- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi_D
tag
válasz
djculture #23567 üzenetére
Hangyányi?? Teljes képernyős mentés, a dropbox-os képek alján középen ott van a full size gomb...
Valóban, a g-sense értéke 3, azonban ez már legalább fél éve így áll (sorry, ezt hajnalban már nem vettem észre, írtam volna róla). Egyébként azóta sem értem, hogy mi történhetett, mivel PC-be épített vinyóról van szó, nem mozgattam/ütögettem vagy rúgtam stb. Talán az asszony a gépnek vágta a porszívót... Na de ez most mindegy is - gond nélkül ment eddig, most meg vmi vendor specific 10-re hivatkozik. -
kk831228
addikt
válasz
djculture #23542 üzenetére
Üdv! Adott egy wd7500 bpkt 2.5 laptop winyó. Egy pár programmal ellenőrizve egyik se ír hibát mégis telepítés után ,sokszor gondolkozik viszonylag sokáig!! pl .néha ha több ablakot nyitok meg egyszerre.(+spontán is) Utána egy idő után meg földobálgatja az ablakokat vagy programokat, néha kilépéskor is 3 4 percig gondolkozik!! Javítással foglakozik itt valaki?? Köszönöm Üdv!
-
bENZENGA
csendes tag
válasz
djculture #23464 üzenetére
2 évvel ezelőtt, amikor a vettem a gépet apámnak, akkor 1 hónapig ezzel ment, mert a satas wincsi nem érkezett meg.. Akkor tökéletesen ment, azután ki lett véve mikor megjött a satas és eltettem. Most elővettem és ez a hiba.. Az alaplap jó, hdd jó, a kábel jó.. szoftveres a probléma
-
Bandee2
tag
válasz
djculture #23350 üzenetére
Be tudom állítani, hogy a rack-ről induljon, de amint nem használom a rack-et, visszaáll és ha újra használom a rack-et, megint be kell állítani bios-ban, hogy arról induljon..
Nem tudom számít-e, de a fix vinyóra való win 7 telepítéskor nem hozott létre 100 megás "Rendszer számára fenntartott" partíciót a telepítő...
-
Bandee2
tag
válasz
djculture #23341 üzenetére
Tényleg benéztem az útmutatóban, mert a jumper beállítások a PATA vinyóra érvényesek, SATA-hoz nem ír semmit, hogy mit jelentenek a tüskék.. (mondjuk nem értem mi ebben a költségcsökkentés, mert ha kivennék a PATA-ra vonatkozó részt, még spórolnának is vele egy oldalt + tintát)
Viszont mostmár teljesen összezavarodtam ebben a SATA boot sorrendes dologban, neten nem találok egy normális leírást, hogy akkor most miszerint dől el, h melyik lemezről boot-ol.. Annyit tudtam eddig tenni, hogy a fixen berakott vinyó boot menüjébe hozzáadtam a rack-es vinyó op.rendszerét az EasyBCD programmal és így most választhatok indulásnál, hogy melyik induljon.. nem tudom mennyire rossz ez így, hogy a fix vinyó boot managerével indul a rack-es, de jobb lenne, ha a saját boot managerével indulna alapból anélkül, hogy bios-ban minden indításnál ki kéne választani.. (remélem érthető)
A Windows javítás se oldotta meg.. csak van valami megoldás a teljes újratelepítésen kívül, nemrég raktam újra.. :\
Nem gondoltam, hogy számít, bent van-e telepítéskor a másik vinyó is, először használok több SATA-s vinyót egyszerre... -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
-
Dikk
tag
válasz
djculture #23173 üzenetére
boot sectort írt a getdataback. meg kérdeztem mail-be ipon-t azt írták küldjem vissza ha még van gar. de lehet a 2500 pénzre utaztak oly módon ha nincs baja akkor vissza küldik.
amúgy a nyáklapon van egy két "égett"-nek ható / tünő rész. meg garanciáztatásból vissza nem jövő 1terrás green wd vinyóm helyett jött ez a 640-es black (persze kérésemre) viszont mióta megvan kiba...tt hangos. most hogy végig ment rajta egy low level format (a wd progija) így most halkabbnak tűnt linux alatt csak ugye itt alapból nem 50-60MB-vel másolgat a rendszer hanem 25-30-al. szóval annak is betudható hogy halkabb volt. nem tudom.. remélem cserélik.
-
Lousha
csendes tag
válasz
djculture #23059 üzenetére
Mondjuk ez viszonylag megnyugtató...
Mindenesetre asszem' akkor mára feladom, most sokat tenni nem tudok, aztán holnap úgyis megyek a lapi vásárlási helyére más ügyben, akkor majd ott is rákérdezek, hátha van valami mentőötletük... Esetleg volt már ilyen visszajelzés, vagy nem tudom... Meglátjuk.
Köszi az ötleteket!
-
Lousha
csendes tag
válasz
djculture #23054 üzenetére
500 mA. De a régi gépem biztos, hogy kevesebbet adott le, megmondom, milyen "mérőműszer" alapján mondom: ha a régi gép USB-jére rádugom az USB-s e-cigi-aksimat, akkor frankón működik. Ha a lapi USB-jére dugom, akkor égeti a porlasztókat. Szóval tuti, hogy a lapi USB-je erősebb, akkor hogyhogy ennek az áramellátása nem elég a külső merevlemeznek, az asztali géptől kapott kisebb meg elég? Ez így nem hangzik rosszul?
(Nem kötözködni akarok, csak felesleges alkatrészt sem vennék, ha nem az a megoldás.) -
-
Lousha
csendes tag
válasz
djculture #23052 üzenetére
És akkor ezen segítene egy olyan duplázós USB-madzag? Ezzel az a gondom, hogy a gép, amiről működik, egy ősöreg, halálhörgő vacak, régi típusú, tehát elvileg kisebb feszt leadó USB-portokkal, a lapi meg vadonatúj, nagyobb feszkójú USB-kel... És hálózatról megy a lapi is, tehát nem az a baj, hogy az aksi nem bírja a gyűrődést...
De ha azt mondod, ez szerinted megoldja a gondot, akkor veszek egy olyan madzagot.
-
Lousha
csendes tag
-
Lousha
csendes tag
válasz
djculture #23042 üzenetére
Ezt most nem tudom ellenőrizni sajnos, mert most melóban vagyok, a lapi meg otthon vár :-) De este megnézem, addig is köszi a választ!
Közben megtaláltam egyébként konkrétan, hátha segít:
http://www.edigital.hu/Kulso_merevlemez/TOSHIBA_StorE_Art_35_1TB_USB_20_kulso_merevlemez-p51044.html
Ilyen a merevlemez.
És ilyen a lapi:
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_Ideapad_G570GH_59-310108_notebook_+_Ajandek_Lenovo_hatizsak-p285000.htmlAz oprendszer meg Win7.
-
Stubi28
tag
válasz
djculture #22924 üzenetére
Na most már teljesen tanácstalan vagyok.
A winyó leállósdi megszűnt, de sajnos nem ez volt a gond.
A fagyások amit a winyónak ítéltem ismét jelentkezni, főleg terhelés alatt. (játék)
A következő kékhalállal szét esik a kép és újraindul a gép:
dumping physical memory to disk
Már formáztam a winyókat, új op, szétszedtem a gépet teljesen, kitisztítottam a csatikat, és ugyan az.........
Kezdek besokalni. AZt figyeltem még meg, hogy az everest és a bios szerint az alaplap (chipset) 57-60 fokos.
De prsze a barom elrendezésnek köszönhetően (asus m4a78-e) nem tudok nagyobb chipset hűtőt tenni rá mert lent van a vga. 2db 12centis venit szívja-fújja a levegőt a gépben tökéletes hatásfokkal. cpu,winyók 30fok körüliek, ezért nem értem mit tehetnék, ha egyáltalán ez a gondja. -
Stubi28
tag
válasz
djculture #22921 üzenetére
Szia!
És ezt pontosan, hol találom meg? Bios-ban valahol? Már gondoltam az alaplapra is mert mikor a cpu fan vezérlést "silent"-re rakom, néha indulásnál cpu fan error-t dob. Ha alap esetben hagyom akkor meg úgy bőg a cpu fan mint a porszívó, pedig a cpu csak 20fokos. -
nappa
tag
válasz
djculture #22909 üzenetére
Hát igen én is ilyesmit találtam neten erről a kódrol..és persze levan formázva meg le is particionáltam mert több partició volt rajta és egybetettem az egészet és le is formáztam.. akkor megpróbálom hd tuneval hátha
Kösszi az eddigi segitséget is de ha még eszedbe tud valami akkor kérlek irj!
-
nappa
tag
válasz
djculture #22906 üzenetére
Szia!
Pár napja volt egy kérdésem hogy van egy gépem és amikor elkezdem feltenni rá a win7et akkor az elején az első pár %-nál megáll és egy hibakódot ir ki!
Azt mondtad hogy futtassam le a hd tune-nak a error scen-ét mert feltehetően az elején van pár bad sector és azért nem engedi feltenni a win-t..megcsináltam és egy darab bad sector se lett.. akkor van valami más ötleted hogy mi lehet a baj?
ez a hibakod amit kiir :0x80070002 -
VhanDale
csendes tag
válasz
djculture #22889 üzenetére
Megneztem szeriaszam alapjan, tavaly novemberben jart le a gari... biztos volt szinte, mert meg otthon vettem, az meg legalabb 4.5 eve volt
Ez is egy megerosites a tervezett elavulas mellett ^^ , de ettol meg az is WD lesz ami a helyere lep... kar, hogy ilyen borsos aron adjak a vinyokat mostanaban. :S
Koszonom a segitseget, magamtol meg napokig probalkozam volna eletet lehellni bele :| -
asuspc96
senior tag
válasz
djculture #22863 üzenetére
"Eleve nem szabadott volna megengedni ilyenkor hogy az oprendszer javitson bármit. Több mint valószínű hogy az adatok egy részének keresztet vethetsz. Ugyanis felülirta a javitás közben. Most elkell döntened megéri e a getdatabackal való 1-2 napos adatmentés /másik ugyanekkora vinyó is kell hozzá/."
A (másik) vinyó legyen most a legkisebb bajom...azt még megoldom...viszont van egy aprócska baj....hogy én GetDataBack-el csak ennyit látok....
ennél sokkal több van fent rajta 1TB (a fele a vinyónak!)
"getdatabackal való 1-2 napos adatmentés "
Hogyan éri el az ÖSSZES adatomat ? (amit nem veszítettem el felülíráskor ?)
Ha megkérlek írsz egy részletes utasítást hozzá ?B Verzió : Ha leformázom segít valamit ?
Mi a megoldás garanciáztassam ?
asuspc96
-
VhanDale
csendes tag
válasz
djculture #22863 üzenetére
SATA vinyorol van szo, mar 3x telepitettem uj oprendszert az elmult 4 napban.
Ugy is volt, hogy a ratelepitettem a rendszert, masoltam rajta particiok kozott, ugyanez a jelenseg... bekessel 50-60000kb/s aztan ahogy elfogy, belassul pikk-pakk. Mire a 600megas file 60-80%hoz er, mar csak 400kb/s-el csopogteti a lemezre a biteket. Kicsit jobb a helyzet ha a rendszer masik vinyon van, mert ugye akkor nem omlik ossze a rendszer amig a cachebol elfogynak az adatok. Tobbek kozott a driverre gyanakodtam en is, de miutan beraktam a fogepembe, amiben masik 2 black caviar hibatlanul hasit, elvetettem a dolgot. Nem tudok rajonni mi lehet a para, nem akarom elhinni, hogy a sok WD-m kozul pont a raid edition hasalna el eloszor :|Azt hiszem a holnapi napon egy linuxal is megprobalkozom, ha azzal is csinalja akkor ennyi volt szerintem....
-
-
medek3
aktív tag
válasz
djculture #22828 üzenetére
A noti esetében az 1800 sektor hibával mit tudok kezdeni?
Még mindig nem tudok rátelepíteni egyetlen op rendszert sem vagy is egyszer sikerült a vista-t, de a következő indításkor már mindenféle hiányzó adatra hivatkozva nem indult többé.
Érdekes, Töröltem, formáztam, csináltam már vele mindent. Ubuntu live ból, part disk-ből
De semmi. Ha lefuttattam a list volume-t , kiadott rá olyan részeket mint EA... 2Mb.
Létezik, hogy az electronik arts rakott valamit a merevlemezre? Vagy ez már csak a kétségbeesés jele? -
-
medek3
aktív tag
válasz
djculture #22818 üzenetére
hd tune nak létezik boot- os verziója?
Csekkolnám a notebook merevlemezét is, de nincs rajta op rendszer.
Hogy tudom partició nélkül hagyni a hibás részeke? Hogy tudom elkülöníteni?
partdisk-ből megoldható valahogy?A HD tune pro nem hozott egyetlen hibát sem. Ezt nem értem. Ennyire fos lenne a hd sentinel?
Rossz helyen néztem
ugyan annyi hibát hozott az is.
-
medek3
aktív tag
válasz
djculture #22818 üzenetére
ez a lőtéri az én dumám is.
Megpróbálom márt csak azért is mivel az asztali gép vinyója garis és a hd sentinel most már 950 szektorhibát ír. Nem szeretnék befürödni, hogy elküldöm ingyenes garanciafutárral, aztán meg kiderül, hogy nincs is semmi baja. Bár az ipon oldalán ezt a hd sentinelt reklámozzák. -
-
medek3
aktív tag
válasz
djculture #22732 üzenetére
Várjál! Ezt most melyikre írtad?
A noti HDD -re nem tudom felrakni a windows7-et
Az 1hónapos asztali gépre feltelepítettem kíváncsiságból a sentinelt és arra írta ki, hogy 786 hibás szektor. Viszont hibátlanul működi. (Egyenlőre) A progi azt írja, hogy van még hátra 35 napja. De ennyi hiba még nem elég a garis cseréhez. Azért felhívom az ipont.
Kurv@ annyát ha baj akkor tényleg csőstűl jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Búvárkodás
- Path of Exile 2
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vége a gamer PC-knek? Cloud Gaming 2025-ben
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- 3 TB WD RED (WD30EFRX) 1000+Nap 100/100
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (FOGLALVA)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest