- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fraba
aktív tag
Azt nem tudom, hogy neked RGB LED szalagod vagy csak sima hideg/melegfehér LED szalagod van (ha jól emlékszem nem írtad), de a fenti adat RGB-re vonatkozik! Kiindulási alapnak jó lehet.
Egy másik totyikban is szó volt LED szalagról, oda is írtam, de bemásolom ide a hozzászólásom releváns részét:"Amikor kontrollert választasz a LED szalaghoz, akkor annyit érdemes tudnod, hogy a - azt hiszem a gyári adat - 14,4 W/m-es (12V/1,2 A) fogyasztás a 5050-es, 60 LED/m-es szalagnál a valóságban csak 6 W/m (12V/~0,5A). Ennyit vesz fel a tápból a kontroller. Én magam mértem meg itthon. Ha a DMM hazudott, akkor én is neked...
Ui: A mérést természetesen fehér fénynél (amikor mind a 3 LED be van kapcsolva RGB) maximális fényerőn tettem meg." -
Kernel
nagyúr
Csak a honlapon feltüntetett adatokat néztem, arra nem gondoltam, hogy pont darlingtont pécéztél ki, amit én sem használnék erre a célra.
Közben mértem egyébként, 50 centis LED-szalag (60 x 3528) 130 mA-t vesz fel 12 V-ról.
Érdekesek egyébként ezek a szalagok, mindenhol úgy tüntetik fel, hogy 5m / 2A / 24W, de én jóval kevesebbet mértem, két tekercsnél is. Több hónap "öregítés" után ugyan nőtt egy kicsit, de még úgy sem közelíti meg a névleges értéket. (Monitorba lett beépítve háttérvilágításnak, így aránylag sokat megy.)
-
Lompos48
nagyúr
Kérdés, hogy megteszi-e? A BC517 adatlapját el kellene olvasnod. A max. disszipált teljesítménye 625mW. Mivel Darlington tranzisztor (2 tranzisztor kaszkód kapccsolásban), ezért nem lehet annyira "leültetni", mint a nem-Darlingtonokat. A VCEsat értéke max. 1V (100mA kollektoráramnál, nagyobbnál akár nőhet ez az érték). Ezekből számolva, a legnagyobb áram, amit határon vinni képes 625mA. Ezért a LEDek által igényelt áram értékéből kell kiindulni.
-
darvinya
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest