mutatkozik meg legjobban ennek a rendszernek (elsősorban a szabad fegyverviselésre gondolok, nem az államberendezkedésre) a hibája.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
igen, csakhogy most pont az a visszatarto ero szunt meg, hogy ''a torveny uldoz''
gondolj csak bele (es mindenki mas is egesz nyugodtan), hogy mit tennel, ha tudod, hogy nem vonhatnak erte felelossegre? (es elnezest, hogy en is egy filmmel jovok, foleg ilyennel, de ilyen szemszogbol erdemes megnezni: arnyek nelkul (hollow man)) -
Boyfish
senior tag
egyébként statáriális rendszert vezettek be New Orleansba, többet nem tudok, csak amit elcsíptem a tévében...
-
aesir
veterán
Engem pl az is érdekelne, hogy a világon egyedülálló New Orleans-i régi temető is víz alá került-e. Aztán az is érdekelne, hogy a városra rászabadult alligátorok mekkora öldöklést rendeznek.
1990-ben két hónapot töltöttem New Orleansban. Már akkor szó volt róla, hogy megmagasítják a Pontchartrain-tó töltéseit, mert jóval kisebb mértékben ugyan, de előfordult már többször, hogy átcsapott a gáton a hullámverés. Érdekelne, hogy miért nem tettek semmit, hiszen a globális felmelegedés kapcsán jelentősen megnövekedett viharpotenciálok miatt számítani lehetett katasztrófára nem csak délkeletről, hanem északnyugatról is.
Nem lep meg az emberek mostani állatias viselkedése, sajnos ilyen fajta vagyunk. Nem mellékesen, katasztrófa nélkül sem egy kifejezett életbiztosítás New Orleans, csak a rablások nem kapnak ekkora visszhangot általában, mert árt a túrizmusnak. Egyáltalán nem ritkák a faji villongások sem, elég jelentős az a régi ültetvényes-leszármazott réteg, akik szerint a fekete az rabszolga. A feketék pedig mint szinte minden amerikai nagyvárosban kevésbé számíthatnak munkára, ezért aránylag könnyen lesznek ''önsajnálatból'' bűnözők. -
Boyfish
senior tag
-
jagada
addikt
van aki természeti katasztrófa nélkül is ''állatként'' viselkedik: lop, rabol, bűnözik, pedig tudja, hogy a törvény üldözi ezen tetteiért, mégis....
-
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Más a viselkedés, azért mert másképp viselkedsz te is, és én is olyan emberekkel, akivel közelebbi kapcsolatban vagy. Sajnos a társadalom hibája, hogy akit nem ismersz, azon könnyen átgázolsz. Akit ismersz, azzal nem teszed meg ugyanezt. (nem neked szól konkrétan, hanem általánosság)
-
-
-
benyo
tag
egy vicc jutott az eszembe:
Két bolygó beszélget:
-Képzeld homo sapiensem van...
-Ááá, nyugi az elmúlik magától.... -
-
TitiRii
senior tag
kéne valami mádia kampányt hirdetni hogy uj élet lehetőség a holdon, legális drog és fegyver viselés, öntörvénykezés és anyi politika és bürokrácia amenyit csak akar
akik meg jelentkeznek rá azokat kilöni, és akkor talán az emberiség is életben maradna -
badbrother
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
ès most képzeld el, hogy az araboknál éppen most felrobban néhány olajkút, az olajár 100 dollár fölé szökik, a világgazdaság összeomlik, a mexikói illegális bevándorlók elözönlik Texast, aztán kikiáltják a függetlenséget, pont ekkor kitör a világméretüü influenzajárvány...
Fantasztikus katasztrófafilmbe illik, de igazából nem tüünik lehetetlennek. Nem kell más, mint néhány természeti katasztrófa, és a ma ismert civilizációk összeomlanak. -
-
ZCoyote
őstag
Én kérek elnézést az állatoktól a topikcím miatt.
-
-
Ganger
aktív tag
Szerintem ne személyeskedjünk nagyon, mert aztán zárva lesz a topic pillanatok alatt...
-
steve@prhw
őstag
Ez a lényeg. Akitől egy héttel korábban kaját vettél, aki elé beálltál a sorban, elbeszélgettél a lépcsőházban, hirtelen megvadul. Kivetkőzik, nem emberként viselkedik. Érdekes kutatások, elemzések születtek és fognak születni hasonló jelenségekről, de ez van.
Fejlődhetünk akárhová, az emberiség képtelen (lehet, hogy csak viszonylag kis számú deviáns példány miatt, de szvsz nem biztos, hogy ők a kisebbség) békében, nyugalomban élni, ha nincs természeti katasztrófa, akkor kreál valami álproblémát, ami miatt lehet irtani a másikat.
(A Mátrix első részét láttam csak - sokak szerint szerencsémre -, és a legjobban az a dialógus fogott meg, amikor arról beszéltek, hogy ha az egész ''élet'' csak egy vízió, akkor miért nem valami gyönyörűséges világot kreáltak. Valami olyasmi volt a válasz, hogy próbálták, de az emberek képtelenek úgy élni... Nagyon igaz
) -
VladimirR
nagyúr
válasz
badbrother
üzenetére
errol inkabb nem fejtem ki a velemenyem, meg a vegen kapnek egy ban-t
roviden, ha felszolitasra nem all meg: igen
tonyo2: Te tenyleg ennyire hulye vagy, vagy valaki kenyszerit ra, hogy ekkora faszsagokat irj?
jagada: imho a media keze nagyban benne van, gondolj csak bele: fekete is, no is, rendor is....jujj de jol lehet majd utalni
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
válasz
Polacheck
üzenetére
Ez van. Rendőrt játszanak a nagyvilágban, a hivatásos állomány java Irakban szolgál, a másik részét leépítik-összevonják, mert nincs rá pénz a költségvetési szigorítások miatt. Mi maradt? Szerintem néhány egység, akik éppen otthon töltik az iraki küldetésük utáni megérdemelt pihenőt, meg az ANG.
A rendőrséggel nem tudom mi történt. Átsöpört rajtuk az elszabadult bűnözők hada?
Pont a napokban volt egy műsor a Discovery -n. Az 50 -es években, Hollandiában történt hasonló eset. Ott a II. vh. alatt elhanyagolt védőgát rendszer adta meg magát. Mégsem történtek ilyen esetek. Ott az újjáépítéssel kezdtek el foglalkozni. Az emberek kézzel hordták a köveket a gátra. Egyébként földrajzilag nagyon hasonlít Hollandiának az a része, amit elöntött a tenger, illetve New Orleans környéke. Mindkető nagyon tagolt, gátakkal, hullámtörőkkel elrekesztett belső tavakból, öblökből áll.
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
A madmax-et nézve borzongva azt gondoltam, ilyen nem lehet, most meg azt kell gondolnom, hogy ez bárhol megtörténhet.
A legdurvább, hogy ennyire érzékeny a civilizációnk, ennyire védtelenek vagyunk a bennünk lévő ösztönökkel szemben..... -
cskamacska
addikt
Szomorú
Először még csodálkoztam, miért mászkálnak a polgári védelem emberei gépkarabályokkal az elárasztott utcákon, mikor a CNN-en csak ártalmatlannak tűnő embereket mutattak, kik gyakorlatilag lehet, hogy az életben maradásukért pucolták tisztára a közértet.
De ez.. elképzelhetetlen számunkra mi történik most ott. -
badbrother
aktív tag
Bizony, most volt itt osztrákban valamelyik csatornán egy film ami pont ugyanerrööl szólt, mármint volt benne valami nagy esöö, meg elöntött város, fosztogatók. Hard rain volt a címe, szerintem magyaron is vetítették már. Még azelöött adták le, hogy igazán lecsapott volna a hurrikán, de nem hittem volna, hogy most élööben is ilyet látok, sööt ez sokkal durvább.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
Viktor0610
üzenetére
De elvileg ez az ország az, amelyik híres arról, hogy kb 1000 féle speciális azonnal bevethető egysége van (Tengerészgyalogosoktól kezdve a nemtudommiig). Nem hiszem, hogy komolyabb munka odajuttatni akár egy egész hadsereget a 21. században.
-
jagada
addikt
nem akarok rasszistának tűnni de az 1hsz-ben is és a híradásokban is azt látom, hogy színesbőrűek csinálják a feszkót...
vagy csak a média manipulál????
-
-
TitiRii
senior tag
hát na ez az...
érdekes hogy pl erdélyben is volt és van árviz, de ott egymás segitiésröl lehet inkább hallani, meg arrol hogy akit ott a lakosok!!! fosztogatáson kaptak azt meglincselték
emberi mentalitás..
én is csatlakozom az elöttem szolohoz, szégyelen hogy embernek születtem, ilyenkor különösen -
Ganger
aktív tag
Nem ertem igazából miért nem vezényeltek ki nagyobb számú hivatásost?
Amióta jönnek ezek a hírek azóta ezen tünődöm.
De a legszebb mégis az hogy ''meg se éri újraépíteni''.
Mint vmi rossz jővőt sejtető alsókategoriás scifi, vagy minek nevezzem.
Egy város ahol a bűnözök az urak, a kormány tehetetlen.
Mit csinálnak ezek után?
Magára hagyják a várost, vagy felépítik?Mindkettő eléggé kemény lesz. -
-
kymco
veterán
Könnyű okosnak tünni innen távolról..... de azt mondom, hogy ilyenkor derül ki, hogy mi rejtőzködik az emberben.
-
badbrother
aktív tag
De az is nehéz, hogy megkülönböztesd a fosztogatókat az élelmet, és vizet keresööktööl.
Gyakorlatilag öök is fosztogatnak, csak öök a puszta életükért, aki TV-t lop az meg a késööbbi anyagi haszonért.
Vagy mindenkit agyon kéne lööni aki kitol egy bevásárlókosarat fizetés nélkül? -
Pacák
senior tag
válasz
Polacheck
üzenetére
Az ANG tipikusan hétvégi hadsereg. Katonát játszó civilek. Olyanok mint mi egyszerű emberek, aztán hétvégén egyenruhát húznak, menetelnek, lőnek stb. Ha éles helyzetbe kerül, nem biztos, hogy a kiképzésen tanultak szerint reagálja le a dolgokat. Lehet, hogy bepöccen, lehet, hogy nyuszi lesz.
-
Loretto
veterán
Ehhez nagyon nem lehet semmit hozzáfűzni. Hihetetlen.
-
WillChi
őstag
Finoman szólva is elég meredek. Mindenki csak imádkozhat, hogy soha ne kerüljön ilyen körülmények közé.

-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Nem hiszem el, hogy a Nemzeti Gárda tehetetlen. Ha rájuk lőnek, ők simén visszalőhetnek. Éjszaka miért nincsenek ott a városban? Nem ezért vannak?
-
tonyo2
tag
Somorú ami amerikában történt, de sajnos ennél történtek európában, és kishazánkban is szörnyűbb dolgok: I. II. világháború, nácizmus, komunizmus,
Amerikában meg 230 éve nem volt háború,semmi. De ennek ellenére tényleg gáz hogy a katonák inkább irakban gyilkolnak, a hazát meg nem védi senki.
Hülyék az amerikaiak, ezt mindenki tudja.. -
_Hunter_
őstag
Egyes Irakot megjárt katonák megkapták a tűzparancsot is.
Bővebben: link -
Ganger
aktív tag
Na ez az!
Az amerkiai kormnány, pff mindez megelőzhető lett volna, ha kellő számú katonát vezényelnek ki ami egy ekkora katasztrófa idején kötelező lenne. Mit hittek ezek, hogy a sok birka csak ülni fog a seggén a megmentésre várva. Azt hiszik mások mint az arabok. A frászt csak emberek, pusztán csak emberek ők is.
A saját embereiket nem védik meg, nem tudnak mit csinálni ellenük és ezek jártatják a szájukat irakkal meg az arabokkal. Vicc!
Az Amerikai Álom. Nesze neked. Ennyit erről.
Az a baj, hogy ez az egész emberiségre igaz. Itthon se lenne másképp. -
VladimirR
nagyúr
epp most esett szo errol az OT-ban is
ime az en velemenyem a dologrol => Bővebben: link
sajnos en sem latok jobb megoldast, mint halomra loni a fosztogatokat -
Én az Indexen olvastam erről...
A fosztogatás minden természeti katasztrófa sajnálatos velejárója. Az azonban szörnyű, h. a mentőalakulatokra, a menekülő emberekre lőnek...
Meg ez is: állnak az út szélén és úgy lövik ki az autósokat...
Ilyenkor utálom, h. ember vagyok...
torz on borz:
Szintén az Indexen arról is írnak, h. a gárdisták és a veteránok ha kell, gondolkodás nélkül lelövik a rablókat...
MIÉRT KELL IDÁIG FAJULJANAK A DOLOGOK???
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
''Az amerikai kormánynak és az amerikai embereknek ez most remek példa arra, hogy a politikusaik tehetetlenek és megbízhatatlanok, akárcsak az itthoniak.''
Szvsz nincsen olyan kormány a földön, aki ezzel hatékonyan megbirkózott volna, de olyan államberendezkedést illetve rendszert sem találtak még ki, ami ilyen nagy katasztrófára azonnal reagálni tudna. -
Szőrös
veterán
''Nem lehet elfogni, megbilincselni a bűnözőket, nincs hova vinni őket, nincs épen maradt épület ahol őrizni lehetne őket, nincs bíróság, nincs ügyészség'' és minek !? Ott helyben lelőni a pitsába őket aztán hali. Legjobb megoldás mégha durva is.
-
guga
Közösségépítő
S ez bármikor megtörténhet ebben az országban is, mármint hogy egy természeti katasztrófa után a hatalom tehetetlen lesz. Az amerikai kormánynak és az amerikai embereknek ez most remek példa arra, hogy a politikusaik tehetetlenek és megbízhatatlanok, akárcsak az itthoniak.
Urai vagyunk a helyzetnek. -
divot
veterán
Ehhez nem tudok mit hozzátenni. Ha csak a fele igaz, már az is sok. Mindenesetre büszke lehet magára az emberi civilizáció...
Elszabadultak az indulatok Észak-Amerikában
2005. szeptember 2. 7:48
Jack Corn
Elszabadultak az indulatok és elképesztő, Észak-Amerikában eddig még soha nem tapasztalt állapotok uralkodnak az Egyesült Államok három, természeti katasztrófa sújtotta déli államában.
Fegyveres bandák ölnek, rabolnak, fosztogatnak, gyújtanak fel magánházakat, iskolákat, szállodákat, középületeket, irodaházakat, benzinkutakat, kórházakat, áruházakat, és erőszakolnak meg nőket és gyerekeket. New Orleansban a helyzet sötédeséskor válik súlyossá, mikor az elektromos áram, ívóvíz, kommunikációs hálózat, közlekedés és hatósági felügyelet nélkül maradt nagyvárosban a 20-30 főből álló fegyveres csoportok esti rabló kőrútra indulnak. A fegyveres bűnőzők mellett megjelentek az utcákon a zálogházakból, fegyvereket is áruló nagyáruházakból és magánházakból lopott vadászpuskákkal és karabélyokkal felfegyverzett részeg és bekábítózott bűnőző bandák.
Először a város külterületein található, főleg fehérek és jobb módúak által lakott részeket rabolták ki, majd szerda délutánra, csütörtök reggelre már megjelentek a víz alatt levő belvárosi üzletek, szállodák és kormányépületek környékén is. Nemcsak az üres házakba törtek be, hanem a hurrikán előtti kitelepítési utasítás ellenére az otthonukban maradt embereket fegyverrel az egyik szobába terelték, és utána kirabolták a házat. Az eltulajdonított árukat frissen lopott gumimatracokon, csónakokon, nagyméretű, műanyag hordókban és szemetes kukákban tolták maguk előtt a hömpölygő árban.
A bandák a város szárazon maradt részein és az egyetlen használható, városból kivezető országúton tucatjával állítják meg és lökik ki a kocsijukból a menekülő embereket, és az így megszerzett személy- és kisteherautókkal visszafordulnak a további beszerző útra. A Charity kórházba betört bűnözők előbb végigrabolták a kórtermeket, utána fegyverrel kényszerítették az orvosokat és a gyógyszerészeket a narkotikumokat őrző szobák kinyitására és az erős fájdalomcsillapítókat, morfintablettákat és injekciókat nagy fekete szemetes zsákokban kilószámra vitték el.
John Matessino, a Louisiana Hospital Association (az állami kórházszövetség) elnöke azt nyilatkozta, hogy tudomásuk szerint minden hozzájuk tartozó kórház parkolóját és emeletes parkolóházát végigrabolták, amelyik gépkocsit nem tudták elvinni, abból kiszerelték a rádiókat, a magnókat, az akkumulátorokat, a csomagtartókat felfeszítették, az ablakokat beverték és sok autót felgyújtottak. Az egyik, árvíz által elöntött és evakuált idősotthon lakóit szállító buszt szándékosan leszorították az útról, és az életük minden emlékét, megmaradt jeggyűrűjüket vagy egyéb kis értéküket a táskájukban szorongató beteg, tolókocsis és magatehetetlenül síró idős emberektől mindent elraboltak. A kátyúba ragadt buszt csak órák múlva tudták a mentőcsónakok megközelíteni.
Az egyik louisianai tévéadó riportot sugárzott egy hölggyel, aki a halott férjét egy deszkalapon csónakázta be a kórház vízzel derékig elöntött volt betegfelvételi irodájába. A New Orleans határában épen maradt és utolsóként működött 203 ágyas kórházat azért kellett az egyik pillanatról a másikra bezárni, mert a kórházba tartó, a betegeknek ívóvízet, élelmiszert és gyógyszert szállító 18 kerekes nagyméretű kamiont fegyveresek megtámadták és kirabolták. A Tenet Health Care csoporthoz tartozó kórház vezetése, mikor látta, hogy a felbőszült csőcselék elindult a kórház épülete felé, akkor azonnali segítséget kért, és a Nemzeti Gárda helikpterekkel menekítette ki a 130 beteget és a kórház 351 dolgozóját.
A katonai és mentőhelikoptereknek a tegnapi nap folyamán többször meg kellett szakítani a segélyakcíókat, mert ismeretlenek géppisztollyal célba lőttek a leengedett fémkosárban ülő vagy a kötélbe kapaszkodó és a levegőben himbálódzó emberekre. Az átforrósodott háztetőkön étlen-szomjan integető emberek kimenekítésére érkezett helikopterekre is több helyen rálőttek, a Kenner Memorial kórházba élelmiszert, ivóvízet és gyógyszereket szállító helikopterek sem tudtak leszállni, mert rövid sorozatokat adtak le rájuk, ezért a mentőhelikopterek pilótái meg sem próbálták az ereszkedést.
Az utcákon villás targoncával hajtottak neki és törték be az üzletek kirakatait, feszítették fel a pénzkiadó automatákat, törték be a gyógyszereket is áruló háztartási bolt kirakatait, a fő cél itt is a narkotikumokat tároló helység volt. Az üzletek és áruházak teljesen üresek, a szó szoros értelmében a polcokat is leszerelték, pontosabban kitépték a helyükről. A játékkaszinókat is megrohanták, a nyerőgépeket vascsövekkel, csákányokkal és kalapácsokkal verték szét és vették ki belőlük az aprót, vagy a semmire sem használható érméket. A hatalmas Oakwood Mall bevásárlóközpontot előbb végigrabolták és utána üzletenként felgyújtották.
A város fő turistalátványosságának számító és részben szárazon maradt Bourbon Street-i bárokat, szállodákat, üzleteket már az első éjszaka végigrabolták és felgyújtották. A hírügynökségek korábban jelentették, hogy egy rendőrt életveszélyesen megsebesítettek, azóta több rendőrt ( egyet a Bourbon Streeten, a járókelők szeme láttára) és a Nemzeti Gárdaegy tagját is agyonlőttek. A hatóságok által a New Orleans Convention Centerben elszállásolt, magukból kivetkőzött emberek már az első éjszaka nők és gyerekek százait erőszakolták meg, a segélyhívásokra kiérkezett 88 (nyolcvannyolc) fős rendőri egységet dorongokkal és hosszú botokkal percek alatt kiverték a sportcsarnokból és folytatódtak az erőszakoskodások. A csarnokban nem működnek a vécék és a mindenhol összepiszkított épületben térdig áll az emberi ürülék.
A Superdome orvosi személyzete több napi félelemmel teli küzdelem után, látva a hatóságok tehetetlenségét, a gyilkosságokat, a nők és gyerekek elleni nemi erőszakot és a verekedéseket, csütörtök este megtagadta a munkát és a saját egészségük és testi épségük megóvása érdekében elhagyták az épületet. A hurrikán után a belvárosban és környékén rekedt fehér turisták tucatjait verték meg és fosztották ki. A nagy országos tévétársaságok állig felfegyvezett magántestőröket bérelnek fel a helyszínen dolgozó riporterek, tudósítók és a műszaki személyzet védelmére. Folyamatosan érkeznek a bejelentések a város minden pontjáról az erőszakoskodásokról, az emberi mivoltukból kifordult bűnözők összeverekednek a koncon, egy férfi a saját nővérét lőtte agyon egy zacskó jégkockáért. Nem lehet elfogni, megbilincselni a bűnözőket, nincs hova vinni őket, nincs épen maradt épület ahol őrizni lehetne őket, nincs bíróság, nincs ügyészség, de még papír vagy ceruza sincs.
A rendőrök közül is néhányan csatlakoztak a váratlanul jött nyárvégi szabadrablási akcióhoz. Szerda este az NBC televíziós csatorna esti hírösszefoglalójában a kővé meredt amerikai tévénézők láthatták, hogy az áruházat fosztogató bűnözők közé vegyülve két nevető feketebőrű rendőrnő egyenruhában, adóvevővel és pisztollyal az oldalán, térdig feltűrt nadrágban pakolta púposra a bevásárló kocsiját ruhákkal és kocsinként minimum 10-12 pár cipővel. A New Orleans Times-Picayune nevű újság szerdai számában megírta, hogy a riporterei látták és videóra vették, mikor egy másik egyenruhás New Orleans-i rendőr óvatosan kitolta a bevásárló kocsiját az áruházból, majd futva indult a szolgálati autója felé egy 27 inches televizióval és egy nagy dobozos vadonatúj személyi számítógéppel.
Jelenleg még nem csak a helyi hatóságok, de a helyszínre a szomszédos államokból egyre nagyobb számban érkező hadsereg, a Nemzeti Gárda tagjai és a kétéltű járműveken közlekedő katonai, rendőri alakulatok sem tudnak megbirkózni a feladatokkal. A kimosott temetőkből az utak felett álló vízben lebegnek a koporsók, az utakat, utcákat több méter magasan elöntötte az árvíz, a környező tavak és mocsarak víze és állatvilága keveredik a városi csatornák szennyvizével és sok régi és új emberi holttest és állattetem úszik és oszladozik a rendkívül magas páratartalmú, 32-34 C fokos hőségben. Most a legnagyobb feladatnak a rend és a közbiztonság helyreállítása mellett az egyre biztosabbnak tűnő súlyos kolera- és egyéb járványveszély elhárítása tűnik.
Dennis Hastert, a kongresszus elnöke, az Egyesült Államok sorrendben harmadik legmagasabb rangú politikai vezetője (az elnök és az alelnök után) csütörtök késő este egy chicagói lapnak adott, nagy megdöbbenést kiváltó nyilatkozatában kijelentette, hogy semmi értelme a várost újjáépíteni. New Orleanst nemcsak a Katrina hurrikán okozta árvíz,hanem saját lakói is megsemmisítették. Az egészségügyi helyzet óráról órára romlik, a gyönyörű, különleges hangulatú, egykor nagy történelmi és kulturális múlttal rendelkezett New Orleansban a káosz és az anarchia csütörtök estére teljesen átvette a hatalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Interactive Brokers társalgó
- Lexus, Toyota topik
- EAFC 26
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest