- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino #23399 üzenetére
Én amikor megvettem a hőlég forrasztómat hibás volt.A betétje nem volt elszakadva "de" össze voltak kuszálódva a szálai és abból már tudtam,hogy azt cserélni kell(230V-os betét)
Ki is cseréltem de akkor sem melegített mert volt egy 10 ohm kb.20W-os ellenállás sorba kötve a betéttel és az szét éget.Kicseréltem az ellenállást is és dolgozik.
Ebből csak arra akartam utalni,hogy akár egy elejtés is okozhat "menet" zárlatot egy fűtő betét esetében és akkor már meg is változnak a paraméterei.... -
zka67
őstag
válasz
DonThomasino #23399 üzenetére
Ez nem a fesztől ment tönkre. Az egyik cég, ahol dolgoztam, vett egy puskás féle pákát, aminek gyárilag szar volt a hőkapcsolója. Egyszer otthagytam az asztalon (első nap), mire visszaértem, vörösen izzott a páka hegye. Gondolom beragadt a hőkapcsolója vagy összeégett vagy nemtom, mert garanciába kicseréltettük, nem szedtem szét. A lényeg az, hogy utána is működött, nem égett ki a betét, csak megint felizzott vörösre a hegy.
A hőkapcsoló felel azért, hogy ne melegedjen túl a betét, és nagyjából függetlennek kéne lennie attól, hogy mekkora feszt adsz rá. Ez egy ellenállás, nem más. Peched volt szerintem, nem érdemes több szót pazarolni rá.
Elmesélek azért egy történetet:
Nekem a kávéfőzőm (DeLonghi) már lassan 6 éves és még mindig garanciális. Egyszer nem bírt ki benne a fűtőbetét egy évet. Kitaláltak mindent a szervizben, hogy miért nem akarják kicserélni, én meg mondtam nekik, hogy már bizony ki fogják cserélni, mert egy év garancia jár minden egyes kazánra, amit kicserélnek benne. Egyszer az volt az indok, hogy csak fél év garancia jár rá, aztán az, hogy biztos hideg vizet öntöttem a forró kazánba, meg hogy biztos nem tartottam karban megfelelően és ilyenek. Mondtam a szakinak, hogy én csak kávét főzök vele naponta kétszer és erre az van ráírva, hogy kávéfőző. Ha nem tudok vele kávét főzni, akkor elromlott és legyen szíves cserélje ki benne azt a betétet, aminek túl rövidre sikerült a tervezett elavulása. A legjobb az az volt, amikor azzal próbálkozott, hogy ezt be kell vizsgálni, mert lehet, hogy az elektronika ment benne tönkre
Hol van ebben elektronika, kérdeztem. Aszongya nekem, itt fölül és rábökött arra a részre, ahol kifolyik a kávé. Akkorát röhögtem az arcába, hogy inkább nekiállt kicserélni a kazánt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 256GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest