Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aFoP
csendes tag
Helló! Ha N40L-etek van az nem tudja a hardware Raid-et...van benne alaplapi SATA controller ami - ha olyan OS-t raksz rá - majd alapja lehet egy software RAID-nek. Persze lehet bele venni HW RAID kártyát. Nekem Ubuntu server 12.04.3 LTS van az N40L-en. Az OS 2*250GB RAID1-en fut (szoftver RAID1 mdadm-mal, az adatok 2*2TB WD RED-eken szintén szoftveres RAID1-ben.
Ha újra akarod telepíteni akkor tudom ajánlani természetesen az Ubuntu server-t (egyébként lehet hozzá támogatást venni a Canonical-tól ha már cég vagytok, de szerintem nem fog kelleni megtalálsz mindent a neten). Viszont ha tényleg csak fileserver szolgáltatásokra kell és nem akarsz sokat szarakodni a rendszer összerakásával akkor van egy még egyszerűbb megoldás, egy Debian alapú appliance, ami pontosan filserver szolgáltatásokra van kitalálva és optimalizálva: TurnKey Fileserver
A RAID bekonfigolása után gyorsan és egyszerűen felmegy, ahogy a nevében is benne van "kulcsrakész" linux...és ezt pont egy kis cégnél fel is telepítettük. Webes felületen lehet majd manage-elni. Sokan használnak még Zentyal-t, csak azért nem ajánlom mert még nem próbáltam, majd valaki más biztos leírja a tapasztalatait. De ne kliens oprendszert rakj rá szerintem mint pl Win7, amit felsoroltam mindhármat lehet webes felületről is manage-elni, nem kell csak parancssort használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- BMW topik
- További aktív témák...
- Eladó RTX 3070 ti / i5 8600K / 16GB DDR4 / 500GB NVME SSD
- Eladó Konfig Ryzen 5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX6700XT 12GB!
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 5700XT 8GB, R5 2600, 16GB RAM,SSD) Beszámítás! Posta ok (14)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 580 8GB,I5-7500 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (11)
- Eladó Konfig I5 8500 16GB DDR4 480GB SSD RX6600 8GB!
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 5-6. gen gar.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest