Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Szevasz
A frekvencia viszonylag magas lehet, füllel elég magas hangot lehet hallani az induktortól, de lehet, hogy stimmel nagyjából a 7KHz.
Köszi a linket !
(én ilyen kőkorszaki vagyok, hogy gyakorlatban szeretek mindent kikísérletezni)
A C2, ahogy említettem 4,7mikrós, 400V-os volt, ahhoz max. olyan másodpercenként 10 -15 villanás tartozhat.
De ha lecavarom úgy kb. 1-1,5 másodpercenkénti 1 villanásra, akkor is ugyanúgy melegszik a kondi !A soros ellenállásra (ESR) én is gondoltam, hogy esetleg némelyiknek túl magas lehet a belső ellenállása, és azok melegednek erőteljesebben.
Tegnap este még próbálkoztam tovább.
A 10mikrós, 350V-os energiatakarékos fénycső előtétből kivett puffer kondi egész szolidan melegszik csak, viszot kipróbáltam az egyik kisebb vakuból kivett foto kondit is, az rendesen felforrt (80mikró, 330V)És még azt vettem észre, hogy amikor két 4,7mikrós, 400V-os kondit kötöttem sorba, akkor még magasabbra nőtt valamivel a villogási sebesség, fogyasztás csökkenés nélkül, de a melegedés a két soros kondi esetében is hasonló maradt.
A villogási sebesség igen magas, már szinte folyamatos fény volt, olyan 20-25 lehetett.
Lehet, hogy csökkent picivel a kapacitásuk sorosan kötve a megnövekedett ellenállás miatt és ezért a sebesség növekedés ??Szóval akkor lehet, hogy LOW ESR kondit kellene szerezzek, vagy kisebb kondikat párhuzamosan kössek !
A polaritás nélküli, kerámia tokozású (pl. egy 105-ös jelzésű 1mikrós) kondiknak esetleg kisebb az ESR értékük, érdemes azokból többet beletenni ??
A magas frekvenciás, pláne segédtekercses trafók tervezéséhez én sem értek, az a baj,
egyet ugyan sikeresen készítettem egy másik stroboszkók kapcsolásba, de a második már nem akart összejönni.
És egyet korábban sikerült készítenem egy fénycső inverterbe, de az is csak véletlen jött össze.Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő