Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moric
aktív tag
Sziasztok!
A DTS-HD témakörben szeretnék felvilágosítást kérni. Próbálok kicsikarni HD hangot a rendszerből de valahogy nem megy. Mi kell hozzá, hogy megszólaljon végre a DTS-HD blu-ray-ből?
A HD hangsáv az biztos megvan. Bármit csinálok csak DTS hang jön ki. Valami kiszedi, nem továbbítja a HD részt. Valahogy azt kellene elérnem, hogy a lejátszó szoftver csak átküldje Ati HD4670-en hdmi-jén keresztül változtatás nélkül a HD hangot, majd az erősítő kikódolja.Próbáltam a TotalMedia demoját, de az telepítés után kinyírja a windows-om. Így marad a MPC-HC mint lejátszó szoftver. Ezzel meg a HD4670-nel kellene összehozni a DTS-HD hang továbbítását az erősítő felé, amennyiben lehetséges.
Régebben stevve írt róla, hogy az 5xxx sorozatos ATI kártyák már ki tudnak HDMI-n keresztül TrueHD és DTS-HD MA hangsávokat is tolni. Azt ott lévő m2ts amit le lehet tölteni szerintem nem is HD. Még is az akkor elég furcsa.
-
Moric
aktív tag
Ezek szerint jól besz**tam.
Direkt ezért vettem dupla áron DTS-HD képes erősítőt. Gondoltam simán át lehet kergetni a HD hangot a hdmi-n, anélkül, hogy a számítógép bármit csinálna vele. Az erősítő majd elbánik vele.
Most adhatom el a gépből a blu-ray meghajtót és vehetek egy asztalit.
Vagy inkább az erősítőt. Az jóval többe volt, mit a blu-ray meghajtó. Ezek szerint egy sima DTS képes erőlködővel ugyan azt a hangzást fogom elérni, kevesebb mint fele pénzért. -
Moric
aktív tag
Pont ez lenne a lényeg, hogy én nem szeretném dekodolni a hangot! Arra lenne az erősítő.
Úgy, mint mikor optikára nyomom ki a DTS-t. Ott se kell dekódolni semmit, csak a hangot teszi át.
Nem létezik olyan program, filter ami nem dekódolja a hangot, csak átteszi a hangsávot a hdmi audio részére?A legújabbat töltöttem le az Arcsoft oldaláról. Mikor befejezi a telepítést majd újra indul a gép, már nem indul el, kék képernyővel elszáll. Memória védelmi hibát ír ki. Amíg csökkentet módban el nem távolítom addig kék képernyő van indulásnál.
A PowerDvd-t is próbáltam, de avval is volt valami, talán akadt. A proci 50% alatt volt végig, de a kép akadozott.
[ Szerkesztve ]
-
Moric
aktív tag
Ahogy olvasom itt néhányan ugyan azt a nézetet vallják amit én.
Mivel én nem vagyok egy audiofil ezért számomra nincs értéke egy csúcsminőségű rendszernek. Egy jó és egy nagyon jó között már nem hallok különbséget.Az egész onnét indult, hogy összeállítottam egy házi mozirendszert, amit egy pc vezérel. Sajnos a tv nem tud dekódolni DTS hangot, sőt ki se adja, semmilyen kimeneten. Mondjuk már itt ki voltam akadva, mert simán adtam volna pénzt a DTS továbbításáért, de különböző általam ismeretlen okokból, kihagyják az összes Tv-ből sőt a legtöbb média lejátszóból is.
Így maradt a két lehetőség, hogy veszek egy jó minőségű asztali blu-ray lejátszót, amit a gyorsan fejlődő technológiának köszönhetően 1 év után dobhatok ki, vagy építek egy pc-t ami az új formátumokkal is meg fog bírkozni. Mellé egy csomó olyat lejátszik, amit egy asztali blu-ray lejátszó soha nem fog tudni.Amennyiben a számítógép dekódol mindent teljesen felesleges olyan erősítőre pénzt kiadni, ami tudja a DTS, DTS-HD-t. Ugyan azért a pénzért sokkal jobb minőségű LPCM képes erősítőt tudnék venni. Fele, harmad árért bőven kapnék minőségít is.
Szóval az lesz a legjobb megoldás, ha eladom az erősítőt, mert abból viszonylag még kis bukóval ki tudok szállni. Veszek olcsóbb alap erősítőt LPCM képességgel. A HD4670 kidobom, helyére beteszek egy HD5770.
-
Moric
aktív tag
válasz band1103 #5592 üzenetére
Mondjuk én személy szerint nem hiszek abban, hogy egy asztali blu-ray lejátszón kiadva szebb lesz a kép, mint egy pc-ről lejátszotton. Miért is lenne jobb?
A hangnál egyértelműen hallható volt, hogy a tv által továbbított hang nagyságrendekkel rosszabbul szólt, mint a gépről az erősítő által kikódolt hang. Pedig mind a kettő digitális forrást kapott és elvileg csak továbbítania kellett volna. Ennek ellenére a tv és a számítógép is belenyúl alaphelyzetben. Miután sikerült elérnem, hogy ne piszkáljanak bele a hangba csak továbbítsák az erősítő felé teljesen új hangzásvilág tárult fel. Minden a helyére került.
-
Moric
aktív tag
Tegnap próbálgattam a DTS-HD a Windows 7 oprendszerrel meg a hd4670-nel.
A Totalmedia már legalább elindult. Van benne DTS-HD választás lehetőség. Hangot kiadni csak LPCM-ben tudtam. Lehet, hogy megvolt a HD hang kideríteni nem tudtam. Csak átküldtem, dekódolás nélkül, az erősítő DTS-nek ismerte fel.
A Powerdvd is tartalmazza a DTS-HD lehetőségét. Itt is hasonló volt a helyzet annyival megspékelve, hogy az infóra azt írta ki mint a fent linkelt Anandtech cikkben is látható, viszont az erősítőm megint csak DTS-t ír ki. Átállítom LPCM-re akkor is 4000 feletti bitrátát ír az info ablakban, de kisebbet mint a DTS-HD-ra.
Az FFDShow Tryout nálam HD-val nem akart működni, csak recsegést produkált. A DTS ment, ez már csak természetes.
A próbálgatások közben sok mindenre rájöttem. A meghajtóprogramok és a szűrők nem állnak a helyzet magaslatán. Simán keresztbe tudják vágni egymást. Nagyon nem mindegy melyik paramétert mire állítjuk. Volt olyan, hogy az optikai kimeneten állítgattam, minek következtében a hdmi hangrésze megfeküdt. Máskor meg a hdmi beállításait valahogy az optika is átvette. Pedig elvben semmi közük egymáshoz.
-
Moric
aktív tag
-
Moric
aktív tag
válasz Cseneles #5715 üzenetére
Nekem is kijut valahogy a DTS-HD, az erősítő DTS-t ír ki rá. Viszont az én erősítőm ki tudná kódolni a a DTS-HD hangot. Így látom, hogy csak a DTS magot továbbítja, a HD4670.
Így nekem ebből nem egyértelmű, hogy a lejátszó programok és a HD5850 tényleg kinyomja a DTS-HD.
Most hogy tényleg meg tudom szólaltatni a DTS-HD-t azért azt kell mondjam van különbség a DTS-hez képest. Iszonyat ereje lett a hangrendszeremnek. Azt nem állítanám, hogy akkora a különbség, mint az AC3 és a DTS között, de bőven hallható.
-
Moric
aktív tag
válasz asadasad22 #5919 üzenetére
Megnéztem, nVidia-val van dxva, Ati-val nincs.
Akinek lassú procija van egy Cuda képes nVidia-val jobban jár.
-
Moric
aktív tag
válasz Cseneles #5952 üzenetére
Evvel ezért nem értek egyet. Közel sem kell félmilliós rendszer ahhoz, hogy hallani lehessen a különbséget. Nekem sincs ilyen drága rendszerem, még is hallani a különbséget DTS és DTS-HD között.
Aki a rendszerén a cd és a 160kbit-es mp3 között hallja a különbséget, az fogja hallani a HD hang különbségét is. -
Moric
aktív tag
válasz Cseneles #5967 üzenetére
Igen, írni is akartam, hogy az AC3 - DTS - DTS HD különbség csak akkor hallható igazán, ha össze lehet hasonlítani. Meghallgatsz egy ismeretlen filmet, szerintem nem sok ember mondja meg róla, hogy milyen formátumban szólt.
A minap láttam a Harry Pottert magyar hanggal, ami Ac3 volt. Még az is rendesen megmozgatta a bútorokat, rezgett az üveg rendesen. Utána rányomtam a DTS-t kíváncsiságból, egyből előkerültek addig 'elveszett' hangefektek.
-
Moric
aktív tag
Építettem egy HTPC-t, aminek elsődleges feladata blu-ray lejátszása lenne.
A probléma a következő, bármit csinálok nem jön ki egyik HD hangformátum sem a 5670-ből.
Az az érdekes, hogy rosszabb a helyzet, mint ez én 4670-es kártyámmal. Az enyém legalább pcm-ben áttolja a HD hangot, de a 5670-es csak a core-t hajlandó lejátszani. Próbáltam a MPC-HC, a Powerdvd-t, a TotalMedia-t a legújabb meghajtókkal. Mindegyik lejátszó hasonlót produkált. Én kifogytam az ötletekből. -
Moric
aktív tag
válasz WonderCSabo #8839 üzenetére
A MPC-HC belső kodekje nem tud mit kezdeni a HD hanggal, kiszedi belőle a magot, azt játssza le. Fel kellett tenni a legújabb ffdshow-t, abban be lehet állítani, hogy csak továbbítsa a hangot, ne dekodolja.
-
Moric
aktív tag
válasz WonderCSabo #8847 üzenetére
Nekem először nem sikerült lejátszanom a Dolby TreuHD. Valahogy Dolby Digital 5.1 lett belőle 640 kbit/s hanggal, szemben a Dolby TreuHD 3.4Mbps hangjával..
-
Moric
aktív tag
Szerintem a MPC-HC legújabb verziójában keféltek el valamit. Eddig 14xx verziót használtam, most áttértem a legújabbra 19xx-re én is látom, hogy rángatózik a kép. Nem csak HD filmeknél, hanem SD felvételeknél is.
Elvileg a lánc összes eleme képes kezelni a 24p-t, eddig így is volt beállítva. Most át kellett állítanom 60Hz, jobb lett, de közel sem tökéletes.
Még megpróbálom ráerőltetni a 72Hz-et, talán... -
Moric
aktív tag
válasz WonderCSabo #8998 üzenetére
Csak hasonló volt.
Lehet ott a teljes képernyő menüpontban kellene állítgatni, egyenlőre nem jöttem rá mit, hogy jó legyen. -
Moric
aktív tag
Blu-ray struktúrában én meg szoktam keresni a legnagyobb m2ts-t, abban szokott lenni amire szükségem van. Ezt meg lehet nyitni MPC HC-ban.
Mivel az m2ts formátumot a tv-m nem eszi meg közvetlenül, ezért ki szoktam bontani a m2ts-t, és átteszem mkv-ba. Ez két másolás, nem dekódol semmit, így gyorsan kész. Ki lehet belőle szedni a nem szükséges hangokat, feliratokat, így a mérete is csökken. -
Moric
aktív tag
Nekem is problémás a 24p szinkronizálás.
Vissza olvastam és kipróbáltam mindent amit ott javasoltatok. Sajnos nem segített rajtam.A bajom, hogy 24Hz-en rángat a kép. Mikor nézem a képernyő statisztikát ott látszik, hogy a piros vonal egyenes, majd jön egy mély völgy (kilóg a skáláról az alja), majd vissza jön ahonnét indult a piros vonal, utána megint kezdődik elölről. Ezek a V betűre emlékeztető völgyek szabályos időközönként (1-2s) keletkeznek, ilyenkor el is dobja a képet.
Próbáltam EVR Sync-ről EVR Custom pres-re tenni. Ott még rosszabb lett az eredmény. A film átlagban 12 fps-sel megy, élvezhetetlen.
Mit állítok be rosszul? -
Moric
aktív tag
válasz WonderCSabo #11826 üzenetére
Ez így van, nem bírok rájönni, hogy mi.
Tudok egy csomó rossz beállítás produkálni, de jót nem.
Az egész akkor durvult el, mikor 1.2-ről váltottam a legújabb 1.4 béta mphc-re. Utána hiába tettem vissza régit, az is elromlott.
A legjobb eredményt 60Hz-en adja. Olyankor a zöld és piros vonal sűrűn fűrészfogas egymásba fonódva. Ilyenkor látszólag folyamatos a kép.Sajnos az mphc is a vlc sorsára jutott, ahogy jönnek ki az új verziók, úgy lettek egyre hibásabbak.
-
Moric
aktív tag
Sok állítgatással és kísérletezéssel sikerült áthidalnom a problémát. Most már 24Hz sem receg a kép.
Az biztos, hogy a mphc valami baja van. Semmit nem állítok, csak egymás után elindítom ugyan azt a jelenetet, mindig máshogy szaggat. Néha elkapja a fonalat olyankor jó, nyoma sincs szaggatásnak, akadásnak.
Még azt is észrevettem, a mphc nem egy 24Hz-et használ.
Az egyenes piros vonal nem jelenti automatikusan a lejátszás akadásmentességét. A görbék szerint minden rendben, ennek ellenére élvezhetetlenül akadozik.Azt hiszem a mostani hd korszak nem az én világom. Megvárom míg a 60p általános lesz. Nekem a 24p csak diavetítés.
-
Moric
aktív tag
válasz Valdez #11847 üzenetére
60p sosem lesz általános azt nem merném kijelenteni. Most egyenlőre megy a pixel háború. Mikor már a felbontással nem lehet eladni a képernyőket utána jön a képfrissítés.
A 3d miatt már most kell a 60i. Vannak nekem legalább 5 éves 'kísérleti' felvételeim 60p-vel. USA, Japán HD-ben jóval előttünk jár.
Nagy filmeket is egyre kevésbé forgatnak celluloidra, ott is digitális kamerák kezdenek hódítani. Itthon szerintem már nem is készítenek celluloidra filmet. -
Moric
aktív tag
válasz CPT.Pirk #12105 üzenetére
Tesztelem még a szinkronizálást az MPC-HC-val.
Észere vettem, hogy Evr sync settings-nél bepipálom a legfelső opciót, akkor 24Hz frissítés esetén lassan lemarad a hang.
Hol tudom beállítani, hogy a hangot szinkronizálja a képhez?
Esetleg az alatta lévő mezőben lévő számmal tudom hangolni? -
Moric
aktív tag
válasz WonderCSabo #12108 üzenetére
Az Evr cp-t nem tudom használni, nálam egy nagy rángatózás lesz az eredmény, ha bekacsolom.
Evr sync-nél kiveszem a pipát olyankor jó. Látszik, hogy néha szinkronizálja. A zöld vonal eléri a pirosat, utána szinkronba kerül a kép a hanggal. Ez olyan 30 másodpercenként megtörténik ezért nem feltűnő a csúszás.
Észre vettem, rá lehet venni a tv-m 23Hz-re is. Működik, az MPC-HC is 23.000Hz mutatja a képernyő frissítését. Arra gondoltam, esetleg bele lehetne túrni a meghajtó programba, hogy 23.976 legyen az a 23Hz.
-
Moric
aktív tag
Remélem nem téma idegen a problémám.
Mit kell állítanom, hogy a számítógép képe pixelhelyesen jelenjen meg a Samsung tv képernyőjén?
A számítógép képe ati 5350 (HD8400) videokártya hdmi portján keresztül megy az erősítőbe (Onkyo TX-NR646), majd innen hdmi-n keresztül a tv (Samsung H6400) hdmi/dvi portjába.
A portot átneveztem már PC-re, AV-re és DVI PC-re is. Kikapcsoltam az összes képjavító funkciót ami lehetséges volt. Ennek ellenére a kép nem pixel helyesen jelenik meg.
A tévén 16:9-es képarányt beállítva alul/felül illeszkedik a kép akkor oldalt marad fekete keret. Oldalt illesztve felül és alul is kilóg a kép.
Kikapcsolva a kép illesztést a tévén, akkor fekete keret van körbe. Ati CCC-ben állítva a képet ugyan az a helyzet mint a tévén állítva, nem tudom úgy beállítani a képet, hogy pont akkora legyen minta tévé képernyője.Biztos egyszerű a megoldás, csak én nem jöttem rá.
-
Moric
aktív tag
válasz deicide #22727 üzenetére
Nem találtam ilyen opciót. A 16:9 képnagyítás ki elvileg annak kellene lenni az 1:1-nek.
PuMbA
Azokat állítottam be én is.
Viszont megoldódott 'magától'.
Rákötöttem egy másik gépet DVI-HDMI kábellel, avval jó volt a kép, pixelhelyesen és teljes méretben látszódott a kép.
Ezután már a másik gép képe is teljes képernyős lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest