Hirdetés
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- moongoose: Hajópadló(nem parketta) felújítása a realítások talaján maradva!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
Palapo #32017 üzenetére
Két lehetőséged van, vagy több is
Első kérdésem, van-e e-sate csatlakozó a laptopodon, ha van akkor lehet jobban járnál, ha vennél egy belső vinyót és két dokkolót és akkor csak a vinyót kell vinni egyik helyről a másikra, és e-satan keresztül tudsz másolni rá filmeket.
Ha nincs akkor is lehet jobban jársz a két dokkoló és vinyó vásárlásával, mert ha külső vinyót veszel, és mesze van tőle a laptop, és nincs olyan hosszú usb hosszabbító akkor vagy a laptopot, vagy a külső vinyót kell közelebb vinned egymáshoz.Vagy letöltöd a filmet a laptopodra, megosztod az a mappát amelyikbe letöltötted, és akkor a Dune-t is rárakod a helyi hálózatra, és akkor hálózaton keresztül nézed a filmeket, ilyen esetben nem kell másolnod semmit. Ha kell a hely letörlöd, vagy ha megakarod tartani akkor másolod át a vinyóra.
-
cekkk
veterán
válasz
Palapo #31900 üzenetére
Több lehetőséged van, vagy hálózaton keresztül a laptopról megnézed a filmet, és utána átmásolod, ha érdemesnek találod, hogy megtartsd a filmet, vagy ugye ha Prime-d lesz ezért vagy külső merevlemezed , vagy dokkolóval, és akkor vagy a laptopod viszed oda vagy ha a közelében van akkor egy usb hosszabbító kábellel össze kötöd, és úgy másolod át.
WD green vinyót nem ajánlom, nemrég derült ki róluk, hogy hibás tervezés lett, adtak ki hozzá frissítést, de ha nem tudod megcsinálni akkor inkább más márkát válasszál!
Hiba leírásaAzért azt hozzá tenném, a 720-1080 hez, hogy érdemes letölteni a BD lemezeket is akár csak 720as is a tévé, mert igaz részletekben nem fog többet látni az ember( bár hiába van 1080as tévé ha olyan távolságból nézem, hogy már nincs is különbség a 720 és 1080 között), de minőségben viszont lesz, mert nincs agyon kódolva a film, és ez meglátszik a színeken élleségen stb
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #31901 üzenetére
Azért a kevésbé látványos, valamint egyszeri megnézésre beszerzett filmek 10-15 gigás változatban is elég kellemes élményt nyújtanak, pláne ha nem minimum 2 méter széles vásznon nézed őket.
A DVD-ket is célszerű merevlemezre másolni.
5400-as fordulatú, energiatakarékos merevlemezeket érdemes használni, mint például a WD Caviar Green.
A kábeles másolásnál még nem találtak ki jobbat, főleg USB 3.0 vagy eSATA csatlakoztatással. -
cekkk
veterán
válasz
Palapo #31895 üzenetére
2 terásít kezeli, nekem az van benne, igaz Base, de szerintem külsőt is kezeli.
Torrent-re én nem ajánlom a készüléket, arra inkább számítógép, vagy NAS-t, ez média lejátszó és nem éjjel nappal működő letöltő gép
Jah azért hozzá tenném, ha kikapcsolod teljesen(áramtalanítás, vagy nem stand by-ba) és akár egy darab BD filmet is újra kell ellenőrizni akkor az majd félnap ha meg több van akkor még több idő. -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #31858 üzenetére
Nincs, és a többi lejátszóban sincs merevlemez.
Szerintem alapértelmezett, hogy a filmeket külső merevlemeze(ke)n tárolja az ember.
A Dunéhez érdemes teljes BD-formátumokat beszerezni, amik tömörítetlenek és HD-hang is van hozzájuk. Ezek 20-45 gigásak, szóval igénylik a nagy tárhelyet. -
robi-k
őstag
válasz
Palapo #31855 üzenetére
A Dune Lite 53-nál nem teljes a HD hangfájlok támogatása (nem tud mindent dekódolni) és pl. nem játssza le a BD filmek menüjét.
További érthetetlen (valószínűleg spórolás/nagyobb haszon miatt) megoldás a Lite sorozatnál, hogy nagyon megkopasztott Sigma Design csipet választottak, ami többek között nem rendelkezik saját natív HDMI kimenettel, ezért a HDMI kimenet megvalósításán egy külön csip dolgozik
Bár a Dune sorozat legújabb alfa firmware-ben megjelent egy új BD-Lite menü - minden Dune médialéjátszóra- ami lehetővé teszi, hogy akár a Lite 53 is a több .m2ts fájlból álló filmeket, (mint pl. az Avatar) egyben egy fájlként kezelve tudja lejátszani.cekkk,
azért vettem az eBay-en a Dune-met, mert ott bruttó (postai költséggel együtt) 61eFt hozzájutottam -
robi-k
őstag
válasz
Palapo #31850 üzenetére
Nem rossz a Dune Lite 53, de hardver tekintetében nincs semmi extra benne (kb a WD TV színvonala), csak a "felnőtt" társaitól megörökölt firmware miatt tud talpon maradni ebben a szegmensben.
Magam és sok más Dune tulaj véleménye szerint sokkal érdekesebb a régi Base/Prime 3.0 széria, ha mindenképp kell optikai meghajtó is, akkor némi kutatást követően még be lehet szerezni a Prime 3.0-t (én a saját Prime 3.0-át az eBay-en vettem).De természetesen jók a Dune HD Smart/Max/Pro lejátszók, egy D1 kb 60eFt,viszont a MAX igen drága.
-
Dorian
félisten
válasz
Palapo #22037 üzenetére
A surroundok megfelelő helyét csak próbálgatással lehet megfelelően meghatározni. Tudom, nehézkes, hiszen nincs ami tartja őket. Én 2 helytelen próbálkozás után a következő festés előtt fogtam a barátnőmet és egy havert, akik tartották különböző magasságokba én meg közben a kanapén füleltem. Nem kicsit volt röhejes
Hogy milyen magasan vannak, azt nagyban befolyásolja, hogy milyen messze tudod elhelyezni őket a hallgatási pozíciótól. Tehát minél közelebb van, annál alacsonyabbra kell. Nekem kb. 140 cm-es távolságra (fejtől a magas-sugárzóig) a hangfalak alja 130 cm magasan van, tehát a magas-sugárzó kb. 155-ön. Feljebb elveszett a tér-érzet, lejjebb pedig túl direkten jöttek az effektek. Nekem dönthető falikonzolom van, de döntéssel nem igazán tudtam elérni azt, mint alacsonyabbra helyezéssel. A hangfal alatt ülő személy nyilván nem fog akkora tér-érzetben részesülni, mint középen, ez van. Hallottam olyanról is, aki a plafonra szerelte őket lefelé nézőként és állítása szerint jól működik a surround tér. -
xtremetuning
addikt
válasz
Palapo #21955 üzenetére
Attól függ, mikori a dune. Az első szériáéban nem volt annyira jó, de az újabbakban már sony futómű van, és teljesen használható.
Teszteltem a Sting - Live in Berlint 50 gigás verzióban vinyóról és és az eredeti blu-rayről is. Kicsit jobb a futómű hangja. Kép egál.
Tehát nyugodtan told be azt a blu-rayt a slotba....
-
-
fatallerror
addikt
válasz
Palapo #21832 üzenetére
írtam h kb, szóval 20 ezerrel még megkell toldani de 35-40 körül jó bd lejátszók vannak, meg ha 23 ezer a különbség akkor gondolhatod h nem olyan az mint 1 jó 40 ezres bd lejátszó, de nem is kell elvégre ez mégiscsak médialejátszó
én így látom és szerintem én külön fogom venni, egyik hónapban a dune-t a másikban meg a bd-t :]
ez csak az én agymunkám mert ahogy írta nekem úgy tűnt h van infomorzsája az újakról és azok elég pozitív morzsák
-
fatallerror
addikt
válasz
Palapo #21782 üzenetére
ezt én korábban felhoztam és akkor is mondtam neked h az a tutibb megoldás h dune+ bd lejátszó külön, kb ugyanannyiból jön ki
de még várj a vásárlással mert BBéci tud vmit az új dunekről mert nagyon hallgat ha rákérdünk h mit tud róla bár már annyit elhintett h sokkal jobbak lesznek az újak -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #21753 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, inkább diszkóban halláskárosodást szenvedett, erősítés nélküli élőzenét soha nem hallott, elfuserált ízlésű embert kellett volna írnom.
Dunéket csak médialejátszóként teszteltem. Ismereteim szerint nem kiemelkedő a BD-játszási képességük, viszont az említett Samué igen, ráadásul 3D-s. -
-
kimi02
őstag
válasz
Palapo #21398 üzenetére
Pioneer BDP-51FD
De ha beirod a google-be sok tesztet megnézhetsz. -
Dictator^
veterán
válasz
Palapo #19803 üzenetére
Ha csak RCA van a dvd lejátszón és azt az erősitőbe kötöd, akkor a video out, vagy minek irjak, monitor out?! azzal tudod külön a képet bevinni a TV-re.
Az 508 nem továbbit kép jelet mindenfelé, csak az azonos bemementtel megegyező kimenettel.. ez jó hülyén hangzik, meg se tudom fogalmazni..tehát ha RCA-val megy a kép az erősitőbe, akkor az RCA outtal kell kimenni a videójelnek is a TV-be...
Az onkyo 608 tud egy kimeneten kivinni minden videójelet, tehát rca-s videójelet kivisz hdmi outon..
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #19577 üzenetére
Nem lehet általános érvényű tanácsokat adni, ahány szoba, annyiféle akusztika. Neked kell kísérletezéssel eldönteni, hogy milyen állásban legjobb a térhatás, a jelenlétérzet.
Elkezded a szembefordított állással, meghallgatsz egy háttérhangokban bővelkedő filmrészletet, vagy a THX szignálját, aztán 10-15 fokonként forgatod és megint hallgatózol. Amikor eljutottál a teljesen előrenéző helyzetig, visszafelé megismétled a előzőeket. Addig próbálgatod, míg meg nem találod a neked legjobban tetsző pozíciót. -
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #19431 üzenetére
Úgy látom BBéci a lényeget közben megválaszolta. Valóban érdemes a Stream-es fiúkra hallgatni. Azért írtam, hogy az ajánlott 750Ft-os kábel helyett max. 650Ft-ig tudnál lemenni, hogy lásd ez az ajánlható minőség alja. Úgy gondolom 100Ft/m már nem lehet egetverő, mivel sok méter kábelnél is ez 1-2K. Rá is kérdezhetsz, de te döntesz.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #19431 üzenetére
Kábel ügyben hallgass a Streames fiúkra, biztosan azt fogják ajánlani, ami a rendszeredbe jobban illik.
A linkelt dipólok bőven megérik az árukat, ha beruházol egy párra, garantáltan fülig érő szájjal fogsz mozizni a következő néhány évben.(#19436) zozy84
Képzeld el, milyen lehet az IQ90 mélyhangja! Zenére nem is kell annál több.(#19435) spae
Keríts valaki hozzáértőt, aki megnézi a beállításokat, vagy vegyél egy médialejátszót! -
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #19264 üzenetére
A 750Ft/m-es 2,5-es káben sajnos nem különösebben drága, az általam is sokszor javasolt "normál/rendes" kategóriát képviselik. Ha esetleg jobban utánamész, talán letornázhatod 650 Ft/m körülre.
A banándugó nem létkérdés, be lehet a vezeték csupasz végét is szorítani (összesodorva). Eddigi tapasztalatom viszont az, hogy így néha ellenőrizni kell, nem lazultak-e meg a rezonanciától a kötések. Nyilván - részben ebből kifolyólag - minőségbeli különbség is adódhat.Másik kérdés: én is nézegettem már a dipól hangfalakat, mert hasonlóan problémás nálam is a sorroundok elhelyezése, de sajnos nincs minden típusból, és ami van az sem olcsó. A streamaudio honlapján könnyedén találsz párat tájékozódásul.
-
bozont
veterán
válasz
Palapo #19264 üzenetére
A banándugó nem feltétlenül szükséges, javulást nem valószínű hogy hozna, legalább is nem túl sokat. Inkább úgy mondanám, hogy praktikus. Viszont nekem ezek a Nakamichi banándugók vannak és ezen a záron elég minőségi darabok, a 24db-os (12 pár) kiszerelés kb 3700Ft és a posta is ingyen van.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #19180 üzenetére
Amennyiben a háttérsugárzók a hallgatóval egy vonalban helyezkednek el, dipólokat célszerű választani. Direktsugárzókkal szinte semmi nem fog mögüled, középről szólni, legfeljebb az, ami a hátsó falról visszaverődik. Ha lehetséges tedd hátrább őket, vagy a kanapét told előbbre!
Nem feltétlenül szükséges, de lehet próbálkozni a lefelé döntéssel, a Streamaudio moziszobájában is úgy voltak elhelyezve a dobozok, amikor legutóbb náluk jártam. -
xtremetuning
addikt
válasz
Palapo #19174 üzenetére
Nincs, sőt ha megnézed a képet, a táp be van kötve a dune seggébe, de a tápnak hiányzik a saját tápkábele
Tehát kell egy + tápkábel, amit nem a kínai fröccsöntöttből kellene megvenni.
Én minimum 2 Furutech dugóval ellátott kábelt szúrnék elé. Az (kábel minőségétől függően) min. 50-80e ft-os tétel. -
Termi16
őstag
válasz
Palapo #19150 üzenetére
Grat hozzájuk!
Nekem most lett meg az erősítőm, pont amit te is kinéztél
Mammutban lévő Saturnban 80000ft az ára, van még bőven raktáron mindkét színből, és még a garijuk is hivatalos, úgyhogy ha akarsz egy kicsit spórolni, akkor hajrá.Én bementem és 3 perc múlva már az erősítőmmel jöttem ki a boltból.
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18919 üzenetére
Jól tetted, hogy bementél abba a boltba hallgatózni. Kíváncsi vagyok mit mondasz majd a pénteki szeánsz után, lényegében BBéci itt megfogalmazott kritikája alapján. Ezt egészíteném még ki azzal, hogy nem csak a hangsugárzók számítanak, hanem a doboz is, mivel az is legalább annyira fontos a hang kialakításában. Ezért sem tudnak az ilyen pici, műanyag dobozos cuccokból értelmes spektrumot kicsikarni.
Sajnos a legtöbben azért gondolják, hogy ezek jók, mert (1) nincs összehasonlítási alapjuk (2) illetve a dübörgő basszus és kiemelt magasak világában látják a jó hangzást. -
-
Dictator^
veterán
válasz
Palapo #18848 üzenetére
BBéci is írta, hogy felejtsd el... még azzal is jobban jársz, ha szerzel két bárszéket és rárakod.. minthogy álló hangfalakra elkölts még 150e ft-ot.. felesleges ha csak elhelyezés szempontjából akarod.
Szerintem a Streamaudio is ezt fogja mondani, ha rájuk kérdezel.. (bár kérdés mennyire kapzsi banda, lehet simán revesznek, hogy vegyed meg.. aztán tényleg semmi értelme.)
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #18786 üzenetére
Teljesen felesleges háttérsugárzónak állódobozokat használni, felejtsd el!
(#18789) hdcsaba87
Azért nem láttál még olyat, mert kevés tapasztalattal rendelkezel.
Nem ördögtől való ötlet, akkor szokták alkalmazni, ha elsődlegesen zenét - például DVD-Audiót - hallgatnak a rendszeren. Már meséltem, hogy életem egyik legnagyobb élményét okozó rendszerében 5 db Focal Grande Utopia és 2 db Utopia Sub szólt.
A másikban 4 db Meridian DSP 5200 látta el a surroundok szerepét.Ezek mindegyike egy méter magas, homokkal töltött építményen állt.
-
Dictator^
veterán
-
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18405 üzenetére
Amennyiért én látom a neten most, akkor egyértelműen inkább a Polk.
A Mission lehet inkább alternatíva, de inkább az ár/érték aránya miatt (olcsóbb). A Polk abszolút értékben jobb választás szvsz.
hdcsaba: érdekes amit mondasz, mert ugyanannyi az érzékenységük papíron.
Én mondjuk ezt nem figyeltem, csak a hangzásbeli különbséget. Ez alapján tetszik nekem jobban a Polk. -
hdcsaba87
aktív tag
válasz
Palapo #18382 üzenetére
Onkyo 508-as erősítővel használom, és meg vagyok elégedve vele.
DE! Pioneert még nem hallottam szólni, ezért arról nem tudok véleményt alkotni.Kef c5 öt hasonlítottam össze polkaudioval. Ami feltűnt, hogy nagyobb az érzékenysége, vagyis ugyanazon a hangerőn a Kef hangosabban szólt mint a Polk.
Teljesen más a hangzásviláguk (szerintem), ha tudod akkor próbálj meg hallgatózni valamelyik üzletben.Jah és az IQ széria sokkal jobban szól mint a fent említett két hangfal.
Aktív témák
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Robot fűnyírók
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest