Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi77
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Denon 7200 készülékkel rendelkezek.
Szóval én ezek szerint járhatok el:
Ellenőrizhetem a level értékeket.
Denon 7200-be van graphic eq: 63 Hz / 125 Hz / 250 Hz / 500 Hz / 1 kHz / 2 kHz / 4 kHz / 8 kHz / 16 kHz ezeket tudom még ellenőrizni illetve állítani.
Hát nem sok minden de ha audyssey rosszul mér akkor elmondhatom hogy megérte megvásárolnom az UMIK1-et. -
BBéci
legenda
válasz
VoidXs
üzenetére
Egyrészt nem vetettem el, ezt csak kitaláltad, másrészt megkérlek, szállj le rólam, ne reagálj a hozzászólásaimra! Én sem fogok a tieidre!
Kinek képzeled magadat, hogy minősíteni merészeled a kommentjeimet? Ki jogosított fel rá? Mit tettél le a házimozi asztalára? Nálad a bölcsek köve?"Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá."
Az, hogy bekérezkedsz a mozik gépházába és ott tanulmányozod a beállításokat, annak semmi köze a házimozihoz. Erősítőd nincs, PC alapon gondolkozol, nincs miről beszélni. Ebben a csatában fegyvertelen vagy.
Ha ez így megy tovább, valamelyikünket, vagy mindkettőnket ki fognak innen tiltani.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Anno ezt mondtad és azt is próbálgattam, igaz már a CAval, mert kíváncsi voltam arra amit írtál.
Napokig hallgattam, de nem bírtam elviselni.
Azonnal elojott, pl a centernel a 'dobozhang' amint lejjebb vittem a vágást a centeren.
A frontoknal még csak-csak tűrhető lett volna.
De ami biztos volt nálam, hogy jobban 'zengett', viszhangzott a szoba. (tudom Dorian, az akusztika javítás
)
Magam is meglepodtem hogy ennyit 'számít' néhány Hz
Nálam pl a hangerővel nem javult az összhang, hanem pl ha a hatterek hangerejét növeltem, mondjuk 50 vagy 60as vagasnal, akkor nem mögöttem hallatszott az 'események' hangja, hanem mellettem (ezt Nemir Ombe alá is tudja támasztani, amikor elsőnek nálam jart
) 
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Ez nem túl meggyőző, de legalább válasz ....

Az "így alakult ki", helyett nem lehet inkább, hogy az "irányérzéketlen" frekvenciákat azért érdemes a sub-ra bízni, mert; 1, a többi hsz-ra minek 2, azonos ár mellett jobb minőség érhető el 3, olcsóbban gyártható a cucc....?

.... ha programozó vagy akkor gondom tudod, hogy gyakran a kevesebb több, mivel általában nem a leghosszabb kód a legjobb egy adott dologra ....

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Szerintem (visszaolvasva) a legnagyobb baj az, hogy sokszor elbeszéltek egymás mellett .... de legalább van egy kis élet a topikban ....

Viszont lenne egy kérdésem a korábbi vitához kapcsolódóan; ha a "THX ajánlás" egy baromság, akkor a komolyabb és ilyen minősítéssel rendelkező dobozok miért nem mennek 80hz alá érdemben....? Ennek a magyarázata valóban érdekelne ....

Elvtárs:
HBD.... 🎁📦🍻🎂
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
A válaszodból látszik, hogy forrófejű vagy, korodból adódóan nem is nagyon várható más.
Tisztelem a tudásod, és például pont ezért szeretnélek megkérni, hogy kicsit kevésbé vehemensen válaszolj, annak ellenére hogy úgy érzed, hogy megtámadtak.
Vannak kérdések, amikre nem feltétlenül kell válaszolni, ilyen volt például az is ami a korodra utalt.
Amint idősebb leszel ezt már vélhetően nagyon gyorsan ki fogod szúrni, és magadat kíméled, ha nem mész bele ezekbe a "beszélgetésekbe"P.S.: Nagyobbik lányom idősebb nálad, mégis tőled kérdezek...
-
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
" Tapasztalatot korban vagy évben megadni súlyos érvelési hiba."
Óriásit tévedsz, de erre majd később fogsz rájönni...
Kívánom, hogy soha ne döbbenj rá, hogy mekkora súlya van a kornak, ès a tapasztalatnak, ès, hogy mennyi mindent máshogy kellett volna csinálni.. : D
Amit látok rajtad, az nem más mint a korodból adódó erőszakos bizonyítási vágy...A helyedben 21 èvesen biztos nem egy fórumban élném mindennapjaim..

Most komolyan Béci tapasztalatát vonod kèrdőre???
Szerintem ne vidd tovább ezt a dolgot...
Zsákutca. -
törölt tag
válasz
VoidXs
üzenetére
" ha túl anyázós, akár privátban is küldheted."
Soha senkivel nem beszèlek méltatlan hangnemben, még azokkal sem, akik az èn èrtékrendem szerint megèrdemelnèk.. (nem rád céloztam)
Mindössze annyi fogalmazódott meg bennem, hogy fiatal korodból fakadóan, aligha van olyan szintű tapasztalatod, mint azoknak akikkel itt rendre konfrontálódsz..
-
-
szrobert
tag
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs
üzenetére
Ez a THX oldalán volt fent, azóta már át lett alakítva az a része az oldalnak, sajnos a régi leírások sincsenek meg egy az egyben már.
Ettől még van.És igen, ez egy ajánlás, azoknak akik nem akarnak/tudnak ezzel foglalkozni, illetve rendszerfüggetlen.
Ez a között van, hogy beállítod-e rendesen, vagy találomra nyomsz valamit a lehetőségek közül. 80 Hz egy jó kiindulás, illetve univerzálisan bárhova jó.Nem értem mi ezzel a problémád amúgy.
OFF: Egyébként mókás, hogy mennyire vakon bízol a mérésekben. Gyakorlatilag meg se kell hallgass valamit, ha van róla egy mérés, akkor meg tudod mondani, hogy jól szól-e vagy nem.

-
python1
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Nálam is az 50-es vágás a nyerő jelenleg.
És egyetértek a mély hangok kezelésével.Pl. 80hz-s vágásnál "ráültek" a hangképre a szubbok,sokáig így használtam a rendszert,és nem tudtam mi okozza ezt a párom egyszerűen hallgathatatlannak találta,mire rájöttem,hogy mi okozta a problémát.De ez speciális eset nálam,másnál még működhet.
-
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm szépen!

Ez magyarázza, hogy amikor egyszer REW-el mértem laptopról, miért csökkent jelentősen a tapasztalt háttérzaj, amikor áttértem akkumulátoros használatra.Mi a véleményetek a Seasonic tápokról? A kiválasztásnál mondjuk nem a hangra gyakorolt hatás, hanem a csendes működés volt a szempont.
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Na ez rgy hasznos hozzászólás volt. Ha már itt tartunk milyen tápot javasolnál a pc-be?
Van ugyanis egy micro atx gépem i5 procival, 8gb rammal, asus z170i lappal, ssd-vel, win10. A táp viszont valami soha nem hallottam hulladék... Ezt használom mediaplayernek illetve zenét hallgatni ha jobb minőséget akarok. köszi előre is. -
törölt tag
-
devil-k
nagyúr
válasz
VoidXs
üzenetére
Igazából nem csak erről szól a dolog. Visszatérve Vikthor Nokiás példjájára...
A Nokia is a legjobb mobiltelefon gyártó cég volt anno. A név egyet jelentett a minőséggel (pont úgy, mint az Oppo esetében), viszont egy hatalmas hibát vétett a finn óriás:
Nem volt képes, nem akart haladni a korral, nyitni az új dolgok irányába.Lehet szidni a Netflixet, az Amazont, az HBO GO-t, a torrentezőket... stb, de egyet ne felejtsünk el, a fizikai értelemben vett adathordozók (BD, DVD UHD lemezek) halálra vannak ítélve. Ez nagy fájdalom azoknak akik gyűjtik megszállottan a korongokat és nekik most a kezük ökölbe rándul. Sajnos, a BD lemezek is pár év múlva pont olyan kacatok lesznek, mint most a DVD-k... Aki ezt tagadja, az vagy teljesen hülye vagy nem követi a világ változásait.
-
gt4r4
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Értem. Mindenképp valami jobb hangút szeretnék, az ajánlott Denon AVR-X2000-ről most olvasgattam, és egész jónak tűnik, sajnos vidéki lévén nem tudok mindenhova elmenni, így marad a teszt és a vélemény, bár tudom ezt nekem kell hallani leginkább, de ha a hozzá értők szerint jó, akkor szerintem nekem is, még csak nemrég csöppentem ebbe a világba. Egy másik kérdés még, mivel jelenleg nincs elég pénzem az erősítő és sub megvételére (kocsi javítás) így először melyiket lenne célszerű megvenni? A hangfalak mélye így is néha lenyűgöz, de tudom hogy nem tesz jót neki, jelenleg egy Sony STR-De445-öm van..
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Ok, köszi!
Akkor a csonka funkcionalitása miatt az AVR kiesik- nekem meg amúgy sincs.
Nem értetlenkedni akarok, de ha jól gondolom, APO esetén mindenképp át kell mennie a jelnek a Windows mixeren, nem használható a kizárólagos mód (WASAPI), gyakorlatilag marad a Directstream ( DS ).
Amennyiben külső eszközt használnék, úgy kikerülhető lenne a Windows mixer.
A kérdés az, hogy melyik változat ront kevesebbet a minőségen, annak a fényében, hogy minél rövidebb a jelút, annál kisebb a minőségromlás.
Vizsgálta már ezt valaki? Tapasztalat, összehasonlítás volt már?
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Én is nézegetem már egy ideje a minidsp termékeit, de ha ez nem, akkor mivel lehetne megoldani a fizikai csillapítók mellett a szoftveres kiegyenlítést, mert én eddig csak ezt találtam, mi lenne helyette a javaslatod?
Sem a Denon DN-700AV-mbe, sem a Denon 1604-emben nincs szobakorrekciós lehetőség.
Itt jött képbe anno a Win APO.
Nem tudom melyik lenne a jobb megoldás...
APO-s változatnál a sztg. alaplapjára integrált hangkártya végzi PCM ( LPCM ? ) alakítást, az un. ZIP kicsomagolást - ami még mindíg egy digitális a jel - és ezt követően történhet meg a szobakorrekció.
A kérdés az, hogy ebben a pillanatban történik-e minőségromlás, illetve mekkora a különbség- már ha van - ha ezt nem az alaplapi hangkártya végzi, hanem egy külső eszköz. netalántán egy profi AVR?
Végső soron érdemesebb-e rábízni egy külső eszközre, pl. nano AVR HD-ra.( perpill mást most nem ismerek ), vagy az APO ugyanolyan jó, mint egy célhardver pl. miniDSP, tekintettel arra, hogy DA- átalakítás, így is, úgy is -az alaplapi hangkártyában nem- csak az előerősítőben, erősítőben történik.
-
-
kezo0
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Kár volt a végére odaírni, hogy a drágábbak a tesztek alapján inkább rosszabbak, mert ezzel a saját veleményedet ásod alá. Egyébként én is a te oldaladon állok ebben a kérdésben, de akkor a drágábbaknak sem szabad rosszabbnak lenniük. Csak ugyanolyanoknak, amelyekért felesleges annyi pénzt kiadni.
-
válasz
VoidXs
üzenetére
Nos akkor, leírom, hogy először én is "bedőltem" ennek az ostobaságnak, hogy a 2-3e forintos kábel ugyanolyan jó mint a többszázezres. Vettem is egyet, és lám lám akkorákat artifactolt a projektorom, hogy majd kiugrottam az ablakon, szerencsére a boltba ugrottam be és vettem Inakustik premium kábelt 25-30e közt, már nem emlékszem pontosan, de ez a kategória. Érdekes, egy szem artifaktot nem látok azóta. Na ennyit erről, igenis számít egy bizonyos mértékig az, hogy az adott dolog milyen anyagból van összerakva. Sohatöbbet olcsó kábelt.
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs
üzenetére
De nincs az alaplapon, ez a probléma. Az U7 is tudna SPDIF-en DD Live-ot adott esetben.
A realtek-ekhez van custom driver, bár én nem bírtam működésre bírni.
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs
üzenetére
A HTPC-be szánt alaplap nem tud se DD Live-ot, se DTS Connect-et (hivatalosan, mert ugye csak szoftverfüggő...).
Van értelme akkor analógon próbálkozni?
Van értelme belső/külső hangkártyát venni DD Live-al? (Xonar-ok?) Belső hangkártya ellen tiltakozik minden tudásom eddig egyébként.
De mondjuk egy U7 még szóba jöhet. -
-
MasterMark
titán
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszönöm. Ezt elolvastam már de nem vilagos hogy ettől hogy lesz jobb a hang. Ok hogy ezt itt kimérem de elindítok egy filmet Mpc hc-val és ....? Nem értem hogy a mérést hogy fogja a rendszer használni. Fut a hátterbe ez az eq wizard?
Én anno Cubase-zel szerkesztettem zenét illetve studioztam is alapszinten de nem értem hogy egy kikorrigált fehér zajból hogy lesz jobb a hang filmek alatt.
Ugy tudnám elképzelni hogy a kapott mérést kimentem x formátumba és rátöltöm az erősítőre.
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszi az infót, az elmúlt években elkezdtem a 2/3 középre ülni, de már nem emlékszem miért

Az Aréna pláza VIP termekbe van ajánlott hely? Ott is a 2/3 szabály érvényesül?
Mellesleg a VIP reklám videóban hallottam, hogy év végéig tervezik bevezetni az Atmos technológiát az Arénában és az Allee-ban.
-
-
virkir
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Azért mert otthoni körülmények között jellemzően 1-3 hallgatói pozícióra kell beállítanod, moziban meg ugye az első sor bal szélén meg a huszadik hátsó jobb szélén is ugyan úgy kéne szólnia.
Azzal semmi baj, hogy törekedjünk a készítők szándéka szerinti térérzet, hangminőség minél jobb megközelítésére, ha van mód és lehetőség, de nagyon más egy moziterem meg egy lakószoba.Nemir Ombe
Nem baj majd megunják
-
virkir
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Nem helyiség korrekcióról volt szó hanem simán a hang módosításáról, nagyon nem mind1.
Nem mindegy, hogy moziról, ahol én is elfogadom a szoba/terem korrekciót, vagy sztereóról ahol semmi helye nincs a hangba beleavatkozni szoftveresen.
Ettől függetlenül te akárhogy formálod a hangképet a hangdobozok karaktere a büdös életbe nem fog se szintet lépni se megváltozni.
Az meg szvsz a te tévedésed, hogy házimozinál a mozik beállításait erőlteted. -
virkir
veterán
válasz
VoidXs
üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy fordítva ültök a lovon.
Attól, hogy elbarmolod a forrás hangját bárhol belenyúlva egy láncba a hangdobozokon semmi nem fog megváltozni. Abból csak az jön ki amit beletoltál meg amivel egyáltalán elbír, semmit nem fog kiemelni meg nem kiemelni. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
Erre céloztam is halványan, de ez csak egy részletkérdés a "nagy egészben" (ki meddig tekeri a hangerőt és mit bír a vasa), de ettől még a többi ott van .... pl. ua-okkal a dobozokkal egy Onkyo "ludneszesebb", egy pl. Marantz meg részletesebb (szanaszét eqzva is).... de persze ez nem (csak) a torzításról szól, hanem (nagyon is) tudatos mérnöki munka ....

.... ezért (és szerintem) a lánc mindegyik eleme közel ua. fontos, de a megfelelő párosítás is legalább ennyire ....

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
A torzítás 99%-ban az erősítő hibája szokott lenni.
Hát egy "átlagos" erősitő torzítása (thd) is már közelít az ezrelékes nagyságrendhez, a jobb dobozok 3-5 és a kevésbé jobbak 10% körüli adataihoz képest (persze max. közelében minden erősítő többet produkál(hat), de itt már a teljesítmény megfelelő megválasztásáról van szó, ami más kérdés).... a HD hangokról még annyit, hogy ami nem jut el a dobozokig (részletek, dinamika, stb) az ki sem tud jönni belőlük, lehetnek bármennyire is jók vagy equzhatod akármennyire is őket .... szerintem ....

-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs
üzenetére
Mindegyiknek megvan az átviteli módja, régi eszközbe csak analóg vihetsz át HD hangot, de olyat inkább ne tegyél, többet ront.
Múltkor még az volt, hogy egy nemtudommilyen asus hangkártya analóg rákötve sokkal jobb, mint a nemtudomilyen processzor egy AVR-ben.
Most akkor hogy van?

Csak mert elgondolkoztam, hogy az alapján amit írtál, utánanéznék ennek a REW-es bemérésnek, ha elkészül a HTPC-m. Viszont az erősítőbe csak analóg módon tudom bejutattni a hangot.
-
Necronom
senior tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Kicsit fenylik mar az alagut vege
Koszonom! A sorrendeket jo ha tudom
Nos tehat ha jol ertelmezem amit irsz, akkor a sorrend eleje hangminosegben rosszabb mint a vege?
Ez akkor nekem ugy jon le, hogy a sorrendben egy bakelit lemezjatszo vacakabbul szolna mint egy Atmos? Ez az amit valahogy nem tudok megerteni
Zenehallgatas megy csak analogon, az meg a bakelit lemezjatszo
regi modi vagyok...
A filmezes optikan megy, ahogy irtam max DTS.... -
Tonyka 2
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Es meg sok minden massal kell foglalkozni. Lehet egy informatikusnak a vilag legegyszerubb dolga, de azert nem mindenki van otthon ebben. A HTPC-vel gigabrokizasok is vannak, a HTPC topikok tele vannak pipazassal. Van bug rendesen, ezt javitjak az tre lesz. Az uj dekodolasok nem aprosagok, mint ahogy a fejlett szobakorrekcios szoftverek sem. A REW nem ARC, nem Dirac. Szoval minden nezopont kerdese.
-
Tonyka 2
tag
válasz
VoidXs
üzenetére
Sztem nem szerencses osszemosni lesarkutani a dolgokat ahogy teszed. Egy 60e. hangkartya nem egyenlo egy fel millas procival. Ahhoz h szoljon kell meg par dolog, ha szol meg mindig nem lesz ott szolgaltatasban, kezelesben. A minosegi PC nem 60e.-be kerul, en ugy tudom, persze lehet tevesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Thermaltake V3 fekete NBase 650W
- Keresünk dokkolókat
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok: BLACK NOVEMBER -30%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)