Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• totya694

őstag

válasz DonThomasino #23399 üzenetére

Én amikor megvettem a hőlég forrasztómat hibás volt.A betétje nem volt elszakadva "de" össze voltak kuszálódva a szálai és abból már tudtam,hogy azt cserélni kell(230V-os betét)
    Ki is cseréltem de akkor sem melegített mert volt egy 10 ohm kb.20W-os ellenállás sorba kötve a betéttel és az szét éget.Kicseréltem az ellenállást is és dolgozik.
    Ebből csak arra akartam utalni,hogy akár egy elejtés is okozhat "menet" zárlatot egy fűtő betét esetében és akkor már meg is változnak a paraméterei....

• zka67

őstag

válasz DonThomasino #23399 üzenetére

Ez nem a fesztől ment tönkre. Az egyik cég, ahol dolgoztam, vett egy puskás féle pákát, aminek gyárilag szar volt a hőkapcsolója. Egyszer otthagytam az asztalon (első nap), mire visszaértem, vörösen izzott a páka hegye. Gondolom beragadt a hőkapcsolója vagy összeégett vagy nemtom, mert garanciába kicseréltettük, nem szedtem szét. A lényeg az, hogy utána is működött, nem égett ki a betét, csak megint felizzott vörösre a hegy.

A hőkapcsoló felel azért, hogy ne melegedjen túl a betét, és nagyjából függetlennek kéne lennie attól, hogy mekkora feszt adsz rá. Ez egy ellenállás, nem más. Peched volt szerintem, nem érdemes több szót pazarolni rá.

Elmesélek azért egy történetet:

Nekem a kávéfőzőm (DeLonghi) már lassan 6 éves és még mindig garanciális. Egyszer nem bírt ki benne a fűtőbetét egy évet. Kitaláltak mindent a szervizben, hogy miért nem akarják kicserélni, én meg mondtam nekik, hogy már bizony ki fogják cserélni, mert egy év garancia jár minden egyes kazánra, amit kicserélnek benne. Egyszer az volt az indok, hogy csak fél év garancia jár rá, aztán az, hogy biztos hideg vizet öntöttem a forró kazánba, meg hogy biztos nem tartottam karban megfelelően és ilyenek. Mondtam a szakinak, hogy én csak kávét főzök vele naponta kétszer és erre az van ráírva, hogy kávéfőző. Ha nem tudok vele kávét főzni, akkor elromlott és legyen szíves cserélje ki benne azt a betétet, aminek túl rövidre sikerült a tervezett elavulása. A legjobb az az volt, amikor azzal próbálkozott, hogy ezt be kell vizsgálni, mert lehet, hogy az elektronika ment benne tönkre :D Hol van ebben elektronika, kérdeztem. Aszongya nekem, itt fölül és rábökött arra a részre, ahol kifolyik a kávé. Akkorát röhögtem az arcába, hogy inkább nekiállt kicserélni a kazánt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés