Hirdetés

Aktív témák

  • Gál István

    senior tag

    válasz #09634560 #40341 üzenetére

    Szerintem ha ár/értéket nézel akkor kifejezetten jók. Egytől-egyig olyan a kivitelezésük amibe nem lehet belekötni. A hangjuk azonos iskolán belül is különböző, ezért kell elmenni meghallgatni mindet vásárlás előtt. A hangjukkal kapcsolatban az avx-be írt véleményemet idézném: (Érdemes megfigyelni milyen árú dobozokkal vannak egy mezőnyben.)

    Swans M6F: Számomra etalon volt abban a szobában a monitorok elhelyezésükből fakadóan csak próbáltak felnőni ahhoz a hanghoz. Minden rendben volt vele, a sok hangszóró ellenére egységesen, lágyan megtelítette zenével a szobát.

    Swans M3: Szerintem széthúzta a zenét de nem kontúrosan, ennél biztosan jobban szól kellő elhelyezéssel. Az énekhang nagyon jó volt rajta, viszont a mélyeit nem tudta megmutatni de ezt én 100%-ban az akusztikai környezetnek tudom be.

    Swans Diva 6.0: Nálam hengerelt. Nagyon gyorsan le lett cseréve pedig ott az M3 helyett jobban szerepelt volna, úgy gondolom. Főleg akkor kerekedett a szemem amikor meghallottam hogy ez 150e ft újonnan. Amikor le lett rakva a földre pihenni, sokáig gondolkoztam hogy ez egyáltalán hogy lehetséges.

    B&W 805N: Nekem abszolút sterilen - a legjobb értelemben véve - szólalt meg, nagyon kellemes hangja volt, itt éreztem azt monitor dobozok között hogy megvannak az odaillő sávszél határok. Nem tolakodott, és gyorsan tovább is állt.

    Chario Sonnet: Gyönyörű, szégyenlős doboz. Nem hibázott sokat, de nagyon szűk spektrumban zenélt, nem sokat mutatott a tudásából. Szerintem más lánc kellene neki.

    Harbeth 7ES: Őszintén szólva nem emlékszem semmire ami megfogott volna a hangjából. Kicsit mintha túlméretezett lett volna az a doboz, kongott olykor, de lehet hogy én ültem rossz helyen gondolkodik.gif

    ProAc Tablette 2000 SIG: Kis feszes doboz, de egy akkora szobában szerintem nehezen lehetett volna kihozni belőle bármi lehengerlőt is, pedig titkon nagyon vártam.

    Zingali Naples: Nagyon szétcincáltuk, pedig kellemesen hazudott. Mivel sajnos sokat is hazudott így teljesen más megítélésbe esik. Szerintem egy laikus, kezdő zenehallgatót az a doboz fogna meg leghamarabb, pont azért mert nagyjából ilyen ívet írhat le a frekvenciagörbéje: '=-,_,-=' Cseles jószág.

    Szerk - A forrás: Marantz SA15 SACD játszó + Jungson WG-Preamp-II + WG-AMP-II

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák

Hirdetés