Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
válasz
pontyos #35297 üzenetére
nem igazan vilagos, milyen arfolyamrol beszelsz. zarolasrol vagy konyvelesrol? mert nem mindegy. a kh-nal nem tudok "joaras" konyvelesi arfolyamrol. akik hitelkartyahoz aktivaltak egy kupont, csak azok vasaroltak mnb-arfolyamon az elmult hetekben, a kulonbozetet meg utolag irjak jova
-
4Grider
nagyúr
A GIRO nem is tud róla, hogy a CIB-nél lehet benyújtani fizetési kérelmet. Vagy csak cseszik frissíteni a táblázatát...
-
4Grider
nagyúr
válasz
pontyos #35291 üzenetére
Azt, hogy épp ideje volt elkezdeni szűkíteni azt a pofátlan lenyúlást, hogy még a bankkártyás vásárláskor is az eladási árfolyamokkal játszanak, miközben a vásárlásért is kapnak jutalékot. Anno az egész bankkártyás vásárlás devizaközéppel indult, de elég hamar rájöttek a bankok, hogy jobban is le lehet húzni a külföldön vásárlókat. Ezért is tudott a revolut ilyen gyorsan ide betörni és ennyi ügyfelet megszerezni. A revolutnak viszont el kellett kezdeni hasznot is termelni, így a néhány 10 filléres (EUR) marzstól mára eljutottunk a 3 Ft-ig. Ez persze még mindig jobb, mint amit a hazai bankok többsége még mindig a saját váltási árfolyamain keres, kivéve azt a néhány bankot, amelyik egyikében te is vagy. És gondolom itt sem biztosítják ezt a szolgáltatást ingyenes számlacsomag mellé...
-
RR-13
őstag
válasz
4Grider #35290 üzenetére
A fentiekben a kérdésed nem volt pontos, ezért nem is arra válaszoltam, hogy a fizetési kérelem küldés az hol díjmentes.
Egyébként jól tudod, a jogszabályi díjmentesség csak a teljesítésre igaz, a kérelem küldésre nem, de ettől függetlenül akciósan díjmentes pl., UniCredit Banknál, Raiffeisen Banknál, Gránit Banknál, OTP-nél is.
ACIB Banknálcsak június 30-ig volt díjmentes, most 74 Ft/benyújtás a díja.Egyébként meg a többi banknál kb. 50-60 Ft/benyújtás a díja, ha nem akciós díjat nézzük.
Pl. a K&H Banknál talán még jelenleg sem lehet indítani Fizetési Kérelmet. -
pontyos
senior tag
Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a pozitív csalódásomat. Korábban már kérdeztem ezzel kapcsolatban, sőt a Revolut igénylést is megkérdeztem.
Volt szerencsém jó pár napot a tengerparton eltölteni, K&H prémium ügyfélként, arany kártyával, amit 100% ban mindenhol elfogadtak Szlovénia, ill Horvátországban is, még a 4 Eurós vegán zöld turmixot az Opatia Beach en, pedig alacsony összeg volt, de nem ez a lényeg, inkább ami meglepett, hogy a hét alatt, a kb 5 Ft os csökkenést szépen vitte le a bank is, így a Ft / € váltás 393,6 Ft on megállt. Szerintem ez egész jó, de javítsatok ha tévednék.
Mit gondoltok? -
RR-13
őstag
válasz
4Grider #35288 üzenetére
Amennyiben a kérdésed arra vonatkozik, hogy a fizetési kérelemmel kezdeményezett, majd az alapján jóváhagyott azonnali átutalás után hol nem számítanak fel díjat, akkor a válasz az, hogy elvileg egyik banknál sem, mert ezen azonnali utalási forma, magánszemélyeknek, 20 millióig a jogszabályi díjmentesség hatálya alá tartozik jelenleg, melyet az összes banknak be kell tartani.
-
vacs
veterán
válasz
adamos0606 #35281 üzenetére
Ha elindítod a K&H Mobilbank appot, akkor (bejelentkezés nélkül) a kezdőoldalon írják is, hogy nem működik jelenleg!
-
axioma
veterán
Ma egy premium szamlanyitasnal az ugyintezo azt allitotta eloszor, hogy csak szamlanyitaskor kell figyelni a beerkezore vonatkozo feltetelnel a "de nem eri el a premium+-hoz tartozo limitet". Aztan mikor rakerdeztem konkretan, hogy en akkor nem is nyithatok olyat (700e felett), akkor kozolte, hogy ja ez akkor sem szabaly, nyithatok barmilyet, csak miert tennem... hat mondjuk ugy, nem nagyon fogta fel, hogy miert feszegettem (pedig haromszor is elmondtam, hogy ugyfelek szamara felrevezeto).
Elonynek mar a kp-felvetet is nehez mondani, allitolag a napi 300e-eket felemeltek 800e-re vagy 1M-ra alapesetre is.
Mondjuk hogy mennyire lehet hinni neki azt nem tudom, mert volt kepe azt allitani, hogy ha nincsenek beallitva a marketing elerhetosegek, akkor nem erik el az ugyfelet fontos esetben sem (termeszetesen neki az is pl. fontos eset volt, hogy mast ajanljon). Rahagytuk, majd utolag toroltetjuk... de ez is milyen mar, ezt is ketten magyaraztuk neki hogy az csak a marketingre vonatkozik, de mar kinyomtatta ugyhogy maradt. -
válasz
adamos0606 #35281 üzenetére
igen, dolgoznak az elhárításán.
-
MCs88
aktív tag
Sziasztok, Raiffeisen Premium Plus-ról váltok másik bankba, viszont van még a számlán több mint 1 millió. Jól értem, hogy ezt átvinni ingyen, az új bankból indított fizetési kérelemmel érdemes? (Vagy párhuzamosan futtatni amíg havi 1 millánként le nem ürül a rafi?)
-
adamos0606
tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalta ma, hogy nem működik K&h kártyával az online fizetés (mastercard)?
Én ma több oldalon így jártam, pedig a push üzenetes jóváhagyás ia rendben véghez megy🤷 -
4Grider
nagyúr
válasz
Dr Bubo #35279 üzenetére
Csak abban az esetben, ha az adott kereskedő oldalán működő fizetési felület mögé ugyanaz van beállítva, mint a kereskedő bankkártya termináljai mögé. Mi kereskedők külön szerződünk a pos-ekre és külön az online bankkártya elfogadásra az elszámoló társaságokkal így elméletileg két külön MCC is előfordulhat (bár gyakoribb az azonos kód).
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Az Erste Max hitelkártyával kapcsolatban lenne kérdésem.
Az online vásárlásnál is ugyanaz az MCC kód lesz, mintha fizikai boltban vásárolnék? -
válasz
jagermester #35274 üzenetére
a sima smssel aláírható átutalások összesített napi limitje 20m HUF minden magánszemélynek. efölött tokenes azonosítás kell.
-
ripo05
tag
válasz
jagermester #35274 üzenetére
Ez a sima számlára van, szerintem nincs külön a prémium esetében. (Vagy legalábbis én nem találtam.)
SMS azonosítással történő bejelentkezés esetén átvezetési megbízások összeg korlátozása nélkül, míg átutalási megbízások naptári naponként 20 000 000 Ft limit
erejéig nyújthatóak be.
Ha a napi 1 milliós limitre gondolsz, amit néhány bank már bevezetett, olyan a KH-nál nincs. -
jagermester
csendes tag
Sziasztok, tudjátok esetleg, hogy KHnál prémium számla esetén van napi utalási limit (weboldalra vonatkozik a kérdés)? És ha van azt hogy tudom átállítani? Köszi
-
tibaimp
nagyúr
válasz
zsola400 #35272 üzenetére
Nincs semmi ilyen! Próbáltam másik böngészővel is, sőt úgy is, hogy ne jöjjön be az az ellenőrző oldal (2 darab jegyet próbáltam venni, így limit alatt maradtam), de nem működik. A bank oldalával lesz valami!
Egy évbe kb. 3x szoktam használni a bankkártyámat fizetésre így interneten, erre egyből nem működik
Bezzeg, mikor a kártyadíjat le kell emelni.......
szétvág az ideg....
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Lehet nem jó helyre írok, akkor elnézést.A probléma a következő: Bankkártyás fizetéssel vennék 4 darab mozijegyet. A tranzakció végén a K&H bank kérné a megerősítést, be is jön az oldal, de nincs meg az a sáv, ahova meg tudnám adni a számot, ami engedélyezné a bankkártyás vásárlást, hiányzik a sor, csak Tovább gomb van, az meg kevés, mert meghiúsul a tranzakció az aláírás hiánya miatt.
Ilyenkor mi a teendő, más találkozott már ilyen "hibával"? -
4Grider
nagyúr
válasz
sifarr #35269 üzenetére
Bankfelügyeleti ajánlás volt a napi 1 milka az országban naponta kifosztott 30-40 db bankszámla miatt. Mondjuk az átlagos kárérték nem sokkal haladja meg az 1 millió Ft-ot, szóval nagyobbrészt a kevésbé vagyonos embereket tudják meggyőzni a bankszámlához való hozzáférés átadásáról, a más számlára való elutalás biztonságosságáról.
-
sifarr
senior tag
Tegnaptól a CIB módosította a napi és havi utalási limiteket - nem feltétlen mindenkinél.
Az új beállított limit napi 1 millió és havi 30 millió. Akinek korábban ennél kisebb volt beállítva, azoknál maradt a régi.
A maximumon belül természetesen a limit módosítható napi 200 és havi 500 millióra akár az appban, akár az Online Bankban.Csak azért szólok, hogy esetleges nagyobb, az új limit feletti utalásnál senkit ne érjen meglepetés.
-
confuser
senior tag
Én pont tegnap nyitottam Erste BM-et, és zártam az Unicredit nem BM-es csomagomat, arra apellálva, hogy legyen mégegy havidíjmentes, ingyenesen utalós csomagom, ha a Rafi Gold 2.0-val lenne valami... Igaz csak 3 év a biztos, de addigra meg majd talán köthetek más ingyenes csomagot (mint amilyen a mostani Unicredit BM vagy CIB BM - vagy esetleg ezek valamelyike megmarad addig). Fizetésemet átirányítom Erstere, így a 2 év hűség se fáj, gondozásmentes csomag lesz (remélem
).
-
confuser
senior tag
Oh, nem megy ez mostanában nekem, valóban működik az Unicreditnél az ajánlás BM esetén is (ráadásul most 2*15000-et lehet kapni a 30000 Ft-on felül), így viszont az a csomag az én szememben mégegy fokkal előrébb került, főleg hogy az Erste Privilégium 2.0 Partner esetén sem él a partnerajánlás a III/1. 1. pont alapján (én ezzel kevertem), illetve ahogy írod, a CIB ECO BM a 4.2. pont alapján sem.
-
AshaNoR
tag
2 különböző androidos keszulekkel is probaltam, applikacio ujratelepitessel is, sajnos sikertelenül. Holnap megprobalkozom iphone-ról, ha ugy sem megy, akkor rendszerhiba lehet, ezesetben beszelek az ugyfelszolgalattal.
Meg lehetne oldani mas modon is, de gondolom ugy búcsút mondhatnék a belépési bónusznak..
-
AshaNoR
tag
Gránitnál applikációs számlanyitásnál folyamatosan hiba történt üzenet jelenik meg. Van rá megoldás appon belül?
Köszi
-
Srácok a Cetelem takarékszámláról visszautalás költségeit keresem, biztos kiszúrja a szememet, de nem találom..
-
confuser
senior tag
válasz
GoodSpeed #35250 üzenetére
A 35248 alapján én nem vetném el az Unicredit Partner Aktív Nulla csomagot, másodlagos számlaként kezelve. Így minden maradhat a CIB-nél úgy mint eddig (fizetés, csoportosok, stb), Unicreditre kérsz fizetési kérelemmel havonta minimálbérnek megfelelő összeget, amit aztán vissza is utalhatsz ingyen a CIB-re, és Unicredit ATM-be meg mehet a befizetés szintén ingyen, számlavezetési díj nélkül (ahogy írtam, csak kártyadíjad lesz a 2. évtől), illetve a 2. év végén meg meglátod, hogy hosszabbítják-e a kedvezményeket, ha nem, akkor újratervezés. Bónuszba meg még kapsz is 30.000 Ft-ot.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nők, nőügyek (18+)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest