Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ágyúvel verébre...
Combosabb SI dióda, a féklámpaizzó maradhat, és ez így szépen megáll 0,7V környékén. Lejjebb ne menj, ez se bír ki mindent.
8 évig nimh-ztam, ez a kisütő volt használatba 100+ cellát használtam.
Én egy 4-es ceruzaelem tartót használtam, párhuzamosan a 4 hely, egy 6A SI dióda és kb. 2 méter vékony vezeték, ez volt a kb. 0,2ohm kisütőellenállás.
Mindez megfejelve egy valamikori magnó kivezérlésmérővel, mikor lement a mutató a zöld sávra, kész volt a kisütés.
Töltés, vagy nagyon rendes gyerek vagy és beszerzel-építesz egy direkt nimh peak-hold elven múködő töltőt,
vagy hagyod a fenébe és 0,1C-vel tolod 12 óráig.
Amelyik érezhteően hamarabb langyosodik az már erősen kapacitásvesztett. -
Dr. Szilikát
őstag
A kereskedelmi vagy profi laborteszterek sem mennek nagyjából 0,9 -0,8 V alá.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy sütöd ki mondjuk stabil 100 mA árammal, majd egy ponton elfogy belőle az energia és aránylag hirtelen letörik a feszültség.
De letörni viszont nem szabad, mert attól károsodik a kémia. Így jön ki ez a szint, amikor ereje (terhelhetősége) gyakorlatilag már nincs, csak a kémia mégis fenntart egy szintet, amitől kárt még nem szenved.
De ahogy mondani szoktam, hiába az IPC-1 / BC-700 töltő regeneráló funkciója, több ciklus alatt feltornássza a kapacitást, de hosszabb távon nem teljesít jól a cella. Nekem úgy jött le sajnos, hogy ami beteg, az beteg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- Legion 5 Pro 16IAH7H Intel Core i7-12700H CPU / 32GB DDR5 RAM / 1TB SSD / Nvidia RTX3070 8GB
- Szép DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- TP-Link RE700X AX3000 Rage Extender
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold