Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyu sracok, ezek a 2-4km-es etapok rendesen betettek a fogyinak, mar masodik telitankos meressel is 7,4L/100km jott ki... Zabal am a kis 1.4 rendesen.
-
m3tr0
őstag
válasz
Snoop-y #36696 üzenetére
H4-s izzót nem nagyon tudsz máshogy belerakni a lámpába.
Az enyémnek is ilyen a képe ha közel van a falhoz,illetve nappal sokkal kevésbé adja ki vetített képet.
De sajnos a 6geneknek elég szar a fényszórójuk, ha gyári ha utángyártott.
Én az enyémet nem tudom beállítani rendesen mert vertikális állítót nem tudom mivel eltekerni, egy kis fogaskerék az egész amit egy másik kis genyónak kéne mozgatnia...csak a kis genyó nincs benne az utángyártott új lámpába, a gyáriban meg szét - kitörik.Szóval abból sincs.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
>>>W!nman* #36692 üzenetére
Pont azért kérdeztem. Mert pl. ott lehet hogy túl közel álltál a falhoz a fényképhez. Kb. 5-6 méterről(lámpa-fal) a Snoop-y által betett vetítési képet kéne adnia a tompítottnak, legfeljebb nem annyira élesen, de a döntött alak meg kellene jelenjen. Ezt a képeiden nem látom, nyomokban sem. Olyan foltmaszat a vetített kép.
Ettől függetlenül is megvan a korábban linkelt tompított-fényszóró vetítési tengely eltérés, ami szintén érthetetlen, egy azonos izzóbúrában lévő izzószál, és elvielg azonos tükörgeometriájú lámpatest esetében. -
>>>W!nman*
tag
válasz
>>>W!nman* #36690 üzenetére
Ja és még annyi, hogy a csere előtti képen a jobb oldali az gyári Stanley, míg a bal oldali egy DEPO volt. Már ott is volt különbség: a Stanley kisebb felületre vetítette le a fényét.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
>>>W!nman* #36690 üzenetére
Valami nem stimmel ott, ez látszik.
A régi/új képeknél ez a fényszóró vetítése ugye? Nem a tompítotté. Ha jól látom, ez 1 tükrös, tehát H4-es izzós lámpatest, ahol izzóbúrán belül van a két szál. Ennek fényében különösen fura, hogy ha a tompított, és a fényszóró nem egy függőleges síkba esik. Vízszintesen se nagyon térhetne el, de ott a tükör rossz geometriája még elcsúsztathatja az alsó felénél, vagyis a felfelé vetített képet, tehát kb. a felét, de a lefelé iránya akkor is hasonló kéne legyen.Vagy én értek félre valamit most.
-
>>>W!nman*
tag
válasz
Snoop-y #36688 üzenetére
(#36688) Snoop-y:
Ez a kép viszont egy projektoros lámpával rendelkező autóval készülhetett, nem? Nem hiszem, hogy egy "hagyományos" lámpa tudna ilyet. De az alapot tudom/értem, hogy miért ilyen alakban világít.Mind horizontálisan, mind vertikálisan állíthatóak a lámpák. Ezzel nincs is gond. Inkább azzal, hogy ahogy az az előző hsz-om 2 képén is látszik, a tompított fényét be kellett húzzam az autó közepe felé, hogy a refi ne világítson irdatlanul jobbra. Így most a bal tompított a kocsi közepe felé világít, a refi pedig nem annyira, de az út bal széle felé. A jobb oldalnál ugyanez a helyzet: a tompított fényéhez képest a refi balra világít, de ott talán kevésbé.
(#36689) BlacKSouL:
Igen, szememben ez egy normális működés!Nem világít balra/jobbra, mind a kétféle világítás középpontja kb azonos helyre esik!
Amúgy nyáron cseréltem lámpatesteket. Ránézésre ilyen volt a különbség.
A sárgultak képe ilyen volt:
Az új DEPO-k képe pedig ilyen.Az izzók pedig előtte/utána is OSRAM Silverlight 2.0 (igaz MOL promóciósak, de csak nem azért, mert gyári selejtek voltak) és talán sikerült beraknom jól...
Ja és mikor beszereltem a gyári mozgató motorokat és először elkezdtem használni -akár gyújtásról is-, hallottam/láttam, hogy a motorok szenvednek. De ezt kézzel is éreztem, hogy a gyárihoz képest nagyon szorulósan lehet a DEPO-kat mozgatni...
Beszerelni se tudtam úgy, hogy mindenhol makulátlan legyen, így pl a sárvédőívnél maradt ~0,5!!! cm rés... És ez is úgy már, h izmozni kellett... -
BlacKSouL
addikt
válasz
>>>W!nman* #36687 üzenetére
[link] Ez 8G, de a lényeg látszik. Ha szabványos egy izzó, egy szabványos lámpatestben, akkor elméletileg, de kiemelném hogy elméletileg, pl. egy izzócsere nem okozhatna változást, mert az izzószálnak a "parabolatükör" fókuszában kell, hogy álljon. De a gyakorlatban előfordulnak eltérések: gyenge minőségű izzó, csak papíron szabványos, nem megfelelően behelyezett csereizzó, törések, hajlások, stb.
Ezért van az, hogy mikor egy autón kicserélik az egyik izzót, összevissza világít, aztán esetleg hozzáigazítják, aztán megint cserélik, és akkor megint összevissza világít. Látok olyan beállításokat, hogy a hajam az égnek áll. És nem csak sugár beállítási, vagyis tükörpozíció problémák vannak, hanem a fentebb említett izzószál pozíció. Az egyik lámpája maga elé világít 2 méterre, és így tényleg csak ebben a 2 méteres körben van világos, a másik lámpája meg felfelé világít a Holdba, az meg azért nem világítja meg az utat. És hiába vakít, vagy vesz +5000% Gigamegaultrasilverlight izzót, nem fog jobban látni. (Én meg megelőzöm, mert nem tud 50-nél gyorsabban menni, hisz nem lát, aztán nagy vidáman rohan utánam a vakító szarával, mert örül, hogy az én lámpámnál már lát.) -
Snoop-y
veterán
válasz
>>>W!nman* #36687 üzenetére
Alljal oda egy falhoz mert a lampa vetitett kepet nem igazan lehet jol latni ebbol max annyit hogy nem jo
A lampan kell hogy legyen egy vizszintes allitasi lehetoseg is ----> a ket csova nem szabad hogy osszetartson.
Az eu lampak vetitesi kepenek (balkormanyos modellek eseten ) kb ilyennek kell lennie:
-
>>>W!nman*
tag
Hello!
DEPO lámpák kapcsán fejlemények:
A bal és jobb oldali gumi, víz- és porvédőket felcseréltem, h ezzel indirekt módon kideríthessem, az volt-e a ludas, de a jobb oldali továbbra sem, a bal oldali viszont továbbra is gyűjti a vizet, tehát sejtésem szerint komolyabb hiba lesz ez. -írok is mindjárt emailt nekik.Másik: már beszereléskor szívtam a pontatlanság miatt, de a beállítás volt igazán kellemes, mivel a tompított jobbra, a refi pedig balra világít. Úgy lőttem be, hogy a legkompromisszumosabb legyen, de ez mitől van!?
Azért vakuval készült, h látszódjon a fénynyalábok közepe.
-
Shamat
aktív tag
Sziasztok.
Szeretném működésre bírni a 6gen Civic VTi-mben a központi zár távirányítóját. Létezhet az, hogy a gyári fejegység nélkül esélyem sincs rá? Illetve jól olvastam, hogy a belső automata világítás (amikor kinyitom az ajtót) sem működik nélküle?
-
bbubby00
őstag
válasz
zolynet #36678 üzenetére
Már 2hónapja megjött a gyerek!
Családinak ott az Insignia. Amúgy apunak játszóskocsi lenne. De lehet marad a vti.
Milyen futóművet érdemes alárakni?Talán féltengelyt kellene cserélnem. A fékezésnél rázhat, ha már el van öregedve?!
Esetleg ültetőrugót milyet kéne?!
Lehet elvetem akkor az utólag turbósított dolgot. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Jazznél az 1.2 és az 1.4es motor között megbízhatóság szempontjából van különbség? Esetleg valami hiba ami csak az egyikre-másikra jellemző? köszi
-
m3tr0
őstag
-
bbubby00
őstag
Lehet lecserelnem a bekamat egy delsolra.
Szerintetek megeri? -
Winner_hun
félisten
válasz
Mr. Optimus #36668 üzenetére
kiveszed a légszűrő alól a szűkítőt
-
Mr. Optimus
csendes tag
válasz
Winner_hun #36667 üzenetére
Megtaláltam a választ, de nem tudom milyen szűkítőről van szó és hol helyezkedik el ?!
Melyik alkatrész az?! -
Winner_hun
félisten
válasz
Mr. Optimus #36666 üzenetére
Kereső csodákra képes
3. találat
-
Mr. Optimus
csendes tag
Üdv mindenkinek ! Van egy 97-es békalámpás Honda civic-em 1.4i 75LE.
Azt szeretném megkérdezni, hogy miben különbözik a 90 lóerős a 75 Lóerőstől?
Tapasztalataim szerint az alkatrészeik egyeznek, de a 90 lóerős mitől 90 lóerős ?
Tudnék valamilyen alkatrész cserével pl 90LE-ből az ECU-t áttenni az én 75 lóerősömbe, hogy 90 LE-t kapjak ?
Válaszokat előre köszönöm ! -
Bocs, tabrol vagyok.
http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/civic/honda_civic_2.2_ctdi_executive_160e_kmalcantaravonohorog-9670320
Ezen esetleg lattok valami buktatot? Vagy inkabb maradjak a csini benzinesnel? -
demars
addikt
Boldog karácsonyt mindenkinek!
-
Snoop-y
veterán
válasz
>>>W!nman* #36655 üzenetére
Boldog karacsonyt!
En tobbek kozott ezt talaltam a fa alatt -
SzalaiG
addikt
Ho-Ho Honda! Mondta a télapó és megérkezett a Karácsony!
Kellemes Ünnepeket!
---
Alkatrészek itt:
Honda Bontó Csepel, II. Rákóczi Ferenc út 185 · (20) 945 2242 -
>>>W!nman*
tag
Boldog Karácsonyt minden Car-társnak!
-
Elmör
őstag
Tegnap elvittem még 1 idei utolsó útra Nagykanizsára, ma meg haza, úgyhogy a mosás óta sajnos most kicsit koszolódott, de azért a friss képpel Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!
Most elmegy aludni január valahányadikáig.
Utolsó fogyim ismét 9.6 lett, igaz nem volt benne rövidtáv meg nagyon gyilkolás sem, majd ami most lesz, na arra kíváncsi leszek, mert 170km-t mutat és fél tanknál vagyok. Kellett ma előzgetni rendesen, meg álltam Zegen a tesco melletti dugóban, pff soha többet ilyenkor be nem megyek. -
-cobra-
aktív tag
Tegnap megadta magát az akksim. Kb egy óra alatt lemostam a kocsit, közben szólt a zene és utána már nem tudta megforgatni az önindítót (igaz az utóbbi időben már gyengélkedett). Az autó most lesz 4 éves, ebből egy évet állt, szerintem ez végzett a gyári Panasonic akkuval. Yuasa 54584 45Ah ment bele, 18500+posta. Ami szívás volt, hogy beszerelés után vettem észre hogy a régi nem vékony sarus, de helyi autósboltban kaptam hozzá saruátalakítót. Remélem beválik, fater Toyotájában 9 évig bírta a gyári Yuasa.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford topik
- Hálózati / IP kamera
- Politikai mémek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest