Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50301) #48613632 válasza bajnokpityu (#50296) üzenetére


#48613632
törölt tag

Szigorúan no-offense címszóval:
Ez itt a "Házimozi erősítő - és minden, ami hozzá csatlakoztatható" c. topik.
Miért nem nyittok a szakmabeliekkel, ezzel párhuzamosan egy audiofil topikot, ahol egy bizonyos szint feletti mércét megütő cuccokról esik szó?
Én is tanácsért jöttem ide először, ám oda lyukadtunk, ha megfogadom, akkor most egy cirka 400E erősítőm lenne, mintha ez alatt nem is lenne kategória.

Ne érts félre, szükség van a tapasztalatotokra, a hozzáértésetekre, de kicsit néha úgy érzem, el vagytok szállva az igényesség terén.

szerk:

xtremetuning

- Én már ezen túl vagyok, max. azt nem értem, minek írogat ide, ha :

1. Gőze nincs róla
2. "Átlagos" a füle :C
3. Mindegy, milyen tanácsot kap, Ő lesz az okosabb és belemagyarázza a saját hitvallását.

Talán azért, mert ez a topik az egyetlen, mely elvileg a HM erősítőkről szólna, és még véletlenül sem az általad favorizált HE cuccokról.
Senki nem akar, főleg nem én, átlagos füllel okosabbnak tűnni, de linkelj légyszi ide egy hsz-edet, amikor kiajánlottál valakinek cuccot 100E HUF alatt.

[ Szerkesztve ]

(#50302) Dorian válasza bajnokpityu (#50296) üzenetére


Dorian
félisten

Na, én azon az emlékezetes kerítésdróton sokalltam be. De aláírom, bizonyos szintű berendezés alatt ezek nem hallhatóak, így ezek az emberek teljes magabiztossággal, sőt sokszor gúnnyal állítják, hogy nincs különbség. (pl. tápkábel)
Amikor itt a munkahelyemen meglátták az új, Gábor-féle tápkábelem, konkrétan hülyének néztek. De amikor mondtam, hogy jöjjenek el, nálam bárki megtapasztalhatja, azt már nem. Mintha félne az ember a saját maga által állított korlátokat átlépni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#50303) Toobee válasza #09634560 (#50297) üzenetére


Toobee
veterán

Pár napja láttam itt SCS178-at erősítővel, meg DVD lejátszóval fix 60e ft-ért. Aki most akar rendszert venni, és írta, hogy nincs rá sok 100ezer ftja, annak érdemes megnézni.

Szerk: közben meg is találtam

https://barbieripnk.hu/

(#50304) Warter válasza Dorian (#50302) üzenetére


Warter
őstag

Ne izgasson. Engem is hüjének néztek itt bent, amikor a 3. doboznyi kábel jött meg. Pedig azok még csak hangfalkábelek voltak. Utána rendeltem még egyéb kábeleket is.

pitepeti71: Ha elolvastad az első hozzászólást, ott láthattad, hogy mik az ajánlott erősítők belépő kategóriában. Az más kérdés, hogy adott hangfalhoz milyen erősítőt illik venni.

[ Szerkesztve ]

(#50305) Patice válasza Toobee (#50303) üzenetére


Patice
nagyúr

Ez korrekt. :C Tegnap este pont volt is itt egy újonc fórumtársunk, aki 100 ezer alatt keresett rendszert. Ebben meg is találhatja a számítását. Köszönjük a linket! :R

Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

(#50306) Ed Parker válasza Warter (#50298) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Jogos:)
Én egyszerűen az asszonynak nem mondom el az árát, így nem fáj neki :D

Én nem iszom, nem dohányzom, az asszony takarékos,rá se kell költenem:), így maradt hobbynak a hifi és a fotózás, bár az utóbbira már egy fillért sem költök.

(#50307) #09634560 válasza xtremetuning (#50299) üzenetére


#09634560
törölt tag

:K :C :R
Tökéletesen egyetértek. Segitünk és erre nem tetszik neki... Én már megszoktam ezt a mentelitást;Elnézést az utána jövő szavakért: senkit se akarok megbántani,de aki akarja kihagyja a mondat utáni részeket::[ igénytelenség és a egoizmus a velejáró személyiségi jegyek:nem rosszindulat, hanem évtizedes szakmai tapasztalat mondatja ezt velem, nem személyeskedés vagy bármiféle utálat:nem is kifogásolok semmit se rajtuk,egyszerüen ez a helyzet,ilyenek itt és máshol is, sincs különb elvárásuk. Mert olcsón is lehet praktikusan vásárolni.

[ Szerkesztve ]

(#50308) BBéci válasza #48613632 (#50293) üzenetére


BBéci
titán

Xtremetuning bölcs tanácsát megfogadom, de előtte megismétlem egy korábbi hozzászólásom részletét.
Letöltöttem egy 280 zeneszámból álló MP3 fájlt, benne rengeteg régi, kedvencemmel. Bitrátája 320-as, készítettem egy 50-es válogatást. Megszólaltattam a rendszeremen, mire a konyhában tevékenykedő feleségem bejött és közölte, ilyen vackot nem hajlandó hallgatni, azonnal tegyek fel helyette normális (CD) minőségű zenét.

Nem érdekel a felhasználók többségének igénytelensége. Aki ránézésre vásárol, az nem kér tanácsot egy szaktopikban.

Elárulom, süketszobában kifejezetten borzalmas, zenét hallgatni.

Visszatérve az igénytelenségre, ezzel az erővel pottyantós budin is végezhetnénk a dolgunkat, miféle buta luxus az angol WC. Vagy amit már javasoltam, lakjunk barlangban!

Például nem iszom kannás bort akkor sem, ha nincs pénzem minőségire, inkább teázom, de azt is csakis szálas fűből, nem filteresből készítem.

(#50307) Sanci38
Így van! Viszont az olcsóságra törekvésnek nem szabad igénytelenségbe átcsapnia.
Semmivel nem kerül többe FLAC-ot letölteni, mint empéhármat. Korábban, 15-17 éven keresztül a nagy lemezboltok turkálóiból szedtem össze a hallgatnivalót. Némelyik olyan minőségben szól, hogy egy botfülű is megnyalná az összes ujját.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50309) ricsik válasza #48613632 (#50301) üzenetére


ricsik
őstag

Pont mindig arról van szó, hogy próbáljuk belőni az igényt és utána ajánlunk valami cuccot, ami megfelel az elvárásnak, pénztárcának, ígénynek. Ha valamire azt tanácsoljuk, hogy kerüld, akkor nem azért tesszük, mert nem került fél millába, hanem azért, mert még a legalacsonyabb igények mellett is csalódás lenne a vége, mert szar. Szinte 0 forintból is lehet jó kis rendszert építeni, de pont ez az a kategória, ahol rengeteg szemét van és okosan kell összevállogatni a cuccokat.

(#50310) xtremetuning válasza #48613632 (#50301) üzenetére


xtremetuning
addikt

Ez itt NEM a "Házimozi erősítő - és minden, ami hozzá csatlakoztatható 100 EZER ALATT" c. topik. Ergo nem értem a hisztidet.
" de kicsit néha úgy érzem, el vagytok szállva az igényesség terén." - én meg azt, hogy Te vagy igénytelen. Ami nem baj, csak ne akarj másnak látszani.
"linkelj légyszi ide egy hsz-edet, amikor kiajánlottál valakinek cuccot 100E HUF alatt." - Ki vagy Te, hogy Neked linkelgessek ? Az említett kategóriában jártasak megteszik helyettem.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#50311) bajnokpityu válasza BBéci (#50308) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ez a magaddal, dolgaiddal való igényesség.
párom, pl a rossz izű csokit kiköpi. ő ezért nem fogyózik :)

eladó Kawasaki j300 robogó

(#50312) Stubi28 válasza #48613632 (#50301) üzenetére


Stubi28
tag

Igen sajnos ez itt a gond.
Azt már értem, hogy ez se jó, meg az se jó.
De, hogy még is mi a jó, odáig még nem jutottunk el.
Gondolom amit Toobee linkelt az se jó max dísznek?

Nem okoskodni akarok, de amit ajánlottatok pld Onkyo TX-DS494 erősítőt olvasgatván a neten, több helyen is leszólták. Így azért nehéz dönteni.

(#50313) bajnokpityu válasza Stubi28 (#50312) üzenetére


bajnokpityu
félisten

tudod az a baj,h minden kategóriára igaz, hogy izlés dolga. és akkor még van oylan is,hogy van aki a természeteset keresi, és van, aki az igzalmasat. olyan cuccok nem nagyon vannak,amik mindekinek tetszenek.

elején érdemes azért használtat venni, hogy otthon megtudd,egyáltalán kb mit keresel. csereberélsz,aztán 1-1 konkrét dolog végleg otthon marad. és amig használtan vásárolsz,nem buksz nagyot.

[ Szerkesztve ]

eladó Kawasaki j300 robogó

(#50314) Peak válasza BBéci (#50308) üzenetére


Peak
addikt

jóeséllyel azért egy profi encoderrel profi beállitásokkal flacból készitett 320as MP3 állományt vakteszten sem ismerné fel a párod, de szerintem szinte egyikünk sem.

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#50315) #09634560 válasza #48613632 (#50301) üzenetére


#09634560
törölt tag

Erre azt tudom mondani: van hi-fi topic is az arra való füleknek. Xtrememtuning és Robi004 a drágábbakhoz ért jobban ,Dorian és bajnokpityu az akusztikához,Béci szinte mindenhez, én az olcsóbbakhoz és az összeköttetésben is járatos vagyok,(akit kihagytam,elnézést!!) nem kifogásolhatod senkin sztem, hogy miért ajánl vki ilyent vagy olyant.
Tehát: ird meg még egyszer: mire van szükséged? Utána senki nem ró meg érte hogy nem azt választod: te pénzed,te költöd és te élvezed vagyszenvedsz tőle: ez szived joga. Az orvossal se szoktál vitázni gondolom,ha megállapit valamit,legalábbis okos ember nem teszi: vagy elfogadja,vagy másikhoz fordul.

(#50316) Toobee válasza Stubi28 (#50312) üzenetére


Toobee
veterán

Amit én linkeltem, azt a JBL szettet rendszeresen szokták itt ajánlani a tapasztaltabb fórumozok. Ennyiért szokott menni újan, na most itt van hozzá egy erősítő meg egy játékos is pluszban, úgyhogy szerintem nagyon jó vétel, ha nincs lelakva.

https://barbieripnk.hu/

(#50317) #48613632 válasza BBéci (#50308) üzenetére


#48613632
törölt tag

Értem amit írsz, de végletekben gondolkodsz.
Hogy a hasonlattal éljek, értsd, pottyantós budi, vagy kannás bor, azért azt nem hiszem, hogy a Jamo bármit is csinálna ebből a kategóriából. Mert akkor mi a Somogyi???
A segítséged akkor lenne igazán értékes, ha a legjobbat próbálnád kihozni a legkevesebből.
Mivel hangfalakhoz nem értek, átváltanám telefonra. (igaz, ahhoz sem)

nekem anno az 5800-as Nokia volt a nyerő, mert rohadt olcsón mindent tudott, kb ugyanazt, mint az akkor megjelenő, és 3x annyiba kerülő csúcskészülék, csak kicsit visszafogottabban. (sajna nem ugrik be a neve, kihúzható fizikai billentyűzete volt)

Persze jöttek a telefonguruk, én meg szépen mindent megmutogattam, hogy lám, az enyém is tudja. na nyilván ugyanúgy meg lettem szapulva, mint most itt.

Ui. kiváncsi lennék, ha eladó lennél a saját üzletedben, akkor sem ajánlanád e az olcsóbb megoldásokat? Lehet, hamar felkopna az állad.

(#50318) Stubi28 válasza Stubi28 (#50312) üzenetére


Stubi28
tag

Egyébként van hobbym nekem is. Tizen éve tartok, tenyésztek halakat. A témában járatlanabbak, ha kérdeznek én sem azt mondom, hogy 20l alatt ne vegyél akváriuot mert az nem az. Elmondja az igényét én meg ajánlok valamit. Aztán, ha később úgy adódik, vált.
Elismerem, hogy magas a színvonal és sok a hozzá értő itt a fórumban de, hogy még mindíg a topic címénél maradjunk a kérdés még mindíg az: mit vegyek 100.000-ig, nem az, hogy mit ne vegyek..

(#50319) bajnokpityu válasza #09634560 (#50315) üzenetére


bajnokpityu
félisten

én nem értek az akusztikához! :(
Az Dorian asztala :)

pitepeti71:de sajna a jamo pont a pottyantósból él mostanában...
és várj, majd válaszol valaki,aki ért hozzá. itt azért az öregek nem nagyon szoktak olyan témába beleszólni, amihez tudják,h van hozzáértőbb.

[ Szerkesztve ]

eladó Kawasaki j300 robogó

(#50320) BBéci válasza Peak (#50314) üzenetére


BBéci
titán

Azok a 320-as MP3 zenék, amiket a neten el lehet érni, olyanok, amilyenek, teljesen felesleges bármilyen profizmussal egy napon emlegetni őket.
Tehát baromira nem érdekel, mit lehet kihozni a veszteséges formátumokból, zsigerből gyűlölöm mindegyiket és feláll tőlük a szőr a hátamon. Akik olyanokat hallgatnak, azoktól is. Engem taszít az igénytelenség.
Elárulom, én még a kisebb és a nagyobb bitrátájú FLAC között is hallom a különbséget, nem beszélve a tömörítetlen WAV-ról.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50321) BBéci válasza Stubi28 (#50318) üzenetére


BBéci
titán

Viszont nem fogsz olyan akváriumot ajánlani, amiről tudod, hogy egy hét múlva megdöglenek benne a halak.
Azok a hangdobozok, amiket linkeltél, abba a kategóriába tartoznak. De tudod mit? Vedd meg a szettet, magasról letojom.

(#50317) pitepeti71
Saját üzletemben nem árulnék hulladékot, mer más az ócskapiac és más a házimozi szaküzlet.
Rossz a telefonos példád, mert nem a hangminőségüket hasonlítottad össze, hanem a funkciókat. Hangdobozok esetében csak az fontos, hogyan szól. A szóbanforgó Jamókról leírtam a saját tapasztalaton alapuló véleményemet.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50322) #48613632 válasza Stubi28 (#50318) üzenetére


#48613632
törölt tag

Like. :) Egyébként ettől még jó ez a topik, én például az utóbbi időben rendszeresen olvasgatom, keresgélem a neten a linkelt cuccokat, időnként szörnyülködök. :DDD

Ez a kis flame itt meg jó lenne, ha vita maradna, és nem csapna át veszekedésbe, remélem ezt xtremetuning is hajlandó tudomásul venni, és alábbhagyni a fellengzős viselkedéséből, mert építő jellegű kritikának még a nyomába sem ér. Részletekbe nem mennék bele.

szerk:

Bbéci Lehet, hogy valami madár egy sima 128-asból konvertált fel, ezt utólag nehéz lenne megmondani, de annyit még én is értek hozzá, hogy az attól nem lett jobb
Olyan akvárium meg nincs, amiben megdöglik a hal :)))

[ Szerkesztve ]

(#50323) #09634560 válasza #48613632 (#50317) üzenetére


#09634560
törölt tag

Márpedig nem jó a Jamo mostani szériája: másodpercek alatt kiszelektáltam. Ha neked teszik vedd de olcsóbban kapxz pl Proson librát sokkal jobb hanggal.

(#50324) #48613632 válasza #09634560 (#50323) üzenetére


#48613632
törölt tag

Na például az ilyen jellegű hsz-nek van értéke is, és értelme is. Jön a laikus, kiválasztja a Jamo-t, mert hallott róla.
Erre te ajánlasz egy olcsóbbat, jobbat. :R Igaz, ezt a Proson-t életemben nem hallottam, mármint a nevét, de nyilván hinnék Neked, és valszeg meg is venném.

(#50325) #09634560 válasza Stubi28 (#50318) üzenetére


#09634560
törölt tag

Ginola rendszerét nyugodtan megveheted..
Mégis mi kell:film,zene? HDMI szükséges?

(#50326) Stubi28 válasza BBéci (#50321) üzenetére


Stubi28
tag

nem az akvárium méretétől döglenének meg a halak, ha nem a gazdájuk letojomságától.
Egyébként Te pont az a kategóriájú ember vagy akinek direkt azért is a 20l-es akváriumot ajánlanám, hogy rá gyere: abban is tudja örömét lelni az ember..

(#50327) BBéci válasza #48613632 (#50322) üzenetére


BBéci
titán

Csak Te érzed fellengzősnek, maximálisan igaza van, minden szó helytálló, amit leírt.

Azon szörnyűlködj, hogy a Nordost Odin tápkábel 3M forintba (8750 GBP) kerül. :K
[link][link]
És még nem is a világ legdrágábbja.

(#50326) Stubi28
Sajnálatos, hogy nem érted a hasonlatot. :(
Lefordítom: nem fogsz valami ótvar szart rásózni az illetőre, csak azért, mert olcsó, viszont csak bosszúságot fog számára okozni öröm helyett.
Mellesleg - feleségem nagy bánatára - irtózom az akváriumoktól. Halnak természetes élővízben a helye. Ez minden ketrecre, terráriumra vonatkozik, nem tudom lakásban elviselni.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50328) priusz


priusz
aktív tag

Azért azt is tudomásul kell venni, hogy egy bizonyos árszint alatt nem érdemes házimoziban gondolkodni mert egyszerűen nem lehet kihozni belőle használhatót. akkor inkább gyűjtögetés vagy sztereó rendszer marad az embernek.
Sokan elvárják, hogy a saját nem túl jó döntésüket ebben a topikban igazolják a hozzáértők, hát mellényúltak.

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#50329) Stubi28 válasza #09634560 (#50325) üzenetére


Stubi28
tag

Igen már tárgyaltunk róla. Filmre kell csak.
A szett biztosan nem megy mert megbeszéltük, hogy nekem nagyok a hangfalak.
Viszont az erősítő még kérdéses. Minden attól függ újonnan mit találok.

(#50330) eviktor válasza BBéci (#50320) üzenetére


eviktor
tag

Tehát gyűlölöd és undorodsz mindazoktól, akik 320-as mp3-akat hallgatnak. Nem is beszélve azokról, akik a 192-es mp3-at is tudják élvezni, róluk vajon mit gondolhatsz?! Hát még arról a generációról, akik TDK D90-es kazettákra másolt zenéken nőttek fel? Azokat tán nem is tartod embernek?

(#50331) #09634560 válasza #48613632 (#50324) üzenetére


#09634560
törölt tag

Streamaudióban meghallgathatod, és meg is veheted. És hallgathatsz rájuk: értenek hozzá. A Librát pont nem találom,szerintem elfogyott de találsz mást is...

(#50332) bajnokpityu válasza #48613632 (#50322) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ha gyanús 1-2 file, hogy mp3ból konvertálták vissza veszteségmentesnek hihető flacba, létezik program,amivel le tudod ellenőrizni.

pl streaméknél is volt pár olyan flac,hogy erősen gyanús volt,h miért szólt annyira rosszul...

Audiochecker pl..

eladó Kawasaki j300 robogó

(#50333) #48613632 válasza BBéci (#50327) üzenetére


#48613632
törölt tag

- Ki vagy te, hogy neked linkelgessek? Na ez az, ahol nálam rezeg a léc. Ha mondanivalójában igaza is van (egyébként meg nincs) a stílus azért nem mindegy.
nem érzem például, hogy Veled kapcsolatban is ez lenne a helyzet, pedig nem értünk egyet.

Hát a kábelekre meg most mit is mondhatnék?? :O
De csak halkan kérdem. Előfordulhat e, hogy egy ilyen szett büszke tulajdonosának ajánlatát hallva, esetleg - szigorúan magadban persze - elküldenéd valami egyenlítői tájra nyaralni az illetőt, a felmenőivel egyetemben?? :DD

szerk : a szett alatt azt értem, hogy feltételezhetően aki ezzel kábelez, annak a motyója is a high high end

[ Szerkesztve ]

(#50334) bajnokpityu válasza #48613632 (#50333) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ez az,amit én irigységnek hívok.az emberiség megrontója...

eladó Kawasaki j300 robogó

(#50335) #48613632 válasza bajnokpityu (#50334) üzenetére


#48613632
törölt tag

nálam kicsit más a helyzet, de csak kicsit. én nem a birtoklásban, hanem a megszerzésben lelem örömömet.
sokszor, sok esetben volt, most utoljára pl mielőtt megvettem az 50-es plazmámat, hogy remegtem az izgalomtól szinte, és vártam a napot, mikor a falra tehetem.
Ellenben most, hogy meglett, nem b@szik egy öltést se, bár tény, hogy a hiányától szenvednék.

(#50336) BBéci válasza eviktor (#50330) üzenetére


BBéci
titán

Első magnóm BRG MK21 volt, mondhatni, azzal a kezemben nőttem fel. Sokol rádió hangszórójára, a bőrtokra tapasztott mikrofonnal készítettem felvételeket. Remélem ez elárul valamennyit rólam és a tapasztalataimról.
Akkoriban nem volt más. Viszont a zenék MP3 helyett, letölthetők veszteségmentes tömörítésű formátumban is, valamint lehet venni CD-ket párszáz forintért. Aki mégis empéhármat hallgat, attól nem undorodom, csak lesújtó véleménnyel vagyok róluk, mert igénytelenek és attól a jellemvonástól, tulajdonságtól undorodom. Ugyanígy vagyok a hazugsággal, de az nem tartozik ide.

(#50335) pitepeti71
Vehettél volna 26-32 colos belépő LCD tévét, de 50-es plazmát választottál és nem használtat. Miért? Mert volt, van rá igényed és az helyes.

Xtremetuning csak reagált a felszólításodra, hogy linkeljen. Maximálisan igaza volt. Mi oka lenne rá? Mi alapon kérsz tőle ilyesmit?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50337) #48613632 válasza BBéci (#50336) üzenetére


#48613632
törölt tag

Én MK27 MK29 Európa Star, majd valamilyen Unitra. Utána jött be az első kétkazettás gyorsmásolós cucc, Dyras volt a márkája, de pontosabbat nem tudok.
De én is másoltam sokat mikrofonnal, hányszor ugatott bele az a rohadt kutya, és kezdhettem előröl. :DDD

(#50338) benvolio válasza #48613632 (#50337) üzenetére


benvolio
őstag

Első cuccunk ilyen Sanyo volt! :P

(#50339) Peak


Peak
addikt

FFT, azaz Fast Fourier Transformation, avagy hogyan is működik az MP3

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#50340) Peak válasza Peak (#50339) üzenetére


Peak
addikt

320kbps adatmennyiséggel profi encoderrel olyan szintű diszkrét megközelítést lehet számoltatni, hogy denevér legyen a talpán, aki meghallja, hogy az eredeti digitális jelben 18924 vagy 18925 volt az a diszkrét "dinamika" érték a másodpercenkénti 44100 diszkrét értékből. Egy ilyen tömörített jelfolyamból meguk a különböző DAC-ok csinálnak más és más analog hangot. Tehát előbb veszel észre egy DAC dekódolási különbséget, dekódoló chip gyártói közötti különbséget, mint hogy képes legyél a nyers eredeti WAV és eközötti különbséget felfogni, érzékelni.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#50341) ZolikaE46


ZolikaE46
senior tag

Sziasztok megszeretném tudni milyen center ajánlanátok 50K-ig Egy szedett vetett társaságba? Front JBL, háttér 4. 5. kicx és a 6. 7. Yamaha?

(#50342) BBéci válasza ZolikaE46 (#50341) üzenetére


BBéci
titán

A frontokkal megegyező, vagy hozzájuk a lehető legnagyobb mértékben hasonlító legyen!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50343) dhcodoki


dhcodoki
senior tag

Sziasztok!
De régen jártam erre.. látom pár "törzsszurkoló" még él. Hogy bírjátok idegekkel?! :DDD
Bár most én is élvezem a civakodást. :DD
Ebbe a "low budget" témába én is beleszólnék. Páran igen "kevés" pénzből próbálnak összerakni házimozit. Nekik szeretnék segíteni. Én is az alján kezdtem, és már nagyon sok lépcsőn túljutottam, volt mikor az a lépcső lejtett, nem pedig emelkedett. Na ezeket a lépcsőfokokat kell kikerülni valahogy. Szóval ha újra kezdeném:

-először is tisztáznám magamban, a házimozi fogalmát. (most csak a hangoknál maradjuk) Ami nem illik rá minden rendszerre, csak azért mert az 5.1 rá van írva. Sajnos van egy minőségi határ, amit meg kell lépni, különben csalódás lesz, és az egésztől elmegy a kedvünk.
-megvizslatnám, hogy alkalmas-e a szoba az 5.1 esetleg 7.1, stb.. rendszerhez.
-osztanék/szoroznék és ennek függvényében vásárolnék új vagy használt cuccot. (nagyon jó használt dolgokat lehet vásárolni)
Ha a szoba nem megfelelő, nem erőlködnék, inkább befektetnék egy jobb sztereó rendszerbe. Esetleg úgy raknám össze a sztereó cuccot, hogy a későbbiekben tudjam bővíteni, ha lesz jobb környezet. Ne feledjük, a szoba és annak elrendezése is a rendszer része!!!! Ezt nagyon sokan nem veszik figyelembe. Van hogy egy rosszul kialakított szobában, a sok 100ezres cuccok is pocsékul szólnak. Ha türelmesek vagyunk, szépen sorban is megvehetjük a rendszer részeit. Persze, akkor úgy kell válogatnunk, hogy a jövőben is elérhetőek legyenek a megfelelő kiegészítők.

Szóval én azok táborát erősítem, akik nem szívesen ajánlanak 100ezer forintig bezárólag HÁZIMOZI-t. Lehet venni ennyiért, de az nem az lesz.. Még egyszer, akkor inkább sztereó.
És ez csak egy vélemény. Ezt is vegyétek figyelembe. :)

(#50344) #48613632 válasza BBéci (#50336) üzenetére


#48613632
törölt tag

csak helyreigazítás:

32" FullHD Samut adtam el, és használt 50-es 720-as plazmát vettem. A színvilág ég és föld, a pixelstruktúrát meg amúgy sem látom 4m-ről.
Mertem mindezt azért, mert volt korábban egy 720-as DLP-s Optomám, cirka 100-110-es képátlóval, és az akkor tapasztalataim alapján nem tartottam igényt a FullHD megjelenítésre.
(igaz, projin eleve elmosódott a pixelstruktúra)

Amúgy új cuccot szinte sosem veszek, mivel elégedetlenség esetén a használtból, jó eséllyel ugyanúgy ki tudok szállni. Újról ez nem mondható el. Ami az új mellett szól, az a részletfizetés és a garancia.
Részlettől amúgy is ódzkodom, a garancia meg sanszos, hogy a lejárat után érne valamit, mikor már nem érvényesíthető. persze ez utóbbira van is és volt is rengeteg ellenpélda, én még, lekopogom, nem futottam bele.
De akkor is spóroltam már annyit az árkülönbözeten, hogy bármit vennék, ami tönkremegy, még akkor is megérte.

(#50345) ZolikaE46 válasza BBéci (#50342) üzenetére


ZolikaE46
senior tag

OKs Akkor marad a JBL ES25C ha nincs más ötlet, mert Nekem a JBL front Northridge E100 van a régebbi ahhoz meg már nem lehet megkapni a centert max használtba...

(#50346) Termi16 válasza ZolikaE46 (#50345) üzenetére


Termi16
őstag

Árkádban a MediaMarktban én még láttam sima E-s centert.

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#50347) BBéci válasza #48613632 (#50344) üzenetére


BBéci
titán

"(igaz, projin eleve elmosódott a pixelstruktúra)"
Ezt nem értem. :F Amennyiben rendben van az élességállítás, kellően rövid távolságból meg lehet számolni a pixeleket, semmiféle elmosódásnak nem szabad lennie. Ellenkező esetben hibás a vetítő.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50348) ZolikaE46 válasza Termi16 (#50346) üzenetére


ZolikaE46
senior tag

Hmmm az érdekes, de kérdés jobb az a szetthez vagy jobb az újabb verziója akkor?

(#50349) BBéci válasza ZolikaE46 (#50348) üzenetére


BBéci
titán

Az E nem régebbi, hanem alacsonyabb kategóriás, mint az ES.
Nincs értelme ES-t venni, ha kapható E, mert eltérő a hangja, nem lenne meg a házimozi alapkövetelménye, az egységesség.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#50350) #48613632 válasza BBéci (#50347) üzenetére


#48613632
törölt tag

DLP-s projektoroknál kicsit elmosódottabb képet kapsz, olyan moziszerűbbet, mint mondjuk LCD-nél, a színkerék miatt. Az én projimon a kép szép éles volt, már amennyire az lehet egy proji esetében, tehát nem beállítási probléma volt. Ezt így nem tudom elmagyarázni, látnod kellene. :) De ne gondolj valami maszatra. Inkább úgy mondom, hogy a pixelstruktúra egy LCD megjelenítő esetén egyértelműbb, mint proji esetén, valamint messzebbről is észlelhető.

De amire ezzel ki akartam lyukadni, az az, hogy a 720p cirka 4m-ről megfelelt 110-es képátlónál, akkor 50-nél is jó lesz. Ezért nem adtam felesleges pluszt a FullHD-ért.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.