- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Ugyan korábban mágneszárak működtetéséhez ólom-savas akksit ajánlottatok, de most direkt nem azzal, hanem Li akksi cellával szeretnék megvalósítani egy kapcsolást.
Most a Li cella töltését ne nézzük, először egy Step-Up DC-DC konverterre lenne szükségem az akksiból a magasabb fesz igényű mágneszárak meghajtásához:
- 2,8 - 4,5V bemenő, 12V ki
- Kimeneten 2-3A körüli - rövid idejű (pár sec) - terhelhetőség (alapvetően amire majd kelleni fog, ott kb. 1,5A elég lesz, de saját célra megcsinálnám már komolyabbra, ha emiatt nem sokkal drágább / bonyolultabb). Tartós üzemben is lehet kellene majd saját célra, de úgy elég mondjuk 12V 1A.
- Alapvetően külső kapcsoló FET-es kellhetneAnd egy korábbi hsz-e: [link] alapján kezdtem el körbenézni.
Találtam is olyat ami talán jó, de nem tudom pontosan milyen külső FET kell hozzá, és azzal mekkora áramerősséget "érhetek el".
Mi a követelmény egy erre való FET-től ? Gondolom RdsOn nagyon alacsony, de ezen kívül mi még ?
Amit találtam és tetszett mindj. megkeresem és belinkelem. Ami nem tetszett, az az ára, mert valami 3000Ft körül volt. Lehetőleg ilyen 2000Ft felett ne nagyon legyen - vagy ha esetleg mégis, akkor annak annyiért már tényleg űber tudásúnak kellene lennie.
Főleg úgy hogy a külső alkatrészeknek is lesz azért ára.Gondoltam esetleg arra is, hogy tápnak 4db AA Nimh cella sorban, ez ugye 4V-5,8V közti bemenő fesz.
Ugyan még nem tudom pontosan hogyan működnek ezek a kapcsolások, de jó lenne olyan IC/kapcsolás, ami 3V és 6V közt működne külön módosítás / utánaállítás nélkül. Esetleg egy darab trimer áttekerésével.Li cellából meg találtam ilyet: [link]
Li-ion ICR 18650D 3,7V 1500mAh akkucella
típus: li-ion
feszültség: 3,7V
kapacitás: 1400mAh
méret: 18x65mm
Terhelhetőség: 10C
Modellekhez, szerszámgépekhezEz szerintem megfelelne a célnak (ha tényleg terhelhető rövid ideig 10C-vel).
Bár asszem már a múltkor is linkeltem.
A 10C-s terhelhetőség 14A-t jelent, ami még rossz esetben (DC-DC hatásfoka, terhelés miatti még alacsonyabb kapocsfesz) is min. 3A-t jelentene 12V-on.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest