Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz Hintalow #33194 üzenetére
Az alatt hogy kiterjed-e rá, azt érted hogy működik-e? Ahogy írtam, küldtem rá tesztkérelmet, meg is érkezett, csak nem fogadtam el.
Amúgy jól érted, és valóban ez lehet a lényegi kérdés, hogy a fizetési kérelem utalásnak vagy vásárlásnak minősül, de ha azt mondod hogy előbbi, akkor beletörődök (bár már az ügyintézőm is rajta van a témán ).Más "kimozgatási" lehetőségre esetleg ötlet? Vagy bárki másnak van rá ötlete?
-
törölt tag
Ha ez igaz egyre több "gond" van a Raiffaisennel.
"Raiffeisennél több olyan csomag is van ahol a kártyás vásárlások után dijat számolnak fel nem csak revolut esetében, csak ezt nem szokták számlanyitáskor elmondani. Ilyen pl
A mindennapok számlacsomag is. Kondicios listában benne van" -
Hintalow
senior tag
válasz confuser #33189 üzenetére
Az a para, hogy ha jól értem te kifele akarsz mozgatni a hitelkeretről pénzt fizetési kérelemmel. Az pedig mindenképpen kifelé utalásnak minősül, amit amúgy lehet hitelkeretről is bárhová (instant cash néven fut) viszont borsos díjja van, és AZONNAL kamatozni kezd, szóval szerintem nem éri meg.
Meg nem is vagyok biztos benne, hogy arra kiterjed -e a fizetési kérelem.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
törölt tag
Nem tudom, itthon ez, hogy van, de fizikaiért biztos kell valamennyit fizetniük. Virtuálisnak lehet díja?
Korábban olvastam, itt olyant, hogy unicreditnél, az utolsó hónapban, amikor felmondta a számlát valaki, kellett fizetni teljes havidíjat, pedig teljesítette a feltételeket. A K&Hnál is állítólag így van, vajon ott is rosszul tudja az ügyintéző?
(unicreditnél kiderült, itt a topik alapján, hogy igen).[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz magyarc #33190 üzenetére
Ha csak a virtuális kártya a cél, erre ott van a Revolut, meg a Wise.
A magyar bankok is csak nemrég fedezték fel ezt a fizetési lehetőséget, holott az előbbi két fizetési szolgáltatónál már évek óta ott van.
1 fizikai, akár több virtuális, + az 1x használatos kártyák, mind ezt 0 Ft-ért.
A pontosan átlátható devizaváltási költségekről nem is beszélve.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
RR-13
őstag
válasz confuser #33189 üzenetére
A Fizetési számlát én nem hitelkártyaszámlaként értelmezem, ez egy jogi fogalom egyébként.
Az MBH oldalán van erről egy ilyen: MBH Fizetési Számla
Aztán egy ilyen is szintén az MBH oldalán."fizetési számla, amely elsődlegesen pénzforgalom lebonyolítására nyitható bankszámla,"
És egy ilyen a biztosdontes.hu oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
magyarc
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Bankmonitoron keresztül kötött CIB Eco vagy Erste Privilégium 2.0 számlákhoz mennyibe kerül egy virtuális bankkártya igénylése? Az összefoglalóban az szerepel, hogy a CIB-nél ingyenes és az Erste-nél számlatípusonként eltérő a díja (1600-2030Ft). A Bankmonitor oldalán egy tavaly júliusi "Félsz kártyával fizetni az interneten? Próbáld ki a virtuális bankkártyát!" cikkben viszont az írták, hogy a CIB-nél 2120 forint évente, míg az Erste esetében ingyenes. A CIB oldalán azt találtam, hogy a VISA Internetkártyának 2120Ft az éves díja. Az Erste oldalán a hirdetményekben pedig az szerepel, hogy a VISA Virtuális bankkártya éves díja 2030Ft. A bankmonitoron keresztül kötött számlánál tényleg ingyenes lenne valamelyik?
Külföldi vásárlásoknál PayPal-on keresztül szoktam fizetni. Van értelme, illetve lehet-e egyáltalán virtuális kártyát megadni a PayPal-ban alapértelmezett fizetőeszköznek?
Köszönettel,
magyarc -
confuser
senior tag
És az nem számít fizetési számlának? Amúgy logikus lenne ha nem lehetne ingyen teljesíteni róla, de nem látom egyértelműen leírva sehol, hogy erre gondoltak volna, én meg épp alternatívát keresek a hitelkártya -> DKJ vonalra, mert úgy tűnik a DKJ kibocsátás ritkításával ez nem fog tovább menni. Kézenfekvő megoldás a 30 napos bankbetét lehet, amit csak a Gránitnál találok értelmes kamattal (évesítve 6,25% mínusz kamatadó -> 4,5%), de Revolut looping tiltás után nem tudom hogyan tudnám oda juttatni a hitelkártyáról a pénzt. Bárkinek bármi ötlet?
Nyilván ha nem megy, akkor DKJ idő előtti visszaváltás is opció, de az meg legjobb tudásom szerint kiszámíthatatlan visszaváltási költséggel jár, de lineáris kamatozású piaci értékkel számolva már 0,15%-os visszaváltási költséggel is jobban megéri most egy Gránit bankbetét, szóval valószínű a gyakorlatban is jobb lesz a Gránit, de minden véleményt szívesen meghallgatok -
RR-13
őstag
válasz confuser #33186 üzenetére
Ahogy én kivettem a törvényből a hitelkártyára küldött és ott a Fizetési Kérelemmel jóváhagyott azonnali utalás nem lesz díjmentes a Hitelkártya számládon.
A törvény a díjmentességet kizárólag fizetési számlához írja elő:
"A fogyasztó díjtól és költségtől mentesen jogosult benyújtani a fizetési számlája terhére... fizetési kérelemmel kezdeményezett azonnali átutalási megbízást."
[ Szerkesztve ]
-
confuser
senior tag
Hitelkártya számlára küldött fizetési kérelem teljesítése vajon szintén ingyenes? Raiffeisen Gold 2.0, OneCard Standard hitelkártya. A díjjegyzék szerint az eseti utalás elég drága, de a fizetési kérelmet nem találtam meg. A kérelem egyébként kiküldhető, az alkalmazásban is megjelenik, csak nem tudom mi történne elfogadáskor...
-
-
RR-13
őstag
Nem tudom mi történt a Gránittal, de ma 2x hívtam őket, és 30 mp-en belül fogadták a hívást (még a végén leelőznek más bankot bármiben).
Ilyen a CIB-nél soha nem volt pl., hogy 1 percen belül fogadták volna a hívást.Azt az infót kaptam, hogy a Gránitnál 1 hét alatt kb. 4-5 ezer ügyfél nyitott számlát, azért tart 1 hétig a számla megnyitása mostanában, a régebben megszokott 1-2 nap helyett.
-
nubreed
veterán
A CIB -nél ha euró az alapú számlámról szeretnék átvezetni x mennyiségű eurót (átváltani forintra) a forint alapú számlámra (tehát saját számlák közötti átvezetés) annak van valamilyen plusz költsége? Vagy ez ugyanúgy ingyenes mint a saját forint számlák közötti átvezetés?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
TrollBalint
addikt
válasz pvt.peter #33177 üzenetére
Nekem úgy rémlik, mintha új kellett volna kérnem az aktiváló üzenetet, mikor új telefonra váltottam.
Abban biztos vagyok, hogy megpróbáltam belépni az eredeti jelszó / felhasználónévvel és ha nekem se ment, akkor biztos, hogy nem ezt az üzenetet kaptam. (De ugye nem rég volt egy elég látványos update a Unicreditnél, nem csodálkoznék, ha ehhez is hozzányúltak volna az elmúlt évek során)https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Újrakellett telepítenem az Unicredit mBanking alkalmazást és aktiváláskor miután megadom az eBanking felhasználónevet és a hozzátartozó jelszót, akkor az alábbi üzenetet kapom:
PWDDB PWD EXPIRED
Találkozott már valaki ilyennel?
Az a furcsa, hogy teljesen mindegy mit adok meg jelszónak, ugyanezt kapom.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
RR-13
őstag
válasz magyarc #33174 üzenetére
Szia.
Az összefoglalóban a "lényegében feltétel teljesítése nélkül, folyamatosan éves díjmentes" a korábbi Partner Aktív Zéró csomagra volt csak értendő, mint előny.
Sajnos ez bennmaradt még a február 07-ei szerkesztésemben, és még egy másik kis hiba is, nem kb. 3 évre adják a kedvezményeket, hanem csak 2 évre már, ami ugyan több helyen is le van írva, de egy helyen kb. 3 év maradt benn a leírásban. Javítani fogjuk.Itt tudod a javított összefoglalót elolvasni még, és a hibákat javítjuk majd itt a Topik összefoglalójában is.
"Az összefoglaló alapján úgy értettem, hogy a CIB számlaegyenleget és más hasznos információkat is küld, míg az Unicredit push üzeneteiben szinte semmi információ nincs."
Jól értetted."Jól gondolom, hogy ha jön egy üzenet, akkor a számlatörténetben úgyis látom milyen tranzakció történt?"
Persze, hogy látod.Az Erste Push üzenetei is elég részletesek, nem csak általános infót küld, emlékeim szerint.
Az UniCreditnél csak mobilappról díjmentesek az egyedi utalások kezdeményezése, netbankból csak a rendszeres, és csop. beszedések megadása díjmentes.
-
magyarc
tag
Sziasztok!
MBH-hoz került bankszámla helyett keresek új megoldást, prémium számlák sajnos kizárva. A Bankmonitoron keresztül nyitható számlacsomagokból próbálnék választani. Azzal tisztában vagyok, hogy az Erste 3 évig ingyenes, míg a CIB és az Unicredit 2 évig. De mivel nincs bankpreferenciám, így az SMS helyettesítő értesítések, a bankkártya és a netbank használhatósága alapján gondoltam választani.Az összefoglaló alapján úgy értettem, hogy a CIB számlaegyenleget és más hasznos információkat is küld, míg az Unicredit push üzeneteiben szinte semmi információ nincs. De mi a helyzett az Erste push üzeneteivel? Valahol azt láttam, hogy jóváírás, utalás és egyenleg figyelő is beállítható, de gondolom a kártyás vásárlásokról is érkezik üzenet. Valakinek van összehasonlítási alapja, hogy melyik üzenetszolgáltatás a legjobb? Bár a push üzenetek alapján az Unicredit tűnik a legrosszabb választásnak, a dombornyomott Mastercard "berögzülés" miatt mégsem zártam ki teljesen. Jól gondolom, hogy ha jön egy üzenet, akkor a számlatörténetben úgyis látom milyen tranzakció történt?
Összezavarodtam, hogy az Unicreditnél a Mastercard a második évben 4420 forint, vagy "lényegében feltétel teljesítése nélkül, folyamatosan éves díjmentes"? Van bármi praktikus hátránya egy Visa Inspire kártyának egy Mastercard dombornyomott kártyához képest? Utoljára jópár éve még egy Maestro kártyával volt gondom, talán az Amazon nem akarta elfogadni.
Az eseti utalásokat szeretem számítógépről intézni. Van különbség a számlák között abban, hogy csak a mobil applikációban végzett utalások ingyenesek, vagy "hagyományos" internet/online felületen keresztül is azok?
Köszönettel,
magyarc -
pictigjis
senior tag
válasz pictigjis #33165 üzenetére
senki se szólt róla senkinek, főleg nem a feleségemnek, de az amex ma küldött 25 eurót - természetesen ismét nemzetközi utalásként. a raiffeisen rendszere élt is a lehetőséggel, rögtön lekapott belőle 3000 díjat, komolyan nincs még egy ilyen sunyi bank magyarországon tiszta szerencséjük, hogy a gold 2.0-nál nincs jobb, de még a magyar nemzeti banknál azért fogok futni egy kört a sepa direct debites hozzáállásuk kapcsán, hogy érezzék a törődést
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Ebben a hónapban kapott már valaki a CIB-től ajánlási, vagy számlanyitási jóváírást?
-
csendes tag
Szerintem ezzel nagyon kis százalékba tartozol, ha nem gondolod ezt károsultságnak. Nálunk a családban kb 20ezer Ft lett kikérve a fiókunkból, több mint 100 napja, ami azóta sem érkezett meg és választ sem kapunk hónapok óta. Nem meglopva lettünk, hanem átverve. Odaadtuk az adatainkat egy szerződés alapján, amiért cserébe kapnunk kellett volna ellenértéket. Arról nem is beszélve, hogy sokszor csak azért ott vásároltunk - drágábban, ahol, mert a Recash létezett és úgy gondoltuk ezzel a Recash-t is támogathatjuk (némi pénz parkoltatással), ami egy alapjában jó és modern startup volt.
Gondolom te sem örülnél, ha pl. a megbízód vagy a pénzügyi osztály nem utalja el a fizudat. Ami amúgy sosem volt a tiéd. Minek neveznéd, ha nem megkárosításnak?
Mivel egyenként 5-10-20 ezres tételekről van szó, ezért érdmes összeállni és szükség esetén csoportosan élni a jog adta lehetőségeinkkel.binor91 felhasználónak 414 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28
-
pictigjis
senior tag
válasz pictigjis #33162 üzenetére
közben megérkezett a válasz is, amelyből kiderül, hogy ők egyáltalán semmit nem akarnak kezdeni ezzel a helyzettel, jó ez nekik így. inkább elismerték azt, hogy nem vihették volna mínuszba a számlát...
Tájékoztatjuk, hogy a 2024.02.27. napján elektronikus üzenetben a Bankhoz érkezett panaszát kivizsgáltuk, és részben jogosnak találtuk.
Bankunk a díjakat és kamatot 9481,38 forintot és az utalási különbözetet 6266,15 forint összegben jóváírta az Ön xxx számú bankszámláján 2024.03.18. napján.
Fedezetlenség esetén a SEPA DD beszedés nem teljesíthető.Tájékoztatjuk, hogy SEPA SDD beszedés esetében az EUR devizanemű beszedésre vonatkozó felhatalmazó levelét kizárólag a kedvezményezett szolgáltatónál kell benyújtania. A szolgáltató a számlavezető bankján keresztül kezdeményezi a beszedést, amelyet a Bankunk teljesít, az Ön által esetlegesen megadott korlátozások függvényében. Bankunknak nem áll módjában ellenőrizni a felhatalmazó levelet és a beszedés jogosságát, csak az előre definiált korlátozásokat fogja figyelembe venni teljesítéskor.
A Szolgáltatónak legalább 14 nappal a beszedésen megjelölt terhelési napot megelőzően értesítenie kell az ügyfeleket a beszedés benyújtásáról, annak összegéről és terhelési napjáról. Bankunk a beszedés beérkezéséről külön értesítést nem küld, annak teljesítéséhez nem kér külön hozzájárulást.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy bankfiókban lehetősége van tiltani a beszedést korlátozó rendelkezéssel. Bankunk Általános Üzleti Feltételei az alábbiak szerint rendelkezik a SEPA beszedésről:és innentől a sok blabla, amit már ismerünk, hogy ők ezt így teljesen normálisnak gondolják, és ők nem kívánnak ellenőrizni semmi ilyesmit
-
sifarr
senior tag
válasz Simulacrum #33153 üzenetére
... utalási díját is meg tudom úszni, pl. családtagok között?
Egyrészt ez igaz, másrészt teljesen díjmentes nem lesz pl. a családon belüli utalás.
A fizetési kérelem teljesítése díjmenes és az is marad. Viszont a fizetési kérelem indítására jogszabály nem ír elő díjmentességet.
Jelenleg az indítás a bankoknál ingyenes, de akciósan. Most is meg van határozva a díja (50-70 közötti tételdíj), de ezt még elengedik. Bár a CIB-nél a kondíciós listák szerint már március 1. óta nincs akció, fizetni kell. Ez a díj a többi banknál is kikerül majd az akciókból. Ezekből a díjakból akarják "beszedni" a fizetési kérelmekre utalás költségét. Banki szinten ezek nagyjából fedezni fogják a fizetési kérelmekre utalás költségeit a magánszemélyeknél.
Más a helyzet a vállalkozásoknál. Ott is vannak az fizetési kérelmek indítására bevezetési akciók. Később ezeknek díjazása a bankkártyáa elfogadásának díjaihoz fog hasonlítani. Nem vsgy nem csak kisösszegű tételdíj lesz, hanem az utalni kért összeg függvényében egy százalákos díj. Pl. a Gránit egyik vállalkozói számlájánál az akció után 0,3 % lesz az indítás díja. -
törölt tag
Még korábban február kérdeztem őket, azt mondta az ügyintéző, hogy dolgoznak rajta a kollégák. Elvileg lesz az is, időpontot nem tudott mondani. Áprilisra tippeltem.
"milyen díjakkal jár a funkció használata?
Vállalati ügyfelekre az ügyfél által választott számlacsomagban foglalt csomagkedvezmények vonatkoznak a fizetési kérelemből indított azonnali átutalás díjszabására. A kedvezményeken felül pedig azonos díjszabás vonatkozik rájuk, mint a normál azonnali átutalási megbízásra."
Ha egy szolgáltató küld a jövőben fizetési kérelmet, pl csekk vagy kártyás fizetés helyett, akkor ugyan olyan mintha sima átutalással rendezném? Tehát van kölség, mint egy sima utalásnál? Vagy ez csak a vállalatra érvényes, az ügyfélre nem?"lehetséges fizetési kérelem indítása K&H-nál vezetett számlán?
Későbbiekben bővítjük a fizetési kérelem indítással szolgáltatásunk körét."[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #33802016 #33159 üzenetére
Kezdeményezni még valóban nem lehet Fizetési Kérelmet náluk.
Csak a fogadást lesz kötelező bevezetni 2024. április 01-ig, így a KH ügyfelek nem biztos, hogy jól járnak, ahogy látom...A Fizetési Kérelem fogadásával történő AFR utalást lehet indítani már 2024. február 01-től a K&H-nál is (szerintem ezt tudtad is), és ugye Ő ezt kérdezte, ez volt neki a fontos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Simulacrum #33149 üzenetére
K&Hnál még nem lehet indítani nem? talán április1.-től? Mindkét irányra vonatkozik a törvényi előírás? Fogadni lehet.
-
RR-13
őstag
válasz Simulacrum #33157 üzenetére
Mivel a bankoknak 2024. április 01. napjával már kötelező bevezetni ezt a szolgáltatást (aki még nem vezette be) nem gondolnám, hogy mostanában módosítják a díjmentesség jogszabályi alapját, főleg azért sem, mert 2023. január 01-től hatályos még csak, és a díjmentesség alapja nem is változhat nagyon, hiszen egyrészt a bankkártyás fizetés melletti fizetési lehetőségnek kívánták ezt bevezetni, hogy a fogyasztónak díjmentes legyen ez a fizetési forma is.
[ Szerkesztve ]
-
Simulacrum
senior tag
Köszönöm. Ez túl szép, hogy igaz legyen, gyanítom nem sokáig lesz ingyenes. Tesztelem is.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Simulacrum #33153 üzenetére
Igen meg, törvényesen díjmentes 20 Millióig.
"36/E. § * A fogyasztó díjtól és költségtől mentesen jogosult benyújtani a fizetési számlája terhére a Magyar Nemzeti Bank elnöke által – a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény 171. § (3) bekezdés a) pontjában meghatározott felhatalmazás alapján – kiadott rendeletben meghatározott egységes adatbeviteli megoldás útján vagy fizetési kérelemmel kezdeményezett azonnali átutalási megbízást."
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz Simulacrum #33149 üzenetére
Ez vajon azt jelenti, hogy a tranzakciós díjat is meg lehet ezzel úszni esetleg?
Igen. Jogszabály írja elő, hogy a fizetési kérelem teljesítése (AFR utalás) díjmentes.
Viszont a bankot sem teheli ez esetben tr. illeték, azaz nincs is mit áthárítania. -
Simulacrum
senior tag
A K&H-nál a weboldalon azt olvasom, hogy
A fizetési kérelem jóváhagyásával indított azonnali átutalás lakossági ügyfelek esetében teljesen díjmentes.
Ez vajon azt jelenti, hogy a tranzakciós díjat is meg lehet ezzel úszni esetleg? -
addikt
válasz andrás47 #33147 üzenetére
nem kell netbank hozzá (már). A kért adatokat meg kell adni és küldeni fognak egy sms-t. utána a régi telefonon nem fogsz már tudni belépni.
[ Szerkesztve ]
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Egy kis segítséget szeretnék kérni Gránit appot szeretnék másik telefonra átköltöztetni. Valamikor régen csináltam, de nem emlékszem pontosan esetleg ha valaki sikeresen csinálta mostanában leírni ? A régi telefonról töröljem ? Számítógépen be kell lépni ehhez a netbankba ? Ha igen mikor kell belépni, és ott mit csinálni ?
Vagy csak a kért adatokat kell beírnom, majd küldenek SMS-ben kódot és kész ?
Köszönöm előre is a segítséget. -
envagyok
veterán
Sziasztok!
Párom részére keressük a legolcsóbb folyószámla/bank lehetőséget. Jövedelme van, havi 200 körül, lehetséges hogy mellékállásban fog vállalkozni, mint katás vagy átalányadós egyéni vállalkozó, ezzel kapcsolatban külföldre utalni, külföldről fizetést fogadni, ugyanezt itthoni számlákra is.
Bankkártya kell, hogy boltban, online vásárolhasson.
Lényeges, hogy Győrben legyen automata lehetőleg pénzbefizetési lehetőséggel, és bankfiók is előnyös.Hol és milyen számlát érdemes kötni?
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Hetek ota nem kapok ertesitest -push uzenet - CIB Online szamlacsomag, tudatosan nem valtoztattam a telefon beallitasain A13.
Nektek mukodik? Mit probaljak valtoztatni, ertesitesek termeszetesen beallitva? -
Taglio
friss újonc
Sziasztok,
CIB ECO lakossági számlám most járt le.
Új lakossági + vállalkozói számlát hol érdemes (közel egyszerre) most nyitni a költségek optimalizálásához?
A cél az lenne, hogy a vállalkozói számlámra érkező bevételt a lakosságira mozgassam, majd azt használjam
Havi kb 1,2MFt/hó a bevétel, a vállalkozói számláról CSAK az adókat fizetném kártyásan.
Amit eddig kinéztem best option-nek a MagnetBanknál levő Csillag lakossági számlacsomag 3564Ft éves költséggel + szintén a MagnetBanknál levő Mars számlacsomag, mert a bankon belüli saját számlára utalás ingyenes (ha jól láttam máshol nincs is ilyen lehetőség), ahol ha minden igaz az éves költség az 1. évben 7800Ft, mert csak Mastercard Business Havi kártyadíj van, a 2.évtől már a számlavezetési díjjal 16.380Ft a számlavezetési díjjal. -
zsola400
aktív tag
Az Unicredit is bevezette a fizetési kérelmet [link]
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz binor91 #33135 üzenetére
Én nem hívnám Recash károsultaknak, hiszen senki nem lett megkárosítva, max nem utalják ki azt a pénzt, amit a vásárlások után ígértek!
Én is használtam évek óta, decemberben kértem először kiutalást, kb 12 000 Ft gyűlt össze, eddig nem kaptam meg, de én ettől nem érzem magam károsultaknak, hiszen nem lettem ténylegesen meglopva.(^)(>.<)(^)
-
PuffyDog
tag
Úgy értem, hogy hiába aggódok azon, hogy utolsó napján a hónapnak el lett e költve a feltételben írt összeg.
Ha mutatom, ha nem, feltétel az, hogy legyen költve pénz. Azt írtátok, hogy úgyis márciusra lesz könyvelve, tehát valószínűleg áprilisban kapok pénzt. Mivel ha teljesítve minden feltétel onnantól következő hónap végéig várható a bónusz. Februárban pedig nem teljesíthettem mindent, mert nem oda könyvelik a hónap utolsó napján történt vásárlást.
03.01.-én jóvá lett írva a 10k ajánlás, 03.04.-én pedig a 40k nyitási bónusz.
[ Szerkesztve ]
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
RR-13
őstag
válasz PuffyDog #33134 üzenetére
Olyat senki nem írt neked (két hete egyébként), hogy "hiába költekeztél"!
A február 29-én történt vásárlásaid biztosan nem lettek könyvelve 29-én.
Ha viszont igen, akkor mutasd már meg a dátumokat, hogy csodálkozzunk...A Gránit szabályzata szerint írtuk, amit írtunk korábban:
"Az új ügyfél a sikeres szerződéskötést követő 60 napon belül 3 sikeres bankkártyás vásárlás tranzakciót hajt végre, tranzakciónként minimum 1.000 Ft összegben, mely tranzakciók a számlán könyvelésre is kerülnek.
A felsorolt feltételek teljesítése esetén az új lakossági ügyfél 40.000 Ft jóváírásra jogosult, amelyet a Bank az összes feltétel teljesítésének hónapját követő hónap utolsó napjáig teljesít az ügyfél akcióban részt vevő lakossági forint bankszámláján."
Az, hogy fentiek ellenére kedvező irányba eltér a bank a saját szabályzatához képest, azt senki nem tudhatta előre, még szerintem ők sem.
Mostanában a számlanyitás 2-3x tovább tart, a jóváírások meg előbb történnek.
Nem lehet náluk tudni mi miért történik. -
csendes tag
Bízva a legjobbakban, azonban felkészülve a legrosszabbra indítottam egy Recash károsultak Facebook csoportot.
Kérem csatlakozzon, akit érint, hogy látszódjon mekkora tömegről van szó:
https://www.facebook.com/groups/recashkarosultakbinor91 felhasználónak 414 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28
-
PuffyDog
tag
válasz #01110937 #33133 üzenetére
Pontosan. És ami durva, hogy a hónap utolsó napján lett teljesítve az összes követelmény. Írtam is idd emiatt, de azt a választ kaptam, hogy hiába költekezem, mert úgyse lesz elkönyvelve. Erre előbb megjött az ajánlási és nyitási pénz, mint a bankkártya.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
törölt tag
válasz koma106 #33125 üzenetére
Ismerősnek pár nap volt talán max 3-4, március, feb végi. Pontos adatot nem tudok, de megkérdezhetem. Másnál is hasonlóan ment. Sőt azt vettem észre, hogy egy nappal előtte már levonták az ajánló kódot, másnap kapott csak levelet.
Másik, februári esetben 21 este nyitotta és 27 jött a mail, az is 4 nap volt. 26 már levonta a rendszer az ajánló kódot.
Másik lehetőség spam mappát nézted?[ Szerkesztve ]
-
JohnnyBoy
tag
válasz Angie™ #33123 üzenetére
Már csináltam is egy ATM-es kp befizetést.
És köszönöm a segítséget #33129 temporello-nak is. -
RR-13
őstag
válasz koma106 #33125 üzenetére
Sajnos mindenhonnan ezt hallom, hogy nagyon lassan dolgozzák fel mostanában a számlanyitásokat.
Az 1 hét viszont már extrém eset, mert eddig 4-5 napos nyitási időket mondtak az utóbbi 2 hétben nekem.
Valami technikai gubancuk lehet, mert tegnap este egyik ismerősnél, a számlanyitás közben több esetben is crash-elt az app.[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
Sziasztok! A Gránit 1 hete ül a számlanyitáson (egy visszaigazoló email érkezett csupán, hogy 2 munkanapon belül megkezdik a számlanyitást). Türelmet kérnek....
Másnak is hasonló a tapasztalata, vagy ez egyedi eset?[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz JohnnyBoy #33122 üzenetére
Én szoktam használni az ATM-es befizetést, nekem eddig ingyenes volt.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
JohnnyBoy
tag
Valaki esetleg tudja, hogy díjmentes-e a K&H okos kényelmi plusz - online számlacsomagban a kp befizetés saját számlára ATM-en keresztül?
Hiába néztem a hirdetményeket, számomra nem egyértelmű.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oliverda #33103 üzenetére
gy lehet könnyen bepalizni a tudatlanokat
Jókat kacagok ezen. Gránitnál nem kell fenntartani fiók és atm hálózatot, rengeteget fejlődtek, fejlődnek. Még jó, hogy tudnak adni kedvező ajánlatokat. Emellett van nem kevés profitjuk is.A Raiffról viszont pont negatív hírek keringenek, a profitjukat illetően, utolsó negyedév. Amerika is most elkezdte vizsgálni a Raiffeisent. És még pust sem tudnak adni, egyedüliként a piacon? Mindenhol lehet találni, valamit amibe bele lehet kötni. Picitigjis esetét még nem is említettem, ugyebár.
De vészmadárkodj nyugodtan. Évek óta van számlám, semmi gondom velük. Sőt ellenkezőleg az a tapasztalat, hogy a legkorrektebb bank.
Itt volt egy a fekete péntek akció, ismerősnek, aki kicsúszott az időből (megerősítés, régi személyi miatt). Hónapokkal később jelezve is megadta a bank, maradéktalanul. Máshol nagyon gyanítom, hogy ez nem így történne, sokkal inkább szőröznének rajta.
-
törölt tag
válasz Oliverda #33103 üzenetére
Nézzél már rá a naptárra 2024-et írunk (!)
Raiffaisennél vagy bármely más banknál sincs garancia arra, hogy nem lesz leállás vagy bármilyen hiba, ami előre nem látható. Elég elvágni pár kábelt, pl egy építkezésen. Volt rá példa, leállt a félország internetje, hanem a teljes órákra egy napra, akkor még nem volt minden ennyire a neten. Vagy itt a Facebook közel múltbeli leállása, hogy hogy nem tájékoztatták előre a népet? Én azt látom nálad ezek szerint személyes sértettség lehet, amin az idő már rég túllépett. De neked még nem sikerült feldolgozni.
Ha akar nyithat nyugodtan Raiffnál számlát. Engem nem zavar. Sőt, ha akarja, ismerősnek tudom az ajánlóját is adni (de gondolom az csak forint számlához jó Rafinál). Nekem attól nem lesz rosszabb, hogy nem használja fel a kódomat a Gránitnál... tudok ettől még aludni, ne aggódjál.
-Gránitnál 2 évig nincs kártyadíj deviza kártyára - Rafinál van
- Gránitnál van középárfolyamon is elérhető váltás - Rafinál nincs
- Egyéb.Rafinak a kálváriáját miért nem linkelgeted be? Pedig, ahhoz ne kell 4 éve visszakeresni, elég 1-2 hetet.
Kár volt hozzászólni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
4 hozzászólással ezelőtt volt hasonló eset, nézd meg, hátha segít
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
nagyúr
Sziasztok!
CIB online felületné szeretnék csoportos beszedési megbízást rögzíteni, de azt írja ki, hogy hibásan van valamelyik mező kitöltve, viszont azt nem adja meg, hogy melyik mező értéke a hibás.
Minden kötelező mezőt kitöltöttem, ahogy kell.Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Köszönöm a segítséget .
-
őstag
válasz Oliverda #33109 üzenetére
Még egy kérdés elnézést, éppen a díjjegyzéket nézegettem usd számlánál. Internetbank díjánál egy kihúzás szerepel. Ez azt jelenti hogy a) ingyenes vagy azt hogy b) deviza számlához nincs intenetbank (kizáró tényező lenne), vagy c) kell forint számla is (és azért 0 a devizaszámla díja mert majd ott van havi díj).
-
TrollBalint
addikt
Kis panaszkodás a CIB-ről.
Feleségem akart utalni mobil applikációból kommunális adót, amihez nem jött csekk emlékeim szerint, csak a papír, hogy mennyit kell fizetni.
Beírja a bankszámlaszámot, a nevet, meg az összeget és utána menne tovább, de a CIB közli, hogy valami nem jó, javítsa ki... Persze, hogy mi a hiba, azt nem mondja meg, mi találjuk ki, hogy vajon a szóköz, ékezet, akármit nem szereti a közleménybe, vagy mi a baja. Aztán rájöttünk, hogy a bankszámlaszámból kimaradt egy számjegy, de nem értem, ezt miért nem lehet közölni, vagy legalább arra a mezőre ugrani, ahol a gond van. (Mert hogy nem ugrott oda, hanem az utolsó kitöltött mezőn maradt a kurzor és sehogy nem jelezte, melyikkel van a gond.... )https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Oliverda
félisten
-
őstag
válasz Oliverda #33105 üzenetére
Köszönöm a te segítséged is. A belépési kedvezmény/díj/promoció annyira nem érdekel, kiszámítható mükődést és számlaköltségeket szeretnék. Egy kérdésem lenne hogy a bankártyás revolut feltöltést minek kezeli a Raiffeisen? Ez elég nehéz bárhol kikutatni a kondiciókban... Ez megoldaná az euró részt, ha olyan mint az MBH-nál és egyszerű kártyás fizetés ami nekem ingyenes (akkor dollár számla elég, és euró részt megoldanám revoluttal, legfeljebb valamilyen prémium csomagban úgy hogy perceknél tovább nem lenne nagyobb összeg a revolut számlámon).
-
Oliverda
félisten
válasz #01110937 #33101 üzenetére
Mindezt teljesen objektívan szajkózód, egyáltalán nem játszik szerepet semmilyen önös érdek.
Esetleg mutathatnál egy példát a Raiffeisennél arra, ami a csodálatos gránitnál történt, vagyis amikor egy egész hétvégére lerohadt a tákolmány rendszerük. Nem véletlenül kínálnak bizonyos esetekben annyira kedvező feltételeket: így lehet könnyen bepalizni a tudatlanokat, amihez pusztán anyagi érdekből boldogan asszisztálsz.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz Oliverda #33096 üzenetére
Az elmúlt időszakban pont a megbízhatóságról szólt a topik raiffaisen szempontjából
Egyikkel sincs gond a Gránitnál sem.
#33097 Tom1939
(ezért nem hátrány hogy a Gránit Bank mennyi ATM és fiókkal rendelkezik ha különben minden ok).
Fiók Bp van. atmnál, meg bármelyik banki atm azonos díjjal vehető igénybe, ami a számlacsomagodnál van. Nincs különbség. Eurót pl otp atmnél fel lehet venni, usd-t nem lehet itthon atmből.https://granitbank.hu/lakossag/bankszamlak/deviza/
Ha valaki befizetni szeretne, akkor lehet jobb a Raiff, ebben, általánosságban. Bp nem tudom lehet-e devizát befizetni, nem kérdeztem eddig.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest