Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #124512 üzenetére
Azt lehet meg is rendelem Rendeltetek már innen?
-
gabo01
senior tag
válasz Nemir Ombe #124548 üzenetére
Köszi Neked is! Minden képen ki fogom próbálni vágva is!
A végfokomat szerencsére nem nagyon viseli meg a frontok hajtása van benne bőven tartalék, úgyhogy emiatt nem aggódok!
-
BBéci
legenda
Egy ideig LFE + Main beállítással moziztam, de a szubláda frekvenciaváltója minimumon, 40 hertzen volt. Ott kezdett el szólni, ahol a frontsugárzók halkulni. Aztán kipróbáltam a 80 hertzes vágást, amit egyértelműen jobbnak találtam, azóta is úgy állítom be az összes erősítőt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mhmpista
aktív tag
"Tamoo-nak igaza van abban, hogy LFE+ Main módban a sub jelét is megkapja a front."
Nem fordítva? Tehát ilyenkor a front 80 alatti jelét kapja meg a sub? LFE + 80 alatti. Nem?
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #124561 üzenetére
Nem volt említés arról, hogy történik-e a szubládán frekvencia-vágás, vagy sem.
(#124562) mhmpista
Az én értelmezésem szerint az LFE + Main azt jelenti, hogy a frontsugárzók megkapják a teljes frekvencia-tartományt, plusz az LFE csatorna jelét is. Ez utóbbit természetesen a szubláda is megkapja a center és háttérsugárzók alacsony frekvenciás jelével együtt, amennyiben azok nem Large-ra vannak állítva.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #124565 üzenetére
Persze, hogy pont fordítva, mint ahogy írtam is most már kétszer. [link]
#2 [link]
Mains - Large
Sub - LFE
In this setup, the mains run full-range, no bass is redirected to the sub from the L/R channels. The sub only gets the LFE channel. The crossover setting in this setup is ignored.Mains - Large
Sub - LFE+Mains
In this setup, the mains run full-range as before, the sub gets the LFE channel. However, in this arrangement the frequencies below the mains crossover setting are sent the mains AND the sub. This is the so-called "double bass."Mains - Small
Sub - LFE or LFE+Mains doesn't matter
Here, the mains only play frequencies above whatever their crossover is set to. Anything below the crossover is redirected to the sub. The sub plays the LFE channel and the redirected bass from the mains regardless of what you set it to.#3 [link]
A dupla basszus, vagy LFE + Main opciót a házimozi erősítők gyártói találták ki kompromisszumként az olyan felhasználók számára, akik „megsértődnek” azon, ha a házimozi erősítőjük menüjében a hangsugárzóik „Small” beállítást kapnak. Ilyen módban a fő (front) hangsugárzók megkapják a teljes frekvencia tartományt, és a mélynyomó is megkapja a (szerk.: frontokra szánt) meghatározott frekvencia alatti hangokat. Azaz a front hangsugárzók és a mélynyomó is kapnak mély hangokat. A probléma ebben az esetben a frekvencia átfedés a frontok és a mélynyomó között, amitől a (szerk.: frontokra szánt) mély hangok hangereje megduplázódik és terjengőssé, dübörgővé kezd válni.Két dolgot kell megjegyezni és akkor nem lesz gond:
1. LFE+Main-t nem használunk
2. frontokra csak akkor kerül rá az LFE hangsáv ha nincs subwoofer (subwoofer = OFF)[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
válasz Nemir Ombe #124616 üzenetére
Nincs preferált, mindkettőről jó véleményeket olvastam, a velodyne -t hangjában, a Proson -t ár-értékben értékelik jobbnak. Mi lenne az a többlet? Csak itthoni boltokban néztem ezeket.
-
Khaosz55
addikt
válasz Nemir Ombe #124718 üzenetére
Akkor király
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124724 üzenetére
Értem... Viszont a napokban a fülembe tettétek a bogarat, es hat ha mar költök, akkor legy "értelme" is...
Ez tényleg egy ördögi körDrgyuri: +1, maximálisan igazad van ebben
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #124727 üzenetére
Ezért kell meghúzni egy határt, hogy mire mennyit áldoz az ember és akkor a kör bezárul.
Mint ahogy én tettem, és ha hiszitek, ha nem, így is lehet boldog életet élni.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
volvox
csendes tag
válasz Nemir Ombe #124734 üzenetére
Amugy a csucs avr-ekbe is “csak” 9 végfokot tesznek általában az Atmos összes csatornájának kihasználásához ott is kell egy külön 2 csatornás erősítő (7.x.4)
Alátámasztandó ezt az állítást pont most jelent meg egy teszt a Marantz csúcs-AVR-jéről, amiben ugyancsak 9 végfoknál megálltak, csak elő-erősíteni tud 11.2-t.
-
Ombi5
őstag
válasz Nemir Ombe #124771 üzenetére
BT akartam irni, tehat BT eszkozrol megy a hang erositore es egyben tudom is kezelni iPadrol adott esetben?!
Mondjuk neztem meg Denon AVR-X1100W vagy Pioneer VSX-923K (mondjuk ez picit regebbi)..
[ Szerkesztve ]
-
Ombi5
őstag
válasz Nemir Ombe #124778 üzenetére
Koszonom.. Gyanus volt,mert kinezetre is ugyanaz a 2...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124788 üzenetére
+1
"Legyél türelmesebb..."
Tarlóbetyár:
persze megértem hogy bosszantó a dolog.... de sajnos van ami SOHA nem fog változni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #124816 üzenetére
Vanak olyanok amik kifelé is tolják. Még hangprojektorból is van olyan.
[ Szerkesztve ]
-
patow
senior tag
-
patow
senior tag
válasz Nemir Ombe #124821 üzenetére
"Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek."
[ Szerkesztve ]
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124831 üzenetére
Oké köszönöm akkor nem komplikálom a dolgot.Hangfal ügyben tudsz valamit ajánlani?
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124833 üzenetére
Ja ezt sem írtam 100-120k
pl. egy ilyen WHARFEDALE QUARTZ Q7/Q1/QC1 5.0[ Szerkesztve ]
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124835 üzenetére
Ezért írtam csak http://www.edigital.hu/Hangfal-szett/WHARFEDALE-QUARTZ-Q7/Q1/QC1-5.0-hangsugarzo-szett-fekete-szinben-p444792.html Sajnos nem tudok 1 hangfal szett minden egyes komponensére százezreket költeni! Most akkor ez így is annyit ér mint pl. 100k bármilyen hangfal szett???
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124837 üzenetére
Fogalmazunk másként! Szóval feleslegesen költenék el kb 250-300k Ft-ot olyan nagy javulás nem lenne?? Kivéve az extra dolgoktól wifi, m.mikrofon...... stb
-
axwel18
senior tag
válasz Nemir Ombe #124835 üzenetére
Azért szerintem ahhoz a Magnathoz képest ég és föld lenne.
-
Zafi
tag
válasz Nemir Ombe #124840 üzenetére
Értem. Ez a 'menj el hallgasd meg' ez mindig olyan lutri. Ezt az én lakásomban lehetne eldönteni! És isten igazából nem tudom hol lehetne meghallgatni ezt a kombot.
Azért írtam ide mert gondoltam ti jobban tudjátok! -
nebulo5
senior tag
válasz Nemir Ombe #124886 üzenetére
Nem igazán... Térképen (ha beillesztés van) mindig tudni lehet, mert van rá szabványosítás. De egy alaprajz részleten, ha nincs a komplett rajz sarkában feltüntetett irányjelzés illesztve, nehéz meghatározni. Persze, ez nem annyira fontos számomra, csak a nevesített égtájakról olvasva, felmerült a kérdés bennem. Hiszen, tisztába vagyok vele, hogy eddigi "pályafutásom" során, csak annyit tanultam, hogy sejthessem, mennyi mindent nem tudok még.... (de legalább, nem restellek kérdezni és nem adom a mindentudót! )
És tényleg bocsi! Nem kötözködésből kérdeztem, csupán kíváncsiságból!
[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
tomic
addikt
válasz Nemir Ombe #124898 üzenetére
Ezt én sem teljesen értem hogyan működik hatásosan.Gyurczitól ezért is kérdeztem rá az anyagok pl egymásra helyezéséről.Kicsit vissza olvasva a fórumon olyat találtam,hogy alul gyapot,felette háromszög alakú szivacs van.Nem igazán értek hozzá,de nem tudom,hogy a hang miként hatol át a szivacson? A szöveten oké,hisz hangfalak előtt is akusztikus szövettel van bevonva a borítás.
Amire én gondoltam panel készítésre az az erre direkt készített szivacs bele rakása lett volna.Ilyenre gondoltam. Ezt meg be szerettem volna vonni akusztikus szövettel,és valami képet rányomtatni.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz Nemir Ombe #124898 üzenetére
Igen, rosszul.
Kiporzás ellen megvan a megfelelő hangáteresztő anyag, a textil pedig szintén hangáteresztő. Nálam ritkább szövésű zászlóanyag lett a nyomtatott textil. Tesztelve lett a párom hajmeresztő sikolyával, és ku..va jó lett az eredmény.Kiporzás ellen van egy olyan általam javasolt megoldás is, hogy spray lakkal, vagy festékkel megfújod a gyapotot vékonyan, és így kissé lezárod.
Szerintem!
-
lemmy9
őstag
válasz Nemir Ombe #124906 üzenetére
Nálunk működik a visszhangcsökkentés, két réteg vetex, plusz textil a ellenére is.
Az élet veszélyes üzem, elég csak arra gondolni, hogy aki dízellel jár az nyírja a saját gyermekét. És már ott tartunk, hogy a nikecel szigetelés is rákkeltő állítólag a kipárolgása miatt.
Szerintem!
-
Gabesz26
senior tag
válasz Nemir Ombe #124910 üzenetére
Azt ezért fontos tudni, hogy a különböző frekvenciájú hanghullámok nem ugyanúgy viselkednek, ha levegőben egy másik közeg határához érnek. Minél alacsonyabb frekvenciáról beszélünk, annál kevésbé fogja "érdekelni", hogy milyen akadály van előtte. Ezért ha kicsit jobban le is zárjuk a kőzetgyapot előtti felületet a közép, ill. alacsony frekvenciákon attól még lesz hatása.
A fentiek miatt érdemes szerintem méretni, mert akkor fog kiderülni, hogy milyen frekvenciatartományokat kell kezelni, és hová kell elnyelő anyagokat, hová diffúzort elhelyezni.
"Lehet,hogy ha kipróbáltál volna simán egy “keretre feszített textilt”,kb. ezt a hatást érted volna el. (viszhang esetén)" - NEM (a kis felület, és az anyag vastagsága miatt nem tud annyi energiát elnyelni, amivel érdemben csökkentené a visszhangot)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124919 üzenetére
"A nádszövet jól működik 10 cm vastagságban. Az elemeket egymás mellett elforgatott száliránnyal érdemes feltenni. Kb. 18dB csillapítása van 100Hz-től-12 kHz-ig. Faltól ellógatva 5cm-re ez lemehet 80 Hz-ig.
Sarokba lehet összegöngyölt formában, oszlopként mély hang csillapításra is." -
Gabesz26
senior tag
válasz Nemir Ombe #124917 üzenetére
"Amugy a “visszhang” leginkább magas(abb) frekvenciákon jelentkezik,már a sima felületek “megtörésével” (is) hatásosan kezelhető általában." - Ebben igazad van, mivel a visszhang a sima (kemény felületek) közötti hangok oda-vissza verődését jelenti, gyakorlatilag minimális veszteséggel. Emiatt a megszüntetéséhez önmagában kevés egy 60*100 cm-es keretre feszített, jól átszellőző anyag (a hsz.-ben erről volt szó), mivel általa kevés energiaveszteség lép fel. Ha egy nagy falfelületet borító, vastagabb anyagból készült képről lenne mondjuk szó az már más.
A diffúzor egy nagyon hasznos dolog, de önmagában sajnos nem elég, kell mellé az elnyelő felület is, mivel a helyiség utózengési idejét (akusztikai minőséget erősen meghatározó paraméter) az elnyelőkkel tudod kontrollálni.
A példádnál maradva egy igazi süket szobában elnyelő (valamilyen szálas anyag, általában burkolatlan kőzetgyapot!) minden falfelület, beleértve a padlót is, emiatt egy hálón lehet közlekedni benne (félsüket szobában van kemény padló). A minél nagyobb elnyelő felületek kialakítása, és a hang minél gyorsabb kioltása miatt vannak ék, vagy gúla formájú elnyelő anyag beépítve.
Nem vita nyitása volt a célom a hsz.-szel , csak tettél egy olyan kijelentést, ami jelen esetben nem feltétlenül ad hasznos tippet, ezért reagáltam rá
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124930 üzenetére
De nem arról van szó, hogy létezik-e profibb megoldás a nádtól, mert nyilván létezik! Az eléggé általános és szokásos kompromisszum-keresésről van szó, ár, designe, élhetőség szempontjából. (Egyébként az általad linkeltek közül egyedül ilyet tennék be (persze nem ilyen lehetetlen színre festve) a "házimoziként" IS funkcionáló nappalimba. Nézegettem hasonlót régebben is, és meg is tudnám csinálni, lehet, hogy meg is fogom. )
Norbi :
Akkor te ne használd, de lehet, hogy valakinek meg pont elég annyi a csillapítás, és még a designe is tetszik neki.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Olyan fakockákat én is nézegettem, mert ahhoz talán lett volna alapanyagom is fatertól. Csak miután kiderül, hogy az sem mindegy, hogy milyen kockákat teszek egymás mellé.
Így maradt a sima vászonkép.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124934 üzenetére
"A kompromisszumos megoldásokkal mindig az a baj, hogy valamelyik funkciója "csorbul"
Nem mondod! Komolyan???
"lehet, hogy csak az én "fóbiám", hogy ilyen anyagokat (nád, kőzet/üveggyapot, papírpép, stb)"
A kőzet/üveggyapot-ot megértem, a többi csak fóbia.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
Részemről ezzel a hsz.-szel befejeztem a történetet . Mindenki rakja tele kerettel a szobáját, és boldog lesz (utána pedig fogadd majd a köszöneteket... ).
Attól hogy diffúzzá teszed a hangteret az energia nagy része megmarad (arról nem is beszélve, hogy a diffúzorok, csak a felső tartományban jók, míg elnyeléssel minden más tartomány problémája is orvosolható)
Normális süketszobában kemény felület a falra egészen biztosan nem kerül (márcsak a süketszoba, és az ottani mérések elve miatt sem). Bár igaz, hogy én eddig csak a BME Akusztikai és Stúdiótechnikai Laboratóriumában (ez félsüket szoba) + az MTA Budaörsi úton lévő Akusztikai Kutató Laboratóriumában voltam.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Nemir Ombe #124960 üzenetére
Mi a baj a nakamichi-vel?
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Szabikaa20
őstag
válasz Nemir Ombe #124962 üzenetére
Lehet akkor lekéne cserélnem...
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
krichd1
addikt
válasz Nemir Ombe #124984 üzenetére
Ez is elég valószínű.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
BBéci
legenda
Szerintem pontosan tudod, hogy nem kell brutális teljesítmény egy hangszóró tönkretételéhez. Akár 10 W is elég lehet, ha torz a jel.
-
Tarlóbetyár
tag
Mint írtam, úgy néz ki gariban megcsinálják , remélem így is lesz! Remélem ha elkészül utána nem lesz vele gond! Azért köszönöm a hozzászólásokat!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124993 üzenetére
Ez nem pontosan igaz.
Mondok konkrétat jó?
A Yamaha RXV1300-at kifutóként 139e Ft-ért vettem !!! Hol kapnál most kifutóként annyiért olyan hangot?
Sehol. Pl. egy 1050 mikor volt ennyiért kifutó? És azt még ráadásul simán lenyomná az Öreg. Szvsz. (HD hangot, ficsöröket' hagyjuk jó? )
Ja és a fizetésem messze nem emelkedett annyival az akkorihoz képest. Nem vagyok olyan szerencsés.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124995 üzenetére
Miért nem olvasod el végig, amit írtam. Az is ott van OFF-ban. Konkrét számokat hadd ne mondjak...
De sokkal könnyebb volt akkor kifizetnem azt az összeget, mint most mondjuk 390 ezret.
Ha más nem így "áll", hát szerencsés embernek mondhatja magát.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #124997 üzenetére
Nem tudom, hol láttad 290-ért, de én csak annyiért látom, amennyiért itt kapni, de az 400e pénz.
Én is lezártam a további vitákat ezzel kapcsolatban.
"csak a zene van"
-
törölt tag
Nem gondolod, hogy kicsit túlzásba viszed a Doktor Hause stílust? Nem akarlak megbántani mert látszik, hogy valóban értesz a dolgokhoz, de lehet, hogy egy kicsit kevésbé arogáns megnyilvánulásokkal nagyobb szakmai elismerést vívnál ki...
-
windlord
őstag
Nem rosszbol, most tenyleg!
Ez kicsit most ilyen volt...
Bocs a linkert, telefonrol vagyok.https://youtu.be/6ha_wzwuKbs
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #125007 üzenetére
Csak a lényeget hagytad figyelmen kívül.
Azt írtam, hogy a régi nagyvas sima DTS-sel jobb hangot ad, mint a mai 300000 forintos gép DTS-HD Master Audióval.
Valamint azt is mérlegelni kell, hogy adott pénzből mit vegyünk, ha a lehető legjobb hangminőség elérése a célunk?(#125015) mivamma
Másfél hónapig használtam Prime szettet, a tapasztalataimat leírtam, olvasható az AVO-n.[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz Nemir Ombe #125021 üzenetére
Ó tényleg a splitterek. De vajon melyik az amelyik párhuzamosan vinné a jelet.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
lacima
tag
válasz Nemir Ombe #125117 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #125202 üzenetére
Igen ebben van a legnagyobb igazság.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #125266 üzenetére
Köszi a választ!
-
gabo01
senior tag
válasz Nemir Ombe #125318 üzenetére
Lehet olcsóbb lenne lefelezni a szobát és még maradna 50nm szabad terület!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest