Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van bárkinek bármilyen tapasztalata a Centroweld 130 MMA inverteres hegesztőről ? [link]
Vagy a Iweld Gorilla Pocketpower 130 -ról ?
-
Vannak apróságok amelyek nálam feléjük billentenék a mérleg nyelvét. Ha nem is számottevően de hosszabb kábellel szerelik a gépeiket mint a konkurens gyártók plusz nekem az is szimpatikus, hogy nagy méretű masszív testcsipesz van már a 120A gépükön is. A Jasic globális szereplő a hegesztőgépek piacán nekem több bizodalmam lenne bennük mint egy Iweldben, de azt sem gondolom rossz gépnek ettől függetlenül. Használati értékben ugyanazt tudják, az áruk is nagyjából azonos.
-
-
do3om
addikt
Én az utóbbit használom, igaz nem 130 hanem 190-es.
Használtan vettem, nekem bevált, nem tudom a kábel hosszban van e eltérés a 190 és 130 között. Nekem elég ami van rajta de rövidebbet nem szívesen látnék rajta.
Pajzs, az egy nagyon egyszerű ami a másikhoz van, annál ha nem akarsz költeni egy olcsóbb fejpajzs is sokkal jobb, nem kell automata, csak sokszor jó ha van szabad kezed. -
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék hegesztőt venni, otthonra barkács célokra, a véleményetekre lennék kiváncsi:
a) HETRA MINI
b) Iweld Gorilla Pocketpower 130
Utóbbinak állítólag rövid a kábele...
Míg az elsőhöz jár pajzs is...Nem tudom...
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Inverteres hegesztőt szeretnék venni. Már kinéztem az Iweld Gorilla Pocketpower termékcsaládot ( 130,150,170) csak azt nem tudom, hogy melyiket bírná el itthon a hálózat.
3x16 A-es kismegszakító van a villanyóránál.
Tudnátok segíteni? -
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Korlát hegesztéséhez szeretnék venni MIG, vagy inverteres hegesztő gépet.
A kérdésem az lenne, hogy a kiszemelt gépek közül ti melyiket ajánlanátok, illetve melyik lenne jobb ilyen munkákra.
Jelenleg 17 folyóméternyi korlátot kellene hegeszteni, illetve később 2darab 4,5 méter hosszút.
Alapvetően nem ez a tervezett fő tevékenységi kör, max egy évben 2-3 ilyesmi lenne. Viszont muszáj megcsinálni, nem opció, hogy csináltassam mással. Így kénytelen vagyok beruházni saját készülékbe.
Ha lehet, nem költenék eszement összegeket rá, de muszáj, hogy szép legyen a kivitelezett munka, lehetőleg ne kelljen több száz korlátelemet órákig körbe flexelni, hogy nézzen ki valahogy.. Nem hátrány, ha nem kell fél mázsa revét kiszedegetni a füves udvar talajából, ilyen szempontból jó lenne a MIG. viszont a nagyobb térfogat, a plusz palack raktározási gond is, egy invertert kissebb helyen el lehet rakni, a következő munkáig, ami adott esetben hónapokkal később lesz..
Plusz gond, hogy a maximum amper, amit ki tudok venni a konektorból , 13 amper..
Tapasztalat hagyományos trafóval van, elég jelentős, évekkel ezelőtt egy cégnél elg sokat dolgoztam egy dinamós, fixen telepítettel, egy keveset acetilén-oxigén lánghegesztővel illetve otthon pedig egy hagyományos praktikeres trafó volt. Sem inverteressel, sem MIG-el nem dolgoztam még.
Mivel külföldön élek, sajnos a magyar boltok nem jöhetnek szóba, pedig elég barátságos kínálatuk van.
Ami szóbajöhet Nagyjából felhasználható összeg magára a gépre kb 200, illetve a kiegészítők kb plusz 50. Ha indokolt, mehet feljebb is, de az már anyagilag jobban fáj, mint szeretném...
A szóbajöhető boltok: (Helyileg ezek elérhetőek számomra..)
MachineMart
ScewfixAmit nézegettem, az a screwfixben a 149 es inverter, vagy a 249 es MIG, A machine martban kb bármi, ami a keretbe belefér..
A válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is!Ui: a mostani munka, amihez kellene : 40x10es laposvas vízszintesen, 40es zártszelvény oszlop, 10es tömör vas kvadrát anyag a pálcák.
-
hali01
őstag
válasz
kismeno32321 #555 üzenetére
Csö!
Én mostanában vettem a Zákánytol egy ilyen 200-ast. Arra amire neked is kell. Elötte egy ezeréves HETRA-m volt. Amivel sok mindent fel épitettem. Egyenlöre csak probálgatom, de kb olyan,mintha egy trabantbol egy ferrariba ültem volna. Palackom még nincs. Porbelessen használom. De kell egy palack,mert ez a töltelékes drót igen nagy port,koszt csinál.
A beállitásokban jó lenne ha vki tudna segiteni néhány általános adattal. Amiböl ki tudnék indulni. Mert egyenlöre csak találgatok. -
kismeno32321
újonc
Sziasztok! Ztrust MIG-230 Co gépet tervezek vásárolni karosszériás munkára Az lenne a kérdésem, hogy van valakinek ilyenje? Iweldes véleméyneket hanyagoljuk, mert a korábbi gorillám
az többet volt szervízbe mint a műhelybe, ezért abból a rakás k*kiból nem kérek.
https://www.zakanyszerszamhaz.hu/termek=19475_Ztrust-MIG-230S2-fogyoelektrodas-vedogazas-inverteres-hegeszto
-
odium
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gépvásárláshoz. Háztáji mezőgazdaságban kéne ellátnia a feladatát, az 1-es lemeztől az esetleg 10 mm vastagságú anyagok hegesztéséhez is alkalmasnak kell lennie, nem ipari jellegű használatra, de ha kell bírja az 1-2 órás folyamatos munkát. Árban 30-50 ezer közt kéne maradni. Köszi.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Van itt valaki, aki hegesztés bérbe vállal Budapesten? Egy (teljesen saccra 140 * 60 cm) fém keretre lenne szükségem 40*40 szögacélból. Nem vészes meló annak, akinek van hozzá felszerelése, de sem bérelni nincs kedvem, sem gyerek érkezés előtt foglalkozni ezzel nincs időm.
Ha valakinek "közérdekű" jellegű infója van, jöhet ide, de ha ajánlatot is adna a munkára, az jöhet privárban!
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Tudom off, de felteszem a kérdést.
Hidegen húzott vagy a melegen hengerelt köracél bírja jobban a gyűrődést? Menetet szeretnék rá vágni és meghajtani cuppántnak
A húzottat meghajtottam, de hajszálrepedés szerűek lettek rajta. Vagy ettől jelentősen nem gyengült?
Köszönöm. -
Sz.Péter
tag
válasz
farkasabel12 #547 üzenetére
Sokat dolgoztam esab gépekkel,és nagyon jók,de az árazásuk kissé erős.Ez a gép jó lesz neked.
-
farkasabel12
újonc
Sziasztok!
Új gépet vennék. Erről van véleményetek?
https://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/963-esab-buddy-arc-180-mma-hegeszto-inverter.html
-
Sz.Péter
tag
válasz
BUZZLGHTYR #544 üzenetére
Ez lehet,hogy jó lesz.De beírod,hogy pipe welding.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hetfon megjott az iweld gorilla sp 200-as awigep, kedd ota gyakorlatozok elszantan, 2 3 nap mulva dobok egy kepet hogy alakulnak a dolgok, szenacel csovet hegesztek, sajnos 2 reszben meg nemnagyon megy a hegesztes, de mar nemsok kell hozza, erzodik a kezemen hogy szokja a pisztolyt! Valami oktato videot tudtok?
-
Sz.Péter
tag
válasz
BUZZLGHTYR #540 üzenetére
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
SoulReaver #539 üzenetére
Szerinted nemjo az a gep itthoni hasznalatra amit ajanlottak? Kesobb talan savallo csovet is hegesztenek de az max 2es anyagu lenne
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
SoulReaver #539 üzenetére
Es az mi?
-
SoulReaver
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #538 üzenetére
HA nem elég a sima elektródás inverteres gép, akkor awi gépet már úgy érdemes venni, hogy tudjon AC/DC-t is...
-
Sz.Péter
tag
válasz
BUZZLGHTYR #536 üzenetére
Ez jó lesz.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Mi lehet. az optimális pálca vastagság kettes falú zártszelvényhez inverterrel?
Hogy könnyen ívet is vegyen és ki se égesse.
Köszönöm. -
kavalkád
senior tag
hello, rozsdamentes acéllemezt keresek, 150*70-es méretben, 2 darabot. vastagságra 4 mm lenne optimális, de a 2-3 is megfelel. nem akarok egy egész táblát megvenni ezért a két kis darabért. ha valaki tud ilyet vagy tudja hol tudnék venni kérem jelezze. köszi.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Nyilvan nem arra szamitok hogy kezdokent dolni fog a penz, de a kornyeken jelenleg nemsok esely van a palyakezdo munkalehetosegre es ezert gondoltam a minositesre. Tisztaban vagyok vele hogy a gyakorlatnak hatalmas szerepe van, de akkor keresek tovabb, hatha osszejon valami
-
SoulReaver
veterán
-
válasz
BUZZLGHTYR #527 üzenetére
Majd akkor menj rá a minősítésre ha lesz néhány év tapasztalatod és zsebre dugott fél kézzel, elfordulva is bármikor húzol egy hibátlan varratot. Nekem is megvan PB helyzetre de nem fogom megújítani ha lejár. Voltam öt cégnél próbamunkán sehol senkit sem érdekelt a minősítésem.
Az egyik helyen nálam konkrétan az volt, hogy odaállítottak egy szabad gép mellé és közölte az ember, hogy akkor most látni szeretné hogyan megy a függőzés. Na az fasza gondoltam magamban mert a tanfolyamon csak hébe-hóba próbálgattam egy vérző torkú olcsó alfaweld géppel amikor az oktatónk kiment kávézni és nem látta mit csinálok. Nem volt sem idő sem elég anyag, hogy ezt is próbálgassuk. Lesz ami lesz alapon megcsináltam és én lepődtem meg a legjobban, hogy teljesen vállalható lett minimális hibákkal. Megkérdezte az ember, hogy hányszor hegesztettem ebben a pozícióban én meg mondtam, hogy talán most harmadjára mert képzésen nem volt rá lehetőség. Erre odahívott a műhely közepén kiállított referencia darabhoz és hát nem sokkal volt rosszabb az enyém. Ennyit számít a profi gép. Nem kell beszarni a próbamunkáktól tisztában vannak egy frissen végzett ember hiányosságaival és nem állítanak senkit megoldhatatlan feladat elé.Ezt a minősítés témát meg engedd el. Majd ráérsz vele foglalkozni ha eljön az ideje. Itt nem lehet megélni? Pályakezdő vagy nulla tapasztalattal, őszintén mégis mit vársz? Hogy felvesznek és azonnal dől a lé? Úgy állj hozzá, hogy oké felvesznek egy céghez ahol fizetést kapsz, ha csak 140et akkor annyit nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy gyakorlatot szerzel az ő pénzükön. Az ő gépük kopik az ő gázuk fogy az ő anyaguk fogy és még fizetnek is érte NEKED! Pályakezdőként szerintem ne nagyon válogasson az ember. Hiába van egy jó bizonyítványom és minősítésem konkrétan kitörölhetem vele. Ótvar szar helyen élek én sem vagyok abban a helyzetben, hogy válogassak az ajánlatok közül.
Röhögtem nálunk is a tanfolyamon miket álmodoztak egyesek, hogy majd ennyit meg annyit fognak keresni a hegesztéssel. Francokat. Ez nem így működik. Majd. Egyszer. Úgy igen. De az egy hosszabb több éves folyamat. El kell kezdeni valahol. -
SoulReaver
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #527 üzenetére
Nem értem, mi köze van a minősítésnek ahhoz, hogy csinálj egy próba munkát?
Akkor is azt látják, hogy nincs gyakorlatod... Most tehetsz minősítést, az egy pár hónap... begyakorolsz pár varratot, próba munkát meg elqrod, mert olyat kérnek ami az isibe nem volt...
-
válasz
BUZZLGHTYR #524 üzenetére
Ha olyan pozícióban alkalmaznának ahová elengedhetetlen a minősítés ott két dolog lehetséges. Vagy nem alkalmaznak vagy pedig a munkáltató cégen belül megszervezi az oktatást és a vizsgát is amit a munkahelyen munka mellett lerakhatsz majd, addig találnak neked más feladatot. A gyakorlat tényleg fontos de akkora a szakember hiány, hogy ha próbamunkán meglátják benned a lehetőséget azonnal felvesznek majd ha frissen végzett pályakezdő vagy minősítés nélkül akkor is. Egy stabil társalgási szintű nyelvtudás az nagyon-nagyon sokat számít!
-
SoulReaver
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #524 üzenetére
És attól, hogy lesz minősítésed, akkor lesz gyakorlatod is?
A próba munka dönt el mindent...
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Hali, hegeszto a szakmam, ha leraknek 1 co minositest ausztriaba vagy nemetbe tobb esellyel vennenek fel? Mindenhova gyakorlat kell.. de nem vesznek fel palyakezdoket es amiatt gondolnam a minositest!
Nyelv az megy tarsalgasi szinten. -
Btoni
újonc
siasztok!
Valaki találkozott már ezzel a géppel?
lInverter Stromo SWM 270 Co+MMA Új! hegesztő Inverteres 1 Év Garancia.[kép] -
fulton
addikt
Az sose árt igen
1.Azon gondolkodom csak hogy butaságot ne csináljak...
Mikor két vasdarabot össze akarok hegeszteni a betonon, használok munkáskesztyűt, tudjátok ez a vasutas kesztyű szövet.. és azzal hegesztés közben fogom az egyik vasat (amire csatlakoztatva van egyébként a test) megrázhat a cuccos? Természetesen ügyelek arra hogy a másik kezemmel ne fogjam meg az elektródát ne zárjam az áramkört.2.mi van ha fordítva kötöm be a + - kábelt es azzal heggesztek?
-
-
A pajzs külső és belő felére eső alkatrészek külön vannak szedve.
Bal oldal: 1 2 3 4 5 6 7
Jobb oldal: 1 2 3 4 5 6Bevont elektródás hegesztést többnyire egyenárammal, egyenes polaritással végezzük (elektróda - , testkábel +)
Az ajánlott áramerősség az elektróda dobozán fel van tüntetve. 2.5mm ø elektródánál 70-90A között célszerű adni neki a hegesztendő anyag vastagságának figyelembe vételével. Vékony anyag kisebb, vastag anyag nagyobb áramerősség. Az ajánlott áramerősségtől lefelé nem érdemes eltérni felfelé minimálisan el lehet. Egy 4mm vastagságú lemezt 2.5mm ø elektródával lehet akár 100A-al is tolni maximum kicsit fröcsköl majd. Én általában az áramerősség tartomány felső határához közelítek. 2.5mm ø elektróda esetén 80-90A között adok neki. Bár én nem igazán kedvelem a bevont elektródát. Egy őskövület trafós Hetrám van itthon és nincs hozzá sem kézügyességem sem türelmem, hogy megtanuljak vele szépen hegeszteni. Elektróda szárítóm sincs itthon pedig a megfelelő varratminőség érdekében 2.0mm ø felett szükséges lenne szárítani az elektródát használat előtt. Inkább rágyúrok egy használt felújított „CO" gépre. Ég és föld a kettő.Ha még nincs meg rendeld meg ezt a könyvet. Minden alapvető tudnivaló érthetően és lényegre törően össze van foglalva benne a hegesztésről és ami fontos felesleges sallangok nélkül. Érdemes megvenni.
-
fulton
addikt
Rendben köszönom. Az jo lesz
23as 2.5mm es(vagy hogy mondják) elektróda van Melyik oldalról kell lehegeszteni pozitív vagy negatív (hova dugjam az elekteoda kábelét)?Illetve azt szeretném kérdezni hogy milyen erősségek javasolnátok Két és feles elektróda hoz. Pontosabban úgy jó hogy ha a potméter pont közép állásban van 12 óránál.
Iweld gorilla 190 es a gep -
-
fulton
addikt
Sziasztok
Megjött a fejpajzs, de sehogysem tudom helyen összerakni.
Tudnátok segíteni egy magam fajta laikusnak?
Próbáltam netről kép alapján de ez tök más formáju müanyagokból áll.
A használati is más ábrákat mutat rájuk.Köszönöm.
-
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Ha vásárolok egy ilyen teméket:
"Iweld hegesztő inverter Gorilla Pocketpower 190"
Amire hivatalos magyarországi garancia jár, akkor ezt a boltban vagy van valami szervizük és ott tudom érvényesíteni, valamint hogy jár a 2 év garancia rá? (úgy tudom a mostan vásárolt gépekre ennyi jár).
Köszönöm. -
vocsok111
csendes tag
Sziasztok!
Vettem otthoni barkács célra (nem vagyok szakember!
) egy FLINKE MMA350 invertert, és nem értek a kezelésén valamit.
Van egy digitális kijelzője, mellette 3 led, és a tekerőgomb. A tekerőgomb tekergetésével változtatható a kijelzőn mutatott (és persze a hozzárendelt) érték, ez rendben is van, viszont két skálát is lehet vele állítani: ha benyomom - mert egyben nyomógomb is - akkor váltani lehet a két skála között: az "A" feliratú led-hez tartozóan 20-350 közötti értékeket (gondolom, ez az áramerősség), a "force" feliratú led-hez pedig 20-100 közötti értéket lehet beállítani (gondolom, ez pedig valami százalékot jelöl), aminek jelentésével nem vagyok tisztában.
Válaszokat előre is köszönve:
Zsolt -
jobkereso
csendes tag
én egy Einhell BT-EW 150-t vettem, kifejezetten barkácscélokra, sima 230V-os hálózati csatlakozáshoz és 16A-es biztosítékkal
ez klasszikus trafós , pálcás hegesztő, az áramot a vasmag tekergetésével lehet szabályozni 40A-től 140A.ig
de én abszolút kezdő vagyok, ezzel hoztam össze az első 20 cm varratot, és azt se mutogatnám inkább senkinkek
hátha benéznek ide profik is : lakatos állások
-
Kolty
aktív tag
SZiasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyit érhet egy ilyen pisztoly?Köszönöm.
-
válasz
SoulReaver #505 üzenetére
-
do3om
addikt
válasz
SoulReaver #505 üzenetére
Igaz.
Vagy a hátsó szándékom hogy a hegesztésem minőségét így dobjam fel -
do3om
addikt
Itthon nem sokat hegesztek, most tartósabban kipróbáltam a gépet+pajzsot. Az inverterem egy használt iweld gorilla pocketpower 190, a pajzs meg egy ESAB W.T.
Itt sima Ok meg ER pálcát használtam, a 2 ha jól tudom teljesen ugyan az csak valahol máshogy jelölik.
[link]
Valahogy nem igen tudok szép varratot csinálni vele, beleég a salak aztán tisztítás után újra át kel menni azon a részen. általában ahol befejezem ott lesz a salakkal teli lyuk.[link]
[link]
Itt áttértem egy speciálisabb pálcára (1kg kb 10e Ft), ezt jobban szeretem de ha vastag az anyag úgy vettem észre szeret elrepedni, gondolom a gyorsabb lehűlés miatt. itt gázégővel előmelegítettem a munkadarabot.
A varatt sokkal tisztább, a salak teljesen kikeményedik és egyben ledobja magát (nagy erővel szóval vigyázni kell vele).A gép nekem tetszik, jó ez a letapadáskor elveszi az áramot dolog, a régi tarfóval ez elég szar volt.
Pajzs is jól teljesített, azt is ajánlom. -
RR-13
őstag
Kis segítséget kérnék.
A test csipeszt a munkafelülettől 70cm-re raktam, de a csipesz tapadt le, illetve egy pillanat alatt beleolvadt a hegyes része a zártszelvénybe..
100A -en hegesztettem (volna) Inverter hegesztővel. 2,5-es rutilos elektródával.
Nem mertem folytatni a hegesztést, féltem, hogy az egész csipesz beleolvad
Miért tapadt oda a csipesz vége? -
Feribax2
csendes tag
Sziasztok,
Gépvásárlás előtt vagyok és ebben kérnék segítséget. Kizárólag otthoni barkácsra keresek hegesztőt, de nem tudok választani. Feladatok, amire használnám: 15*15*1,5 zártszelvények hegesztése, de néha felmennék anyagvastagságban 4mm-re is. 2 opciót találtam eddig:
-inverteres mma, max 150-160A teljesítménnyel, de nem tudom, hogy ezzel tudnék-e 1,5-es anyagot hegeszteni?
-porbeles 130A körül, viszont nem tudom ez mennyire boldogulna a 4-es vastagsággal?Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest