Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28847 üzenetére
Meret én a legolcsóbb belépő kategóriát vettem alapul,de a te erősitőd jobb annál. Béci egyik régebbi véleményére alapoztam a választ.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28845 üzenetére
Milyen erősitőd van? Biztos jobb mint az általam emlitettek... Azt is számitásba vetted? Mert egy középkategóriás merőlködő már tulszárnyalja a hangkártyák DAC-ját. (nem vitatéma,csak kérdés.)
-
törölt tag
válasz
Hobbbyt #28842 üzenetére
Hát sejtheted hogy az Asus DAC-ja jobb. Tehát ha épited az erősitőt,analóg bemenetekkel épitsd meg.nem azt mondom hogy rosszak_alkalmatlanok is lennének- hanem hogy nem nehéz tulszárnyalni a beépitett DAC-jukat. zenei célra biztosan jobb lesz az analóg bemenetekkel épitettt.
-
törölt tag
válasz
Johnny1982 #28843 üzenetére
Eléggé jó gép volt az elődje is. Nem nyúlsz mellé,sőt ez az alsó határa annak hogy megkülönböztesd a HD forrást a nem-HD-tól. Valahol féluton van a hangja a mozi és a zenei felhasználás között., Én csak ajánlani tudom. És mivel slágertermék,1-2 hónap és leeshet kicsit az ára.
-
Johnny1982
csendes tag
Sziasztok!
Megérkezett Magyarországra is az Onkyo TX-NR609. Találtam is egy tesztet róla magyarul. itt.
Mi a véleményetek? Kíváncsi vagyok, állítólag ugyan olyan jó mint az elődje, csak kicsit több szolgáltatással. Nagyon gondolkozok rajta. -
Hobbbyt
őstag
válasz
#09634560 #28840 üzenetére
Dekóder szerepét egy Asus Xonar D2X hangkártya látná el, mivel PC-ről van (lenne) hajtva.
Szóval igazán mellé nyúlni nem tudok? Ebben az olcsó kategóriában mennyire használható D/A konverter található? Mert ha hozza azt a szintet amit a Hangkártya, akkor mehet a digitális jel is.. -
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Van egy Mission Mv-8 cinema pack hanfal szettem és ehhez szeretnék valami hozzá illő erősítőt venni vagy építeni.. 60e Ft ban gondolkodok.. megérné építeni ennyiből? (5 csatorna, AB osztály, a szükséges 2-3 gomb semmi több) vagy ez még bőven nem az a szint amivel érdemes foglalkozni? Esetleg ennyi pénzből ti melyik AV erősítőt ajánlanátok? Használt is lehet.. -
Gál István
senior tag
Imádom az RS1-em.
-
foppa
tag
Sziasztok!
Tegnap érdeklődtem a Dali C6 és Q Acoustic 2050 kérdésben!
A Q1ról van valakinek konkrét tapasztalata zene és mozi terén? A Daliról itt bőven van infó, de a másikról szinte semmi! -
bajnokpityu
félisten
válasz
bittehilfmir #28817 üzenetére
ha nagy a baj,akkor továbbra is lesz szaga.
-
BBéci
legenda
válasz
rmconvex #28829 üzenetére
1973-ban, szakmai körökben még az a vélekedés volt általános, hogy a lánc legfontosabb eleme a hangdoboz. Jónéhány éve, szinte mindenki egyetért abban, hogy ez tévedés.
Ha már ki kell emelni valamelyik készüléket, az csakis a jelforrás, a lejátszó lehet."Nos helyzet, hogy optika nem megy át csak sztereoban, ami teljesen nem igaz, mert az erősítő tud belőle konvertálni"
Akárhogy alakítja az erősítő a jelet, a bemenő attól még sztereó és sosem lesz olyan surruond belőle, mint a Dolby Digitálból és DTS-ből. -
rmconvex
csendes tag
Átnézve a múltat jó kis vita!
De hogy 1973-as hif choic-ban is megírták poénkodva isten és hifi közötti kapcsolattal, idézem
"mondom ember előbb hangfalat végy, utánna a az erőt adó menyei ketyerét, ha nem tetszik kombináld, de ha az első választásod jó, akkor majdnem mindennel jól jársz"Csak érdekes volt, hogy vitáztok erősítőn hangfal szetten, stb.
A múltban megpillantottam azt is, hogy ps3-on felismerte a hangot (sorrund jelet ) a cucc!
Olyan forrással kell lejátszatni, ami többcsatorán is kiadja a jelet, elvileg digitális koax, és hdmi.
Nekem Pioneer VSX 520k van meg wharfi szett csak mozira, játékra,meg néha házi bulira, de az audiophile sztereo rendszerem az lepipálja!
Nos helyzet, hogy optika nem megy át csak sztereoban, ami teljesen nem igaz, mert az erősítő tud belőle konvertálni de van amikor nem, viszont ha olyan lejátszót rakok rá ami hangot és videot nyom egyaránt hdmi -n akkor felismeri a dekódolásokat. Persze amit alejátszó támogat!
Ez csak az előzményes dolgokhoz tapasztalat! -
-
bittehilfmir
tag
válasz
bajnokpityu #28816 üzenetére
Az a baj, hogy tegnap este pukkant még el és akkor nem szagoltam körbe. És ma is csak este érek majd haza, szal addigra vszínű elmúlik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bittehilfmir #28814 üzenetére
szagos?
-
robi0604
őstag
válasz
Gál István #28811 üzenetére
Poénnak és esetleges gondolkodási alapnak szántam...
-
Dorian
félisten
DTS és DTS MA közt (akkor is, ha 10MB a különbözet) sokkal kisebb különbség hallható, mint 320kb/s mp3 és flac vagy fél MB-os DD és 1,5 MB-os DTS közt.
(Mint ahogy 5 Ft és 5 millió Ft közt is nagyobb a különbség, mint 500 és 505 közt.)bittehilfmir:
Nem egy kondi pukkant el??? Esetleg olyan helyen, ami magát a működést nem akadályozza... Ha új, én visszavinném. -
bittehilfmir
tag
Tegnap kicsit tesztelgettem mozin a Denon 1911-em és egyszercsak pukkant egy nagyot. Az a gáz, hogy semmi problémát nem vettem észre rajta utána. Mind a 7.1, ami rá van kötve teljesen szépen muzsikált utána is és az erősítő funkciói is rendben vannak. Ez szerintetek rossz jel?
Mi lehetett? (nem a filmben volt a pukkanás)
-
TCr
veterán
Jobb minőségű (pl 320kb/s) mp3 és FLAC között hallom a különbséget.
Fél megás DD és másfél megás DTS között hallom a különbséget.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ugyanazon filmnél hallanám-e a különbséget a másfél megás DTS és az akár 11-12 megás (pl Baraka) MA között.
Kínlódásom értelmét, vagy annak értelmetlenségét csak akkor tudnám belátni, ha megoldódna a gondom.szerk
Dorian:Hangminőségre valamivel a KEF C7 előtt van.
Ezzel (és a Polk TSI 300-al) hallgattam össze.
(Polk 300 viszont nagyon elmarad mögötte, szerintem) -
robi0604
őstag
válasz
Gál István #28806 üzenetére
...viszont lenne két nagyon jó minőségű erősítő, nagyon jó áron, amin a libra szettel simán hallanád!
-
robi0604
őstag
válasz
Gabor970 #28804 üzenetére
Félreértesz!
Nem mondtam egy szóval se, hogy köcsög vagy és nem is gondoltam, ezért kérlek ezt ne is feltételezd!
Mondatom arra vonatkozott, hogy "Mi", azaz Én és még sokan mások, tisztában vagyunk azzal, hogy a HD hangok reprodukciójában egy bizonyos szintig el kell menni komponensek terén, hogy az érdemi változást jelentsen, magyarul ki lehessen hallani.
Mivel neki már megvan az adott szett, amin vagy hallja, vagy nem, de ezzel szeretné kipróbálni, ezért erre kellene megoldást találni és majd Ő eldönti, hogy van e értelme vagy sem.
-
Gabor970
addikt
válasz
robi0604 #28802 üzenetére
Szerintem segítség egy olyan tanács is, ami felesleges munkától szabadít meg. Persze lehet, én vagyok a "kocsog", akkor elnézést.
TCr:
Nem mondtam, hogy nem tudja kezelni a HD hangokat. Azt mondtam, hogy nincs jelentősége annak, tudja-e. Hozzátettem, hogy szerintem. Végülis, ha a saját bögreszett hangszóróit használod, akkor valóban mindegy milyen a csatlakozó a hátulján. Szintén szerintem.
-
Gabor970
addikt
szerintem meg az Onkyo HT-R380 erősítőn a HD hangok kezelésének a legnagyobb jelentősége abban áll, miként a boltban rá lehet írni a cimkéjére, hogy azt is tudja. Most néztem mi is az. HD hangok mellé frontokat leszámítva csiptetős hangfalkábel csatlakozás. Miről beszélünk?
Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- La Quimera early access beszámoló
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest