Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
Ez a probléma tipikusan ugyanolyan, amiről már írtam az akkus kéziszerszámokkal kapcsolatban. Itt is "ugyanaz" a gond, sorosan töltünk egymástól egyre jobban eltérő akkukat. A végtöltést mindig a leggyengébb cella határozza meg. Itt még külön is szép hogy az "egymástól eltérők" nem különáló akkucellák, hanem egyenként is önálló akkumulátorok. Az általad leírt eljárás szerintem teljesen korrekt. Ha minden akkura külön töltőt kötsz, akkor nem zavarja őket semmi, ha csak nem kötöd össze a végén még az egész miskulanciát. Egy akku, egy töltő, itt a vége, fuss el véle. :-))) Állandóan persze szerintem nem kell így használni, ha időnként helyrerakod az egyes akkukat akkor általában tölthetők sorban a normál töltőjükkel. Épp ezért nem kell neked 4 töltő, időnként egyesével töltsd fel külön-külön a négy akkut szintrehozás miatt, aztán csak húzd a "gázt".

-
Lompos48
nagyúr
Az állapotot nem feltétlenül (csak) a minőségi állapotára értettem. Egyszerűen a töltöttségi állapotára. Négy vadonatúj egyforma akkut így kötve/töltve a művelet sokkal többször megismételhető, ez természetes.
Az impulzustöltő hasznos dolog. Ideális, ha az impulzusok "szünetében" rövid ideig kisütés történik. Kissé bonyolultabb a megoldása.
Természetesen a legjobb minden akku külön, egyedi "kezelése" -
Lompos48
nagyúr
A töltőket is ugyanúgy sorba kell kötni, mert feszültséggenerátorok. Azért nem egy "szép", elegáns megoldás. Mégis működőképes. És marad a 2 szélső szál akkuknál és töltőknél is, amiket összekötsz (elfelejtve minden sorba kötögetést). Egy gond van/lehet vele: ugyanakkora árammal tölti az akkukat. Ha az állapotuk különbözik, az úgy is fog maradni. Párszor elmegy, de nem csinálnék belőle sportot.
-
Lompos48
nagyúr
A Grace hidat Grätz-nek hívják. Ha arra gondolsz, hogy a váltóáramú púlusaira egyenfeszültséget kötsz (mindegy milyen polaritással) és akkor a + és - kapcsokon ugyanúgy adja az egyenfeszültséget, mint váltó bemenetnél, akkor igaz. Nem tudom mit nevezel polaritásfüggetlen -nek.
, esetleg azt, amit az előbb zárójelbe tettem. -
Lompos48
nagyúr
Én meg ott ragadtam le, hogy mi van akkor, ha: a gázkar egy pozícióban van (szerintem ez arányos a sebességgel) és fékezek, akkor leveszi a vezérlőfeszültséget. Ha az előző értéket észbetartottam, elengedem a féket, majd visszakapcsolom a vezérlést az előző sebességnek megfelelő vezérlésre amire a Hold "emlékszik", nem ránt egyet a járgányon?
Vagy még mindig nem értek semmit az egészből?

-
Lompos48
nagyúr
Kereshetünk helyettesítőket, nem ez a legnagyobb gond.
...ha elveszik a tápot visszavált alapra?
Elektronikában az elveszik/visszaadják a tápot egy érdekes dolog. Azonkívül, hogy még mindig nem tudom mi az alap, kikapcsoláskor általában eltűnik rövidebb/hosszabb idő alatt minden feszültség.
A S/H elve az, hogy követi/mintavételezi a bemeneti jelet (sample), majd egy parancsra megszakítja a követést és a pillanatnyi értéket tartja (hold). Visszatéréskor (a hold parancs megszűnése) folytatja a bemeneti jel követését.Sajnos még nem értem a működését.
De türelem, most próbálom összevetni az előző magyarázattal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- SSD kibeszélő
- Milyen házat vegyek?
- Suzuki topik
- Konteó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430u - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És írják Graetz-nek is. Semmi gond, de a kisördög lökdösött hátulról.
, esetleg azt, amit az előbb zárójelbe tettem.
ekkold