- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
havast
aktív tag
válasz
szabolcs77 #4199 üzenetére
Közben meg is próbáltam egy mezei 4 pines PWM-es ventire cserélni a gyárit. Röviden: bukás. Ugyanis a PWM szignált a szerver fordítva küldi ki. Hogy érhetően fogalmazzak: a gyári venti is eszerint a fordított jel szerint működik. Amennyiben egy általános 4 pines PWM-es ventit használsz, akkor ha a szerver hűvös, a mezei PWM-es venti maxon pörög. Ha melegszik a kiszolgáló, úgy esik visszafelé a fordulat a hűtőnél is.
Gyakorlatban pl. boot közben nem is hallottam a hűtést, míg amikor az ESXI elkezd betölteni, megnő a fordulat.
Ugye ennek pontosan fordítva kellene lennie. Tehát nem "csak" az a gond, hogy némi forrasztgatásról van szó, a PWM jelet is tükrözni kellene, hogy tökéletesen működjön bármilyen 12 CM-es FAN..(PWM nélkül amúgy hibátlan lenne, ha nem egy E3 1270 V2 lenne a gépben, hanem a gyári cerka.. oda úgy vélem egy 1000-1200 RPM-s hűtés megtenné, és persze ez esetben nem lenne zavaró a maximális fordulat sem. Viszont a gyárihoz hasonló paraméterekkel rendelkező megoldásra van szükség az esetemben, így egy Corsair ML120 PRO-ra szerettem volna cserélni a gyári megoldást. Ez viszont PWM nélkül, max fordulaton azért nem halk...)
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Apple Mac Studio M1 Max (10C CPU / 24C GPU) 32 GB 512 GB hibátlan
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RTX3060Ti 8GB!
- I7-11700K-Gigabyte Z590 Aorus Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest