Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Sencor SDC 4800B Teszt – Praktikus Ébresztőóra Színes Kijelzővel
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék:
Nemrégiben lettem Microserver tulaj (a szokásos alap kiszerelés). Jelenleg van benne egy SSD az optikai meghajtó helyén és egy 3.5-ös hdd a "rackben". Első körben került rá egy OMV és ehhez felinstalláltam egy TVHeadend-et, ami remekül működik is. Az OMV az SSD-n van, és a HDD mint adat lemez működik.
Az új ötlet pedig az lenne, hogy van egy virtuális gépem, amit jelenleg a notebookon használok és ezt tenném át a Microserverre. A virtuális gép VMWare-ben van és elég nagy, jelenleg ~500GB a VMX file.
A kérdés az, hogy hogy érdemes ezt csinálni? Gondolom, hogy ESXi-vel, de ilyet még nem csináltam. A fórumban olvasottak alapján feltételezem, hogy a lépések:
- procicsere valami Xeon-ra és memóriabővítés 16GB-ra
- és itt el is akadtam :-).
Az ESXi-t az SSD-re lehet tenni, vagy azt érdemes egy SD kártyára? A virtuális gép kapna egy külön hdd-t, de vajon a VMX-et tudom valahogy konvertálni ESXi alá? És a jelenlegi OMV-t át tudom-e tenni ESXi alá, vagy új install (és beállítás)?
Szóval ebben kérnék segítséget, hogy merre induljak el. Akár link is jöhet, ha van valami kezdőknek szóló leírás...
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Játékra is , i7 7700 , RTX 2060 , 16GB RAM , 500GB SSD
- GAMER PC - RTX 3080 10GB - AMD Ryzen 5600 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD
- LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- GAMER PC - RTX 3070 - AMD Ryzen 5 5600 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD
- Higole Gole 2 mini PC , érintő , akkumulátor , 16GB DDR4 , 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest