- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Nem kritizáltam a lelkesedésed, ha az nekem szólt esetleg, de lehet csak úgy általában írtad. Ha valaki tervez, az jó. Mindegy, h tyúkól, vagy az örökélet DNS... vagy bármi a kettő között.
Én egyszerűsíteném azzal, h a már linkelt 3-32 V SSR-t raknék (keresni kell, biztosan van NC változat is: még egyszerűbb szitu), amihez semmi nem kell gyakorlatilag. Nálam a fűtést kapcsolgatja (OK, csak ~40Watt a keringető) több, mint egy éve... Ha biztosat akarsz, akkor -ahogy Tibi írta- 1 db NPN+ ellenállás, kész.
Másik csodaszer az FBS. Nekem van olyan relém, amit a lábak forrasztása után bevontam vastagon FBS-el (csak az érintkezős részen, nem fog megsülni). Ott nem húz át, nem fog meggyulladni, szikrázni, stb. Kicsit barkács megoldásnak tűnhet, de ott a dobozban a kapcsoló mögött a vezetékek mindenhol hozzáérnek. Esetleg 3D nyomtatott tokozást neki? Nem tudom mi píz lehet, de van 3D-s topik, megmondják. -
Teljesen jó az ssr. Nem kell relézni.
A vemos pozitívot ad ki amikor működnie kell az ssr-nek? Akkor miért nem a faék egyszerű npn módszert alkalmazod? 0,6V feletti jelre már nyit és telítésbe megy azaz nem lesz meghajtás probléma.
2,2kohmon 2mA folyik a bázisba, azt tutira tudja a vemos, a legprimitívebb npn tranya 50es bétával 100mA-t tud kapcsolni, az ssr sztem. 10-20mA-t igényel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest