Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Félig funkció, félig dizájn. A funkció is elsősorban praktikumot takar (nem lógnak be a gépbe a kábelek felülről, könnyebb kábelmenedzsment, jobb modding potenciál). A marketing-ről ne is beszéljünk.
Nem egy házat építettem (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7) és használtam már, szóval rengeteg tápelrendezést kipróbáltam (alul, felül, állitva, fejjel-lefelé, elszeparálva stb.). Jelenleg egy Stacker-ben vannak a cuccaim, ami ugye egyszerre alsó és felső-tápos. Tesztelgettem egy ideig ebben is, de ugyanarra jutottam, mint eddig mindig.
Alsó-tápos elrendezésnél ha alulról szív a táp, akkor jó pár fokkal melegebb a táp belseje mert szerintem egyszerűen nem jut annyi friss levegőhöz (kb. 2 centiméter van a ház alatt) és ugye a burkolat miatt sem tud belőle légmozgás nélkül távozni a hő (semi-passive tápoknál ez sokat jelent), ha ventivel felfelé van akkor halkabb is és hűvösebb is.
Ha a ház tetejében van a táp, akkor hasonló a hőmérséklete, mint amikor alulról szív, tehát nem itt a leghűvösebb természetesen, viszont nagyon nagy mértékben segít a házban felfelé szálló meleg levegő eltávolításában már amikor jár a ventije, így a ház belső hőmérséklete és vele együtt az alkatrészeké is sokat csökken (belső hőm. 4-6 fok, alkatrészek 1-3 fok, de szinte mindennél).
Szóval én egyáltalán nem vagyok elájulva az alsó-tápos házaktól. A tápnak végső soron jobb lenn (még jobb elszeparálva), de minden másnak rosszabb (persze ha valaki akar a házába 2-3 plusz ventit annak mindegy, sőt jobb az alsó-tápos elrendezés, de én például nem akarok). Akik pedig azt mondják, hogy jó de a felső elrendezésnél a proci, vga meg minden más melege is fűti a tápot és ez milyen rossz szegénynek azok nyugodtan próbálják ki, 2-4 foknál többet biztosan nem jelent, elenyésző a dolog főleg, hogy a nem gyári hűtők 90%-a a házból hátrafelé kitolja a meleget.
egyébként én úgy vagyok vele inkább a tápon keresztül menjen ki az a kis plusz hő, mint hogy akár csak egyel is több ventit kelljen betennem a házba. Ez persze másodlagos amikor moddingol az ember, de ez mindennel így van.
[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
Na megérkeztek a led szalagok 3528-as típusú 60led/m -es kék színben.
Fel is raktam őket az eredmény íme:
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6Mostmár csak a kábeleket kell majd beharisnyáznom valamint még egy asztalon lévő billentyűzet és egérvilágítást valamint a monitor háttérvilágítását kell majd megcsinálnom szintén ilyen szalagokkal.
Üdv és mégegyszer köszi Rycki-nek a szalagokért.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
Destructo
senior tag
válasz fatal1ty1984 #39384 üzenetére
Jó lett a konfig!
-
F34R
nagyúr
válasz ittakary #39388 üzenetére
nem o az elso akinek forditva van , alapbol lefele kellene neznie a ventinek (egyebkent is van a haz aljaba porszuro ) sokan szakitottak a hagyomannyal lasd : silverstone ugyhogy oly mindegy hogy all az tap.
(#39389) radi8tor1
azert nem kapcsol be mert hybrid tap, pontosan tudom nem milyen terhelesnel kapcsol be de ugy 100w alatt nem fog ami meg mindig messze van a geped mostani idle alapotatol.
[ Szerkesztve ]
-
Angelo69
senior tag
válasz fatal1ty1984 #39406 üzenetére
Nekem sincs rossz gépem, de mindig irígylem a konfigjaidat.
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
Destructo
senior tag
válasz fatal1ty1984 #39406 üzenetére
Eszmeletlen Egy par dolog lehetne ebbol az en gepemben is
Szerk: VGA-n hogy hogy nincs viz?
[ Szerkesztve ]
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Angelo69 #39407 üzenetére
tegnap pakoltam ösze egy másikat játszani itthonra. x79 sabertooth,i7 3820@5.4ghz,4x2gb Dominator 2000mhz cl8, sapphire 7970. kellemeset csalodtam a 3820-ban,iszonyat sokat lehet rajta huzni vizzel.ma vagy holnap felrakok még 2 db ventit a radira és meglátom birja e az 5.6-5.7 ghz-et
-
Angelo69
senior tag
válasz fatal1ty1984 #39410 üzenetére
"Én ilyen egyszerű gyerek vagyok, oxigént alakítok széndioxiddá... semmi váratlan fordulat."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz fatal1ty1984 #39412 üzenetére
Iszonyatos bénaság az a chipset/FET hűtő ventilátor ASUS részéről.
⭐ Stella
-
=HG=
addikt
-
Atke
senior tag
Tudja valaki hogy honnan tudnék ilyen csatlakozókat szerezni "nagyobbacska" tételben emberi áron?
-
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Sikerült most már nem csak telefonos képeket csinálni a masináról, immár D5 pumpával.
-
zolee5016
őstag
válasz kornel76 #39416 üzenetére
Ha esetleg olyan ami a gépem elejében volt pirosban ,érdekel zöldben...............LINK
Én a vinyókat tettem rá,így nem megy mindegyik..[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
ZeroZero
csendes tag
Sziasztok, unalmamban kicsit rendet raktam a gépházban. Ez az első ilyen próbálkozásom, lenne még mit csinosítani, és harisnyázni de harisnya nincs, és a végére a kedv is elfogyott, így hát így marad Nem egy hűde erőmű ez a gép, de a célnak megfelel. Mi a véleményetek róla? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Hoorus
őstag
Na lőttem én is egy fotót.. Az Asus 7870 DC2-t váltotta egy Gigaabyte 7950
-
AndrewTdi
addikt
Az egyik homemade tartó láb 1-2mmel hosszabb lett, szerintem attól áll el picit.
igen, elől 200as radi van, ha már befér, legyen a nagyobb alapon.
hőmérséklet jónak mondható. több mint 1,5 óra lynx után 58 fok. 4600ra húzva 68. ( de csak eme teszt miatt lett csak felhúzva)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest