Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
adamssss #47479 üzenetére
Én is vettem egy ilyet, de vissza is vittem, mert nagyon ótvar módon lettek a csatik ráforrasztva a kábelre. össze-vissza álltak benne az árnyékolás szálai is. És a kábel nem volt rögzítve, simán forgott a csatlakozóban, tehát - még ha nem is mozgatja az ember nap mint nap - egy idő után baj lett volna vele. Én nem tudok szépen forrasztani, de annál 100x jobban megcsináltam volna! Vissza is vittem és cseréltem erre:
KCO-SUB3
Ez jó kis kábel szvsz. -
ricsik
őstag
válasz
adamssss #47501 üzenetére
100nm-re 2db R12 passzolna. Nekem egy van 20nm-re, estefele már nem merem bekapcsolni, mert a lakók meglincselnek a panelba. Kicsit nagy lett ide, de imádom a hangját. Hétvégén fogom tesztelni, hogy hova tekerjem a potit, mert most egy kicsit durva, pedig csak fél felett van picit.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
adamssss #47487 üzenetére
Szerintem az R10 bőven beszól egy 30 nm-es szobát is, fölöslegesnek gondolom ennél kisebb térbe az R12-est. Nálam egy huszonpár négyzetméteres légtérben teljesít az R10 és mondom, erősen vissza kell fogni. Frekvenciatartományban is azt mondom rá, hogy jobb, mint bármi, ami eddig a birtokomban volt és bőven elég mélyre tud menni. Árban mondjuk most nincs nagy difi az R10 és R12 között (15 eFt), de amikor én vettem, akkor bizony kemény 35 eFt volt ez a különbség, ami már jelentős, pláne úgy, hogy az R10 teljesítményét sem használom ki. A frekvenciamenete viszont biztos jól jön az R8-éhoz képest, bár gyanítom még azzal is meg lettem volna elégedve, ha azt vettem volna.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Ilyenem van Polk PSW 125-höz. Nekem elfelejtették mondani, hogy ki kell tekerni a meglazításához, de pár perc erőlködés után rájöttem.
Árához képest szerintem elég jó. Elég "zajos" környezetben használom számítógép, hangfalkábelek, elosztó, netkábel mellett van elvezetve helyhiány miatt.
-
DM-Fan
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Én is ilyet vettem az R10-hez, csak 3 méteres kivitelben. Arra figyelj oda, hogy ezeknek a Proson kábeleknek csavaros az RCA-csatlakozója, meg kell lazítani, mielőtt rádugod az aljzatra. Ez még nem is volna baj, de egyébként is nagyon szorosak, az én kábelemen konkrétan annyira szoros volt a csatlakozódugó, hogy picit tágítani kellett rajta csavarhúzóval. Ez mondjuk könnyen megtehető, mert szelvényes a dugó. Erre fel is hívták a figyelmemet a boltban, de magamtól is gyorsan rájöttem volna, mert konkrétan meglazítva sem lehetett rádugni sem a sub bemenetére, sem az erősítő kimenetére, úgyhogy picit tágítottam rajta. Utána felment simán mindkét aljzatra. Minőségre szerintem korrekt, nem hinném, hogy kéne jobb ezen a szinten.
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #47454 üzenetére
A mostani hangdobozszetten hatalmasat dobna a Proson szub, ha RTi A9 frontjaid lennének, azokhoz kevesebbet tenne hozzá, de össze sem hasonlítható a jelenleg üzemelő brummogóval, az kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
(#47459) xtremetuning
A frontok lehetnek a vászon két oldalán a falban, levehető takaróelem mögött, de a centert (centereket) mindenképpen fülmagasságba tenném. Az pedig csak a vászon mögött lehetséges. -
BBéci
legenda
-
törölt tag
válasz
adamssss #44454 üzenetére
Frontnak ez is megteszi. Háttérnek mehetnek a vékonyabbak .
-
robi-k
őstag
-
medek3
aktív tag
válasz
adamssss #37828 üzenetére
Pláne, hogy már a mozin és egyéb reklámokon szépen megzsírosodtak.
Lsd Lucas bácsi. Imádom a star wars-t, de nincsmég egy olyan ember ezen a földön mint Lucas. Egyetlen fílmről ennyi bőrt lehúzni. Játékok, ajándéktárgyak meg ki tudja még mik a tengeren túlon. A saga megért már egy két re mastered verziót.
Most meg itt van a bluray potom 35 ezerért.
Az asus mo. csinált egy gyors felmérést a face book on, hogy ki adna ki rá ennyi zsetont. -
törölt tag
válasz
adamssss #36535 üzenetére
Gratulálok hozzá!
Nekem ha veszek uj készüléket,-legyen akár egy DVD játszó is- első dolgom: használati elolvasása és a menű,csatlakoztatás meg a nehezebb részek megtanulás-szintű bemagolása. A Denonnnál is ezt tettem pedig volt már sok HM erősitővel dolgom és gyakorlatom is Így kisebb és kevesebb gond,rövidebb szoktatási idő,és ez jó nekem is,készüléknek is
.
Azért kivánságra utánanézhetek: hogy kapcsol be az RDS. Denonnál ez alap,és lehet a piónál is. Lehet antennát kell csak megfelelően beállitanod. -
robi-k
őstag
válasz
adamssss #36320 üzenetére
De én a helyedben arra is gondolnék, hogy hátha 1-2 éven belül lecseréled a Jamo-kat valami sokkal jobbra, és ahhoz már nem lenne túlzás az SC-LX73 tudása
És MoneyBack miatt én személy szerint inkább ezt venném a kisebbik pio helyett, fórumokon barangolva nem olvastam sok garanciális gondról a 73-kkal (igazából egyet-sem találtam). -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #36255 üzenetére
Ha csak arra gondolok, hogy kiadjak egy középkategóriás Onkyóért 300000 forintot, kiráz a hideg. Tavaly ősszel nem tudtam lebeszélni Sirfer topiktársat az 1008-asról, egy pénteki napon megvette, hétfőn vitte is vissza. Cseppet sem érte meg az árát, ami szerintem ugyanúgy áll a 809-re is.
(#36273) Leo66
Kedvelem a NAD-okat, de a Z757-ről még semmit nem tudok. A Marantz 7005 most kellemes árengedménnyel kapható, 400-ért nagyon jó vétel és zenére is ajánlom. -
robi-k
őstag
válasz
adamssss #36244 üzenetére
A Denon teljes képességekkel rendelkező Audyssey-t használ, míg az Onkyo (csak nekik érthető okok miatt
) "kasztrálja" a tudását (pl. a hangfal beállítás és a frekvencia tartomány -hangfal karakterisztika figyelése terén).
De javasolt meghallgatni, én nekem, amikor korábban még csak válogattam az erősítők közül, a Denon hangja kevésbé élesebbnek-dinamikusabbnak tűnt az Onkyo-hoz képest a filmekben, de zenében jobban tetszett, ezért a Denon lett a befutó (nálam több a zene). -
Gabor970
addikt
válasz
adamssss #36105 üzenetére
ilyen volt a második HM erősítőm. Nem adnék pénzt érte. Én húszezerér adtam el. Nagyon gyatra a hangja. Szerintem felejtsd el, 10 éves készülék.
Néha látok 30e körül denon 1305 körüli erősítőt, azt gondolom az is sokkal jobb lehet.
Amit régebben már írtam töbször: komplett házimozi 100e Ft alatt szerintem csak csalódást okoz. Valahogy nem lesz az igazi sehogy sem. Egy 5 csatornás erősítő, 5db hangfal + 1 szub, egyszerűen ennek az összegnek a többszörösébe kell, hogy kerüljön, ha élvezni is szeretnénk, nem csak mondani: "íme az 5,1-em"
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35428 üzenetére
Fogalmam sincs, milyen kommunikációra gondolt az öreged?
A Panasonic VT30 tökéletesen együttműködik a Pioneer LX70D DVD-felvevővel és az Arcam AVR400 erősítővel. Ki-be kapcsolják egymást, a tévé távirányítója szabályozza az Arcam hangerejét. Kiírja a képernyőre, hogy házimozi hangerő.
Ez ma már HDMI-vel természetes. Illetve LD tévékkel nem annyira. -
Visormail
addikt
válasz
adamssss #35356 üzenetére
Erről még kérdeznék ha nem nagy baj. Ezzel a legolcsóbb konnektorba dugható változattal? Mert látom a többi drágább típusuk már nem ilyen. Milyen nagyságrendű volt előtte a villanyszámla amiből havi több 1000 lejött? (Persze privátba is jöhet ha túl személyes, bocs)
Többieknek vélemény hi-fi szempontból?
-
Integra
titán
válasz
adamssss #35376 üzenetére
ez relatív, hogy ilyen jó. az én rendszeremhez, az én igényeimnek jelenleg megfelel és elégedett vagyok vele. nincsen csúcs rendszerem, egy erős középszintet próbálok mindenből összehozni lépésről lépésre. biztos van, aki inakustikból csak excellenz-et vesz, de én annyit nem adok hdmi-ért. és van akinek még az excellenz is lókuki kategória..
-
Integra
titán
válasz
adamssss #35372 üzenetére
inakustik premium
van belőle 7.5m, 3m, 1.5m, 1m és a splitterem is inakustik. nem tudok eddig semmi rosszat mondani rá, jó ár/érték arányú erős közép kategóriás kábelnek tartom, a jelenlegi konfigomhoz tökéletes, de szerintem ha komolyabbra is cserélném az avr-t, vagy a projektort, akkor is megfelelő lenne.
a 7.5-es 180 fokos csatlakozójú kábelem és az 1into2 splitterem is ennél a boltnál rendeltem, ők be tudják hozni németországból. -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35349 üzenetére
Az SA-DX940 lehet, a képen nem látszik a típusszáma, amiről - ezek szerint tévesen - úgy emlékeztem, 2000-es modell.
Én beadnám a derekamat, viszont cseppet sem örülnék, ha bárki, legyen az a fiam, pisztergálná a készülékeimet.
Feleségemnek elnézem, hogy használja a CD-játszót és az erősítőt.Laptopom dv5, haveromé dv6, attól tartok, egyikünk sem fog legközelebb Paviliont venni.
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35334 üzenetére
Akkor mégsem a Gladiator miatt vettétek. Ráadásul 2011 mínusz 1999 az csak 12 és nem 13.
Akkoriban sok embert vonzottak a "Tyéknyics" cuccok, engem nem tudtak befűzni, mert vásárlás előtt meghallgatom, mit tud egy készülék. Gyorsan kihúztam ezt a nevet a listámról, még pár évvel korábban.
'91 és '99 között havonta legalább egyszer kiruccantam Németországba, megkerestem azokat a helyeket, ahol lehetett hallgatózni. Abban az évben kezdtem az újságírást és kiküldtek Berlinbe az IFA-ra, ahol láttam és hallottam pár high-end rendszert is. -
Integra
titán
válasz
adamssss #35323 üzenetére
mekkora az a kábelcsatorna átmérőre?! miért nem húzzátok át a régi kábellel az újat? jól egymáshoz ragasztjátok a kettő végét. vagy még mindig ott az álmennyezet, azon keresztül is átmehet a kábel.
ne foglalkozz vele, hifit, házimozit, tv, beamert meg a többis szart is mindig csak elhamarkodottan kurva drágán vesz az ember, ami másnap a felét sem éri és már ki is jött az újabb, jobb, szebb csilivilibb
-
xtremetuning
addikt
válasz
adamssss #35302 üzenetére
"Ja és a hallgatózást pont ezért kértem, hogy megtudjam, hogy mennyi különbség van a mienk és egy tényleg audiofil rendszer között. "
Próbáld meg nem arrogáns hozzászólásnak venni amit most írok :
Nagyjából Dorian, Bajnokpityu, Gál István és azt gondolom a nagy többség rendszere leverné, mint vak a poharat. Ez egy nagyon szép nappali egy régi hi-fivel, sok esztétikai érzéssel és nagyjából 0 zenei érzékkel megáldva.
A 2 frontból sosem lesz sztereó színpadkép, nemhogy zenei térérzet.
A mélynyomó rezgései kihatással vannak az összes komponensre, amit a szekrénybe pakoltatok.
Semmi elcsatolás nincs a rendszerben.
Bbéci már leírta a hangfalvédőt.
A mélynek dobozhangja lesz ebben a helyzetben.
Nagyon messze ültök.
Balos front mögött ablak. Legalább valami vastag sötétítő kellene a visszaverődések miatt.
A rendszer összetevőit nem részletezném.Ez az én amatőr véleményem. Ne vedd a szívedre, a lelkesedésetek ötöst érdemel.
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35311 üzenetére
Ha nincs kisgyerek, macska, akkor nincs mitől félteni a hangdobozokat. Egy centersugárzó eleje nem rontaná az esztétikai élményt, de a takarót csak mozizás idejére kellene levenni, amikor úgysem látod a sötét miatt.
A mélyláda számára tényleg a lehető legrosszabb elhelyezés, ha szekrénybe dugják.
A vetítőhöz vezető kábellel kezdjetek valamit, mert az S-video és a HDMI közötti különbség nagyon durva. A komponens elfogadható, nálam sokáig azon ment a jel.
Tényleg, mekkora felbontást lehet átvinni S-videón? Szerintem még 720p-t sem. -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35302 üzenetére
A kivitel valóban csodaszép, de a frontsugárzók brutálisan nagy távolsága miatt, (nem lehet nagyobb, mint a hallgatótól való távolság) sztereó színpad nem alakulhat ki. Technics AV erősítőhöz valóban felesleges jobbfajta tápkábelt illeszteni, de tudtommal nem is cserélhető.
Hangdobozokról még a gyári takarólapot is le szoktuk venni, mert az a vékony selyemszerű anyag is rontja a magastartomány részletességét, tisztaságát. Úgy beépíteni, hogy még valamivel eltakarod... Hmmm. -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35295 üzenetére
Ennek fényében pláne nagyon furcsák a megállapításaid, mert komoly rendszer nem létezik minőségi, spéci tápkábelek nélkül.
(#35296) xtremetuning
A sokszor citált, HDMI kábelekről szóló logout cikkben sincs egyetlen szó sem tesztről, kísérletről, próbáról, amit a szerző elvégzett, csak elméleti fejtegetés az egész. Aki ezek után azt tekinti szentírásnak, meg is érdemli. -
Peak
addikt
válasz
adamssss #35272 üzenetére
előre bocsájtanám, hogy én nem tartozom (egyelőre) egyik oldalhoz sem, fogalmam sincs, hogy valóban van-e hangbeli minőség javulás egy 80 centis tápkábelen az erősítőmben...
de az analógiádra melyet írtál ugyan úgy rá lehet húzni azt a példát is, hogy egy 36 km-es szennyviz csövön is sokezer méteren keresztül hömpölyöghet a foslé, ha a végén van egy kompakt szennyviztisztitó, amely mondjuk csak a fikciónál maradva egy 50x50 m alapterületű épuletbe csatlakozik, és a másik oldalon ha nem is iható viz, de mondjuk baktériumoktól és virusoktól mentes H2O csordogál...
én a józan paraszti eszemet használva, minimális, de inkább úgy mondanám, hogy elhanyagolható fizikai ismeretekkel az elektromossággal kapcsolatban úgy vélem, hogy egy speciális fonott, gyűrűkkel ellátott és még kitudja milyen trükkökkel kiegészitett kábel igenis képes lehet valamilyen szűrésre, a rajta átfolyó elektromosság módosítására akármilyen aspektusban... hiszen csak gondolj a tekercsre, mint elektonikai eszközre...
egy kábeldobra feltekert slagból ugyan az viz fog kifolyni egyik és másik végén is,
mig egy tekercsen átfolyatott áram a tekercs körül mágneses teret hoz létre, elektromágneses hullámokat kelt, melyek valóban mérhetőek, és még ki tudja mennyi minden más hatása lehet, amihez én hülye vagyok és nem is tudok róla...mindezzel csak azt akarom mondani, hogy lehetséges, hogy talán itt a fórumon senki sem rendelkezik olyan mélységű tudományos képzéssel, tudással, tapasztalattal, hogy bizton állithassa, hogy IGEN vagy NEM...
szerk: ez alól természetesen kivétel a HIT, a MEGGYŐZŐDÉS, a feketekakas áldozás és a vudu
rosszul látom?
-
BBéci
legenda
válasz
adamssss #35272 üzenetére
Ferrarival még nem próbáltam, de sok más márkájú autóval vannak efféle tapasztalataim. Amikor végre a sima útra érek, a homlokomon is kisimulnak a ráncok, lazábban fogom a kormányt, másra is tudok figyelni, nem csak a gödrök kerülgetésére, nyugalom és béke árad szét bennem. Az autó sem akar szétesni, nincs több nyekergés, zörgés, zizegés.
Bizony nagyon sokat számít az a 100 méteres útszakasz.
Ennél jobb példával nem is lehetne bizonyítani azt, mennyire fontos a tápellátásban az egy méteres kábel szerepe. -
Dorian
félisten
válasz
adamssss #35211 üzenetére
Figyelj, én annak idején hazahoztam, kipróbáltam listaáron 50ezres Furutech hálózati kábelt. Visszavittem, mivel nem hallottam különbséget. Tehát nem lehet rám fogni, hogy belehallom csak mert drága, jó hírű termék. Viszont azóta rettentő sokat fejlesztettem a szobaakusztikán (és a rendszeren is), így már érzékelem a különbségeket. Éhhalál szélén álló etióp kisgyerek sem értékeli a normál vendéglői koszt és Michelin csillagos éttermi kaja közt a különbséget, örül, hogy enni kap.
-
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest