Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
mike1978
tag
válasz Ego007 #27950 üzenetére
Lehet hogy a hagváltóban van valami gikszer...elméletileg a magas sugárzókhoz szoktak tenni, úgynevezett PTC szerű alkatrészt, ez hő hatására nőveli az ellenállást, így ha több áram folyik rajta (hajtják mint állat) akkor megvédi a magasat...legalább is próbálja.
Lehet ez az alkatrész, ha van benne, akkor túl érzékeny.....vagy valami kontakthiba lehet a hangváltóban, esetleg a NYÁK fólián, és a doboz rezonálása miatt néha nem műxik....
Más ötletem nincs....
Próbáld meg megkérni a szervizt/céget akitől vettet, hogy esetleg szedjék szét és vizsgálják ki, hátha megtalálják a hibát.... -
-
BBéci
legenda
-
Ego007
csendes tag
Ott előttem szedték szét, és szemre megnéztek minden forrasztást, persze ez így vicces hogy szemre, mert ugye a rossz érintkezést nehezen lehetne látni, viszont a magas sarus megoldással van szerelve a dobozba, és azok nem voltak lazák lötyögősek, szóval ennyiben ki is merült a dolog
Persze kicserélték a magasat, és egyből működött is szépen, ezután nem is feltételeztük, hogy nem maga a magas sugárzó volt a ludas
-
Ego007
csendes tag
válasz cintula187 #27961 üzenetére
A Streamaudiónál, nem ők gyártották szóval nem ők tehetnek a hibáról, de korrektül állnak az emberhez, és nem csak odáig míg eladják a cuccokat
-
jericho69
tag
Hello!
Új házimozi rendszert szeretnék építeni és először az erősítőt venném meg. A kiszemeltek:
Pioneer VSX-AX3
Pioneer VSX-LX50
Harman Kardon AVR-255
Harman Kardon AVR-350
Denon AVR-2309Nekem az LX50 a legszimpatikusabb a fent említett erősítők közül. Ti melyiket választanátok?
Leginkább filmnézésre fogom használni a rendszert. -
jericho69
tag
Igen, én olyan 100-130.000ft-ot szánnék rá és használtan vásárolnék, ezért is választottam a fent említett erősítőket (na meg persze a kinézet is fontos), szóval ezek közül kellene dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz adamssss #27968 üzenetére
Szerintem is erős túlzás, de nem mindenki gondolkozik úgy, mint mi.
Láttam néhány 20-30 M forintos rendszert, bennük érdekes megoldásokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
Dorian:mizu az ICkkel?
ma végre kipróbáltam a meglevő kábelekkel az összevásárolt motyókat.
1. lánc:filléres hangkari optikain,olcsó optikain,denon 2106 beépített dac,beépített erősitők,oehlback 10mm2es olcsó hangfalkábelek:egész jó.
2. lánc:realtek 889A alaplapi koaksz digit kimenet, régi monitor audio autós koaxon(10rugós volt,hirtelen felindulásból vettem 5 méteres, kb 6mm átmérőjű, analógon szinpad,sztereo nélküli rossz kábel)viba pocket DAC-kácsa 112c kábelek-rotel 840bx4.(sajna az xfi digit kimenetét nem tudtam rávenni működésre,sem a DACal,sem a denonnal).
szinpad ugyanaz,magasa nagyon rossz,felbontása gyenge,mélye egyedül,ami sokkal több és jobb a 2106nál.elvárásokhoz képest igencsak alulteljesitett.gyakorlatilag nem volt jó hallgatni.nagyon remélem,h a kábelek húzzák le ennyire,mert ez igy még a mély használt árat sem érte...
eladó topping dac
-
Gabor970
addikt
Volna esetleg tipped, hol találnék olyan tesztet, ahol mediaplayereket kimondottan zenei hangminőség tekintetében vizsgáltak? Szeretnék egyet, kimondottan flac lejátszásához, gondolom nagyon nem mindegy melyiket választom, ha a sztereó vonal kimenetét óhajtom használni. Köszönöm!
Jahh, esetleg az általad említett O!Play HD2 ebben a tekintetben is használható lenne?
Sajna arra épp most jövök rá, hogy a UPC Direct Philips 8111-es beltériéből nagyon pocsék analog sztereó hang jön ki.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
mahoni
tag
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #27970 üzenetére
"Dorian:mizu az ICkkel?"
Tegnap felhagytam a tesztelgetéssel, mert mire rájöttem, hogy a digit silverline kábelben van a hiba és azért nem szól digitálisan, a sok hangfalak és tévészekrény mögötti csúszás mászás és dugdosás jól felbaszott úgyhogy elment a kedvem. Azóta sem tudom mi baja lehet. Mindegy, bedugtam a kicsi Neotechet.
Ma egy kicsit hallgatóztam, de azt hiszem, rá kell jönnöm, hogy nincs olyan jó hallásom, ahogyan azt szeretném. (Mindenesetre ha így van, sok kiadástól kímélem meg magam) Akárhogy hallgatóztam, nem sok különbséget vettem észre. Talán annyi, hogy a digitális hang mintha "vékonyabb" lenne. Nem úgy értem, hogy a mély kevés, hanem mintha sávhatárolt lenne az egyes hangszerek hangja. De ezt sem mondanám egyértelműnek és főleg az akusztikus felvételeknél tűnt fel.
Eldöntöttem, hogy az ic kábeleket biztos visszaviszem: rövid az 50cm, a CD-t be kell tolnom a tv-szekrény közepéig és így elég bután néz ki, az egyel hosszabb verzió ennél is több árát -főleg, hogy már vége a 20%-os akciónak- pedig nem akarom kifizetni ilyen minimális talán-különbségre.
Ehhez képest a villásdugó forgatás eredménye számomra sokkal egyértelműbb.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mahoni
tag
válasz bajnokpityu #27973 üzenetére
Ha pl. a tv-m összekapcsolom a laposommal Hdmi- csatival, és a Tv-t rádugnám a házimozira Scart csatival az milyen minőségű? mert a C530-on nincs semmi más hang kimenetem...
[ Szerkesztve ]
42
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #27976 üzenetére
megjegyzem az egyik kácsás szerelésű ICm is hibás:kontaktos...
nem mondom,h bezzeg,amiket én szereltem,de azért mégis.1 évig hangosítotunk a vásárhelyi whitefülön,forrasztottam néhány tucat csatit,de mai napig én is el-el rontok egy-két forrasztást.viszont nem kérek érte pénzt.
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #27978 üzenetére
De hogy évekig kutya baja volt érthetetlen, hogy most mitől... Jövő héten majd elviszem nekik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mahoni
tag
válasz bajnokpityu #27979 üzenetére
van itt valaki aki foglalkozik házimozi erősítő szervizeléssel?
42
-
KisApám
addikt
válasz bajnokpityu #27978 üzenetére
Szia!
Én ezt a kábelt veszem majd meg:
NEOTECH KS-11275Van hozzá NAKAMICHI banándugóm.
Ezen van belül két csavar, amivel a kábel végét le lehet rögzíteni.
A kábel végét Te össze szoktad forrasztani ezüst tartalmú forraszanyaggal és úgy rakod bele és rögzíted csavarral, vagy csak simán összesodrod a kábelt, betolod és rögzíted?
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Keyoke
csendes tag
válasz nebulo5 #27938 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, és a humoros linket. A hallásomat nemrég kivizsgálták, kitűnő. Én még nem fedeztem fel semmit sem, mivel nincs mit felfedezni. Ha igazatok lenne, akkor minden gyártó ráírná a dugvillára, hogy hogyan kell bedugni, és a legprobb erősítőhöz adna egy fáziskémlelőt is. De mivel ezekben az eszközökben egy trafóba érkezik a 230V, és a dugó fordításával a trafón eső feszültség fázishelyzetét tudod megváltoztatni, amit a trafó után kétutasan egyenirányítanak, nincs minek változnia. Vagy azóta kitaláltak jobb módot az egyenirányításra.
A 618.340 forintos kábel a legjobb! Gondolom, ha Pakstól nem is, de legalább a legközelebbi trafótól kicseréli az illető ilyenre az összes vezetéket.
Maradjunk annyiban, hogy a fületek biztosan jó, és sokat hallott, és szeretnétek valamit hallani. Valami pluszt, mert ez a hobbitok. Ezzel nincs is baj.A hangfalkábeleknél más a helyzet, a szennyezés tényleg okozhat zajt, az impedancia fázistolást, szűrést. De pont ezért kérdeztem egy triviális dologra, mert akinek el lehet adni egy 618e forintos hálózati kábelt, annak bármit el lehet adni. És ő meg is hallja: a semmit. Plusz aki el próbálja ezt adni, ugyanúgy eladja az egyéb indokolatlan árú terméket is.
Kicsit úgy érzem vallási szint ez, mert igaz indokolni, mérni nem tudja senki, de sokan hallják. De talán egyszer megtérek...
Üdv,
Keyoke -
bajnokpityu
félisten
válasz KisApám #27982 üzenetére
nekem eddig a sima friss sodrás,fölösleg levágása jött be.szerintem minden fölös csatlakozás,fém-fém kontakt változtat a hangon,van,h semmit,van,h nagyon sokat.1 dolog miatt tettem enyémbe banándugót,egy időben csereberéltük a hangfalakat,és a sodrásos dolog ilyenkor kissé kényelmetlen.ha végre megtalálnám a tuti kábelt,tuti láncban,valszeg ujra csak beletekerném...
oxidált kábelből meg levágok 1cm-t.
eladó topping dac
-
-
cekkk
veterán
válasz nebulo5 #27986 üzenetére
És hogy kell zenét hallgatni? Nem úgy hogy leülök és élvezem az egészet összességében?
Ma kipróbáltam a villásdugó forgatást én is, de vegyes érzelmekkel, változást én is hallottam, de mivel sok stílusban hallgatok zenét, és így volt amelyik zene így szól jobban a következő zene már a forgatás után tetszett jobban, ugyan ez volt barátnőmnél, bár volt amikor nekem tetszett és neki nem ugyan olyan állásban. Persze ha csak egy stílust hallgatnék, akkor ott egyből eldőlne ez a kérdés nekem, de így most nem egyértelmű, persze lehet valakinek meg úgy nem tetszene, mint nekem
-
Szatesz
őstag
Sziasztok!
A mostani házimozi rendszerem mar 5 eves és megérett a cserére!
Sajnos most nemvagyok ezekkel kepbe melyik is jo vetel kb 50-70 e ft ot szánok rá. Tudnátok e segiteni ebben nekem mit is erdemes megvenni 5.1 es kellene és kompakt amibe minden bennevan egybe! Azt szeretném hogy jatszon minden formatumot le pl divx et meg hasonlokat.Legyen HDMI rajta legalabb 1 és usb csatlakoztato pendrivehoz!Elöre is köszönöm a segitseget!
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
KisApám
addikt
válasz Szatesz #27990 üzenetére
1. Te most médialejátszót akarsz videó és zene lejátszására, vagy házimozi erősítőt???
2. Rendszercserérről beszélsz: a hangfalakat is le akarod cserélni?
3. Ha az egész rendszert le akarod cserélni annyi pénzből, akkor ahogy itt írták már páran, egy "bögreszettre" futja belőle.
Vagy legalább erre: Onkyo HT-S3305 5.1 csatornás Házimozi Rendszer
Bár nem tudom, hogy ez le tud-e játszani avi, mkv, flac, mp3 stb típusú fájlokat...
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
nebulo5
senior tag
Úgy vélem, a választ is megadtad a "hogy kell zenét hallgatni"-ra.
A legjobb, ha saját magad kedvtelésére/szórakoztatására hallgatod a zenét, és élvezed összességében.
De a rendszerben történt alkotóelemek cseréjénél is meg kell tudni hallani a változásokat.
Szélsőséges esetekben (egy igen belépő szintű vs. felső kategóriájú rendszernél) a jobb vonalon megszólalhatnak olyan hangszerek is, amelyeket a gyengébb vonalon nem is lehet hallani. Vagy csak egy egyszerűnek tűnő lecsengés hossza közti különbséget is meg lehet hallani...
És ugyanezek a változások (csak jóval árnyalatnyibb differenciával) megjelenhetnek egy sima dug-villa fordításakor is. Nem arra a definícióra szeretnék jutni, hogy az ilyen "nüansznyi" változást szak kifejezésekkel kell tudni megmagyarázni, de ha már el tudod dönteni a hallottak alapján (mint ahogyan le is írtad) hogy jobb vagy kevésbé jobb, akkor hallottál változást. Talán a változások keresésekor nem a zenét élvezted, de zenét hallgattál.....
Ismerek néhány zenerajongó emberkét, akinél szinte naphosszat szól a zene, mert egyszerűen imádja hallgatni. De abban nem vagyok biztos, hogy ha kicserélném a mikro hi-fit egy sokol rádióra a háta mögött, akkor azt észre is venné (hang minőség szempontjából).
Persze, az sem egészséges zenehallgatási stádium, ha átesik az emberfia a ló másik oldalára, és csak a "változásokat" akarja hallgatni, és kritikus füllel keresi a negatívumokat....
Döntse el mindenki, hogy milyen módon szeretne zenét hallgatni, és azon a szinten felül ne akarjon abszolutista meggyőződéssel valamire azt kijelenteni, hogy nincs, mert nem lehet megfogni, megmérni, matematikailag különbséget kimutatni a változásban.
(vagy A.V. rendszer helyett vegyen egy biliárd asztalt! Ott napok múltával ki tudja hallani, hogy megkrétázta-e vagy sem a dákó végét lökés előtt... )Üdv: nebulo
-
zolaas
senior tag
Picit off, de végre hozzám került e remek 2 db a gyűjteményembe 80-as évek elejéről Így megosztanám hóbortomat.kép
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
python1
veterán
válasz nebulo5 #27992 üzenetére
Helló!
Jók az írásaid és a meglátásaid is!Nekem nagyon bejönnek!
bajnokpityu:akkor ezek szerint csak van valami abban,hogy alaplapi hangkari mondjuk úgy,hogy minőségileg nem megfelelő.
Majd egyeztetek veled és viszek pár kábelt hozzád kipróbálásra,mindenféle kábelt.
Májustól leszek két hónapig otthon.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Már írni akartam párszor.
Dorian:ha megyek akkor viszek neked a CD-lejátszód alá 40mm vastag 3 rétegű bambusz rezonancia alátétet,amit most fejlesztettem,készítettem.BBéci ha nem sértelek meg akkor neked is viszek CD alá ilyen rezonancia elnyelő fa alátétet bambuszból,a külső író alá meg 30mm-es tömör mahagóni lapot.Mindkettő igényesen
kialakítva,megmunkálva,speckó olajjal beeresztve.Ha meg nem kell jó lesz vágódeszkának.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz python1 #27997 üzenetére
igazából azért jó lett volna az xfivel összehasonlitani.
annak analógon azért már nem olyan rossz a hangja.az a baj,h nemrég eldöntöttem,hogy nem akarok CDt venni megin...
akkora gyűjteményem flacból,és ami CDket megvettem is hangminőségre javarészt csalódást okoztak,egyáltalán nem hallgatom.pl anno a metallica SnMje kisebb vagyon volt,CDként viszont valami borzalmasan szól.leszedtem a DVD hanganyagját,az pl sokkal jobb...ha a hanglemezkiadók elk*rvulnak,akkor jogom van ingyé letölteni a flacot,aztán majd eldöntöm,h megveszem-e..
eladó topping dac
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest