Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
aujjobba
üzenetére
Sajnos azt kell mondanom, hogy az uni-t muszerek elegge ocskak. En mar nem is fogok toluk venni. Utolso amit vettem egy ut512 es egy utg932e, de mind a ketto gyatra, elobbi meg le is fagy nem ritkan. Kozismert kinai lett, azaz az ara mar nem kinai, de a minosege meg igen.
-
Audience
aktív tag
válasz
aujjobba
üzenetére
Nekem eddig Uni-T-vel nem volt gondom a kínai szutykok között viszonylag jó cuccokat csinálnak. Árammérésnél érdemes követni a régi öreg Mesterek ajánlását és folyamatosan lefelé menve a méréshatárral ott mérj ahol a legnagyobb kitérést adja anélkül, hogy kikoppanna a mutató, ez egy kis absztrakcióval a digitális műszerekre is igaz!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
aujjobba
üzenetére
Értem, hogy törekedtél az egyformaságra, de ennek igazi módja a műszerek soros kötése, mert akkor biztos, hogy ugyanazon áram folyik rajtuk.
Például lehet befolyásoló hatása az áramkörre még a műszer saját belső (sönt) ellenállásának is stb., soha nem tudhatod, mi kavar be.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
aujjobba
üzenetére
Sajnos a pontos árammérés nehézkesebb mint gondolnánk. Ha veszel 5db multimétert és egyszerre mérsz vele, akkor 5 különböző áramerősség értéket fogsz kapni...
A műszerekben van egy un. sönt ellenállás, ezen átfolyik a mérendő áram, és a rajta eső feszültség alapján mutatja a műszer az áramot. Azonban még a nagyon drága sönt-ellenállásoknak is véges a pontossága, és van hőfokfüggése is (meg további egyéb problémái - pl. a csatlakozási pontok termoelemként viselkednek, ami a felmelegedő ellenállás esetén - egyfajta memória effektus szerű hibát visz be). Egy komoly műszerben csak a sönt ellenállás sokezer Ft-ba kerül. Nyilván egy kézi multiméter nem ez a kategória, de ezektől nem is lehet túl nagy pontosságot elvárni - de ezen belül is vannak különböző ár, minőségi, ill. pontossági kategóriák.
Új hozzászólás Aktív témák
- Toshiba 500 GB 2,5 Notebook HDD
- VTX AMD Radeon HD 6870 1 GB GDDR5 256 bit PCI-E Videokártya
- G.SKILL Trident Z5 Royal Neo Silver 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - Élettartam garancia
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold