Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
Ronyszkusz
üzenetére
Szerintem ez eddig is így volt csak nem vetted észre. Vagy megváltozott a mágneses/elektromos tér a szobádban ugyanis ez az a széria aminél ez megvan, megfogod a vinyót kézzel és úgy mérj egy válaszidőt úgy kisebb lesz.
-
djculture
félisten
Betyár vinyó ez a Western Digital Velociraptor 1TB 10000rpm SATA3 230 megával ír olvas, a 4KQD32 irás olvasás egy sima 7200rpm-es vinyó háromszorosa 4-5 mega.
Próbából volt ma nálam három 60k/db az ára de raid 0-ba 3db összerakva szekvenciálisba a ssd-k se voltak sehol, Sequential Read | Write: 782 | 778 mega/sec -
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli
üzenetére
"A legrosszabb húzás a sata1 piacra dobása volt, ami csak csatlakozójában volt sata, de pata belsőre épült NCQ nélkül és egyirányú adatforgalomra volt csak képes.
Nekem is van egy ilyen sata1 vinyó, amióta utánna néztem, azóta tudom, hogy miért fagytam ki, ahányszor másolni akartam róla.Ha megkérhetlek ekkora baromságokat ne írj már ebbe a topikba mert még valaki komolyan veszi. Az hogy egy vinyó milyen csatin csatlakozik az semmiben nem befolyásol, ncq ügyébe meg ezt tesztet megnézed és rájössz hogy nem sokat segít az adat beolvasási optimalizálásban: [link]
-
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli
üzenetére
Ha szedtél szét már vinyót tudod hogy a fejszerelvény egybe van.
[link] -
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli
üzenetére
Azért mert a 250-es jobb raid-re mivel csak 1 fej mechanika és 1 disk van benne. Az 500-asba szintén egy lemez van de már mindkét oldalán történik rögzítés oldalanként 1 fej mechanikával.
-
djculture
félisten
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Ha már elindult és nem kattog a nagyobb problémája nem lehet. Biosban nézted ott se látszik? Egyes régi gépekben nem feltétlen ismeri be egyből a gép hanem az ide eszközöknél rá kell kerestetni. Volt már olyan is hogy resetelni kellett a biost is.
-
djculture
félisten
válasz
kalapacsolok
üzenetére
A vinyó tetején lévő papíron általában rajzon fel van tüntetve hogy melyik állásba kell tenni a jumpert vagy jumpereket a slave beállításhoz. Ahány márka/ revizió annyiféle megoldás volt a jellemző. Ha pontosan megnézed a típusát a vinyónak akkor megmondom.
-
djculture
félisten
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Persze mert tuti hogy masterre van jumperelve, át kell jumperelni slave-re és jó lesz. p3 gépbe gondolom egy belső ide vinyó van. Ja és az ilyen működés közbe kötözgetem a belső vinyókat akkor érdemes csinálni ha szeretnél füstöt kicsiholni belőle és kukába szeretnéd dobni.
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Én elég őrült hdd mániás vagyok úgyhogy van hova nyúlnom, legújabb szerzeményem egy 2db CHEETAH 600GB 15000 RPM SERIAL ATTACHED SCSI 6GBPS 3.5INCH és a pciex 4x vezérlője de még nem üzemeltem be komolyabban. Az biztos hogy megnéztem és 4k 10mega körül van magába, sima vinyók meg tudnak 1-1,5.
win7 is meglepődött rajta mert adott rá 7 pontot, eddig a 3db sima 7200-es raid0-ás tömbre 6,1 adott, a 10000 rpm vinyó tömbre meg 6,7
-
djculture
félisten
válasz
ViZion
üzenetére
Ja ajánlott mert gyors de amúgy meg 2,5 hitachi és a szintén hitachi eladott gyárából kikerült és átcímkézett toshiba hibájával hozzák vissza az összes meghibásodott laptop nagy százalékát, ez a vezető meghibásodás már évek óta. Csak 2 kollégát kérdeztem meg nemrég erröl akik laptopokra vannak specializálódva. Azt mondták samsung wd stb márkákból egy évbe van 30 rossz hitachiból meg 4-5ezer. Nem hiába szerelik be a legolcsóbb laptopokba ezeket sőt divat az 1 év gari is.
-
djculture
félisten
válasz
ViZion
üzenetére
Vékonyabb nem szokott gond lenni mert a hdd-nek úgyis saját tartója van, a pufferméret meg tökmindegy, gyakorlatilag addig használ bármit a puffer amíg egy adat belefér. 7200rpm-es hdd meg tényleg ajánlott de azt is meg kell nézni hogy újfajta legyen lehetőleg mert annál 1 lemez van már és nagyobb az adatsűrűség. Egyébként seagate-t ne akarj hitachira lecserélni mert az utóbbiak eléggé hullanak enyhén szólva.
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Semmiféle nem odavaló dolog nincs de éppenséggel én szeretem ha épp átkódolok egy videót meg mellette ki vagy becsomagolok és 15 megával töltök le akkor még nem kell egy másik gépet előhurcolnom hogy tudjak egy filmet nézni közbe. Ezt egy sima hdd azzal jutalmazza hogy a csomagolásra kiir 12-48 órákat a töltés felére csökken, a kódolás sebessége is ingadozik a full hdd video meg meg meg röccen. Ezerszer kiprobáltam ezt már olyan gépeken is amiben fullos 200ezres i7 proci volt. hdd magába nem bír sok adatfolyamot lekezelni, prioritása szerint eleve belassítja őket pedig a több hardver röhögve kiköhögné. Próbálj ki egy p4-be berakni egy raid0-t vagy ssd-t olyan mintha nem is egy nyavaja p4 előtt ülnél , már azoknál is a hdd volt a fék.
-
djculture
félisten
válasz
djculture
üzenetére
Lemaradt: Én akkor kezdtem el amúgy raid-re áttérni mikor már egy 15 megás letöltés mellett ha az oprendszert tartalmazó vinyóra kezdtem letölteni már egy filmet se lehetett megnézni meg minden más folyamat válaszideje brutálisan megnőtt. Nem hiába divat az ssd- se, az is jól viseli a egyszer több adatfolyamot és a válaszidő se nő meg rajta brutálisan ha több folyamat használja a rendszerlemezt.
-
djculture
félisten
válasz
Mészi Zoli
üzenetére
A legbiztonságosabb megoldás 2 lemez raid1 , a leggyorsabb meg 2 lemez raid 0. Ennek a kettőnek a kombinálásával 4 lemez raid 10. Minden más hiedelemmel ellentétbe 1 lemezzel manapság normális munkát végezni se lehet. Minimálisan nem is raid de két lemez kell egy az oprendszernek egy az adatok mentésének, már ez is sokat gyorsít a lemez folyamatokon.
-
djculture
félisten
válasz
speedydb23
üzenetére
Csak a lefagyás miatt sérült a fájlrendszer, egy formázás jó esetben megoldja.
-
djculture
félisten
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Kemény dolog, ilyenkor úgy beszokott zavarodni az oprendszer hogy csak úgy tudod megoldani ha egy másik vinyóról/pendriveról stb futó oprendszer alól próbálkozol. Esetleg a telepítő lemezzel is meglehet oldani csak annál nagyon kell figyelni hogy nehogy rosszat formázz le !
-
djculture
félisten
válasz
unknownerror
üzenetére
Abszolúte nem csoda a régi wd-k csak a hirtelen táp megszűnésre érzékenyek másra nem. De még azt is jobban bírják mert vastagabb a tányéron lévő mágnesezhető réteg.
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Én csak wd-t vagy segate-t veszek de csak is kisebb drágább, szerverekbe szántat. Ezek a nem 24 órás működésre tervezett (egy időbe ki is került ez a megállapítás a vinyóra akkor balhé volt belőle eltűnt, de a mechanikája továbbra is gagyisztán) hanem koca használtos green-ek eleve felejtősek. Régen a blue-k is jók voltak ma azokból is csak a egyes típusok amik már nem kaphatók fél éve a boltban a jók(advancedesek szrt se érnek).
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
easy...rider
üzenetére
Ha nem unja meg akkor a tesztelés lesz, nekem is volt ilyen seagate ami ha nem használta az ember folyton morgott. El is adtam mert idegesített, de azóta is megy másnál akit nem zavart a morgás.
-
djculture
félisten
válasz
easy...rider
üzenetére
Vannak olyan vinyók amik tesztelik magukat ha épp nincsenek terhelés alatt. win7 meg eleve ilyen hogy pár napig ezt műveli ha frissen lett telepítve, frissít optimalizál.
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Miért ne tudnál a végét kihagyod oda nem csinálsz partíciót, az a rész tele lehet felületi hibával így persze hogy a fej próbálkozik onnan bármit is kiolvasni de nem tud.
Monitor kérdés nem izgat új monitort biztos hogy nem veszek, inkább veszek egy régit ami még nem dzsunkalandon készült és megjavítom. Új cuccok nagy része már a garanciális időre készül. Pl samsung a nyomtatóit egy külön áramkörrel látja el amiben van egy pici ellenállás ami kiolvad ha a nyomtató a meghatározott nyomtatási lapot kinyomtatta az élete során. -
djculture
félisten
válasz
boozoo
üzenetére
Ezek ilyenek én azért veszek inkább 4 kisebbet egy nagy helyett. Nem mindegy hogy mennyi adat veszik el ilyenkor, meg esetlegesen egy lementéskor 3 napig fut egy getdataback vagy 1 napig. 2-3T vinyóról az adatmentő cégek is úgy kezdik 100k+ pénzért megkapod a rajta lévő adatot.
-
-
djculture
félisten
válasz
ggg666
üzenetére
Ne hasonlítsuk össze a több évvel ezelőtt kaphatóakkal én a mostani greenekről beszélek ami 1 éve kapható. Zsír újakat rendeltük 200db-ot egyik helyre és minden harmadik rossz volt, adatmentős kolléga a greent már el se vállalja ha 12-es gyártmány csak felárért de nyugodtan vegyetek a boltból greent. Redből is van hibás de nem ennyi.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Az a baj ha a bad sectoron bármilyen adatvolt annak már annyi garantáltan crc hibás. Ha most te adatokkal együtt elkezdesz javítani csak még több crc hibás fájl a jutalmad. Azért nemárt úgy neki kezdeni hogy amit lehet menteni és nem hibás azt kimenteni. Amit most csinálsz azzal csak az idő megy el és nem fogsz előre haladni, de próbálkozzál addig is tanulsz valamit.
A hibás helyeket úgyis nélkülözni kell más megoldás nincs. Megbízhatatlan hibás területtel csak szívni lehet. Én ezt naponta tapasztalom. -
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Nem válaszoltam mert már írtam ezerszer a hibás felületet bármelyik csodaprogrammal akarod megjavítani nem fog sikerülni csak addig amíg nem teszel rá új particiót abban a pillanatban megint ott lesz. Az eldöntetlen sorsú sectrokhoz meg nem kell futtatni 2 napig a hdd regeneratort elég hozzá egy low level format tool vagy a hd tune zero fill takarítás.
Azt is leírtam be kell határolni a hibás helyet helyeket és ezekre a helyekre ráhagyással partíció mentes területet kell alkotni. Akkor nem lesz velük gond.
Nincsen semmiféle avultatás, egyszerűen minél újabb technológiát alkalmaz a hdd és ezzel minél nagyobb az adatsűrűsége lemezenként. Annál vékonyabb az adathordozó réteg és annál sérülékenyebb.
Ezt a szidott parkoltatást se hülyéből találták ki, pont ennek a sérülékenységnek az ellensúlyozására. Ezért nem érdemes kilőni a parkoltatást, be kell állítani egy értelmes értékre. -
-
djculture
félisten
válasz
Freeman007
üzenetére
Hát ilyenkor tanulja meg az ember hogy ami fontos az legyen meg egy fiókban lévő hdd-n is.
-
djculture
félisten
válasz
Freeman007
üzenetére
Sajnos elég gyakori az ilyen, még viszonylag szerencsés is voltál hogy más nem ment tönkre.
-
djculture
félisten
válasz
southernsun
üzenetére
Bármilyen program ami a hdd-hez piszkál pl tapasztalataim szerint a neten lévő flash videók simán kiváltják ezt egy ideje. Valamit elsz az adobe programozók szokás szerint.
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
Milyen portra csatlakoztattad? usb2-n nem megy csak külső tápos hubbal
Power supply
under USB 2.0: If your USB 3.0 hard disc is not recognized
on your PC with a USB 2.0 connection, this could probably be caused by
the power supply. In this case, please connect an USB hub with an
external power supply. -
djculture
félisten
válasz
Panthera
üzenetére
A gyenge szektorok csinálják nem a rossz. Leírtuk már ezerszer mit kell ilyenkor csinálni. Hd sentinel vagy hd tune irás olvasás destruktív teszt vagy erase zero fill visszaellenőrzéssel. Ezek vagy megszüntetik a gyednge szektororkat vagy áthelyeződik rossznak és akkor nincs vele gond.
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Ja csak 500db dvd mondjuk egyszerre nem tud elszállni az összes rajta lévő adattal de egy vinyó meg bármikor képes erre.
Vinyó ügybe meg én tartom magam ahhoz miszerint, 320gigás-nál nagyobbak nem kellenek otthonra.
Van 160-250-320-as wd blue és wd raptorom de mindegyik jó egészségnek örvend. Ráadásul ha leakarom takarítani nem kell egy fél napig kínlódva átmentenem róla az adatokat. 500gigás meg felette kezdődik az hogy már ha meghibásodik akkor kezelhetetlen a rajta lévő adat. Egy fájlrendszer javító program vagy partíció lementő program egy 1-2T vinyón például képes 24-48 órában futni mire végez. -
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
üzenetére
Már elég sokszor leírtuk szerintem 1 oldallal visszalapozol is leírtam hogy hd tune progival error scan és ott kimutatja hol van a hibás rész. Ha mákja van az embernek körülhatárolható helyen, ha meg az elején vagy a végén az már Kánaán. Akkor ki kell számolni mekkora particiót/kat lehet csinálni a hibátlan részre van rengeteg partíciós program amivel ha kész van a helyére lehet tolni.
Majd ha ráérek bővebben leírom.
Nekem ez a módszer mindig működött ha csak nem fej hiba volt vagy motor/elektronika mert azon nem segít. Cserébe lehet lesz rajta több kisebb partició vagy csak egy de mindenképpen csökken a felhasználható méret.
Ja és persze telepítéskor használatkor ezeket a nagy nehezen elkészített partíciókat nem szabad hagyni hogy letörölje létrehozza mert akkor lehet megint melózni vele. -
djculture
félisten
válasz
Csabi1984
üzenetére
De annál se az miatt volt mert 21%... Eleve a hibás részt feltérképezted volna arra részre nem teszel partíciót a hibátlan részre tehettél volna partíciót arra meg oprendszert. Ahol nincs partíció onnan nem fog olvasni se írni se a fej így hibázni se fog, kattogni se.
Jó jobb ha vesz az ember egy újat de rengetegszer kell sz@rból várat építeni mert csóróság van. -
djculture
félisten
válasz
Csabi1984
üzenetére
Az ilyen programok által kiírt százalékok francot se számítanak. Amíg van a hibás helyett tartalék szektor amit be is helyez a logika és a hibásat kivonja, addig használható a hdd. Akkor van baj ha a logika kiakad és nem tudja eldönteni hogy most hibás vagy jó a szektor, ilyenkor lehet rávezetni a megoldásra ha többször írunk olvasunk arról a helyről.
-
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
nfoce2-3 chipsetes lapnál jumperezheted ahogy akarod nem fogja felismerni a bios, sokszor még a régebbi kisebb vinyók is csak ide módban mennek ezekkel. Gondolhatod hogy az évek folyamán pár ezerszer már megkerestek nforce2-3 vs újabb sata vinyó problémával. Kisebb maxtor satás vinyókat se viszi amúgy annak idején ebből balhé is volt.

Át kell rakni ide módba ha úgy nem ismeri fel akkor nforce3-as alaplap kilőve. -
djculture
félisten
válasz
ggg666
üzenetére
Ja de ha egy is elszállna a hajadat kitépnéd atz garantálom. Ekkora vinyón már azt se tudnád felsorolni hogy mi található rajta, ha szükség lenne vissza szerezni róla ami rajta volt mert megdöglött.
Én különben örülök neki mert legalább van meló. Legutóbb is egy ügyfélnek bedöglött a gépe benne 2T vinyó 5db, tele tervrajzokkal meg minden olyan dologgal ami pótolhatatlan. Mentés nuku volt kürt alaphangon mondott rá milliós összeget. Végül 2db-ot panelileg meg lehetett menteni azok ma is mennek a többiből meg az adatmentős haver lementette az adatokat 500ezerért. -
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Regenerator egy ekkora vinyón 2-3 napig fog futni. A wd green meg sajnos ilyen, olcsósított gagyi verzió. Arra jó hogy ráteszel valamit és elteszed a fiókba üdülni hónapokra majd ha kell megint előveszed lemásolod felmásolod rá a cuccot majd megint elrakod. Amúgy azt kell vele csinálni amit írtam utána ha mákod van a rossz rész körbehatárolható helyen lesz és oda az ember nem tesz partíciót. Ilyen megoldással még használható lehet.
-
djculture
félisten
válasz
jaffa 2843
üzenetére
[link]
usb-s dokkoló vagy külső rack. Sajnos ide 3.5 eszközöket fogadók nem olcsók. -
djculture
félisten
válasz
katt777
üzenetére
Minden fontos cuccot ments le róla amit lehet mert anélkül nem lehet vele semmi se kezdeni. Eleve el kell távolítani a partíciókat és hd tune progival egy zero fill törlést csinálni rajta visszaellenőrzéssel, akkor kiderül van és hol van hibás szektorcsoport.. Ez a legfontosabb infó, ettől függően lehet továbbindulni..
-
djculture
félisten
válasz
the dealer
üzenetére
Egyesek szerint mindegy, szerintem meg vízszintesen normálisan kell egy vinyót használni mert különben a mechanika elkezd bezajosodni. 2,5 azok bírják ezt, de a 3,5 nem nagyon.
-
djculture
félisten
válasz
üzenetére
Zárlatot nem csinálhat mert akkor el se indulna a géped jó esetben, rosszabb esetben meg reccsenne egyet a táp és eltávozna az örök tápegységmezőre.
petrelli86 Beindulni befog ha amúgy a széria egyezik de a fej csak csapkodni fog mert teljesen más a kettő félépítése, a nagyobban több fej is van meg lemez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Megjelent a Geekbenchen a Samsung Galaxy A37
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Seed szerver topic
- További aktív témák...
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- JBL STAGE 2 9634
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 13s-IML - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

win7 is meglepődött rajta mert adott rá 7 pontot, eddig a 3db sima 7200-es raid0-ás tömbre 6,1 adott, a 10000 rpm vinyó tömbre meg 6,7