Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Értem, és köszönöm a segítséget!
Rendeltem egy másik kábelt is, ha megérkezik minden, (új HDD + kölső ház hozzá), nekiállok megnézni mit tudok kezdeni a dologgal, remélem jó lesz

És köszi, sokat segítettél!

-
S. Szabi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Igazából én nem tudom mi lehet a problémája pontosan, vagy most mitől döntött így hirtelen...
Ezek szerint az is lehet, hogy rossz minőségű kábelt adtak a külső házhoz. Nem szoktam lehuzigálni csak úgy, mindig rá van kötve. Használatból eredő okokból is csinálhat ilyet? Torrent, filmnézés zene? Torrent mindig futott, közben zene vagy film stb. Lehet ez a kis winyó nem erre való igazán, de attól produkálhat ilyet? De mondjuk haveromnak egy régi 1 TB-os Samsug winyó üzemel ugyen iylen körülmények között nagyon régóta, igaz neki nem mindig megy a torrent, mikor a gép be van kapcsolva, nálam igen. Hétköznapoként pár óra, hétvégente szinte mindig 0/24-ben. Azt nem hinném ,hogy a laptop USB csatlakozója a rossz.
Majd írok, ha megnéztem Linuxal, de előbb megvárom, míg ide ér az új HDD, meg egy külső házat veszek ahhoz is, meg egy új USB kábelt ehhez a 2,5"-os házhoz.
-
S. Szabi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Itt van "decimálisban"
Este kipróbálom a Live Linuxot első körben.
Meg megrendeltem egy 2TB-s WD Purple-t, majd keresek hozzá még külső házat, remélem át tudom rakni rá erről a cuccokat itthon, vagy másik gépen.
Pl. az itt leírt módszerről mi a véleményed? Az angol tudásom nem 100%-os, csak úgy hirtelen felindulásból nem szívesen kezdeném ilyesmivel, de működhet, és nem fog elveszni semmi, ha megpróbálom ésnem sikerül?
De lehet mindnek előtt egy másik USB-kábel kéne a kis ICY BOX külső házhoz akkor?
-
S. Szabi
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Ha két különböző házban nem jó akkor nem a kábel a gond.
De gondolom hiába cserélnék kábelt, ezen a gépen akkor sem lenne jó, igaz? Szóval másik gépen próbálva jó lehet, vagy érdemes lenne előbb egy pendrivos Ubuntuval megnézni? Meg ha jól gondolom másik HDD mindenképp kell, ezt nem lehet csak úgy "visszacsinálni"?
-
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Van egy kis gondom, lásd képek.
Fórumban rákeresve és visszaolvasgatva a következőre jutottam:
Elvileg kizárt, hogy nálam ez így nagyobb beavatkozás nélkül, hirtelen megint jó legyen. (Laptop -lásd adatlap-van, kezdetben Caddyben volt az optikai meghajtó helyén, de ott valami elromlott, és még Windowst sem volt hajlandó telepíteni, ha be volt rakva a HDD. Ha kivettem, minden működött rendesen, de nem gondoltam, hogy a winchesterrel lesz gond, biztos voltam benne, hogy az a caddy ment tönkre. A HDD bekerült egy USB 3-mas házba (ICY BOX IB-268U3-B), majd minden jó volt. Egyszer vagy kétszer csinált olyat, hogy kiírta, hogy javításra szorul a lemez, ezt gyorsan el is végezte, majd megint minden jó volt, azt hiszem ezt kétszer játszotta el. Ma minden oké, sorozat részt is néztem, kikapcsoltam a gépet, majd pár óra múlva megint be, és jött a probléma, Total Commander nem látja a HDD-t, Windows azt írja formázni kell... Próbáltam másik külső házban (LC-Power EH-525B-PS 5.25" USB 2) és több USB portban, ugyanaz.
Esélyes, hogy másik gépen kipróbálva működik? Mivel úgy tűnik fizikailag minden rendben van vele (este azért még majd csinálok egy HD sentineles felület tesztet), és úgy átmásolható lesz róla a cucc másik HDD-re.
Amit találtam az alapján pedig a megoldás, hogy veszek egy új HDD-t, majd az EaseUS Data Recovery programmal át tudom másolni a Seagateről az újra a fájlokat elvileg probléma nélkül (Ha működik, megéri a 70 $-t a program (özben látom, hogy gyakorlatilag meg 80 €..., ilyen esetben nem érdemes virágboltos verzóval szórakozni).
A HDD-ből semmi furcsa zaj nem jön, és ugyanolyan halk, mint eddig, meg kell fogni, hogy tudjad, működik.
Kérdésem igazából az lenne, jól gondolom e a helyzetet, és ez a megoldás működhet? Vagy láttok valamit a képek alapján, ami miatt nem?
Plusz, ha veszek egy új HDD-t, és mondjuk 3,5"-osat, mert tervben van amúgy is visszaváltani asztali gépre, az jó lesz, ha abban az 5,25"-os külső házban fogom használni?
-
S. Szabi
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Hát, ezt inkább hanyagolnám, mert a 60másodperces dologért szerintem felesleges, afelett meg inkább ez miatt nem: http://logout.hu/tema/re_kritikus_hiba_a_western_digital_caviar_green_m/hsz_1238-1238.html. Bár lehet ennél nem így működne, de inkább nem próbálom ki

Kár, hogy ezekben a winyó diagnosztika programokban nincs olyan funkció, hogy Windows indulásnál kikapcsolja ezt a hülyeséget...
De akkor sem értem ez miért jó és miért erőltetik a gyártók (ha el tekintünk attól, hogy valóban gyorsabban tönkre megy tőle a merevlemez, és ezért újat kell venni, de ezt meg úgy is garanciaidőn belül csinálja, szóval ez sem valószínű indok) Hát mondjuk az valóban idegesítőbb, mint hogy mindig kicsit várni kell, míg vissza kapcsol, de ha tényleg tönkre megy, akkor meg az még idegesítőbb ugye, vissza hozni az adatokat, ha nem pótolható, pl. fényképek
szóval tényleg nem értem mire jó ez a funkció, mert szerintem nem azon a kevés + áramfelvételen fog múlni
Vagy akkor csináljál kapcsolhatóra, de nem értem miért nem lehet gyárilag kapcsolni, és itt megint vissza értem a gondolatmenet elejére 
-
S. Szabi
őstag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Hopp, most nézem nem jól sikerült a hozzá szólásom
Egy Western Digital WD10JPVX-ről van szó 
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Van valami véglegesnek mondható megoldás, erre a fejparkolásos, APM-s hülyeségre?
Nagyon idegesítő...Konkrétan egy http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771437.pdf-ről van szó.
-
S. Szabi
őstag
válasz
S. Szabi
üzenetére
Hát ideiglenesen volt csak jó, ma bekapcsoltam a gépet, és ugyan úgy folytatta tovább, szóval passz. (HD Sentinelt is leszedtem, feltettem, nem változtatott a helyzeten)
De legalább tudjuk, hogy valószínűleg nem a winyóval van gond, mert akkor nem tudott volna hangtalanul működni.
Tápkábelt néztem, átraktam másikra, azon is csinálta, holnap lesz LanParty, szóval meg tudom nézem másik tápokkal is, az e a probléma
Ezen kívül mi lehet esetleg?
-
S. Szabi
őstag
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Az mennyire normális, hogy egy vadi új winchester kerreg?

Egy Samsung F3 EcoGreen (HD105SI)-ről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- DJI Osmo Pocket 3
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vagy akkor csináljál kapcsolhatóra, de nem értem miért nem lehet gyárilag kapcsolni, és itt megint vissza értem a gondolatmenet elejére