Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekkold
üzenetére
Nem vitatom, hogy a kapcsolófrekvencia megjelenése a kimeneten elméletileg nem hallható, de ennek ellenére az általad linkelt Skori féle D osztályú erősítő leírásában is lényegi elem ennek a kiszűrése.
A D osztályú erősítők legnagyobb előnye a 90% feletti hatásfok (ami a hagyományos A osztályú erősítő esetén 30-35%, a B osztályú erősítő esetén pedig 70-75%), ahol ez fontos, ott érdemes kihasználni ezt az előnyt.
Otthoni zenehallgatásnál ez pont nem lényeges, ott szerintem inkább a jó hangminőség a fontos.
Nekem is van jópár D osztályú erősítőm, saját építésű bluetooth hangfalaimban azzal döngetek, ott az akkus táplálás miatt fontos az alacsonyabb feszültségről is elérhető, jó hatásfokú működés.
Erősítő építgetést már régen abbahagytam, utolsó fellángolásom az LM3886-os IC-re épülő GainClone erősítő lemásolása volt. Ez egyébként egy elég jó hangú erősítő az igen egyszerű kapcsolástechnika ellenére (vagy pont annak köszönhetően
).Koromból kifolyólag elköteleződtem az analóg rendszerek mellett (otthoni rendszereim fő hangforrása a szalagos magnó, többek között pl. ez
) Végigéltem a klasszikus sztereó hifi hanyatlását (a házimozi beköszöntével), így volt szerencsém viszonylag jó áron beszerezni szobai hifi erősítőket, két ilyen AKAI AM-65 erősítőm is van, ezek hangminőségben (és hangerőben is
) kielégítik a szobai hifis igényeimet.Persze a D osztályt sem felejtem, ha jön a jobb idő, akkor belevágok
az OSB lapbaegy partybox építésébe, egy 2x50 wattos (+100 w sub) D osztályú erősítő és 2 pár 16 cm-es Pioneer autóhifi hangszóró felhasználásával. Az építés lépéseiről és az eredményről majd beszámolok
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).
) kielégítik a szobai hifis igényeimet.